Skoči na vsebino
Vzglavnik
Napisano

Jaz tudi nimam problemov z vzglavnikom. Ampak za tiste, ki imajo probleme z hrptenico (operacija) pa je ta zadeva zelo neugodna, ker glavo preve? potiska naprej.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vzglavnik
Napisano

Ja, samo gor-dol je nastavljiv. Pa sem vpra?al na MMS, ?e obstaja nastavljiv naprej/nazaj, odgovor je bil negativen :angry2: .

Se mi zdi, da pri M6 ni tako nagnjen naprej.

?e ne bo druge variante pa ga bom dal v ?raw?tok :hudicek: in ga zvil.

?e ga obrnem pa je preve? nazaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vzglavnik
Napisano

?ivjo!

A bi mi lahko kak?en lastnik mazde 6 (II. gen., lahko tudi starej?i model) izmeril, koliko je razmik med luknjami za vzglavnik za glavo?

Glavnem moja sovoznica nikakor se ne mora navaditi na original vzglavnik pri cx5. Preve? je nagnjen naprej in sedenje je bolj kot u?itek neka prisila.

Pri cx5 je cca. 15 cm.

Ga moram zamenjati. Kak?na ideja, kje ga dobiti (avtoodpad).

Hvala!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda 6 limuzina
Napisano

O katerem avtu je to govora? Sigurno ne o Mazdi?

Jaz pa imam take izku?nje:

Najprej kofica z ?efom na terenu... , malo debate o vse ?ivem, na koncu izve?, da se skoraj vsi poznamo..., v salon pa se pripelje? z vi?je srednjem vozilom, lepa obleka (obvezno sraj?ka,...), se lepo nasmehne? prodajalki, spet kofica, .... ke? na klik, in ?konto nekaj ve? kot 2,5k? :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Strešni kovček - truga
Napisano

'jures': hvala za info. Ja, moja vi?ina cca.173 cm me zna kar zaje*****, ?e bi vzel vi?jo... Tako, da tvoj predlog je :prstgor:

?e tako mislim, da bom imel probleme. Bom moral odpreti vrata in stopiti v avto pa bo.

Pa cena je tudi ugodna.

Sej ni ni? narobe, ?e truga malo ?trli naprej na vetrobransko steklo? Pa glede monta?e, a jo lahko sam namesti? (ali rabi? pomo?)?

Mare- Se bom en dan ustavil pri tebi in jo pogledal :prstgor:

Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Evo, dosegel povpre?no porabo 4,99l/100km in prevozil 1001km :jupiii: Pa lu?ka se ?e ni pri?gala za tankanje :prstgor:

?al je samo 1.aprilska :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

parkirni senzorji
Napisano

To je super zadeva. Edino moti me, kadar sne?i in se sneg nabere na senzorjih, potem piska, piska,... . Alpa ?e vozim po terenu v visoki travi. Lahko pa izklopi? :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TomTom live services
Napisano

Kateri? A tisti, ki je na voljo preko radijskih postaj ali tisti preko interneta, ki se posebej pla?a?

Ker meni v nastavitvah ka?e, da modem ni aktiven.

Ve?, da ne vem. V?eraj sem se nekaj igral in tudi aktiviral modem z skritimi kodami in ni? nisem neredil :blink: .

Pa sem imel preko radijski frekvence ter povezave gsm in ni?. Moram se ?e malo poigrat in se it zapeljat po IT.

Vem pa, da mi je prej prikazovalo samo preko frekvence.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TomTom live services
Napisano

Kakor sem zasledil na tujih forumuh, naj bi vse navigacije v CX-5 in novi Mazdi 6 vsebovale GSM modem, ki pa je aktiviran glede na dogovor posameznih regionalnih zastopnikov s Tomtomom. Dr?ave, v katerih je GSM modem aktiviran, zajemajo:

V vseh ostalih nam ga niso aktivirali. Aktivacija naj bi bila mogo?a preko vstopa v servisni meni (kot ga opisuje Jest v DIY temi), vendar baje naprava takrat preveri lokacijo in omogo?i live services samo v primeru, da se nahaja v kateri od "dovoljenih" dr?av.

Tako TomTom, kakor Mazdini zastopniki pravijo, da aktivacija ni mogo?a, uporabniki pa poro?ajo o uspe?ni aktivaciji po tem postopku (ker je pozno, se mi ne da prevajati iz nem??ine):

Ve? informacij je na voljo tukaj in tukaj.

Slo ni pokrita z Live service.

V Italiji pa mi deluje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vgrajena navigacija TomTom
Napisano

Ja saj vem kaj boste rekli, saj dalj kot v Ikeo ne grem pa enkrat na let do Splita, ampak navigacija je navigacija, ma da je ready da te resi ko res rabis.

:prstgor:

Mogo?e ena prednost vgrajene navigacije je ta, da ko jo potrebuje? je takoj pripravljena. Kontakt/start motorja, dva klika, da dolo?i? to?ke in navigacija v trenutku deluje

Vedno je "ready steady go" :punk:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hvala vsem za zelo uporabne informacije.... :D

Se bom poskusil dogovoriti za kak?en popust na navigacijo ob nakupu :D

Priporo?am ti, da vzame? en testni avto z vgrajeno navigacijo in ga stestira?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova sestica ima vgrajen "radar jammer" :)
Napisano

Policaji gor alpa dol. V glavnem ta sistem je vreden ve? kot zlato, ma kaj zlato, ?ivljenje! Ta teden sem skoraj naredil velikansko pizdarjo. Na prehodu na pe?ce sem spregledal dve mali pun?ki (verjetno 1.razred), ki so ?le ?ez cesto. Ko sem pri?el do prehoda sta bile nekje med levim ogledalom in stebri?kom. CX se mi je v momentu vstavil, na displeyu se mi je napisalo napis rumene barve in cca. meter pred havbo zagledam dve pun?ki, ki se smejita in pre?kata prehod. Katastrofa, ratal sem trd, bled, tresel sem se; priznam, da jih nisem videl. Sicer ?tartal sem lih iz enega parkiri??a in imel sem majhno hitrost od 15-25 km/h ampak dovolj, da jih bi hudo po?kodoval. Glavnem ta sistem SCBS in in?inerjem, ki so to naredili si zaslu?ijo vse pohvale :notworth: .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kolikor sem probaval, se navigacije cisto poslovenit ne da... Da pa se nalozit slovensko glasovno vodenje... Na voljo sta dva glasova... Moski (Borut) ali zenski (Tanja) glas, ki so ga ze pred mnogimi leti posneli v nekem radijskem studiu (Moj Radio)...

http://tomi.malensek.com/novice/aktualno/t...om-radarji.html

http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=32...ef9e0ac849b9dd8

http://tabla.mobile.si/ubbthreads.php?ubb=...=true#Post29366

Ja, moja je Tanja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zanimajo me va?e izku?nje z vgrajeno navigacijo v Mazdi CX-5 pa Mazdi 6 (semizdi da majo isto tudi trojka FL pa Mazda 5). Ste se posku?ali kaj igrati z posodobitvami map, sistema ter nalaganjem novih jezikov/glasov. Na tomtomovi spletni strani sem zasledil da se celo lahko nalo?i tudi jezikovni paket v sloven??ini... A ta stvar deluje?

Zanima me zato ker se odlo?amo za novo ?estico in bi rad vedel ?e se da dat sloven??ino gor pa ?e je ta navigacija vredna tistih 600?...

Link na tomtom spletno stran... http://www.tomtom.com/en_us/shop/voices/

No ?e vnaprej hvala za va?e odgovore :D

Pozdravljen!

V moji cx-5 je vgrajena navigacija in moram re?, da deluje dobro :prstgor: Slovenija in hrva?ka je dobro pokrita, Italija pa odli?no (dlje od Italije ?e nisem bil z novim avtom). Je pa res, da mora? tudi malo paziti, ker mene je enkrat celo po hard makadamu pripeljalo do cilja. Verjetno je mislilo, da je cx-5 namenjen prav za to pot :harhar:

Vodenje je v sloven??ini, menuji pa v angle??ini. Datoteko z Slovenskim jezikom mi je prodajalec dal, nalo?il sem pa sam. Vsako toliko (in ravno zdaj) sem posodobil.

600? je veliko. Ko sem kupil cx je navigacija bila ?e v opremi revolution (akcija...) tako, da zdaj ne vem, ?e bi dal toliko eurotov. ?e pomisli?, da zdaj ima vsak gsm gps, in garmina dobi? ?e za 100?, ne vem....

Aja, to so pa zaje*** z slovensko zastavo - to ni slo ampak Slova?ki govor.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V?igalni kabli
Napisano

Hehe, verjetno so ti kabli zgledal skoraj kot varovalka :P

Niti ne, saj 2.5mm2 kratkotrajno zdr?i tudi ?ez 30A. Ve? pa itak niso dala tista dva akumulator?ka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V?igalni kabli
Napisano

Se pravi, bodo 300A ?isto dovolj za osebne avtomobile. :D

Ja itak!

Jaz "ku sem ?tromar" sem pa enkrat na terenu ostal z praznem akumulatorjem od opel kadeta. In kaj zdaj :zvizga: Slu?ajno sem v prtlja?niku imel dva 12V 7.2Ah akumulatorja in 15 m kabla 2.5mm2.

Akumulator?ka sem zvezal vzporedno in povezal z kablom na akumulator od kadeta. Po?akal 2 min. in v?gal :prstgor:

Ampak, tega nikar ne po?nite z va?imi vozili :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.