Skoči na vsebino
Poraba olja
Napisano

to pa nism vedu...bom ?el v gama center vpra?at ?e ga majo...k zdej res grdo zgleda k je mal po?gan in to ni vredu...me nervira... :angry:

V gami ga bo? petkrat prepla?u :angry: ...ga imajo v vsaki ve?ji trgovini (Leclerc, Spar, Baumax,...) za manj kot jurja ;) ....

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba olja
Napisano

Obstaja pa tudi spej za ?is?enje motorja-olja (cca 1000 SIT). Po?prica?, mal po?aka? pa z vodo spre?e?. Ne more? verjet :o ...vse gre dol ;) ...ful dobr :danzoman: ...

Jaz bi tko naredil....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba olja
Napisano

saj, ne ve? ?e jih je lastnik pred tabo ?e kaj dol zgonil ali ne,...

...dol zgonil...kaj misli? s tem obro?ke al teflone? Sorry k ne ?tekam sramezljiv .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba olja
Napisano

jaz bi ti svetoval da zamenja? teflone,?e ga res toliko pije.Batni obro?ki ?e pri toliko km niso tako znucani.

Tudi to ni slaba ideja - menjave teflonov. Lokalni fu?ar bi to naredu za 20-30kSIT.

Kar se pa ti?e batnih obro?kov - vpra?anje ?e so kilometri realni :whatever: .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba olja
Napisano

Ok tako ti razmi?lja?, jaz pa to druga?e delam in vedno je ok. Vask ima svoje mi?ljenje in po svoje razmi?lja, jaz pa ve?krat prakti?no naredim, tako da vem kak?ni so rezultati.

Kaj bi pa ti svetoval za zni?anje porabe olja? Tudi mene zanima.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba olja
Napisano

Ok tako ti razmi?lja?, jaz pa to druga?e delam in vedno je ok. Vask ima svoje mi?ljenje in po svoje razmi?lja, jaz pa ve?krat prakti?no naredim, tako da vem kak?ni so rezultati.

YavarYe z vsem spo?tovanjem. Mislim, da tebi ni ?e nikoli papcal avto 1l na 2000 km. To pomeni, da Petru pokuri 5l protona 15W40 na 10 000km. Ta proton je kar gost olje. ?e bi dal noter racinga (ful viskoza) bi poraba olja zagotovo ?e narasla (po moje 1l na 1000 km). To pa ni tisto kar Peter ?eli. On bi rad zmanj?al porabo olja. To mu pa z racingom zagotovo ne bo uspelu.

Jaz imam kar nekaj izku?enj s starimi motorji. Do sedaj ?e nisem imel avta mlaj?ega od 10 let in noben ni imel manj kot 150 000Km. Vem pa, da kadar se vlil v motor polsintetiko (10W40) mi ga je ve? papcal kot mineralnega (15w40).

Po moje je najbolj?a re?itev za tak motor QMI (za la?je drsenje obro?ka po valju) pa en olje za motorje ?ez 150kKm. Po moje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba olja
Napisano

Zakaj pa ne racinga, razlog ?

Po moje zato, ker ?e je motor preve? zgonen je ve? lufta med obro?ki in valji pa pri ventilih... Racingi so ful viskozni pol bo pa ?e ve? olja uhajal mim obro?ka v zgorevalni prostor pa ?e? preparele dihtunge ven, ...pa ga bo ?e ve? papcu.

Po moje je najbolj?a re?itev za tak motor QMI pa en olje za motorje ?ez 150kKm.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?portne izpu?ne cevi
Napisano

To pa zato, ker se noben ni spravil to delat. Dizli so kao za umirjene. To pa danes ne dr?i ve? povsem. Jaz pravim, da bi se dalo tudi za dizla narediti ?portni izpuh...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dajte svoj SOUND sem gor
Napisano

Evo ?eprav ima ?e 15 let na grbi in le 4 v liniji se ?e ne da...

Ve da nima najlep?ega SOUND-a pa vseeno ponosno rjovi...

323F sound 1:

http://www.mobisux.com/album/showphoto.php...&cat=500&page=1

323F sound 2:

323F sound 3:

323F sound 4:

323F sound 5:

P.S:Drga? je pa to na Mobisux-u v Album / Osebna galerija / 323F

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dajte svoj SOUND sem gor
Napisano

Na ta topic naj da vsak (?e le zmore) SOUND od svojega konji?ka :wub: .

Pa dejmo se potrudit v ?imve?jem ?tevilu...

Pa pokomentirajte kak?en/kateri SOUND je komu v?e?....

P.S: Ideja je pri?la iz SG seveda ;) .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Drag
Napisano

OK sej verjetno so tudi Corvette hude...lahko da tud hitrej?e za drag...

P.S:Eno staro corvetto...?e stare sanje...l.70 in nekaj...novej?e so mi tema :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba olja
Napisano

@YavarYe X6V6

Sem zamenjal olje pa dodal QMI ;) .

Zaenkrat motor bolj mirno in ti?e laufa :rolleyes: ...k da je bolj podmazan <_< ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba olja
Napisano

Verjetno,da res niso realni kilometri,?eprav je bila kupljena od prvega lastnika. Lahk pa da mam notri ?e Wankela, :ne vem: ti motorji tud baje kar pijejo olje. :D

Sanja svinja kukuruz ;) ...

P.S:Al pa ne. Poglej not :blink: ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323 F l.96
Napisano

@ 323F

Tak kot si rekel - vsake o?i majo svojega malarja!

Mislim da je bg eden najbolj neposre?enih bodelov f-ke (l. 90)! Mi je recimo hatchback dosti lep?i, ?e sedan letnika 90mi je nekak lep?i od f-ke!

Tak da si pomojem BA zaslu?i već kot naziv f!

.... no, kasnej?i modeli f ke (letnik 00 recimo) so pa res ponesre?eni! Sej ne re?em da je slab - ravno nasprotno, samo f bi naj stal za ?portnost kar za ta model nebi rekel - bolj je podoben dru?inskemu mini enoprostorcu kot sport kupeju!

Se strinjam. F naj bi ostal ?portnik (leti na l.00).

Drga? pa vsake o?i majo svojga malarja tud 100% dr?i...

Va?n da je vsak s svojim zadovoljen ;) ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Drag
Napisano

serijska tak ne, v ameriki pa jih je za drag kar nekaj prek 1000 HP.

tunani 6.0 V8 motor dela ?ude?e.Tam se gre lahko proti corvetti Wankel z 4 rotorji, ki pa ni bil v rx seriji.

Mamo mi tam ?ez lu?o tudi ve? kot 1300HP s 4rotax+turbo v RX7. Tko da V8 nima kaj...

aja jaz bom tud tam --> SG

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba olja
Napisano

Olje je proton 15-w40.

Spije mi ga pa kak liter na 2000k. Avta niti ne teram kaj preve?.

Ja to je kr dost. Sploh pa ker je navaden olje. Moja 323F BG l.90 po ?tevcu 250kKm pokuri cca 1l (10W40) na 15kKm .

Dvomim da ma? ti realne km na ?tevcu :( ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Drag
Napisano

Cruiser bi vse zdregu ;) ...

P.S:Sploh pa ena Corvetta ni kej prot Wankel-u B) ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323 F l.96
Napisano

Ne vem kaj vidite na C napram modelu f.F ima 5 vrat,ko zadaj podre? sede?e ful prostora.C je po moji oceni neprakti?en avto.F je ?portna liomuzina avto ki ima vse.obliko, velikost,opremo.model star 10 let pa ?e vedno zelo lep in iskan avto.Podvozje in motor isti c kot f.Edina slaba lastnost teh starih modelov 323f,626,xedos itd je elektronika-frtajler.Ko za?ne avto cukat, dela pa ne dela, al pa ?ist crkne je ?la elektronka-frtajler.Kkomur se je to zgodilo ?e ve kaj je ta pizdarija, ni poceni od 150.000 na gor-novo.Ne velja pa za vse, ko te dose?e te dose?e ?e te.Vsekakor model f dosti bolj?i in lep?i pa ?e razpon dodatne opreme je ful velik.Avto se da ful zrihtat.

Vsake o?i majo svojga malarja. Men je BA model ponesre?en :( . Oto?ne prednje lu?i, nesre?en zadek, ?udne zadnje lu?i :( ...C mi je bolj v?e? ...sam mislim, da BG ni dobil dostojnega naslednika. BG je ustvaril nek image (eden prvih z 'zapiralnimi' lu?mi) pol pa :( ...Tist k je za BA pr?lo pa katastrofa (ni? s ?portnostjo)...so kr ukinil 323F :( ...pa tako zmagovalno se je za?el...323F BG je prvi veleprodajni ?portni mazdin hit pri nas (in po svetu), vsak ga pozna...kasnej?e modele pa le redki :( ...?al...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.