Evo danes na drugem tehničnem, torej za 6to leto. Kot pričakovano vse bp, smo se več časa pogovarjali o avtu kolikor je trajal dejanski tehnični. 15.11 ima "rojstni dan", v 2 letih prevozil 60kkm.
Potem sem menjal še gume in predpražnike. Nexenke je spredaj orngi pobralo, tako da po pričakovanjih bodo ravno za 2 leti pri meni. Sem pa eno utež odbil ponesreči na zimskih, ampak se po regionalni ni nič čutilo. Bom videl v ponedeljek, če bomo na AC kaj poskakovali in ali bom moral peljat centrirat
Aja pa key battery low, bom kar pustil da vidim koliko je še fore od obvestila dokler dejansko ne crkne.
Dej kaj te zanima, ne uporablam foruma na fonu pa se mi ne lubi fotkat pa spravlat slike na komp. Lahk ti popišem kaj mam, v osnovi pa kot sem reku polni kasko polica z 1% odbitne na kasko, dodana pa je premium assistenca.
Ne sej ko sem naredil par preračunov je cena tam tam.
Jaz sem pa prejšnji teden slučajno prišel do informacije, da ima AMZS ugoden družinski paket ugodnosti, ki zajema asisenco, zavarovanje v tujini in še en kup ugodnosti. Pa sem šel preverit svojo polico koliko plačam za XL asistenco in ugotovil, da mene to opali 150EUR, ženo pa L asistenca 60EUR, skupaj torej 210EUR, pa sploh nismo še prišli do zavarovanja za tujino, če gremo na kako potovanje.
Vglavnem ko mi poteče asistenca, bo letela iz police in bom vzel to AMZS zadevo.
AMZS premium družinsko članstvo je namenjeno za vse, ki potujete in potrebujete tudi letno turistično in zdravstveno zavarovanje.
Jaz mislim da je boljše imeti asistenco pri zavarovalnici.. Na amzs imaš res asistenco, ampak pogoje za nadomestno vozilo imajo slabše... Če si na triglavu imaš recimo lahko 8 dni nadomestni avto, tukaj imaš na najdražji 5 dni...
Hvala za prva dva odgovora glede Mazde 2.2. Letnik 2019, ker vse ostalo je za mene čisto nerelevantno. Avto kupujem, da ga bom vozil in ne popravljal doma. Za kaj takšnega nimam niti časa, še manj pa znanja.
Dobil sem občutek, da bom z nakupom Mazde dobil predvsem težave. A se motim ali pa nisem na pravem forumu? Moj pojem avta je vožnja od A do B s čim manj stroški in težavami (ob rednem servisu) in ne popravljanje.
Skratka predvsem me je zanimalo če je Mazda 6 2.2. dizel letnik 2019 tudi tako občutljiva na vse težave, kot prejšnje izvedbe pred facelift 3 oz. če so jih uspeli kaj ublažiti oz. izboljšati? Govorim o avtu, ki ima manj kot 50k in je bil redno sevisiran glede na interval. Sicer ste mi v prvih dveh odgovorih dali precej informacij, pa vseeno, ima še kdo kakšno izkušnjo ali mnenje?
Hvala
Ja tvoj odgovor na prvotno vprašanje je pritrdilen. CD184 je manj problematičen iz vidika vzdrževanja kot CD150/175.
Vseeno ti svetujem, da vzameš takšnega, ki je imel servise opravljene na prej kot 20kkm, torej da je bil interval med servisi med 10 in 15kkm prevoženimi.
Men se niso zdele slabe gume, nekje zlata sredina, sploh če gledam ceno. Sem bil recimo dosti bolj razočaran na Toyo Proxes. So bile pa po občutku tu tu s Falkencami, ki sem jih malo pred prodajo prejšnje trojke dal tja gor. Če bi jo mel doma še malo dlje, sem razmišljal o premontaži, ampak sem potem z vožnjo ugotovil, da so nexence dejansko kar ok, daleč od šrota ob prihodu na naš trg ...
Pa se ti zdijo še vedno isto mehke? Jaz sem mel pred leti Michelinove alpinke, sicer super guma, drži po snegu tud ko tirnica, samo eno tretje, sploh pa četrto leto pa rata glasna in trda, drsiš na vsakem malo rosnem rondoju ...
Jup, zato pa pravim da se bolj splača na 2 leti menjat Nexen, kot na 4 leta Michelin
Na trojko sem dal celoletne gume, pa imam viška komplet Nexen Nfera SU4 (215-45-18). Na Makomi so mi jih dali gor ob nakupu konec maja, z njimi sem naredil ene 10k km. Spredaj imajo 6 mm profila, zadaj 6-7. Cena za forumase 220 evrov.
To, da lepite sem teste, kako dizel prej prevozi 1500 km pot je za 99,9999% ljudi irelevantno - ker nikoli ne gredo na takšno pot.
Povprečno vozilo v Sloveniji naredi cca. 30 km dnevno. Torej tudi poraba elektrike ni noben bav-bav.
Raje s prsti kažite na tiste, ki imajo toplotne črpalke za ogrevanje domov - tam pa gredo megavati letno ...
Saj pravim, zelo zabavno bo brati te prispevke čez deset let, ko vas bo vsaj tretjina vozila EV-je.
Vsi, ki imate hiše ali pa vsaj parkirno mesto z možnostjo elektrike, bi lahko že danes zelo enostavno shajali z EV. To, da se boste morali na 500 km poti do morja enkrat ustaviti za eno uro, vas pa tudi ne bo konec. Mislim, saj ste ta vikend eno uro stali v prometu, če ste bili na morju ali pa šli na Štajersko iz zahodnega ali osrednjega dela Slovenije.
Kaj pa čakanje v koloni z EV?
Zjutraj tistih 15 minut pri -5 na šmarje sap, pa klima na 22
Bil te dni z družino na Lošinju. Tja dol, nekaj vožnje po otoku in nazaj. Kdor pozna otok, ve da se da lepo kruzat s konstantno hitrostjo 80-100km/h. Bili štirje v avtu, povprečje po BC: 6,9. Ne vem kako vam uspe doseči 5,9...?
A maš avtomatika?
Ogromno razliko naredi pospeševanje, kako hitro greš na neko hitrost
@NevLado, daj kaj povej o vtisu vožnje z M6 G165 MT - v primerjavi z M6 G192 AT, po tem, ko si zadevo prespal. 😃
Sem prav slišal, da se ti zdi M6 G165 MT bolj poskočna, kot CX-30 G150 MT? 🙂
Jah čim sem speljal, se je poznala razlika
Glede na to, da sem peljal že kar nekaj mazd, bi jih uvrstil nekako takole - iz vidika prožnosti motorja in pospeševanja (!!!) - kar se mi zdi za udobnost vožje med bolj pomembnimi faktorji:
1. M6 G192 AT
2. M6 CD150 Ročni AWD, CX-5 G194 AT (tudi AWD)
3. M3 (pred 2018) G120 Ročni, CX-3 G120 Ročni
4. CX-30 G150 AT, M6 G165 Ročni
5. CX-30 G150 Ročni
6. M3 (2019) G122 AT, M2 G75 Ročni
Želim si peljat še M6 CD184 AT in M3 X186 AT.
Po mojem mnenju je 3ka hatchback najboljša izbira v srednjem segmentu (med trenutno vsemi avtomobili na trgu).
Če bi moral kupit suva, bi raje vzel CX-30 kot CX-5.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Evo danes na drugem tehničnem, torej za 6to leto. Kot pričakovano vse bp, smo se več časa pogovarjali o avtu kolikor je trajal dejanski tehnični. 15.11 ima "rojstni dan", v 2 letih prevozil 60kkm.
Potem sem menjal še gume in predpražnike. Nexenke je spredaj orngi pobralo, tako da po pričakovanjih bodo ravno za 2 leti pri meni. Sem pa eno utež odbil ponesreči na zimskih, ampak se po regionalni ni nič čutilo. Bom videl v ponedeljek, če bomo na AC kaj poskakovali in ali bom moral peljat centrirat
Aja pa key battery low, bom kar pustil da vidim koliko je še fore od obvestila dokler dejansko ne crkne.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani