Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 27 minutami je Alex napisal:

Tega sem tudi sam hotel kupit. Pa sem malo gledal reviewe in so nekateri jamrali, da je hrupno pri višjih hitrostih. 

A si opazil tudi ti kaj podobnega? 🤔

Danes sem komaj montiral zdaj 24h je dobro da stoji da se sponke vlezejo. Bom stestiral in porocam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je mazdaman napisal:

To je za one ki kadijo super. Drugače pa lahko pustiš okno odprto in ti dež ne gre noter

Tako je za kadilce je zakon, drugace pa pri meni v avto ni vstopa niti z zaprto škatlico v žepu 🙃🙃🙃🙃

pred 2 urama je Alex napisal:

A si vzel pri nas ali je aliexpress? 

Na siluxu sem vzel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 37 minutami je Alex napisal:

Kako pa to, da si se za to odločil? 🤔

Jaz moram že sedaj pazit na ležečih policajih, če so kaki višji. 

Oj. Tebe pa, dolgo ni bilo. 😊 Kaj pa sedaj voziš? 

Ma malo sem opazoval in se mi zdi da bi še lepše zgledala. So plusi in minusi, moram malo prespat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz imam zdaj 2meseca nexen nfera su4 in so super. V primerjavi z prejsno bridgestone je top, v dezju ni primerjave bridgeston mi je drsela ta pa drzi kot zvecilna. Zaenkrat zelo zadovoljen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 22 minutami je dvorjan napisal:

No, lepo, da ste tako navdušeni nad Nexen gumami. Sam jih še nisem imel, bolj zaupam renomiranim znamkam, kar se tega tiče. Samo Savi sem dal 2x priložnost, pa me je 2x razočarala.

Tako da zadnja leta samo še Michelin, Dunlop ali Bridgestone gume vozim. Pa še Goodyear bi dal v svoj ožji izbor, vse ostalo se mi zdi druga, tretja itd. liga. Tudi Pirelli me nič ne mika.

Bo pa zanimivo opazovati, kako se bodo te Nexen gume obnašale, ko se bodo obrabile in postarale. Vas je že dovolj za en referenčni vzorec. 😃 Npr. za Dunlop vem, da drži fantastično cel čas, Michelinke in Bridgestone pa s starostjo vendarle postanejo bolj trde ...

Vidiš tukaj pa imam jaz čisto kontra mnenje, me sava ni nikoli razočarala. So me razočarale michelin 2x (bobnela kot da imam prazno gumo po letu in pol uporabe) dunlop se mi je na notranji bočni strani razparala je bilo rečeno da vedo in je to težava ene serije, sem dobil druge in po pol leta enako. Bridgestone so bile nove na mazdi in so že od novega na mokrem lepo drsele, tretje leto so bile pa samomorilske (profil 4mm). Nekak s temi top znamkami zaupam samo Continental. Drugače nexen je prvovgradnja nekaterih VW, BMW, škod, hyundajev... Vsak ima svoje izkušnje, je pa res več kot je uporabnikov več je različnih mnenj, važno da najdeš sebi primerno gumo glede na performance kot ceno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Zjutraj sem si malo privoščil nexen su4 v mokrem in moram priznat da so definitivno boljše od tovarniškega bridgestona, res se držijo, upam da tako ostane tudi v sledečih sezonah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je NevLado napisal:

A si barval s čeljustmi na disku ali si odmontiral stran disk? Zadaj tudi?

Kako si spucal čeljusti, dratena krtača?

A si barval s čeljustmi na disku ali si odmontiral stran disk? Zadaj tudi?

Kako si spucal čeljusti, dratena krtača?

Barval sem z diskom gor, vse sem zascitil. Scistil sem z drotpirsno in z brake cleanerom. Vse je v kompletu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 8 urami je Boss napisal:

Ko kar slutiš kaj se bo zgodilo...

Zgleda se še premalo motoristov ubije na cestah. Žalostno kako izzivajo usodo. (nekateri da nebo pomote, obstajajo tudi odgovorni motoristi, so sicer v manjšini ampak so)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Stestiral nove zavore in gume po 24h susenju celjusti. Končno je med zaviranjem tišina, gume prvi vtis ok(kaj vec ob visji kilometrazi z njimi). Sen pa bil danes z yarisom v lj in je bila poraba povprecje 3,1 top. Kaj bi dal za mazdo 6 skyactiv g192 motor in toyotino hybridno tehnologijo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Vsak avtomatski menjalnik z wandlerjem malenkost poveca porabo, je pa zato dosti bolj trpezen. Res je tudi da ti bo ob pospesevanju prestavil nizje in s tem v visje obrate. Ko sem se odlocal za mazdo 6 sem probal tudi g165 v kombinaciji z avtomatikom ob pospesevanju na avtocesti je prestavil v cetrto in res pocasi nabiral hitrost je bolj nepremicnina, zato mazdo 6 vidim avtomatik samo v kombinaciji z g192 ali d175. Po mojem je pri cx30 enako, je za normalno voznjo ni pa za neki extra sportni podvig. Je pa res da je g motor zelo trpezen ni nekih tezav, zgleda tudi x186 nebo imel nekih tezav tako da glede na to da si odlocen za bencinarja nemores pricakovat nekih tezav, saj tudi dizel ob pravem vzdrzevanju in malo pozornosti je super (ima lep navor kar pri teh bencinarjih nebos dozivel). Kar se tice mazda avtomatskega menjalnika je eden izmed vrhunskih, glej samo da olje redno menjujes jaz ga bi na 60000km v karterji brez spiranja in filter.Vglavnem g150 avtomatik za ležerno vožnjo čist dovolj za bolj dinamično x186 avtomatik za najbolj dinamično pa dizel avtomatik. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.