Sicer test samo eno uro, ma dovolj, da me je prepričalo: ni šans!
Resno, kako to? Kaj te ni prepričalo? Motor, prostornost, poraba? Katerga si mel 150KM, 186KM? Avtomatik? Hvala. Si me pa presenetil, ker s komerkoli govorim, kdo ga ima, same pohvale slišim.
Pri hitrostih tempomata od 140 do 160 na uro mislim, da ga ni benzinarja, ki bi pil manj. In to po tej naši hriboviti avtocesti. Zastareli 2,5 ima ziher takrat porabo 10 l ali raje več.
Velik je bilo že prelitega črnila al kako tist pravjo 😛 2,5 motor je zakon in neuničljiv 🙂
Evo, danes sem se spomnil in preveril, kako gre cx30 v Vrhniški klanec. 😊
V avtu smo bili trije odrasli. Testiral sem tako, da sem se pripeljal mimo Vrhnike 140 km/uro p v šesti prestavi. Na srečo ni bilo veliko prometa. Nalašč nisem menjal v peto da vidim, kakšna bo hitrost na vrhu klanca. Začuda je pospeševala do 160/uro. Več ni šla.
Že to je dober rezultat. Nato sem z istim tempom nadaljeval do Kopra.
Na koncu je bila skupaj poraba Kp-Lj in nazaj 7,4/100. Tudi to je dober rezultat za to hitrost. 😊
Škoda, da nimaš turbine, bi verjetno še bolj pospešu, a? Kr pije pol, 7,4 tud ni tolk malo ali pač 🤔 Odvisn no, če se ti fučka za porabo, pol ni to nič 🙂
Sem Mazdo nazadnje pral 5 tednov nazaj,pa je bil že čas🙄...po PS-u kolesa+koloteki,komplet vse z "štrajfiksom",snow foam,spet pošteno z štrajfiksom,metoda ene kante z 6 rokavicami,spet orng z štrajfiksom in pobrisano-"fertig".
Zaenkrat samo zunaj,k sem pozno začel (z nočne😧)...pa mi je že začelo postajati hladno😬...moker "k cucek"😅...sem pa orng spral tudi podvozje z Karcher podaljškom in majhno kotno šobo...ne vem,če so po Lj. že kaj solili...ma-ziher je ziher🤔
Sporočam ceno za opravljeni 3. servis cena z DDV (Mazda servis BTC, ki pa je sedaj Avtocenter BTG d.o.o. in kot kaže podatek na internet strani Mazde, niso več prodajalci Mazd, so pa pooblaščeni servis): 329,33 € (olje, tesnilo, filter olja, filter klima kabinski, avtomehanična dela-edino podražilo za cca. 20€). In pa pohvala avto je bil opran.
Ne govorijo fantje zastonj tle gor, da je to premium avto 😆
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A to so imele samo iz uvoza tako kombinacijo G165 pa avtomatik? Pri nas je bila samo G194 in avtomatik, z revolution opremo, a ni tko?
To pa je voz ja. Kaki motorji so tle not?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani