Naslednjic policistu verjetno ne bo dovolj... ... Pri nas je pomoje redkokateri policist zivljenjski... In se jim gre le za to, da napisejo cimvec kazni...
Na alterju fantje trdijo, da mi kazni na licu mesta ne more izdati, saj policist ni strokovna oseba, da bi odlo?ala o temu, ali je moje vozilo izpravno ali ne tako da bi me po vseh pravilih moral poslati najprej na tehni?nega
Samo toliko v vednost, da boste seznanjeni vsi, ki imate radarski tempomat.
Nova Mazda 3 ima radarski tempomat, kateri moti merilce hitrosti prometne policije in to je po zakonu prepovedano. Tudi ?e gre za serijsko vgradnjo, je ?e vedno nelegalno.
Mazda bo verjetno morala izdati ali programski popravek ali pa enostavno menjat modul za zaznavo ovir.
Lahko se morda tola?imo s tem, da to spet ni toliko nazaj, saj je/bo MZD Connect sistem na voljo tudi na novih avtomobilih in se bo verjetno vgrajeval ?e naslednjih nekaj let...
Ko sem na Mazda support EU vpra?al po nadgradnjah in dodatnih aplikacijah, so mi napisali:
New applications that are going to be included to the MZD Connect Infotainment system, are unfortunately not available at present.Therefore it is possible that additional apps may become available in the near future.
Jaz sem tudi tako prebral na razli?nih tujih straneh, da dizle ?e vedno delajo na Japonskem, bencinarje pa v Mehiki.
Razlika v kvaliteti se naj ne bi poznala
Kar se ti?e coming/leaving funkcije: naknadna vgradnja teh poceni modulov iz eBaya se odsvetuje.
Tudi sam sem bil ?e 100% odlo?en, da bi vgradil ta modul pri ?gajnarju, vendar mi je ?ef servisa na Mazdi to odsvetoval. Vsak naknadni poseg v elektroniko (?e posebej lu?i) lahko pripelje do raznih te?av. Kar pride iz tovarne - to dela, ?e se naknadno kaj dodaja, lahko vpliva na delovanje neke druge funkcije.
Tako da bomo kar lepo po?akali in videli, ali nam bo Mazda s posodobitvijo SW to omogo?ili ali ne
Recimo nova Mazda 6 z MZD Connect sistemom (ki je enak kot na novi Mazdi 3 in novi Mazdi 2), ?e omogo?a ti dve funkciji v samem meniju:
Upam, da nam omogo?ijo ti 2 funkciji tudi na Mazdi 3
Sem malo na tujih forumih bral, da dolo?eni ?e to imajo v meniju in lahko vklju?ijo ali izklju?ijo. Pri nekaterih je bila opcija izbire v meniju, a brez dejanskega delovanja. Mi pa o?itno nimamo te opcije niti v meniju... Upajmo, da bo update prinesel.
V ZDA ta funkcija deluje. V Nem?iji recimo imajo to v meniju, ampak ne deluje.
Mi pa nimamo tega v meniju in tudi ?e bo dodano z naslednjimi posodobitvami dvomim, da bo samo update SW dovolj - potreben bo dodatek (hardware) in le ta se bo verjetno prodajal kot dodatna oprema
Hvala ... bil sem v treh razli?nih salonih in so mi vsi povedal isto....bencinske verzije so na voljo, za dizla je pa treba po?akat... sej sem tudi jaz ful neu?akan, ampak kaj ?em. Pa baje bodo v naslenji seriji neke novosti, nek upgrade bo za "follow me home" varjanta... no vsaj tako je prodajalec povedal...
Follow me home bi ?e morala trenutna Mazda 3 imeti! ?e bo? imel to mo?nost v nastavitvah lu?i, bomo tudi mi verjetno dobili nek update (upam da SW)
Sicer se pa serije istega modela med seboj ne bi smele razlikovati - samo letnik je novej?i in razne "porodne" napake odpravljene.
Avto Cesar - pred leti sem ?el na ogled nekega vozila.
Vse lepo in prav, ampak odnos nekega prodajalca tam je bil obup. Zdelo se mi je, kot da sem pri?el na avto odpad prosit, ?e mi lahko poka?e dolo?eno vozilo.
Nimajo nekega osnovnega bontona in tudi komunikacija jim ne gre preve? dobro (lahko da je sedaj kaj bolje).
Me je minilo, da bi tam kupil vozilo, pa ?eprav so imeli malo ni?je cene od ostalih za dolo?eno vozilo (z veliko opreme). Oni uva?ajo ve?inoma iz severa (Nem?ija, Francija, Belgija...) - no vsaj takrat so.
Vseeno ti pa svetujem ogled v ?ivo in bo? videl, ?e ti vozilo ustreza.
Avto Mik Koper - 90% (ali celo ve?) vozil nabavlja po celi Italiji.
V ve?ini primerov so to po?kodovana vozila, katera se pripelje v SLO in popravi po?kodbe, tako da niso niti vidne (ima dobrega li?arja).
Ali so to v celoti po?kodovana vozila ali le delno - te?ko re?em.
Moj brat je pri njemu nekje 5 let nazaj kupil BMW serije 3 karavan, rabljen 3 leta. Tu pa tam je imel kak?no praskico, ampak ni? huj?ega. ?e naslednja 3 leta in ni bilo nobenih te?av (kasneje ga je prodal).
Ostalih pa ne poznam, sem pa 99,99% prepri?an, da so vsi iz oglasov uvo?eni iz tujine (iz raznih delov EU).
Oprostitev placila uvoznih dajatev (carine in druge uvozne dajatve, ne pa davek na dodano vrednost) se lahko uveljavlja za:
1.po?iljke blaga, sestavljene iz blaga zanemarljive vrednosti, ki se po?iljajo neposredno iz tretje dr?ave prejemniku v EU, do skupne vrednosti 150 evrov.
Zakaj 125 EUR, ?e pa je izdelek skupaj s po?tnino 103 EUR?
Na ta znesek pla?am ?e davek 22% in skupaj to zna?a nekje 125 EUR - torej to je na?eloma kon?na cena za vse skupaj
Carine pa ni, ?e je izdelek pod 150 EUR (?eprav to mi je ?udno, ker je sodelavec pred 2 leti naro?il en Smart TV USB z Androidom, kateri stane okoli 56 EUR in so ga ?e ocarinili pri nas).
Ne gre se za teh par EUR razlike, ampak rad bi vedel, kaj morem pla?ati.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Na alterju fantje trdijo, da mi kazni na licu mesta ne more izdati, saj policist ni strokovna oseba, da bi odlo?ala o temu, ali je moje vozilo izpravno ali ne tako da bi me po vseh pravilih moral poslati najprej na tehni?nega
Povezava za deljenje
Deli na druge strani