Skoči na vsebino
Mazda 3 (2014)
Napisano

Ka ESPja pa opreme va?ih mazd nepremorejo? :) Al vsi najprej k zalufate pritiskate vseh ?est knoflikov levo od volana? :D No dobr ... ?e grem iz te teme vn, sm ?e preve off-topic :P

?e na?e 150 tr?ejo z navorom asfalt. Sej pripomo?ki pomagajo. a je navora toliko... :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Haha... jaz sem ?e zdaj zadovoljen. Avto gre res dobro, sicer ni dirkalnik ampak klanci pa prehitevanja na regionalkah ti pa potegnejo nasmeh do u?es.

Verjamem... ?e pa ho?e? raketo, pa lahko po preteku garancije to vse skupaj poja?a?.Baje,da mora? potem paziti na mokri cesti, ker zna celo v ?etrti brzini kopat. :)

ahhh, klanci... :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Po?asi se spra?ujem, ?e sem malo mazohista, ker vztrajam v Sloveniji...

https://www.zurnal24.si/pod-streho/varcna-hisa/napovedujejo-nam-najdrazjo-elektriko-v-evropi-339733

Mah, kaj v Sloveniji, v Evropi...

Kaj nam dela greta...in na?i vrli politiki. Baje, da se razmi?lja gradnja ?e dveh termoelektrarn. Vetrne ne pridejo v po?tev, ker na?i pti?i ne vidijo propelerjev. Baje, da bomo zbirali zama?ke za jim nabaviti posebna o?ala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda cx5
Napisano

1. Definitivno bi preveru v kakem stanju je DPF, na koliko km dela regeneracije, ?e ?e obd scannerja nebi pustil priklju?it.

2. Bluetooth modul, nekateri so imeli probleme z priklju?itvijo telefonov, drugi pa smo imeli probleme z za?etkom predvajanja iz USB naprav. Zmeraj ti je za?el predvajat od za?etka in ne kjer si ostal. Da tole preveri?, mora? avto izklopit vsaj za 2 minute potem pa ponovno zagnat, pa vidi? al gre od prvega komada al ne.

Kako bi pa preveril stanje DPF?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda cx5
Napisano

Mislim da so bile pri tem letniku ?e odpravljene te?ave z odmi?no gredjo in turbino

Mo?no, da res. Ne vem to?no, do katerega meseca v 2014 so bili problemati?ni motorji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 chiptuning
Napisano

Jaz sem se odlo?il za PowerBox.

Prej pa sem na servisu vpra?al, al naj ?ipam ali pa boxam. Povedali so mi, da ?e ?ipam mi pade garancija motorja in ?e servis ne ve za ?ipanje lahko oni nevede povozijo z novimi posodobitvami in tako izgubi? ?ipanje (je to res?)

Pa ti niso razglabljali,da se tega ne sme delati? Da bo motor zaribal oz. da ne zdr?al niti 100000 km??udno. Tip v Nem?iji ga je navil na 240 konji?ev in do sedaj je naredil z njim ?e ?ez 100000 km brez problema.

Je pa zanimivo, ima namre? 175 konjsko, automatic, da so izmerili na valjih pred posegom le 167 konji?ev. Druga, 150,ro?ni menjalnik, pa naj bi

imela kar 164 konji?ev, original.Tudi na splo?no, naj bi 150 konjske,ro?ni menjalnik imele ve?ina nad 160 konji?ev. Govorimo o mo?i na kolesih. Zanimivo, koliko izgubi mo?i na ra?un avtomatskega menjalnika.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda cx5
Napisano

To o odmi?nih in turbinah velja za letnike 2013 in delno 2014.Jaz bi se teh letnikov izogibal, da si siguren. Raje malo ve? denarja za 2015.

A si gledal kaj za jo uvozit iz Nem?ije?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Zanimivo bi bilo videti koliko (predvsem osnovnih) tipov se proda v primerjavi z dacio sandero, citroenom c-elysee/peugeot 301 in osnovnimi ?koda Rapidi. Za moje pojme je to konkurenca.

Prodajo Mazde pa primerjati s prodajo Honde in Toyote.

To?no tako. To je prava primerjava znamk.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Za 2019 (verjetno) ?e ni kon?nih podatkov, za leto 2018 pa: Fijat je na 5. mestu, Mazda na 19.

https://www.amzs.si/motorevija/v-zarometu/trg/2019-01-30-slovenski-avtomobilski-trg-v-letu-2018-72-835-prodanih-avtomobilov

Ne more? tukaj me?ati jabolk in hru?k. To sta dva povsem druga svetova. Eden je premium razred drugi je za se vozit od to?ke a do to?ke b.Pa tudi cenovno ni primerjave. Tudi mercedesov prodajo manj kot fiatov ali renoultov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 chiptuning
Napisano

Pozdravljeni,

imam mazdo3 2.2 dizel 150km 2017 in me zanima kaj menite o chiptuningu tega motorja?

Hvala.

Kot sem bral na nem?kih forumih se da te motorje brez problemov ?ipat na 200 konji?ev. Motorja 150 in 175 sta identi?na le druga?e programirana.

Pokli?i Tunerc... imajo veliko izku?enj z temi motorji. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

se jih da posodabljat enako kot uradne

te trditve so nepreverjene

Da, da se jih uporabljati kot originalne, ?e je nisi v svojem avtu ?e uporabljal oz. aktiviral.?e se ti je ?e kon?alo 3 letno free obdobje posodabljanja pa baje da ne.Te trditve naj bi napisali ljudje, ki so to kupili in dali v svoje avte.Kot sem napisal, kartica bo delovala, a ne bo? mogel posadabljti sistema. Imel bo? sicer najnovej?o verzijo in to je to.

Nikjer se nisem zasledil, da bi bilo kaj drugace ... Osebno jih nisem preveril, ker imam uradno navigacijo ... Povsod, kjer sem bral o tem, pa pise tako... Ce imas ti kaksne druge preverjene informacije, jih prosim polinkaj tukaj ...

Tudi sam sem preletel vse mo?ne mazda forume in ?e nikomur ni uspelo tega re?it oziroma aktivirati po prete?enih treh letih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na tujih forumih sem ujel, da te kartice za 50? iz e- baya sicer delujejo pogojno, ker jih ne more? posadabljati.Ima? pa? samo najnovej?o verzijo zemljevidov. Kot sem razumel, bi moral za vsako posodobitev kupiti novo sd kartico. ?e pridejo na leto dve posodobitvi, se ne izpla?a ve? in je bolje, da kupi? original podalj?ano za tri leta.Ali pa to opravi? samo vsake dve leti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

To pomen da istop sistem deluje iz je ready. To niti pribli?no ne pomeni koliko dober je aku. Sam povem

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Kako, da ne? ?e je akumulator moder je o.k. ko se ne bo bo pomenilo, da gre po?asi u out

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Kje se vidi stanje na mzd connect?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Hvala za info...tudi mene zanima kje se vidi stanje preko MZD connect? Verjetno tam kjer je stanje za start-stop sistem?

Pa sre?no, zdravo in uspehov polno leto 2020!

Ja, spodaj ima? ikonco motorja, pa akomulatorja in ikonco start stop. ?e je akomulator ?e dober je obarvan plavo kot smrkci. Ne vem pa, kaj se zgodi, ko gre proti koncu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde3 mps
Napisano

Sodelavec jo je imel.L.2012. In jo je samo gonil ?tiri leta in je vozila brez enega samega problema.Edino,ko je moral menjati gume je bentil, ker je bila izbira gum zelo boga pa ?e cena astronomska. Pa ne pozabimo na porabo. :) On je naredil povpre?no 350 km z enim tankom. Sicer ne vem, koliko tank dr?i a je bila poraba zeloooo velika.

Avto je pa res ?gal.Z penzionisti?no vo?njo je pri?el na 10-11 litrov. Edino, kar me je motilo je bilo to, da je bila Mps-ka zelo tiha.Od tako navite ma?ine bi pri?akoval bolj"mo?ki" glas iz auspuha.V ovinkih mora? bit zelo previden, ker ti ho?e izpuliti volan iz rok.Druga?e pa jo je res gu?t vozit. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup M3, druga generacija
Napisano

Izven Evrope jih je res veliko. Koliko od tega pa jih ima dizelske motorje je pa drugo vpra?anje. Bencinarje imajo japonci dobre, to je znano.

Druga?e pa, ?e bi bila ona Mazda iz zgornjega oglasa res tako dober nakup, bi se ?e zdavnaj "stepli" zanjo in bi bila prodana.

lp

Ljudje v Slo. kupujejo vsi cliote, golfe, audije in bmw. Za drugo verjetno ?e sli?ali niso in je to za njih ?ista eksotika. Zato je te?ko prodat mazdo.

No ja tudi Mazdini bencinarji niso glih nek prese?ek vzdr?ljivosti, zape?eni batni obro?ki in posledi?no poraba olja, 2.3turbo in wankel pa sta itak poglavje zase.

Veliko let je bila mazda na prvem mestu ali vsaj med prvimi tremi po vzdr?ljivosti, kvaliteti in nepokvarljivosti.Se ve, da so bili med prvimi ?tirimi vedno Japonci. Sedaj je to malo druga?e in se kvarijo vsi.Te lestvice niso ve? merodajne.So pa mazdini benzinarji delali po 400000 tiso? kilometrov in ve? brez problema.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Pokvarjena antena... na ta je pa vrhunska. Prvi? sli?im da je to mo?no.

Verjetno je made in china varianta.Vedno ve? bo takih ?udnih okvar, ker se kupuje "globalno", da se prihrani.

Kvaliteta pa gre v maloro.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Bom kar tule vpra?al - kaj pomeni naslednji izpis na armaturni plo??i: v trikotniku klicaj in opis: In-vehicle network multifunction have the vehicle inspected. To se mi je v moji Mazdi CX-30 pojavilo ?e dvakrat in po dolo?enem ?asu izgine ter nekaj imam te?av z navigacijo-nastavitvijo iskane lokacije. Na displayu se mi poka?e ?isto drugo podro?je kjer se dejansko nahajam (npr. sem v ?i?ki in mi ka?e ulice v Be?igradu). Zanima me tudi kako se posodablja navigacija.

Malo sem po?ekiral po netu in izgleda, da ne bo druge, kot da obi??e? uradni servis. Lahko je narobe marsikaj na avtu. To se dogaja izgleda na novih avtih letnik 2019.Nekdo je imel isti izpis pa je na koncu bilo krivo nekaj na izpu?nem sistemu in so morali pod garancijo zamenjati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Nejc fiat ima dobre motorje vsaj kolikor pregledam fiat forum jih hvalijo. Lahko pa vpra?am glede tega specifi?no, ker sem ?e vedno registriran gor(moj prvi avto je bil fiat :D)

Ni vrag, da si ostal na tem forumu za vsak slu?aj, ?e se premisli? in zopet kupi? kakega fiata? Pa ima? ?e rezervirano mesto na forumu in samo nadaljuje?, kjer si kon?al z posti. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.