Skoči na vsebino
Terenec
Napisano

?ist badass je tole :bravo: Pohval fotra, da je dobr ubodu. Jaz bi ?e mal (ene 5-10cm) vzmetenje dvignu pol je pa glavni car na cesti. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Poleg porabe, pre?iroke gume ubijajo performance (ve?ji upor, ve?ja te?a).Dva cm ?irine v praksi sicer ne zgledata veliko ampak pri teh konjih se tudi to pozna.

Za primerjabo pri meni so zimaki v dimenziji 205/60 R16 za 5kil na kolo la?ji kot letne 225/45/R18. ?e teh 5kg pomno?i? s ?tirimi kolesi ima? samo na kolesih "vztrajnik" te?e 20kg. V glavnem se ob?uti razlika.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nissan Qashqai
Napisano

Interclass so zlatarji - za redni servis bencinske ?estke so hoteli imeti ve? kot 300?. Samo olje so nara?unali skoraj 100?. ?e se mene vpra?a, se jih je treba izognit v velikem loku,

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Ej, boss... za tole pa res svaka cast. Pa sm skos na cesti, pa vidim marsikaj,ampak tole si pa top odreagiral. A si predvideval da bo kdo prletu dol? Kolk pa je blo tlele brzine;35-40kmh?

Pa cist tko, men bi se odbil, jst bi bil sposoben vn stopit pa ornk ornk poslat mulca nekam, ce ne se kej hujsga... Pa vem, da to ni prav in da ubistvu, ce bo kej zaleglo, bo zaleglo lih to kar si ti naredu...

Mislim, da je blo le 30km/h al pa ?e kak?en km manj, ker v takih ozkih naseljih res vozim zelo previdno. Sem ga pa zagledal ?ele v trenutku, ko je ?e bo?no drsel proti avtu. Mi je bil pa sumljiv ?e prvi mulc, ki je ustavil in verjetno je bil zraven zato ?e kak ob?utek, da bi lahko nekaj ?lo narobe. Se pa tudi sam sebi ?udim, da mi je ratal tako hitro reagirat, ustavit pa ?e sklopko sem vmes stisnil, da avto ?e crknil ni. O?itno so trije treningi varne vo?nje na Vranskem pustili dolo?ene pozitivne posledice. :prstgor:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

se opro??am za preklinjanje samo me je smrkavec po?teno presral. Iz mojega zornega kota je ?e izgledalo, da ga imam pod avtom. Sem ga mislil najprej napizdit pol sem pa le po?akal par sekund in spustil okno - upam, da bo bolj zaleglo kot pa neko te?enje.

se pa moram pohvalt, da kljub temu, da je priletel skoraj izven vidnega kota med bajtami sem vseeno reagiral v dobre pol sekunde.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Aha tekmovanje treh minut.... ?e se vozi? po Beli krajini te v treh minutah izsilijo s prehitevanjem, da sem se kr po?teno postavil na nos, pol pa ?e vo?nja po sredini ceste in reakcija v zadnji sekundi in sekanje ovinkov kot, da je cesta last tega osebka

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Honda Civic, 10. generacije
Napisano

?koda, pa Honda je znala oblikovat avtomobile tole je pa.... hmmm Toyota in oblikovalski overkill. ?e Hyundai je za?el razumevati oblikovanje, Honda ga je pa pozabila. Upam, vsaj, da so dali ve?l na kvaliteto, ker predprej?nja generacija je imela tako slabo plastiko, da ti je bilo kr nerodno, da je kaj takega na novem avtu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nissan Qashqai
Napisano

Kvaliteta, se meri ?ez leta uporabe... pri meni po 240.000km dejansko ne morem govoriti o obrabi. ?e najbolj se pozna na volanu, kjer pa ni ?e ni? preguljeno le bolj gladek je kot nov. Vse plastike so ?e cele.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Eko koti?ek
Napisano

Zopet neka raziskava, kjer zna biti osebna naperjenost proti dizlom oz interesu elektroindustrije. 

http://www.rtvslo.si/znanost-in-tehnologija/dizelski-motorji-izpuhajo-precej-vec-kot-kazejo-laboratorijski-testi/422507

Nekdo je celo izra?unal da bo do 2040 umrlo 183.000 ljudi zaradi dizlov. Ok to je 8.000 na leto po celem svetu...ti ti dizel...

Me zanima koliko pa jih je do sedaj, glede na to da so tako zaostrili vse skupaj, sigurno je narejen nek napredek.

P.S. Tobak letno ubije 6.000.000 ljudi, pa je to ok, ker je to profitna industrija.

Hudi? se skriva v podrobnostih

Mal si slabo prebral... vsako leto naj bi dizli zakrivili 183.000 smrti na svetu. To je sicer ugibanje ampak podatek naj bi bil, da je 76% krivde v tovornjakih in avtobusih. Manjka ?e procent za ladje in lokomotive ter delovne stroje. Se pravi je procent v avtomobilih precej nizek glede na ostale uporabnike dizel motorjev. Ampak ravno na avtih se izvaja najve?ji pritisk, ki je naro?en s strani proizvajalcev v ameriki, ki ne morejo slediti razvoju diezlov in je to njihova edina re?itev, da se dizel demonizira (preveriti je treba samo kdo je raziskavo delal - hmm univerza v Coloradu) in iz?ene iz osebnega prometa v ameriki. Afera VW je bila tudi ravno zaradi tega razkrita ravno tam.

Druga?e je pa tako, da podatki iz leta 2014 pravijo, da v EU ves promet (cestni, ladijski, letalski, ?elezni?ki) je kriv za cca 130.000 mrtvih vsako leto. Po podatkih iz te raziskave jih naj bi dizel povzro?il 28.500. Torej kaj pa povzro?i dobrih 100.000 ostalih mrtvih, kjer ni vzrok diezel? Hmmm, ?e sem nesramen torej bencin al kako? Premetavanje teh ?tevilk je ?e rahlo sme?no in spet na nivoju vede?evalcev.

Pa ?e en zanimiv podatek. ?e bi vsem dizelskim avtom vgradili DPF bi se ?ivljenska doba evropejca podalj?la za ...... *fanfare* .... 1,9 .... leta? Ne, za 1,9 meseca - pa pe to je vpra?anje, ?e ni cifra potegnjena iz zraka.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Video sem poimenoval kure, ker pa? tole ne more bit kej druzga. Rde?a lu? gori ?e kar nekaj ?asa in dve koko?ki bumf ?ez sredo kri?i??a. ?e bi prletu en skozi zeleno bi samo ?e perje fr?alo. Kako bi to zgledalo je prikazal voznik VW-ja, ki je tudi prevozil rde?o. In ker sem vedel, da tretja koko? brez svojih kolegic ne bo dolg pre?ivela, sem temu primerno po?asi startal in pri?akoval natan?no tisto kar se je potem zgodilo - iz skrajne desne brez, da bi dobro preverila je prfrfotala na levo ?ez oba pasa v stilu "na kolesarje moramo drugi paziti, ker so ogro?ens skupina" - ja so, s takimi mo?gani pa res.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jankovičevi raubarji
Napisano

?e ima? ?as in voljo lahko poskusi? samo tukaj res ni naredila tako kot je v navodilu. Ne vem po moje bo manj te?av, da poravna pa pozabi na zadevo.

Si pa preberi moj primer samo nisem opisal vsega - sploh pa vam nisem moril s prito?bo na dveh straneh in nato ?e eno saj so v drugo zamenjali ?len po katerem so ?eleli izterjati kazen. Tako, da na koncu sem se moral sklicevat na nedoslednost pri zapisanih ?lenih in da so si protislovni. Kar nekaj ur je ?lo za vse skupaj ampak je bil res princip in ne fora v denarju, ker 20? ni vredno vse jebe. V tvojem primeru se sigurno ne bi zajebaval, ker bo samo ?e dra?je. Izmi?ljevat si situacijo in lagat pa ni glih lepo. sramezljiv

Lahko pa preveri? moj primer oziroma primer mojega fotra na tem linku.

http://www.mazda-si.net/topic/13599-razlaga-%C4%8Dlena/?hl=vetrobransk%2A

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem z Pay Palom in E bay-om
Napisano

To ste kekci s temi predpla?ni?kimi karticami ......ne vem kaj se bojite met svoje pravo kartico za pla?i?a preko paypal.

Ko bi vedel kolk je zlorab ne bi takole zmerjal ljudi s kekci ipd. Jaz dam Alexu ?sto prav, da uporablja predpla?ni?ko saj ta kartica najbolj ??iti pred poslovanjem na internetu. Ok PayPal, Ebay so dokaj varni ampak kaj pa vse ostalo? To so dnevni vdori v baze podatkov trgovin, kraja podatkov o karticah, da ne re?em naklju?ni poskusi zlorab z generatorji karti?nih ra?unov in CVV/CVC/CID kod.

?e si ti imel sre?o ?e ne pomeni, da bo vedno tako in da jo imajo drugi tudi, tako da tisti, ki pa? imamo vpogled v dogajanje raje vzamemo predpla?ni?ko kartico, ki jo napolni? samo za tist znesek, kot rabi? pol naj se pa pasejo na kartici kolikor ho?ejo saj je ves ?as prazna.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Pri temperaturi 15 ?C je gostota zraka pribli?no 1,225 kg/m3 , gostota vode je pa tam jurja na kubik. Hidroupor pri vo?nji v de?ju zato predstavlja pomemben faktor.

Bolj verjetna sta dva scenarija, ki vplivata na porabo v de?ju.

?e je de?ja malo in samo vla?i cesto brez, da bi se na njej stala vode zna biti poraba celo ni?ja saj gre za manj?i upor pri stiku gume in asfalta - posledi?no manj?a poraba.

?e je de?ja veliko pa na porabo zelo negativno predvsem voda na cesti, ki jo mora guma odriniti.

Drugi vpliv je tista voda, ki jo kolesa me?ejo v zrak. Vsaki kapljici je treba dati kineti?no energijo, da jo vr?e z neko hitrostjo v zrak - vsa ta energija mora priti od nekod in to je iz goriva avtomobila.

Tretji vpliv, ki je za moje pojme ?e najmanj?i, pa s same padajo?e kapljice de?ja, ki udarjajo v avto. Energija teh je zaradi manj?e skupne mase verjetno vpliva bistveno manj kot pa vsa masa vode, ki jo avto na kolesih odriva s ceste in me?e v zrak.

Poraba v mo?nej?em de?ju se zato bistveno pove?a.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

V?eraj sem montiral nove letne gume na prebarvane feltne, dim. 215/45/17,Good Year F1 asymmetric 3. Gume kot za na dirke, dr?ijo pa tudi noro po mokrem (testirane danes). Res je, da je dale? najbolj ?portna guma, kar sem jih imel doslej na M6 (tudi dimenzija druga kot prej), a prvi vtis je fantasti?en. :notworth:

Zato jaz ne kupujem touring gum :P

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

fuck... 1650eur za 20 let star avto s 600kkm. Slike pa so tako majhne, da se ja ne bi dalo videti v kak?nem ubogem stanju je. Eni pa so optimisti.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

To sem imel sam pred leti situacijo, da stojimo v kri?i??u trga MDB in osebku na za?etku kolon pri zeleni crkne avto, ta drug pa ?ist ?iv?en pa gas v rikverc, da bo ?el po desni mimo, in direkt mene nasadi.

Model pol spizdi jaz pa kli?em policijo, ki ga seveda najde saj sem si zapomnil registrsko. Pol pa fora, policaj me kli?e nazaj in pravi, da mu je un rekel, da sem se jaz zaletel v njega od zadaj ter, da je on stal.

Pol pa jaz polcaju, zakaj pa je pobegnil, ?e sem se jaz v njega zaletel, bolj logi?no bi bilo, da bi jaz pobegnil. Polidcaj pa samo "aja, sej res"

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

No, ?e so tole najhuj?e stvari, ki se ti dogajajo na cesti, potem bodi sre?en...

Hja, 5km/h bi ?el hitreje pa bi se parkiral BMW-ju v vrata. Kamera je precej ?irokokotna pa ne prika?e kolk je bilo dejansko blizu.

Aja...kamero ima? obrnjeno na glavo... :)

To je zato, da imam kabel za polnjenje kamere zgoraj in da je ?im manj vidno ter nemote?e.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Da samo v enem malem kri?i??u 2x dobi? situacijo zrelo za trk je pa ?e mal huda... ?e dobro, da sem iz preventive peljal manj kot 30km/h pa hitri refleksi na zavori.

Ampak, ?e ni Audija je pa BMW pa ?e s CE registracijo - dobitna kombinacija. Verjetno za njih znak nima? prednosti pa? ne velja. Voznik Renault kapelce pa... ne vem kaj je sploh to blo? :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAF senzor
Napisano

Ti ima? bencinarja tako, da ne primerjat z mojimi rezultati trenutne porabe. Ta rezultat primerjaj, ko bo? zamenjal MAF in ?e bo cifra vi?ja je to to.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAF senzor
Napisano

Probaj tako kot jaz... najvi?ja prestava pri neki hitrosti pa poglej kolk ti BC ka?e trenutno porabo. Pol pa isto naredi z zamenjanim pa bo? videl a se trenutna poraba, pod istimi pogoji, kaj spremeni.

Druga?e pa lahko poskusi? tudi s ?istilnim sprejem za MAF senzorje - ima ga recimo Potokar avtodeli pa ziher ?e kdo... cena pa 8?.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.