Mazda 3 letnik 2016 z Bosse audio system ima v MZD Connect opcijo DAB/DAB+, sem danes izbral in sprobal VAL202 - deluje ..
Moja recimo nima. O?itno so za?eli serijsko vgrajevati en mesec kasneje -
The Mazda 3 comes with DAB in Europe for all 9 speaker systems (w/9speaker, w/bluetooth, w/cd) manufactured from February 2015 (2015.02.03) with VIN greater than (BM52**113744) and for some 6-speaker configurations.
Druga?e pa je par ljudi ko javilo da jim je hekanje CMUja / namestitev cracka za navigacijo (po ?e starem postopku) pokvarilo GPS fix. A si kaj spreminjal sam CMU OS? Ima? najnovej?o verzijo?
Ve?ina slovenskih (in v bistvu precej evropskih) Mazd s Connectom nima DAB radija vgrajenega (druga?e bi imel opcijo poleg FM/AM/USB). Bi pa naj bil standarden v novem FL 6ke in 3ke ter 2016.5 CX-5.
Toleranca je sicer na izmerjeno vrednost z radarja, zato ker ima lahko radar 5% napake (toleranca je sicer razli?na od naprave do naprave). Torej ti pelje? 105, radar pa lahko poka?e v tem primeru 110.25
Je pa res da ti skoraj gotovo tudi ?tevec ka?e za kakih 5 km/h preve?.
Takih te?av nimam in je lokacija vedno natan?na, niti se ne zmede v tunelih (kot se npr. mi zmede ve?ina telefonskih navigacij). A si prepri?an da nima? pokvarjene GPS antene v avtu?
Saj moja skrb je glih tu - ne vem ?e si lahko "privo??i?" tak avto ?e ima? te?ave s 50% nabavno ceno. ?e posebej zna biti problemati?en tisti "?e" s servisi - menjavanje DPFov in turbin je drago ?e je stvar prej?nji lastnik pojebal.
Hrmf, a si prepri?an da ?eli? kupiti avto, ki je nov stal preko 30k, ?e komaj napraska? 15 jurjev? Karkoli crkne na avtih tega razreda nikakor ni poceni in tudi prvi servis ne bo (rabljeni avti se ne prodajajo brezhibni).
A ne bi raje razmislil o enem rangu ni?je, ki bo bistveno cenej?i za vzdr?evanje in zavarovanje?
Polarizacijski filter na to na?eloma ne vpliva, bolj pa vpliva kvaliteta samih stekel. Na mojih je recimo ok tudi zve?er in v tunelih, sam niso pa bila poceni :/
Polarizacijski filter ti pomaga pri vseh ble??anjih (ble??anje s ceste, vode, avta pred tabo, ipd.)
Sode? po Mazda3Revolution/nem?kih forumih je pri?la 2016 posodobitev za karte. Nimam pri roki originala SD kartice, Mazda Toolbox aplikacija pa se je glih posodobila.
Jaz imam polarizirana son?na o?ala (sicer z dioptrijo in tako narejena v optiki) in se mi zdijo poleti nepogre?ljiva - v bistvu ti zradirajo vso ble??anje, ?e posebej ?e je kaj de?ja, in se ti o?i bistveno manj utrudijo.
Pri Mazdi nisem mel problemov s pogledom na displaye - so o?itno polarizirani v drugo smer (na Peugeotu recimo nisem videl nobenega LCD displaya, sam temne okvir?ke). Na telefonu vidim display normalno ?e ga dr?im pokon?no in ni? ?e ga dr?im le?e?e
Verjetno so bili sprejeti v paketu s tem da za "lokalce" in audije velja varnostna razdalja 0,5m, da so DPF filtri nepotrebni in da je pri rumeni treba pritisniti plin
Em, ameri?ki "87" oktanski je evropski 95. "91" je evropski 100. Razlika je zaradi na?ina merjenja oktanskega ?tevila in pa? pri ameri?anih ima isti bencin mal ni?jo ?tevilko
Torej limuzina ima, hatchback nima, razumi, ?e more?. Ob vsej bogati opremi, ki jo Mazde nasplo?no imajo, enostavno ne razumem tega ?paranja tam, kjer je to najmanj potrebno (take malenkosti, ki jih EU avtomobili pove?ini imajo, kot npr. ?e omenjeno 2-stopenjsko zapiranje/odpiranje ?ip itd.).
Ja saj druga?e poznam princip delovanja, sem navajen te funkcije pri M6, ki jo ima (tudi v 5-vratni izvedbi). Ko recimo ho?e? vzet kramo iz prtlja?nika in ves oblo?en (po mo?nosti ?e z otrokom v naro?ju) zapre? vrata je super, da ti ni treba iskat klju?a, da bi za sabo zaklenil avto...
Ja to je ista ?udnost kot manjko gumba za odpiranje prtla?nika od znoter
Jaz sicer gumba na klju?u nekak ne uporabljam - ?e imam polne roke mi je ve?inoma la?je pritisniti na gumb na avtu kot pa ribiti za klju?i po ?epih. Itak majo mislim da vsi modeli keyless entry?
Ja, pri meni sem isto opazil - ?e pohodim plin do kickdowna potem pusti da se ma?ina zavrti do rde?ega polja (7000) in komaj potem menja. Fajn za postavljanje, sam jaz ve?inoma raje menjujem prej
jures: Pri Mazdi se Start/Stop vedno znova vklopi pri zagonu motorja :/
Kako se zadeva obnese v praksi? Kaksne hibe, koliko so slabsi performanci in ali odtehta tiste slabe dva jurja vec?
V bistvu se obnese super - kar se mene ti?e eden najpomembnej?ih kosov dodatne opreme (poleg MRCC za katerega je skoraj nuja) in sem z njim zelo zadovoljen.
Par to?k:
- Kot je Jest napisal se obna?a prakti?no identi?no kot se je tisti v testni Mazdi 6, tako da ?e bo? peljal ?estico je to bolj ali manj to.
- Pri mestni vo?nji menjuje zelo hitro (?e pred 3000 obrati), kar pri ti?ji bencinski ma?ini pomeni da v mestu zvoka motorja prakti?no ne sli?i?.
- Na avtocesti edino opazim da pri pospe?evanju / prehitevanju rad menja dol v 4. (kar je verjetno sicer posledica 120KM ma?ine). Je pa res da zaradi tega nekako nisem mel problemov s prehitevanjem - avto gre kar veselo do 150km/h+
- Za razliko od Peugeotovega menjalnika se mi ni zgodilo da bi zabluzil in vrgel v kako ?udno prestavo. Je malenkost po?asnej?i od DSGjev, sam nima pa problema s sanjanjem pri prestavljanju navzol in v R.
- V kombinaciji z MRCC pomeni da v bistvu pri Murski Soboti vklopim tempomat na 130 in se avto ve?ino ?asa pelje sam. Pri cestinskih je treba samo pakrat pritisiniti na SET- da upo?asni?
- Sode? po spiritmonitor.de imajo ljudje na avtomatiku skoraj deci manj povpre?ne porabe kot pa z ro?nim menjalnikom Moja poraba (avto se ve?ino ?asa vozi po avtocesti in mestu) se giblje nekje med 6,5-7,5L. Na magistralkah pri 90km/h pade tudi na 5L.
- i-Stop se pri avtomatiku spro?i precej pogosteje (ker se aktivira ko pritisne? na bremzo, ni treba menjati v N).
- ?e ho?e? ro?no menjavati ima? ob volanu ?e vedno flappy paddles. Do zdaj sem probal samo enkrat ?e delajo in potem pogruntal da je brezveze
Druga?e pa ja, ?ivim v LJ. ?e bo? imel te?ave z iskanjem testnega avta in si tu kje okoli me dregni.
Komplet barvno slepi bodo imeli enak simbol, barve pa ne bodo lo?ili... To sem mislila.
Kompletna barvna slepota je izjemno redka in ?e se prav spomnim ti z njo ne dajo izpita sploh - ima? namre? potem precej resnej?e probleme kot pa en znakec za hitro cesto.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Moja recimo nima. O?itno so za?eli serijsko vgrajevati en mesec kasneje -
A dela avtomatski preklop med DAB in FM radiem?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani