Šipe spucaj s steleksom vsako jesen, jaz sem ravno 2 dni nazaj in se bo manj rosilo. Pa ne šparat s klimo pozimi kot to počnejo nekateri
Vse je res, ampak filter je umazan, nato še moker in posledica je rosenje četudi je zunaj suh zrak. V tem primeru potrebuješ klimo brezzveze, če imaš pa nov filter za 10€ ni problemov.
Ps;jaz oseno večkrat očistim šipe, da si malo oči odpočijem, ko se peljem v vročih dneh skozi mesto. !
Kakšno pranje kabinskega filtra? Kaj ni bolj enostavno in higienično dati novega noter? Jaz ga vsako leto obvezno zamenjam in to z protialergičnim. Vseeno dihaš ta zrak, ki pride skozi njega v kabino.
Alex,kaj nimaš zabave,če pa jo imaš potem je verjetno žena na forumu!
sem pred nakupom zimskih gum in sem v dilemi kaj naj vzamem.
na mesec se naredi cca 1-2k kilometrov
letne imam na obeh sesticah Goodyear F1 Asymmetric 5 in sem prezadovoljen
za zimske pa ne vem kaj naj vzamem odlocam se med.
Goodyear UltraGrip Performance Gen 1
Bridgestone Blizzak LM001
Dunlop SP sport 4d ali Winter sport 5
Pirelli winter sottozero 3
Nokian WR Snowproof
225/45/18
zoom zoom pozdrav
Poslano z mojega SM-N950F z uporabo Tapatalk
Moj nasvet je povzet od enega strokovnega članka;greš na test zimskih gum in tam pogledaš med najboljšimi gumami tiste najboljše posebnosti, ki jih boš ti največkrat potreboval na cesti. Če so katere z enakimi ocenami v istih pogojih vožnje, potem se odločiš za cenejšo ali bolj prestižno znamko. Tisto kar gdo vozi in kako je zadovoljen je tako, tako,ker je zelo pomembno kje v državi si doma ali v hribih ali obali itd. Dobro odločitev ti želim in poročaj!
Ni zasušenih kapljic, ker odtečejo in tudi ni vodnega kamna v dežju, da bi se poznalo. Je pa res, da je tako lil dež, da je spral vso umazanijo dol. Je pa tudi res. da je to specialna barva. 😛
@Boss, se polovicno strinjam, trosarine so navite u bozjo mater, in bi najprej to mogl spustit preden bi lahko dereguliral cene. Glede minusa, pa vsi vemo zakaj je 4miljarde minusa v 3/4 leta, pomoje ga ni junaka ki bi v tem casu pridelov kakrsenkoli plus, drugac pa tole ni tema za to ...
servis je loh tm tm... k kej crkne oz izrabi... so pa cene pr japoncih...mazda honda itd... krepko visje... vem, imel obe znamki... in r.deli sploh rabljeni nedostopni ker jih je malo...
"Če kaj crkne" . Pet let garancije potem pa slovo od nje, in je to to.
In katere so te druge znamke, ki imajo servis toliko ceneje? Kolikor berem drugje, je marsikje za primerljiv razred vozil nekje okoli 200€ ...
Res je tako in to že 10let. Take cene so pri vseh v srednjem razredu ali nižjem srednjem. Na črno ali preko poznanstev je pa druga stvar. Rezervni deli so malo dražji, ker ni toliko replik ampak, ko kupiš avto moraš vedet, da so z njim določeni stroški in to je to.
Jaz bi pa reko,da dražji kot je bil pri nas pred korono ne bo,saj vidite,da že sedaj vsi rinejo na OMV in MOL,tak da Petrol ne sme dvignit preveč,ker potem je dosti manevra in bosta OMW in MOL pocenila gorivo. Razen če se med seboj govorijo,ja in sedaj smo že spet tam,živi bili pa videli!
G120 ima predolga prestavna razmerja. Peta in šesta prestava sta neuporabni, razen za vzdrževanje hitrosti na AC. Motor nima turbine. Zvočna izolacija avta je slaba. Avto je tudi nepregleden, tako naprej, kot nazaj. Pa tudi pooblaščeni serviserji imajo cene kot, da so zlatarji.
Mogoče se pred nakupom pogleda še v smeri na tem forumu osovraženega Golfa. Za deset jurčkov evrov se dobi kak slovenski Golf 7 z 2.0 TDI.
Doma sta tako G120, kot 2.0 TDI in je razlika v vožnji velikanska. Turbina in več konjev pač naredita svoje.
Vsekakor pa pred nakupom testna vožnja in šele nato odločitev.
Pa dober nakup.
Ne vem kje so tako visoke cene rednega servisa v primerjavi z drugimi znamkami? Vsi so nekje v 200€,gor dol 50€(opel,citroen,alfa,ford...)tiste prestižne pa raje ne glej! Ampak če je 50€razlike problem, potem ne glej avta v tem razredu ali pa greš k Pelkotu in bo čisto vredu za manj denarja. (če ni več v garanciji!)
@mario3 Če mene vprašaš se lahko primerja z cx30 samo Xceed in kvaliteta in tehnika je kot od Hyundaia,cenovno je tu nekje všeč mi pa tudi je.Ampak Mazda je le Mazda.
Ravno danes sem gledal primerjavo G122 in G150. Popolnoma nerelevantno s tvojim razmišljanjem ampak G150 ima dejansko edino razliko v primerjavi s G122 to, da je nad 4 tisoč obrati "odprt". Sepravi kot v starih trojkah G120 in G165.
Tako da če kdo koleba med G122 in G150 češ ker je G150 močnejši motor, bo za penzionersko vožnjo to brezveze nakup.
Engine horsepower and torque curve for Mazda CX-30 2.0 SkyActiv-G 122 FWD (man. 6) in 2020, the model with 5-door sport-utility crossover wagon body and Line-4 1998 cm3 / 122.1 cui, 90 kW / 122 PS / 121 hp...
Engine horsepower and torque curve for Mazda CX-3 2.0 SkyActiv-G 150 AWD (man. 6) in 2018, the model with 5-door sport-utility wagon body and Line-4 1998 cm3 / 122.1 cui, 110 kW / 150 PS / 148 hp (ECE)...
Če se je to že vedelo tu na forumu, se posipam s pepelom. V tvojem primeru bi pa vzel G150, ker je preverjen motor, razen če rad stiskaš po gasu.
@SpEkTr hvala za info! A smem vprasat pri kom si to montiral?
Glede na to, da na mazda servisu hocejo circa 500 eur za kljuko/el.snop in pa 260 eur za delo se mi zdi to dost bolj smiselno. Vprasanje je samo ce dovolijo montazo neorginalnih vlecnih kljuk, ko je avto v garanciji.
Seveda lahko, če je kluka homologirana, kar pa sigurno je!
Pozdrav vse. Kupujem rabljen avtomobil iz golf razreda do 10000€, eden od kandidatov je tudi Mazda3 G100. Zanina me, kako je kaj z zaneslivostjo avtomobila, ko ima prevozenih že 100000km, in kakšni so stroški vzdrzevanja (menjava ploščic, olja, druge možne zamenjave/okvare pri navedenih kilometrih itd.). Vsaka pomoč in nasvet za drugačen nakup dobrodošla.
Za g 100 ne vem ampak z g 120 ni problemov in tudi stroški so primerljivi kar se vzdrževanja tiče. G 120 je boljši izbor, ampak izbor ter denar je tvoj. Srečno!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Vse je res, ampak filter je umazan, nato še moker in posledica je rosenje četudi je zunaj suh zrak. V tem primeru potrebuješ klimo brezzveze, če imaš pa nov filter za 10€ ni problemov.
Ps;jaz oseno večkrat očistim šipe, da si malo oči odpočijem, ko se peljem v vročih dneh skozi mesto.
!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani