Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano

Moj zaklju?ek; ?e dobro da smo si tako (zelo) razli?ni, namre? ?e bi bili vsi narejeni po istem kalupu, ali se ne bi prodala nobena nova ko?ija ve? ali pa bi toba?na in hmeljarska industrija v celoti propadli, ker ne bi bilo nikakr?ne potro?nje! :danzoman::bravo::P

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

@Boss, re?mo da mi gre matematika ?e od nekdaj precej dobro in ne rabim kakih kalkulatorjev, moji izra?un pa pravi;

kupi? avto za 30kEUR (napram 2 let starmu, ki re?mo da ima vrednost 20kEUR), se pravi ko bo 2 leti star bo tudi tvoj teoreti?no vreden le ?e 20.000 ?, kar pomeni da bo? v dveh letih pu?nu 10, vsako leto po 5.000 ?, to je 400 in neki malga na mesec.

V teh dveh letih nekdo, ki skadi na dan ?katlo ?ikov (re?mo 3,00 ?), spije 2 kafeta po 1,00 ? in spije 1 pivo, ki stane 2,5? in ?e svoje po?etje in razvade vsak dan konstantno ponavlja, mu to nanese 5.500 EUR cca. To se pravi je ?e vedno skoraj pol bolj var?en kakor pa ti, ki si ?el kupit ganc nov avto, v primerjavi z njim, ki sicer hodi na pir?ek, zmerno kadi in pa popije 2 kavici na dan.

Kdo zdaj od vaju ?ivi var?no? Moj izra?un (na prste) pove da tvoj znanec, katerega sem si posebej za ta primer izmislu. :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Tle se moram strinjat, da najve?ji luksuz je kupit ganc novo makino, ker đabe ti var?evanje pri vsakdanji potro?nji, ?e potem rukne? xy ve? ke?a, za razliko od primera 2 ali 3, 4 leta starega rabljenega vozila, ki ob rednem vzdr?evanju ?e ne more bit ravno za odpis. Tak?no je vsaj moje mnenje (plagiat od Alex-ove ideje)! :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis
Napisano

Jaz bi kontaktiral majstra iz okolice Medvod (glej moj podpis), ki servisira skoraj pol na?ega foruma! :bravo:

Mazda?ki obvlada? ki mu ni para! :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Problem pri vajinem testiranju zna bit ?e bosta naletela na gne?o oz. na promet, ko ne bosta vodilna v koloni. Tedaj se je pa? treba prilagajat pred teboj voze?emu in to zna bit jeba. Tak?ne vo?nje zna pa biti glavnina! :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

@Boss, sej si ?e pred cajtom povedal da ima? komaj slabega Jur?ka, kar se mi res ne zdi nek masten denar. Jaz nekako dost dobro (iz prve osebe) zastopim tvojega kolega, hehe! :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ampak res, ?e primerja? tistole Mugen zadevo s telimi tremi ki si prilepu, tle ni dost za razmi?ljat. No je pa (zaenkrat) ?e dost bolj?a investicija v zlato npr. (jebe? pleh)! :P:bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Od u?eraj vozim li?arjevo Astro CDTI, porabo imam odkar sem jo prevzel, verjeli ali ne; 3.8! :jupiii::harhar:

Kak?en ki obvlada Dizla?ko vo?njo bi imel pa morda ?e ni?jo, ampak kot ka?e niti sam nisem tak antitatelent kakor bi bilo za pri?akovat! :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup ?parov?ka
Napisano

jaz se vedno na rezumem logike, da se kupi se en avto, ker trenutni prevec zre?

kok km naredis letno

Ti povem na svojem primeru (pred ?asom sem razmi?lju o nakupu PUnta 1.1 ali Twinglna 1.2). No velika razlika mi nastane ?e ob samem zavarovanju trenutne mazde 2.3 ali pa omenjenih vozil (se pravi v tem primeru bi dobil nekih 600 EUR nazaj samo od zavarovanja, dal bi jih bistveno manj), pol gume ki jih rabim za zimo za ?rnga zmaja bojo kreeepko dra?je kot bi bile za Fiata npr. (da ne re?em da ga lahko z zimskimi ?e kupim. Potem dodaten plus da ne bi naklepal do pomladi novih vsaj 15.000 prevo?enih km. Rja oz. sol naj raz?ira koreto ki je 10 do 15krat manj vredna od aktualne 6-ke itd. Tko da tle je ra?unica ?e pa ?e! :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup ?parov?ka
Napisano

No in Twingo ima direkt 44KW kar je 60KM, poraba pa par litrov manj od tega kar si napisal. Podobno velja tudi za ta?vohnega Punta, 1. gen. Pa ?e delov ima? ogromno (domnevam da za bagatelne denarce)! :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ajvar, v?eri ko smo se pogovarjal o Lexusu ki se je na SCT-jevi dra?bi prodal za 11t eur.

Evole tak?en:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5081426&show=1

po dobri ceni je ?el...

Grda ?katla, Cx7 je proti temu prava lepota od lepote! :punk::ljubezen:

Tale pa ni?a ceno za najlep?o GT-jko kar sem jih kdaj videl, prej?nja cena je bila 5.500!

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5162527&show=1

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup ?parov?ka
Napisano

Jaz bi dodal Twingi?a na seznam in ga tudi kupil, 1.1 je res var?na zadevca! :danzoman::bravo:

Golf III 1.4 benz pa ne mislit da je lih nek ?parovc, zlasti zdaj ko je skoraj 20 let star! <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

?e ena :P ampak s tapravim motorjem :D

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5076238&show=1

Kar v?e?na, mogo?e edino preve? glomazen prednji odbija? (gledano z boka)! :rozico:

Tapravi motor kar se Calibre ti?e, bi pa reku da je bil 2.0 Turbo 4x4 :punk:

Brutalno mo?na mazda6 (ne vem od kje mu ta motorna mo?, sem ?e mislu da je motor menju al kuga)! <_<

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5207588&show=1

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.