Pridem do sova??ana, ker sem ga nekaj potreboval, in on na svoji Ladi Nivi ma?e tesnila vrat s parafinovim oljem. Da mu ne bi bilo preve? nerodno, sem se mu pridru?il in ?e na BTjki vsa tesnila vrat izdatno namazal s parafinovim oljem.
Sem se pa po?util malo Gorenjca - parafinovo olje je bilo njegovo... to tisti parafin ki se ga da na
Je to tisto parafinsko olje za tesnenje pokrova inox vinskega soda, ki sta ga pobrala dol potem ko sta izpraznila vsebino?
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
?e samo to, da pere? avto ro?no mu veliko pomaga?.
Neko? pred mnogimi leti sem avto zapeljal v ro?no avtopralnico in imel prilo?nost videt, kako profesionalci tej zadevi stre?ejo. Uglavnem avta se ni niti dotaknil z gobo - samo spral, na?rical z detergentom in ponovno spral in avto je bil opran. Takrat sem se odlo?il da tak?no sranje od kemije lak mojega avta ne vidi ve? ker vpra?anje koliko tak?nih pranj bi prenesel.
Ima? prav,ampak pri 1.400kg je to zelo malo saj ne speljuje? z mesta vsakih nekaj merov. Jaz bi bolj kot tito malo razlike v porabi izpostavil udobje ali lepoto,jaz sem se vseeno odlo?il za slednje. Vsakemu svoje.....
Kak?nih 1400? Sokraj jurja 700! Prav dost se pa res niso trudili, skoraj je na kilah prej?nje insignije ki je bila tank.
Pri avtomobilskih kolesih me je vedno ?udilo da so takoimenovana lahka plati??a po kilah vedno opazno preka?ala te?o navadnih plehnatih felten.
Ni samo masa vrte?ih delov, pomembno je tudi kako je razporejena - ve?ji premer - slab?e je (tudi zato SUV-i pospe?ujejo kot crknjeni konji).
Potem je tu ?e razmerje med vzmetenimi in nevzmetenimi masami ki pa ima vezo z lego na cesti, ne toliko s porabo
A zdej bo? pa ti kaj pa?e na ?kodo. Mimo grede. Glih zaradi lepote ima moj Scout na custom feltnah (to niso tiste ki jih eni jemljejo zraven avta ker so zastonj) ima zimske gume. Na estetiko vseeno treba dati vsaj tolk kot da Alex (?eprav tudi on pozimi mal ?epa)
A so 6 zimskih sezon stare kontinentalke (TS 850) s 5,7mm profila samo ?e za v kanto ali ne je bila dilema. Nekateri so rekli da absolutno v kanto, nekateri ne, Boss je predlagal naj jih sprobam.
Dana?nji dan je bil idealen za primerjalen preizkus (ne ravno zelo znanstven). Temperatura 8?C, rahel de?. Na legendarni morav?ki cesti moje najdra?je Megane najprej z novimi letnimi bridgestonkami 205/55 R16 pri 50km/h preizkus najkraj?e zavorne poti - na u? ene 6-7m. Isto s 6 sezon starimi zimskimi 195/65 R15 pa morda meter ve? al pa tud to ne.
Za na avtocesto za tistih 30km/h - hitrost s katero se zjutraj vozi moja najdra?ja na ?iht v Lj - bodo ?e dobre.
Hehe, ampak kako se vsi obesite na hitrost in da je to dovoljena hitrost. Poanta ni v tem kaj je dovoljeno in kaj ni ampak v tem, da se vsi ?udijo od kod nastanejo fantomski zastoji, kot jim pravijo. Tole je eden od vzrokov recimo - vo?nja z "NEPRILAGOJENO" hirostjo. Tokrat pa? neprilagojeno po?asi saj se da normalno voziti z vi?jo hitrostjo. Ampak tudi to ni bila poanta tega dela videa. ?udi me, da ni nih?e opazil, da model ali modelka hitrost celo zmanj?uje - iz 75 smo ?li na 65, da ne re?em, da je na za?etku videa vozil(a) 85-90km/h, kot vodja kolone, kjer sem bil jaz drugi in poljski ?leper takoj za mano. Problemiram samo situacijo, da je hitrost Mercedes ZMANJ?EVAL brez kakr?ne koli potrebe in nujnosti. Ker pa? gre za nem?kega premijca in verjetno za osnovni model, kjer je treba ?migavce naro?it kot dodatno opremo pa? v takih situacijah resno ne ve? kaj se plete v glavi vozniku ali voznici v takih primerih.
Ker vem, da je marsikoga fejst zmotilo, da sem zapeljal na izvoz, ?e predno se za?ne zaviralni pas za izvoz, mogo?e samo toliko - to delam redno v primerih, da se ?imprej sprosti vozni pas, tokrat pa ?e posebej, ker je Poljak kar konkretno zmanj?eval varnostno razdaljo in res nimam potrebe, da bi ?e sam dodatno kompliciral situacijo. Upam, da se tudi drugi v takih primerih raje umaknete kot pa dr?ite pravil kot pijanec plota. Sej tista ?rta na tleh pa? ni zid.
Pa ?e kviz za konec. Pustimo kolesarja in belega Mercedes C coupeja.
Kaj prometno zanimivega je na izvozu iz obvoznice proti ?martinki? Nekaj v zvezi s predpisi in pravili - da vas vidim kdo bo prvi opazil.
Boss, tebi se pa res ornk pozna da si ?e ?ez 50 ko tako komplicira?. Kaj se pa usaja? na voznem pasu (saj vem, lovil si rekordno nizko porabo da bi se lahko na forumu hvalil). Lepo bi vozil po prehitevalnem kot vsi normalni. A je res tako te?ko direkt z prehitevalnega na izvoz?
Ni ravo pohvala, prej bi ?lovek rekel ravno obratno.
Biv?i sodelavec je imel pri Vrta?u svojega 10let starega golfa na rednem servisu. Med opravljanjem storitve so ga s servisa poklicali po telefonu in obvestili, da je ena od zadnjih vzmeti polomljena in ga vpra?ali, ali naj menjajo vzmeti zadaj. Na vpra?anje koliko bi to stalo, je dobil odgovor da nekaj ?ez 300. NI se odlo?il za menjavo na servisu.
Ker kot upokojenec nima problemov s ?asom, predvsem pa nima dveh levih rok, je nabavil par zadnjih vzmeti in jih zamenjal sam. In glej ga zlomka, stari vzmeti povsem BP, nikjer nobene razpoke.
.
Kako pa ve?, da tisti pred teboj ni vozil na obratih in da je pazil na avto? Ali pa si je mislil: tri leta bo ?lo, potem naj se pa jajca tisti, ki ga bo kupil...
Tisti ki ima namen menjat avto po dveh ali treh letih zagotovo prav dosti ne pazi nanj.
Meni je ?e vsak avto po 13ih letih izgubil skoraj vso (finan?no) vrednost. Tako je najbolje ker to za koliko proda? starega ne vpliva na to kak?nega novega si lahko privo??i?.
Jes. Ta njihov glupi angle?ki koncept vo?nje po levi strani cesti??a ima za posledico tudi to, da se pri slu?benem LC vrata prtlja?nika odpirajo na napa?no stran.
Man je kokic zmanjkalo. Vsaj malo namigni, ?e se je kaj premaknilo v tem tednu.
Dober znak je, ker ni postov na to temo s strani drugih kupcev.
Meni je kokic je zmanjkalo ?e med branjem sage z naslovom Boss izbira avto. In ko smo ?e menili da je napetega branja konec, eto nove sage. Upam na ?imprej?en sre?en konec (pa da glavni junak ?asti)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kot je nekdo komentiral: res da je drag, ampak zraven na armaturki dobi? ?e barven televizor!
Vse gre v smer ?im ni?jih proizvodnjih stro?kov in ?im vi?jih cen. Kar je prav, s socializmom smo ?e zdavnaj opravili.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani