Samo res, koliko je 6 - ka "pridobila" na te?i. Ta nova FL ima skoraj 200 kg ve? kot "na?e". To gre na ra?un bolj?e izoliranosti avta.Boss, to ni dobra novica.
Dobra reklama za bencinarje,glede porabe. Druga?e pa glede col 16-18 nima veze s porabo,poraba je lahko razli?na samo zaradi ?irine pnevmatike-gume zaradi ve?jega trenja in tekalne povr?ine. Obseg 16" in 18" je isti!
Po?akajte, da Boss malo ulaufa svojega dizla... pa boste videli, kaj je "the poraba".
Avto sem kupil 16. novembra, zimskih gum nisem dobil zraven, potreboval sem nekaj na hitro - ponudila se mi je odli?na prilo?nost in sem jo vzel (plati??e novo 50?, guma nova 60?).
Lani spomladi sem rekel da kupim 16" lita plati??a sam pole sem pozabil.
Te 3 mesece bom ?e zdr?al evo.
Mazdo sem kupil ker mi je res lep avto in vem da ji malo delam krivico
Seveda je lep...barva in to.
Se mi samo zdi ali si iz gori?kega konca?
Druga?e pa bo? ?e potrpel teh par mesecev z njimi. Pa ?e udobno se bo? vozil, ker 19" so druga pesem, kar se ti?e udobja.
Jaz sem na za?etku mislil kupit ?e ene 19"za zimske(itak je ?irina gume enaka kot na 17")a jih prav zaradi slab?e ceste nisem. No, tudi zaradi zelo dra?jih gum ne.
Sicer pa, tudi moje 17"ne izgledajo tako ?voh na avtu, da bi bilo zelo mote?e.
Ja odvisn zej za kaj se ti gre. ?e se bo? furu po rovntih pa rabi? perfekten oprijem na snegu, pol ti priporo?am ?im o?je, torej 16.
?e ma? pa ve?ino po asfaltu in bo? rabu predvsem za mokro nezasne?eno vozi??e, potem pa 17
?e ti je pa vseen za performance, te pa tk treba dat 19 gor ne
Res je, kar si napisal. A koliko dni na leto je zadnje zime res sneg na cesti? Ve?inoma je cesta mokra ali pa je plundra. Jaz bi vseeno ?el na 17".Tudi ta dimenzija lepo "po?ira" luknje in neravnine. Tudi za sneg so uporabne, ?e ima? seveda kvalitetne zimske gume in ne kake kitajske. Cenovno so pa res 16" nekaj cenej?e.
Mo, sedaj je kar je...zadeva je AWD, mi bo pa? tiste 2 meseca kar koristilo, ker prihajam iz bolj zasne?enih koncev
Ko smo pa ravno pri gumah, v navodilih (ja, kdo bi si mislil , pi?e, da je lahko zimska pnevmatika na ?estici (l. 2016), tudi 215/65 R16. Sicer nisem zasledil podatka o offsetu (ET), mogo?e ?e ima kdo to v homologaciji napisano...jaz namre? avto ?e ?akam, in da se prej pripravim.
Hvala in lp
Luka
Ne vem, moja je FL konec 2016 pa nima v homologaciji vpisanih 16".Samo 19" in 17".Mogo?e pa je bila 16" do FL?
Ja glej, z ne?im se je treba hvalit, in kar bren?a?i zmorejo je pa? od 0 do 100 ... Sicer sam parkrat, pol majo pa prazno baterijo xD
To bo podobno kot z elektri?nim orodjem; ko ga rabi? nujno, je baterija prazna. Na za?etku ?e pridno polni? aku. pozneje pa vse bolj redko.Tako bo s temi bren?a?i.
Mal sarkazma k jo bilo sedaj ene par izrednih stroskov na forumu
V bistvu je bil res en problem z motorjem, ker so bile konstrukcijske znane napake.
In cela znanost o tem, kako so tej motorji delikatni, pa da mora? pazit, da se pod obrati ne razletijo, pa bogi vi, ki imate dizle, poglejte nas benzinarje. Tudi ?e vozimo 120 po avtocesti nas skoraj noben kamion ne prehiti. Pa ?e pije nam takrat res malo.?e pa se damo v zavetrje kakega kamiona pa je rezultat ?e bolj?i.
Alex, pa kje hudi?a si ti prebral, da mora? avto ulaufavat 15.000km? Mogo?e pi?e 1500km, sigurno pa ne 15kkm. Ne spomnim se, da bi obstajal kak model avtomobila, da bi imel tak?en dolg proces.
Pri novem avtu je treba pazit teh 1500km predvsem na to:
- motor naj ne gre preko 4000 obratov se pravi "gas do daske" odpade.
- obvezno naj se ne uporablja tempomat in nikar vozit s konstantnimi obrati. ?im ve? menjanja obratov tem bolje.
- izogibat se kratkim vo?njam, da se motor sploh ne ogreje
- vleka prikolice je no-go
- izogibat se uporabi raznih metabond izdelkov, do prve redne menjave olja, ker se mora motor najprej dobro "ule?at" potem pa lahko raznorazne nanoma?e dodaja?.
Na?eloma je pa to to... in ?e se tega dr?i? si naredil maksimum, kar lahko.
Sej je pribli?no isto. Ravnati mora? z novim kot z dojen?kom.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jap... samo 18" ne izgledajo stra?no ve?je kot 17?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani