Tudi meni se je zdelo ?udno, da je velik servis narejen pri 160k. Vendar na njegovo nenehno zatrjevanje, da je z avtom vse oh in sploh krasno, nisem ve? drezal v to. Prej ga je pa vzdr?eval o?itno prej?nji lastnik iz Ko?evja.
Prva izgleda zelo mikavna ja. Zdaj, koliko te moti to, da nima plati??... Mene pri nakupu ni. Raje kupim solidno zadevo brez alu feln kot obratno. Te ?e vedno lahko dokupi?, ?e bo potreba. Idi pogledat.
Evo, moj rezultat na Krk in nazaj v MB preko Delnic je pa okroglih 7 litrov. 4-je smo bili noter pa kup krame. Ne bom rekel, da sem ravno ful vesel, sem pa pri?akoval nekaj ve?.
@ZMAJ: Glede na te moje kilometre, bi ?e v pol leta dobil investicijo noter
Deloma ti dam prav, je pa tko, da ?e kupuje? avto da na kaj zgleda, VAG in Mazda odpadeta. dokler nam je poraba klju?nega pomena je jasno, da smo preve? na dnu lestvice, da bi kupoval s srcem. ?al. To je rezervirano za tisti promil, za katere delamo in katerim se tako lepo ?olsko pustimo **bat v glavo.
Ja, lahko bi rekel: "Takle mamo." Sigurno stane po 20.000km in dodatnem litru porabe cca 250? ve? od enega "normalno" ?ejnega dizla. Ampak zdaj imam kar imam in ga zaradi tega ne bom menjaval. Sploh pa imam tak re?im vo?nje, da verjetno tudi kak?en bolj ?paroven dizel ne bi popil kaj dosti manj (mogo?e 0,5l). Je pa res, da ?e pazi? na porabo in vozi? "normalno" pa ?e vseeno pije, te to pa? za?ne motit kot te?na baba, ki jo mora? vsak dan gledat.
Mogo?e moj naslednji avto ne bo ve? Mazdin dizel, ne bo pa tudi Holzwagen, Olimpijec... V po?tev pride edino Seat iz tega koncerna. Sicer bo pa verjetno bencinar, ki bo dihal na LPG. Najbolj pomembno pri avtu se mi zdi, da ni z njim nekih izrednih stro?kov. Tanka? in vozi?. Ker tisto ti pa res lahko po?re ?ivce bolj kot vsak liter goriva.
Sicer sem pa siguren, da obstoja neka zadeva, s katero se da to porabo po?timat. ?e imajo eni na istem modelu in identi?ni ma?ini 6l porabe pri normalni vo?nji, je verjetno to izvedljivo pri vsaki. ?e mene vpra?a?, je kriv ra?unalnik. Ker pred poobla??enim "software update-om" je meni tudi pil med 5,7 - 6,5l na 100km. ?tudiram o chip tuningu, ker baje bi se naj potem zmanj?ala poraba. Kake so kaj izku?nje tistih, ki so ga dali ?ipat? V Roga?ki ga en ?ipa in optimizira za malo ve? kot 200?.
Kr navad se. Jst sm ?e roke dvignu od te kamikaze, ne pridem pod 7 kot ti. ?eb hotu ok porabo bi moru met 1,9 Tdi 77kW. ?katla okol je vseen kera je.
Ja, sej sem se ?e navadil. Raje imam, da malo ve? pije pa izgleda OK, kot pa da imam neki ?parovni mlin?ek pa izgleda kot kolnki?ta
Sicer pa sem probal ve? razli?nih stilov vo?nje, vsi ve?inoma po AC. Pri 100km/h (jodlbergerji so spet nekaj zmanj?evali hitrosti in sem se moral prilagodit) sem porabil 6.1l, pri 130km/h in zelo upokojenskim pospe?evanjem okoli 6.8-7.2l, pri trenutnem stilu med 150-180km/h pa pije okoli 7.4-7.5l, ?e tankam na MOL-u ali Shellu. ?e tankam na Petrolu pa okoli 8l. Fauve fahrerjem se sicer smilim, ampak meni se oni tudi, da morajo dnevno gledat na?i?kane predpotopne oblike s preobilico kroma, ki je bil moderen 20 let nazaj.
Kaka regeneracija je to? Ker mojega je pod 7l ?e tudi umetnost dobit in priznam, da mi taka umetnost ne gre najbolj?e od rok. Povpre?no imam 7,5l/100km. Oni BC imam pa itak izklopljen, ker la?e in glede porabe in glede dometa. Recimo ka?e, da imam ?e 750km dometa, ?ez 5km na novo prera?una vrednost in poka?e ?e 720km recimo. Pa upo?tevajo?, da je vo?nja skoz ista (npr. avtocesta).
Pomoje ni mislil slik od Mustanga, ampak Camara. Vbistvu "nova" izvedenka je ZL1 z 580-mi ihahaji in nekaj spremenjenimi zunanjimi detajli:
Sicer so pa naredili tudi Trans Am-a, ampak na?alost je samo kot "kit" za Camara, ker Pontiac je pred leti propadel zaradi krize. Izgleda pa jeba?ko:
Sm sedel notr in je porazn resni?no ?ip ?ip ?ip in ?e enkrat ?ip, oblikovalsko za bruhat, meni ni v?e?
Na zunaj pa resni?no bomba, pa pod pokrovom tudi sem pa v Frankfurtu videl bumblebee varjanto in je ?e bol?i k ma logote od Autobotov
Ja, pri notranjosti so mnenja dokaj deljena. Kar se kvalitete ti?e sem pri?akoval precej slab?e pa me je zelo pozitivno presenetil. Spoji so dobri, materiali se mi tudi niso zdeli slabi, usnje je zelo prijetno na otip... Kar se pa oblikovnega vidika ti?e pa nekaterim ta retro-futurizem ni v?e?. Meni se zdi, da bolje ne bi mogli izpeljati, saj je zelo podobna kot pri prvi generaciji (sta pa bili obupni pri 3. in 4. generaciji).
Opreme je pa toliko, da glava pe?e. Na vetrobran ti projecira pomembne informacije (hitrost, navigacija, radio itd.), na retrovizorju pa se ti vklopi kamera, ko gre? vzvratno. Edino, kar moti je preglednost, ki je podobna kot v kakem Viperju (mogo?e za odtenek bolj?a). Vetrobran nizko pada, havba je pa kot da si nekje sredi morja pa s periskopom gleda? proti horizontu. Ampak to je pri ve?ini ?portnih avtov podobno.
Evo, vse generacije na kupu (razen en starej?i face-lift je pri drugi generaciji):
V?eraj sem si ?el ogledat novega Camara v salon in moram re?t, da samo ?eljust do tal... Ga ni nobenega Audija ali BMW-ja (no, mogo?e 6 serija), ki bi izgledal tako mogo?no. Ker zadeva je skoraj 5m dolga. Evo primerjava s Corvette:
Evo (ne)sposobne voznike, ki jim ?e parkiri??e dela te?ave. A bo treba dat tudi bok barvat, ker je spraskal/a ?e nekaj barve do primerja? Ali se to kako druga?e kozmeti?no popravi?
Jaz iz v?eraj na danes ni?. Mi jo je pa po odbija?u en zelo lepo udaril. Ali ena. Zanimivo, da se vsako leto najde en tak?en. Bom moral avto v pov?tre oble?t al kaj...? To "podeljevanje" vozni?kih izpitov ?e itak presega vse meje...
Ja itak. Jaz moram mojo na AC na tempomat nastavit, ker druga?e zvo?ni zid prebijam na vsakem malo bolj ravnem odseku. Noter je vse tako tiho, kazalec pa pada kot da bi bil pod vplivom gravitacije
?e je v Focusu ista ma?ina kot v Vulvi V50, potem nimam kaj re?t. Slednjega sem imel rentanega na ?kotskem za en teden, naredil cca 2000 milj in lahko samo pohvalim pro?en agregat. Dobro potegne, turbo luknja skoraj ni zaznavna, poraba pa 4,6l pri kombinirani vo?nji in 4-ih osebah s prtljago. O tem lahko moja 6-ka samo sanja
Sicer pa ne se samo na osrednjeslovensko regijo orientirat. Jaz sem skoraj celo Slovenijo prevohal, da sem se potem odlo?il za svojega. Na?el sem ga pa v Novem mestu (pa sem skoraj iz Maribora). Se spla?a potrudit pri nakupu.
44l/600km In to zelo umirjene vo?nje (ve?inoma avtocesta pa 130km/h). Zadnji?, ko sem ga pa malo bolj ?panal (med 150 in 180km/h) pa 8l. Se mi zdi, da s Qmaxom mi ?e ve? cuka ?eprav... leti pa fenomenalno. Pri 170 (ob dobri meri zdravega razuma seveda) dela tako mirno in lahkotno, da ne more? verjet. Pa stopalke za plin se komaj dotikam. Brez pretiravanja
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Meni je Pelko tudi rekel, da na moji 6-ki malo piska turbina. A to pomeni, da je treba po novo? :ne vem:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani