?udno da ti ?e danes niso to naredili, saj najbr? so ?e vedeli kako in kaj ..
Sej sem Jureta to vprasal... pa je rekel, da so pri meni to ze naredili... V mislih pa je imel tisti vpoklic, ki je bil za nek senzor... ki so ga morali menjati... Tega so mi menjali takrat sproti... DSK pa ravno ni delal... in mogoce zato ni vedel, da je moja sestica tudi med tistimi "prizadetimi" ... Pise pa, da je za tiste sestice z i-Eloop, ki so bile narejen med 31. julijem 2013 in 22. januarjem 2014.. ceprav moja sestica je prvic registrirana v zacetku januarja 2013... torej je morala biti proizvedena ze konec 2012 ...
Sem ravno prisel domov in me je cakala priporocena posta... z vabilom na vpoklic zaradi i-Eloop ... Tako da bo treba se enkrat do Majesa, da se to uredijo .. Ravno prisel iz servisa, ker sem imel redni servis pri 40.000 km ...
Saj to je jasno, da se avtov ne kupuje po ceniku. Nekaj zaradi dodatne opreme, nekaj pa zaradi popustov. Konkretno Insignijo mi je prodajalec spustil za 10.000 ? ?e preden sem popust sploh omenil.
Druga?e pa ja, primerjal sem Mazdo in Passata s kar se da enako opremo.
Hja... Opel, VW ali Renault se res ne kupuje po ceniku... Ker so ljudje toliko mahnjeni na to in sploh ne kupujejo ampak popuste... Torej veliko je takih, ki bodo kupili avto tam, kjer bodo dobili najvec popusta... Zato pa je na cestah toliko Cliotov, Aster in Megane-ov ... Saj koelga mi je tudi takrat spustil za precejsen znesek, ko sem gledal Opel Zafiro... Ampak je bila se vedno drazja kot Mazda... ce sem izbral enako opremo kot sem jo imel pri Mazdi ... Pa takrat se nisem gledal max. opremljene, ker financo stanje tega ni omogocalo ...
Ko sem kupoval prvo sestico (2003)... je v istem casu kolega kupil Laguno... Cenovno sta bila oba tam nekje ... ce se prav spomnim okoli 5.2 mio SIT ... Po petih letih, sem jaz svojo sestico prodal za 9.500?, kolegu pa za Laguno ni uspelo dobiti vec kot 7.000 ? ... S tem, da je on v petih letih imel kar nekaj izrednih stroskov... jaz pa prakticno samo redne servise in gorivo. Takrat je rekel, da Renault nikoli vec ne bo prisel k hisi ... Bi ze takrat vzel Mazda... samo je imel nekako v glavi, da so japonci dragi za vzdrzevati in ni niti gledal v tej smeri... Bila mu je pa sestica takrat zelo vsec ...
Te konfiguratorje pusti pri miru. Ko sem lani kupil Mazdo je bil v igri do zadnjega tudi Passat z identi?no opremo. Upo?tevajo? popust pri obeh avtih je bilo razlike manj kot 1000?.
Pri Passatu sem sicer dva dneva kombiniral pakete opreme, da sem pri?el do optimalne cene.
A ni konfigurator ravno temu namenjen, da poklikas, katero opremo bi rad dodal konfiguraciji... Da potem lahko priblizno primerjas...
Ker primerjat samo najdrazji model iz cenika ni OK... Ker kot kaze pri enih znamkah najdrzji model se zdalec ne vsebuje vsega, kar je na voljo... In moras doplacati se za vsako malenkost...
Jaz sicer v VW salonu se nisem bil zaradi nakupa vozila... Tako da ne morem govoriti iz lastnih izkusenj... Vem pa, kako je to recimo pri Oplu... Tam sem bil pri kolegu, ko sem kupoval prvo sestico... In je bila v igri tudi Zafira (pa se ene par drugih znamk in modelov)... In me je minilo, ko mi je dal en list, naj oznacim, kaj vse od dodatne opreme bi imel... Itak bi imel najraje vse ... Vendar pa je to dvignilo osnovno ceno po ceniku za skoraj 100% ...
P.S. Pa je imela tvoja izbrana konfiguracija pri Passatu potem enako opremo, kot izbrana Mazda? Ker edino na tak nacin lahko primerjas... Drugace to potem ni realna primerjava...
V preteklem tednu sem vozil 2 Mazdi6 iz 2. generacije in lahko kar iz prve roke povem, da je OGROMNA razlika med "enko" in "dvojko", tako da ?e je pri tem znesku ?e res mo?no dobiti 2.generacijo, potem jaz pa? ne bi razmi?lal niti za trenutek.
Za 6K ? bo pomoje drugo generacijo tezko dobiti... Zacnejo se sele pri tam nekje 8K ? ...
Ampak cenovno je pa Passat precej drazji... Sem sel ravnokar preklikat konfigurator... in jo primerjal z mojo sestico s prakticno vso opremo in sem prisel na ceno 48.886.95? ... Moja sestica je bila po ceniku dobrih 35.000 ? ...
Verjetno se pa pri Passatu da dobiti vec popusta ... to je predvsem za tiste, ki kupujejo popust in ne avtomobila ...
Jaz imam tudi nekaj podobnega... sicer je od Fape... vendar kolikor vem, te firme ni vec ...
Trugo imam ze precej dolgo... je bila ze na prvi sestici ...
Zmontiram ga sam... za filanje je pa fajn, ce je tamala lojtra zraven... na tri stopnicke... Da se pa tudi tako, da stopis na rob vrat... Pri tebi (in tudi pri Juresu na petki) je malo bolj problem ker je visji avto... ampak ni take sile ... Imas pa tudi visji prag, kamor lahko stopis
Predlagam naslednje... Glede na to, da je postnina "Free P&P" je verjetno bolje, ce vsak naroci zase... in je tako vecja verjetnost, da se izognete placilu carinskih dajatev oz. DDV... Blago do vrednosti 22? je oprosceno placila DDV ... Se pa velikokrat zgodi, da tudi visji zneski gredo skozi... Ce pa bo posiljka z vrednostjo 200 ? ... pa je velika verjetnost, da bo treba placati se DDV in/ali carinske oz. spedicijske stroske..
Druga varianta pa je, da se poisce prodajalce, ki posilja iz EU ...
No tudi sam, sem letos nabavil, nove pnevmatike in po teh testih naj bi bila v samem vrhu, Michelin Energy Saver +, guma se zaekrat super obnese, tako na suhi kot na mokri cesti, poleg tega pa je zelo tiha. Je pa res cena temu primerna 80 EUR po gumi z popustom.
Tole so pomoje lanski testi... pri AMZS ne testirajo sami ampak skupaj z ostalimi drustvi po Evropi... in rezultat so ADAC testi...
Imam ?e original (pri?le z avtom) letne gume Dunlop 2050 dimenzije 225 45 R18 in me zanima ali jih lahko (je sploh mo?no) zamenjam z dimenzijami 225 40 R18. Zanimajo me va?e izku?nje in kako se bo avto (guma) obna?al(a) ob spremembi. Tudi cenovno je kar bistvena razlika. Avto je M6 GT 2.5 (letnik 2008/11). Kaj pi?e v homologaciji trenutno nimam podatka.
Pri Mazdi 6 Sport Combi CD140 (letnik 2008/07) so v homologacijskem kartoncku vpisane tele dimenzije:
a se da bo?nice gume kakorkoli popravljat? Na ve?ih koncih jo je prerezala kerami?na plo??ica. Druga? pa notranji pla?? in pleteno ogrodje gume ne izgledajo po?kodovani in tudi guma nima nobene bule.
Je pa zanimivo to, da Michelinka je bila predrta in uni?ena takoj, ko je moja draga prvi? zapeljala gor, medtem ko Savina pnevmatika razen povr?inskih po?kodb kar dobro kljubuje zlorabi kljub ve?kratni vo?nji ?ez ostro plo??ico.
Pelji do kaksnega vulkanizerja... Pa bo povedal... Jaz sem imel enkrat tudi eno gumo poskodovano na boku, ko sem sel preblizu robnika... Pa so jo pri Boltezu v Kranju popravili...
Za kasko nvem, za ostale stvari pa ni blo problema nikol... Nazadne sm mel obe meglenke pocene, so mi resl u tednu dni brez problema
Ce ne gre iz kaska... potem je itak vseeno, kje si ti zavarovan... ker ti tvoja zavarovalnica nic ne krije... ampak ti krije zavarovalnica tistega, ki je povzrocitelj in je kriv ...
Na moji mazdi 6 imam gume, ki imajo za seboj slabih 10.000 km. Na eni od gum sem zadel plo?nik tako, da mi je odtrgalo del gume v veli?ini 3 cm2. Ker so gume skoraj nove bi rad zamenjal le par teh gum, za isti model. kot ga iam ?e na avtu. Nikjer ne morem dobiti taga modela gume.
Dunlop 225 45 r18 SP SPORT 2050
?e kdo ve kje se ga da kupit, naj mi prosim napi?e oziroma da kako telefonsko ?tevilko.
Lep pozdra Uro?
Na ebay-u se jih da najti nekaj... edino s strsoki posiljanja ne vem, kako je... Bi bilo treba vprasati posameznega prodajalca...
Drugi avto (ni Mazda ampak ze vec kot polnoletna Seat Cordoba ) peljal na tehnicnega... pa ga nisem opravil... ker naj bi zadnje zavore bile slabe (kao racunalnik sploh ni mogel izmeriti nic ) ... pa menda luci previsoko svetijo... Trenutno je pri Pelku... da to poskusa urediti... in potem se enkrat na tehnicnega ...
ker je Triglav online izra?un najbolj retardiran mo?en (Mazde o?itno ne obstajajo oz. se nikakor ne zloada samo Mazda :/) me zanima ?e kdo "na u?" zna povedat koliko lahko fotr, ki bo v ponedeljek prevzel popolnoma novo mazdo 6 2.0 Challenge (145hp) moral od?teti za polni kasko. Ima 50% na osnovno in 50% na kasko.
Je to 1000?1500?ve??manj?
Hvala za info.
Lp, Cobo
Najbolje ce se obrnes na kaksnega zavarovalniskega agenta... in ti bo pripravil ponudbo... Predlagam, da kontaktiras Ferlina, ki je tudi na tem forumu pod vzdevkom eclipse ... in bo gotovo naredil dobro ponudbo, sploh ce se bo fotr se vclanil v Mazda Klub. Njegovi kontaktni podatki pa so tukaj >> http://www.mazdaklub.si/2012/11/arena-skupina/
Mene je recimo kasko + obvezno zavarovanje pri Triglavu prislo slabih 800? ... s tem, da imam tudi 50% bonifikacije ... Imam tanovo sestico z 2.2 dizelskim motorjem s 175 KM (glej profil ali podpis) ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sej sem Jureta to vprasal... pa je rekel, da so pri meni to ze naredili... V mislih pa je imel tisti vpoklic, ki je bil za nek senzor... ki so ga morali menjati... Tega so mi menjali takrat sproti... DSK pa ravno ni delal... in mogoce zato ni vedel, da je moja sestica tudi med tistimi "prizadetimi" ... Pise pa, da je za tiste sestice z i-Eloop, ki so bile narejen med 31. julijem 2013 in 22. januarjem 2014.. ceprav moja sestica je prvic registrirana v zacetku januarja 2013... torej je morala biti proizvedena ze konec 2012 ...
lp
Thomas
mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Povezava za deljenje
Deli na druge strani