Da ne odpiram nove teme, bi kar tu prilepil eno vpra?anje.
Danes klepetamo v va?ki gostilni in na? va?ki vseved skritizira Mazdo 5 na mrtvo, ?e?, da taka vozila so samo pro? vr?en denar. Mo? razlaga, da ?e ima ta avto postavljenih vseh 7 sede?ev, da ima prtlja?nika zgolj 150 litrov, kar pa je odlo?no premalo za 7 potovalk.
Pa me zanima, koliko je ta na? va?ki vseved res pou?en o prostornini prtlja?nika v Mazdi 5 s sedmimi sede?i. Je tu kdo, ki jo ima?
Bo kar drzalo vsaj za prvo in drugo generacijo petice... zadnje generacije se nisem imel priliko sprobat ......Sedem se jih tezko pelje oz. bolj za silo... za kaksno dolgo pot pa ni priporocljivo... Saj je recimo srednji sedez v drugi vrsti bolj za silo... Pa tudi zadaj v prtljazniku sedet ni ravno prijetno, ker ni dovolj prostora za noge ... ... Smo enkrat pred leti (2007) imeli petko prve generacije za na sejem CeBit v Hannover.... Pa nas je bilo 5... In sem moral se trugo dat na streho, ker nismo imeli kam spravit vso prtljago...
Ja preglednik je rekel, da kontrole ne bodo merile ampak bodo samo po spisku pogledale ali je na spisku in evo ti kazen.
Ce nimajo spiska po letnikih, tako kot je v tem kokretnem primeru, naj se kam kavsnejo... Ce so sami postavili taka pravila, naj se jih tudi drzijo. Dvomim, da so izmerili prav vsa vozila, ki pasejo v to kategorijo ... Iz konkretnega primera se da videti, da ocitno tega niso ...
Tole pa ne bo ?lo skozi... ?e je spodi je spodi in ?e nima 130cm se lahko preglednik po trepalnicah me?e pa ne bo ni?.
Jaz tudi tako mislim... Sploh pa je tako, da pomoje ni treba nikamor hodit na meritev... Ce so mu namerili pod 130 cm... nalepi tacenejso vinjeto... Saj ga potem ne bo vec noben spraseval... Razen v primeru kontrole vinjet... Takrat pa bodo itak spet izmerili, ce bodo v dvomih...
Koliko pa lahko manj od tega? Meni je ok tudi je je 1l pa ?e je dober!
Zena pravi, da ga je pri nas se za en... mogoce dva kozarca... Je p samo se kostanjev, ce te zanima... Ta je malo bolj grenkast... je pa bolj zdrav menda ...
Letos oz. sedaj je to ze lani... je bila slaba letina... In ga je kolicinskombilo precej manj, kot ponavadi... Vecinoma je verjetno pri domacih pridelovalcih zaloga ze posla...
Jures narobe si se lotil - pogleda? na garancijski list in ga odpelja? al pa po?lje? na servis, ki je gor napisan? ?tacuna z garancijskimi popravili nima ni?, edino, ?e ti gredo na roko, da oni po?ljejo sam to samo podalj?a postopke niso pa po zakonu to dol?ni narest ampak je le dobra volja... :ne vem:
To pomoje ne drzi... Garancijo lahko uveljavlja pri prodajalcu (ki potem izdelek poslje na pooblascen servis) ali direktno pri pooblascenem servisu... Ce gre pa za stvarno napako, pa jo mora uveljavljati izkljucno pri prodajalcu...
Te?ko re?t na pamet oz. odvisno tudi v kak?nem stanju so. Je pa na?eloma vsaka stvar toliko vredna kot ti nekdo zanjo pla?a.
Da pa ne filozofiram preve?, si poglej oglas, ki ga je pred ?asom dal DejanOT v rubriki Mali oglasi in so se kasneje njegova plati??a kar precej ?asa prodajala, pa mislim da ni imel neke hudo zasoljene cene.
Tiste od dejanot-a sem jaz kupil... In takrat so bile 200?... Prakticno,nove (obnovljene in potem nikoli na avtu)...
Jaz tudi dosedaj nisem imel problemov s sipami na nobeni od vseh treh sestic... pa je ze veckrat tako pocilo, ko je priletel kaksen kamencek, da sem samo cakal, kdaj bo na sipi crta ali mreza ... sem pa enkrat menjal pri Xedosu ... Pa sin je Yarisu pred kratkim dal popravit luknjico, ii je nastala kot posledica kamencka ...
Kdor razume nemsko, si lahko prebere tole temo na nemskem Mazda6 forumu, kjer en lastnik sestice opisuje, kako je bil zaradi lasesrskega merilnika 10 dni brez svojega avta >> http://mazda6-forum.info/index.php?page=Th...57&pageNo=1
Menda SCBS (SMart City Brake Assistant) deluje na enakem principu kot laserski merilniki in policistu pri meritvi pokaze, da je vgrajen motilec radarja.. in so temu zaplenili avto ker je obstajal sum, da ima vgrajen motilec ...
Kolikor sem probaval, se navigacije cisto poslovenit ne da... Da pa se nalozit slovensko glasovno vodenje... Na voljo sta dva glasova... Moski (Borut) ali zenski (Tanja) glas, ki so ga ze pred mnogimi leti posneli v nekem radijskem studiu (Moj Radio)...
- VAL 202, za glasovanje kliknite VAL 202 (svoj glas lahko oddate 1x tedensko),
- Ve?er z glasovnico izhaja ob petkih. Mogo?e je glasovati 1x tedensko tudi na njihovi spletni strani, dosegljivi na povezavi VE?ER
- Motorevija ? Poleg tiskane glasovnice, lahko svoj glas oddate 1x tedensko po kliku na povezavo MOTOREVIJA .?e na Motorevijo niste naro?eni, lahko kak?en izvod poi??ete v poslovalnici AMZS.
- Reviji Avto Magazin prav tako lahko po?ljete objavljeno glasovnico, ali pa oddate svoj glas 1x tedensko za spletno glasovanje na povezavi AVTOMAGAZIN
- SIOL Avtomoto portal, za glasovanje kliknite SIOL (svoj glas lahko oddate 1x tedensko),
- Delo objavlja glasovnico ob sobotah, Slovenske novice pa ob nedeljah. Za spletno glasovanje pa 1x tedensko kliknete na povezavo SLOVENSKE NOVICE
- Dnevnik prav tako objavlja glasovnico ob sobotah. Za spletno glasovanje pa 1x tedensko kliknete na povezavo DNEVNIK
Iz Crnuc v smeri proti Bezigradu... tip (lahko je bila tudi zenska... necem)... zavije kar v enosmerno... in se mora malo nizje celo eden umikati ... >>
Ti pa imas nekam visoko porabo.. Js jo teram pa velikokrat do koncne hitrosti..na avtocesti skoz 150km/h+ pa se mi poraba vrti okoli 6,7l...
Jaz sem tudi imel pri prejsnji 140 PS povprecno porabo okoli 7,5 l/100 km ... Se pa precej pozna mestna voznja ... stalno speljevanje in ustavljanje ... Pri sedanji (175 PS, avtomatik) imam sedaj z zimskimi gumami povprecno porabo 7l / 100 km ... prej z letnimi pa okoli 7,2 do 7,3l / 100 km ... Se pa zavedam, da ne vozim ravno najbolj varcno in nisem "meckac"
Imam Dunlop 4D ... Sicer po snegu jih se nisem uspel probati... na mokri cesti pa v zadnjih dneh kar dobro... in lahko recem, da nimam pripomb glede oprijema na mokri cesti... Tako da zaenkrat sem zadovoljen ... Kako pa bo po snegu, bomo pa videli ...
Je pa ta vrednost odvisna od dimenzije... Pri moji dimenziji (225 55 R17) je pri mokrem opriejmeu vrednost C >> http://goo.gl/IG42tV
Michelin Alpin A4 ima pa pri moji dimenziji naslednje vrednosti >> http://goo.gl/3Kw3N7
Ravno v tem terminu je planirano tudi prednovoletno sre?anje ?lanov Mazda kluba >> http://goo.gl/cvd1ah in bi to lahko zdru?ili v dogodek, ki bi se ga udele?ili v ?imve?jem ?tevilu ... torej ?alni kluba in obiskovalci foruma ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Bo kar drzalo vsaj za prvo in drugo generacijo petice... zadnje generacije se nisem imel priliko sprobat ......Sedem se jih tezko pelje oz. bolj za silo... za kaksno dolgo pot pa ni priporocljivo... Saj je recimo srednji sedez v drugi vrsti bolj za silo... Pa tudi zadaj v prtljazniku sedet ni ravno prijetno, ker ni dovolj prostora za noge ... ... Smo enkrat pred leti (2007) imeli petko prve generacije za na sejem CeBit v Hannover.... Pa nas je bilo 5... In sem moral se trugo dat na streho, ker nismo imeli kam spravit vso prtljago...
Ce te zanima, si lahko preberes vtise od takrat... >> http://www.mobile.si/articles/cebit2007-mazda5.html ... Pa se slike v albumu >> http://album.mobile.si/showgallery.php?cat=1573
Prtljaznika je toliko, ko so postavljeni se sedezi v tretji vrsti:
Takole pa izgleda druga vrsta sedezev:
Takole pa, ko je sredisnki naslov zlozen, da naj bi bilo prostora za tri osebe v drugi vrsti:
lp
Thomas
mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Povezava za deljenje
Deli na druge strani