Skoči na vsebino
Nakup mazde v tujini
Napisano

Pozdravljeni. Razmišljam o nakupu novega vozila iz Nemčije, ker pri nas ni primerne ponudbe. Bolj berem te davke manj mi je jasno. Poklical sem tudi uvoznike pa vsak govori po svoje kako je z nakupom. Zgodbi so v bistvu tri:

- prva je da kupiš kot fizična oseba in plačaš nemški DDV in to je to. Sam ta zgodba ne pije vode, ker moraš davke plačati pri nas...

- druga je da kot fizična oseba plačaš nemško neto ceno in potem tukaj pri nas plačaš 22% DDV. Tukaj naj bi bil problem, ker nekateri nemški prodajalci nočejo izvoziti vozila brez davka, ker skrbijo za nemški proračun in ti računajo bruto ceno, razliko v davku pa dobiš povrnjeno ko dokažeš da si plačal davek v Sloveniji

- tretja je, da avto kot pravna oseba kupi uvoznik in ti vse plačaš njemu

A ima kdo izkušnje z uvozom novega vozila in kako dejansko se naj bi to izvedlo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

Včeraj sem šel k Mazdi Močnik v Kranju pogledal CX 60. Morm rečt, da je v živo veliko lepša kot na ekranu. Vglavnem imeli so jo v barvi platinum quartz in me je barva presenetila. Na soncu je zgledala odlično. Zadaj za primerjavo vidite belo mazdo.

20230403_155421.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 5 - mnenja, izkušnje…
Napisano
pred 29 minutami je Jest napisal:

Ko sem imel dizle, nisem nikoli posvecal neke oosebne pozornosti regeneraciji ... In sem se vozil cisto normalno... Ampak vseeno... sem tudi ze napisal... da mi ni niti malo zal, da sem kupil bencinarja ... Poraba je res malce visja... ampak je tudi stroskov manj ... Servisi so bili v povprecju cenejsi, kot prej z dizlom ... Sploh pa je tako, da vecina teh, ki sprasuje, napise, da delajo kilometrino bolj primerno za bencinarja kot za dizla... Ker 20-30 km dnenvo ni veliko... 

Vedno pa pravim, da se mora vsak sam odlocit... je pa prav, da prebere izkusnje iz obeh svetov... in najlazje daje izkusnje tisti, ki vozi ali je vozil oba... :) ... 

Pa ne se kregat in merit, kdo ima daljsega :) ... nima smisla ... 

Sicer pa da se malo olja prilijem na ogenj... Vceraj sem malo probal svojo CX-60 PHEV... in lahko recem, da se pri pospeskih skrije lahko vsak turbinsko gnani dizel ... Pohodis in skoci... :) ... Ze podatek dobrih 5 sekund od 0 do 100 pove dovolj ... :P Res pa je, da tega ne rabis oz. se da tudi brez tega zivet in vozit okoli ... tako, kot tega ne rabis pri dizlu ... 

I tata bi imel...mogoče pa čez 3 leta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Kok ste pa dizelaši zanimivi. Noben vas ne napada, a branite se ko črnogorc lopate. Ne vem kaj je tako težko sprejeti dejstvo, da so mazdini bencinarji v povprečju bolj zanesljivi in da ta vaš izvenserijski navor, ki lomi hrbte, tega ne odtehta. Verjamem, da vsak hvali svojo kopačko, samo dajmo še mal kakšen minus povedat. Npr. meni regeneracija pri mazdinem dizlu takšen minus, da me ne prepriča noben navor. Ne predstavljam si, da moreš biti stalno pozoren kdaj bo prišlo do procesa in tmeu potem prilagajati svoj čas in vožnjo. To je enako ko da moraš spremljati od babe menstrualni kolendar pa nikoli ne veš kdaj boš na roke končal.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Enos, glede na tvoja pisanja sem mnenja, da si se ti odločil za nakup te dizel CX-5 še preden si postavil vprašanje. Da se razumeva, s tem ni nič narobe, ker ponavadi sem sam enak ko se nekaj zapičim hočem slišati pozitivna mnenja o tej stvari, da jo potem z veseljem kupim, vendar pa takrat preslišim vse negativne kritike, kar je napaka. 

Naredi kakor želiš, upoštevaj pa, da je bencinar 2,5l varčen, meni na M6 pije 6,9l, pa jo imam že 4 leta, tko da je strah pred veliko porabo prevelik. Motor je tudi zadosti prožen, ni turbinc, sam boš presenečen ko ga boš probal. Razumem, da jo pri nas ni, pa vendar če si jo želiš jo uvozi in imaš veliko verjetnost, da boš življenje z njo preživel na cesti in ne v delavnici. 

Že babice so govorile, da se mazde kopuje bencinarje in do danes to še vedno drži.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prodaja mazde in nakup novega avta!
Napisano
pred 47 minutami je sportman333 napisal:

Alfa je meni od nekdaj oblikovno zelo všeč, bojda so se v zadnjih letih tudi kakovostno popravili, ampak nekako zgodovina me ne vleče, lahko da so to samo "kvake" in so pač avti dobri (slabi za moje pojme dandanes itak nobeni ne morejo biti, niti Dacia pač ne more dati na trg slabega avta, ker potem ne bi obstajala).....je pa res da dati 30k za 5.let staro alfo za koga problematično....

menjaš za novejšo Mazdo 2.5 benz in nimaš teh težav?!?

Ah, s takšno menjavo nič ne naredim, oblikovno jo je počasi čas povozil. Sej se je držala od 2013, kar je občudovanja vredno. CX-5 pa mi ne potegne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prodaja mazde in nakup novega avta!
Napisano

Zadnje čase me mika, da bi zamenjal svojo M6, 2.5 bencinar. Mel bi CX 60, sam to je predrago, bo mogla počakat še ene 3 leta, da bo cena sprejemljiva.

Vizualno mi je zelo všeč Alfa Romeo Stelvio. Vem, da je Alfa na slabem glasu glede kakovosti, ampak ko sme prebiral njihov forum in YT komentarje so s Stelvio zelo zadovoljni. Zanima me samo bencinar in sicer sta dve izvedbi 2.0T z 200KM in 280KM.  

Ker sem pač popoln amater kar se tiče tehnike, motorjev itd. me zanima vaše mnenje kako je z vzdržljivostjo takega turbo motorja, servisi, kaj lahko crkne, kaj je s turbino, a to zdrži npr. 250k kilometrov....itd. Pa tud druge koristne informacije, če se kdo kaj spozna.

Ceno držijo kar visoko glede na slab glas, me pa malo skrbi kako je ko hočeš avto prodat, verjetno nekega velikega zanimanja ni.

Evo npr. neki takega dobiš za okoli 30k.

WWW.AVTO.NET

Alfa Romeo Stelvio 2.0 Turbo 280PS-Q4-KAMERA-MEMORY-VLEÈNA NAPRAVA, letnik:2018,29970 EUR :: www.Avto.net ::

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

To bo pa se nekaj casa za pocakat... Letos pride menda samo PHEV... naslednje leto 3.3 litrski dizel in sele 2024 pride menda na vrsto sestcilindrski 3.0 bencinar ... 

Cak, cak, to pomeni da je zame nedosegljiv do 2027, ko mu pade cena? Tale PHEV mi je malo sumljiv, po parih letih bo baterija verjetno za en.... tko da vi bil 3.0 bolj zanesljiv nakup, sam mal dolga je tale

Pred eno uro je Alex napisal:

Mene tudi. Zna bit raketa. Seveda v nobvi mazdi 6,če bo sploh ugledala kdaj luč sveta. Vse manj je možnosti, da jo bodo sploh izdelovali. 🙄

Meni je pa ta malo bolj sportna oblika SUVa dobra, bi menjal M6 zanj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

Uff jz bi pa mel tega prikljucnega. 327KM, 5,8s, pa 67km na elektriko, direkt do sluzbe pa nazaj. Sam opremljen bo stal cez 60k, adijo, tud ce ga pripeljem iz Nemcije 2 leti starega bo se zmeri 40k. Prevec

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava brisalcev
Napisano

Evo zamenjal brisalce. Iz Aerotwin sem dal gor originalne mazda. Brišejo boljše vendar imam še vedno neke čudne sledi na steklu, ki izgledajo kot en premaz. Predvidevam, da moram razmastiti steklo a kaj. A bo sredstvo za posodo dobro ali svetzjete kaj drugega?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 8 urami je SpEkTr napisal:

Te so čisto solidne gume, vsaj po testih sodeč. So pa skoraj pol cenejše, odvisno od dimenzije. Pri meni to pomeni nekje 250eur recimo.

Tako kot sem napisal, ce ti denar ne smrdi kupi Nexen, ce pa ti veliko pomeni kaj pise na gumi kupi najdrazje iz testov

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.