Jaz sem s ?estko prve generacije naredil 350k km (italijanska, 2. lastnik v slo, kupil sem jo pri 120k km), potem je za?el vztrajnik malo tresti. ?obe in turbina bp, edino egr ventil sem menjal. Zadnji? sem pogledal na avtolog in vidim, da se ?e vedno vozi, vendar ima 3 leta od moje prodaje le 250k km .
Tip vozi verjetno stalno v rikverc. To se pogosto dogaja na na?ih cestah.In gredo kilometri nazaj. S tem pridobi? na voznih lastnostih in ve? kot ga vozi? na ta na?in, manj mu cena pada.
Zanimivo, moj je bil pri?raufan... tako, da sem ga skoraj zravnal, ostalo sem uredil z okvir?kom in dobil ?isto vodoravno name??eno tablico. Ampak res, a pri Mazdi razmi?ljajo v smeri, da mora lastnik ?e malo dodelat avto po nakupu ... ena taka kit varianta nakupa. Se pravi tablce smo zrihtal, zdaj pa webasto pa subwoofer pa daljinsko odpiranje ?ip pa odmontirat stre?ne sanke pa na ?rno po?trihat ves krom. Dela res ne zmanjka, ?e ma? Mazdo.
... ali pa smo kupci malo razscartani
Kar se ti?e barvanja kroma sem se jaz premislil, ker sode? po odzivih tistih, ki so to postorili, naj bi se po par pranjih ta guma za?ela lu??iti?
?tos je v tem, da se sin veliko raje vozi z ta staro 6-ko,kot pa s ta novo. Sem mu jo parkrat posodil, a vzame raje staro.Kakih povezav na internet v avtu ne pogre?a, ?e manj pa teh raznih pomagal. Pravi, da je enostavno v avtu-najbolj?e.
Pol lahko vsaka napredek v tehniki ozna?i? kot neumnost, ok nekatere stvari so v?asih res mimo, ampak dosti jih je pa uporabnih.
In zakaj za vraga si ne bi olaj?al vo?njo in se pripeljal na cilj bolj udobno, varno...???
Upravljanje temperature, radia itd prek sredinskega zaslona na dotik je ?e ena izmed neumnosti, ki so jo vgradili v avto. Kako je to nevarno za vo?njo.
Dobre stvari so recimo tempomat, opozorilo v ogledalu za avto za tabo, ki te prehiteva, opozorilo, ko gre? rikverc iz parkiri??a in navigacija. Tukaj se nekje to ustavi. Drugo je nepotrebna navlaka, pri kateri je veliko mo?nosti, da se kaj pokvari in ne pripomore kaj dosti pri vo?nji.Prej moti zbranost.
Alex, meni recimo BMW (katerakoli ina?ica) mi je v (?ivo oz. krvavo) rde?i barvi obupno za videt. Mojega Z4 ?rnega nebi menjal za rde?ega niti ob dopla?ilu 5 Smukov, za isti avto, pa? ne gre.
Mah, barve so stvar okusa, tko kot pr ?enskah enim so v?e? ?rne, enim blond... Tak da je brezveze re?t katera barva je lep?a na Mazdi, vsak ma svoj okus.
Sexstrinjam. Ampak zanimivo je, da velika ve?ina bi imela-rde?o mazdo. Ne vem zakaj, ampak tako sem sam ugotovil po reakcijah ljudi. Res pa je tudi, da tudi, ?e bi ga hoteli imeti si ga ne upajo kupit, ker no?ejo bit tako opazni in v centru pozornosti. Druge avte pa ve?inoma ne bi imeli v rde?i barvi. Mogo?e ?e edino to novo kio ?ipka z ?rno streho.Recimo audije pa ve?ina kupuje v beli barvi in srebrni. Nato je na vrsti ?rna.
Imam vpra?anje. Je normalno da vsaki?, ko na parkiri??u nekdo prisloni vrata na mojo mazdo (M6, 2017) pusti odtis na karoseriji? Teh udrtin se je v dveh letih ?e kar nabralo. Kot da je karoserija Mazde iz putra.
Imam kasko, tako da glede popravila ni panike, samo me nervira, ker ne upam normalno parkirati avta, ker folk je o?itno brez filinga, ko odpirajo vrata.
Je problem z mehkim plehom pri mazdah ?e od nekdaj?
Na ?alost je tu bolj problem z na?imi pacienti od voznikov, ki so totalno brezobzirni.
Tako kot vozijo, tudi odpirajo vrata na parkiri??u. Vidi? kako mlado mamico z ramo dr?i prislonjen telefon k u?esu, odpre vrata, bum v druga vrata, izvle?e otroka iz sede?a in gre. In pri tem niti ne opazi, kaj je naredila. Podobno je, ko gredo na parkiri??e in iz njega. Na sigurno, iz prve in ti mimogrede podrajsajo kak odbija?.
Tako, da ja, mogo?e je pleh malo tanj?i a to ni glavni problem.
Tudi meni so pustili podpis k*et*na na zadnjih vratih skoraj takoj, ko sem kupil mazdo.
Ja res kot vidim je ta 2.5 benzin motor in AT menjaln bolj var?en ..moja cx5 2.0.benz.porabi ve?..tako da mi je vedno bolj v?e? ta motor 2.5.benz.treba ?e probat in testirati...glede na moj na?in vo?nje..zoom zoom
Ti s tvojim na?inom vo?nje ne bo? pri?el skozi pod 8 l/100.
no to me je zanimal ja, al mislis konstruktorja al voznika.
ja hyundai se je letos ekipno fajn obnesu, nobenih vecjih tezav z avtom samim ni blo. sm mislu it probat i30N sam se mi je zdel da za 600 km douge voznje pac ne bo dost komfortn.
In koliko delov ima skupnih serijski avto z bolidom za reli.
Jaz pravim obratno, philips top, osram crkuje kot po teko?em traku...
Enako. Zdr?ijo ful. Edino svetilnost se z leti zmanj?a.Nazadnje sem kupil dve 1509 lumnov svetilnosti za eno plafonijero (ekvivalentne 100W) in svetijo, kot da je dan.
Jaz sem imel ?e lani komplikacije z vinjeto, ko se je pacientu na amzs strgala, ko jo je dajal na ?ipo. Verjamem, da so vsako leto bolj tanke in slab?e kvalitete. Ravno danes sem dajal dol s ?ipe avstrijsko deset dnevno. Pa to gre dol z tak?no lahkoto v enem kosu.
Dobila nove gumijaste tepihe in gumijasto korito za v prtlja?nik... ?ele zdaj sem opazil (po velikosti zadnjih tepihov), da ima sedanka cca 5cm ve? placa za kolena kot karavan. Se pravi tistih 8 cm dol?ine se pozna v notranjosti.
Na obe zadnji strani tablice sem nalepil tesnilno peno, tako da se recimo ob zapiranju prtlja?nika ne sli?i ve? vibriranja tablice, ker ni zvenelo ni? kaj premijsko.
Nastavil Android Auto in ugotovil... cute. Neke ve?je dodane vrednosti pa ?al ne vidim.
In pa seveda prvo pranje... jebemti stre?ne sanke, pa kdo da fuk si je to zmislil. ?e vedno i??em re?itev, kako tole dol pobrat in nadomestit z letvicami.
Kaj v bistvu si zalepil tablico z tesnilno peno? Kaj pa, ?e jo bo? moral dol sneti?
He, he, ponavadi mora? stre?ne sani dokupit ti pa bi jih vrgel dol?Saj ne motijo tako stra?no.
Na spustu z Menine ob son?nem zahodu danes nasproti pripeljala kolona tazaresnih terencev - kak ducat jih je bilo. Saj vem, pomembno je da se imamo fajn. Ampak meni je vseeno mal sme?no da je terencem opremljenim za sibirsko tajgo top destinacija nekaj, kamor prde vsak clijo z zlizanimi gumami.
Ah, pusti jim veselje. Bodo mogo?e vsaj malo gume umazali z blatom za razliko od ve?ine, ki imajo "suv" pa ob dveh centimetrih snega obstanejo na prvem klancu.Da ne govorimo o malo blata na cesti. Meni so tudi zanimivi razni direktor?ki, zdravniki in podobni, ki si za vikend sle?ejo ve?tit in oble?eji usnje z raznimi zlove??imi imeni, osedlajo pregre?no drage harlije in oni tedaj postanejo, "bad guys".
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tip vozi verjetno stalno v rikverc. To se pogosto dogaja na na?ih cestah.In gredo kilometri nazaj. S tem pridobi? na voznih lastnostih in ve? kot ga vozi? na ta na?in, manj mu cena pada.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani