Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano

Ve?ina ne kupi novega avta zato, da ga bo zamenjala ?ez dve ali tri leta. To storijo, ker kot ovce nasedejo reklamam za nove modele, ki so kao oh in sploh bolj?i kot jih imajo sami. To je podobno kot s telefoni. Sej v bistvu reve?i ne vedo, koliko mesecev ali let ga bodo imeli. Ni nujno, da vsi s svojimi stvarmi delajo slabo. Jaz tudi avto rent a carja vozim tako, kot da bi bil moj. Ve?ina ljudi ?uva vsaj nove avte, ?e ?e starej?ih ne. Se pa strinjam, da obstajajo razni pacienti, ki z vsem delajo kot svinja z mehom. Takim itak ni pomo?i.

Eeee, ne vem, pa ravno na tem forumu sem bral, da znajo sploh dizela?i biti zelo iz?rpavajo?i za lastnikovo denarnico...

Nisi prebral vsega... porodne te?ave. To so ?e zdavnaj re?ili. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

To?no to je tudi meni padlo na pamet; kako bo? vedel,da ga je tisti pred tabo lepo vozil takrat ko je to najbolj pomembno?

Jaz sem prista? novega avta iz dveh razlogov; ker si lahko privo??im osnovno verzijo nekega novega povpre?nega avtomobila (z gadgeti nafilanega pa ne ?elim/potrebujem) in ker je mo?nost natega bistveno ve?ja kot da dobim za 20% ni?jo ceno pol leta super primerek, ki ga nekdo prodaja zgolj zato,ker mu ni v?e?...

Zato ker so kupili avto z mislijo,da ga bodo prodali ?ez leto,dve,tri in se jim fu?ka kako bo delal naslednjemu lastniku.

Ljudje dostikrat ne znajo pri?gati lu?i (?e nimajo senzorja), pa bi znali voziti s posluhom... Verjemi, nekateri so zleht , oziroma jih boli qrac, ogromno je pa tudi takih,ki preprosto nimajo filinga.

Mislim, da malo pretiravate in imate velike o?i straha. ?e punce, ki kupijo nov avto razlagajo, kako morajo vozit nov avto in ga vozijo po?asi. In to pomeni tudi na nizkih obratih. Verjetno ne vedo, zakaj je to dobro ampak vozijo tako, ker so jim rekli.Sicer pa mislim, da ?e malo pretiravamo s tem, kajti tej novi motorji so vzdr?ljivi in ne crknejo kar tako.Vsi motorji imajo ?e veliko rezerve in tudi, ?e se kdo spozabi in kdaj malo hitreje odpelje nov avto, mu ne bo hudega. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Kak?no izbiro pa ima? pri novih?

Mi smo iskali ve? kot eno leto, ?e zdaj od ?asa do ?asa kaj pogledamo, ampak za izbrat pa nismo na?li ni?. Pa pred kratkim sem bral "do?ivljajski spis", avtor je pa Boss, kako se je pa on spravil k nakupu novega avta. Moram priznati, da je njegovo besedilo ?e bolj napeto - sploh proti koncu...

Kako pa ve?, da tisti pred teboj ni vozil na obratih in da je pazil na avto? Ali pa si je mislil: tri leta bo ?lo, potem naj se pa jajca tisti, ki ga bo kupil...

Upa?, da je tako. :) Zakaj pa bi lastnik pred tabo vozil narobe, ?e ima vsak navodila, kako se vozi nov avto?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tu ni nobene filozofije,?e ima? denar ali ti ga ni ?koda kupi? novega in to takega ki si ?eli?,?e ga pa nima? dovolj pa tisto kar misli?,da je ugodno in najbolj?e tisti trenutek,pa seveda nima? take izbire kot pri novih!

Jaz recimo sem imel denar za nov avto ampak mi ga je ?koda, da ga me?em tako skozi okno.Kot je ?e nekdo napisal, raje grem za razliko denarja pozimi v dolomite na smu?anje, poleti  na morje kam v tujino, vmes si privo??im tri do ?tiri koncerte( komplet familija) v tujini :punk:

Pa ?isto enako se bom vozil. Pa ?e ,ko je nov avto, mora? 15 tiso? kilometrov voziti skrbno, ne na obratih, pa po avtocesti 120/ uro :aaaaa:

Z novim avtom se mora? skratka obna?ati kot z nedono?en?kom. :party0035:  Jaz sem opazil, da ?ele sedaj gre avto  kot mora it, menjalnik je ?e bolj?i in se ?alta kot po putr?ku.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Dokaj novi se prodajajo, ker mogo?e kak model z ful ke?a ugotovi, da ni kupil pravega avta(motorja) in da noter staro za novo.In dobi? skoraj nov avto z malo kilometri. Ali kako testno vozilo, slu?beni avto.

Recimo moj sodelavec je pravkar zamenjal dve leti staro kio z 30 tiso? kilometri za uni njihov nov suv?ek.(?e mora? imeti vedno ta zadnji model avta) Pa kupi? skoraj nov avto po ugodni ceni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tudi,?e ima? avto 10 in ve? let se spla?a kupit avto druge roke, ki ima malo kilometrov. In gleda?, da je ?im bolj ohranjen, ko ga kupi?. In noben ne bo opazil, da si kupil rabljenega. Vsaj pri meni je bilo tako, da so vsi mislili, da je avto glanc nov. Glede okvar je pa itak loterija, lahko se ti pokvari nov ali rabljen.

Tudi, ko prodaja? 10 in ve? let star avto skoraj nobenega ne briga, ali je bil predhodno en lastnik ali pa dva. Velikokrat je lahko avto z ve? lastniki bolje ohranjen kot avto samo enega lastnika.

Jaz z rabljenimi stvarmi na?eloma nimam problemov,ko kaj kupujem. ?e posebej, ?e so ohranjene in po ugodni ceni.

Sem malo gledal cene rabljenih in ?e bi mojo sedaj po enem letu prodal, bi dobil enak znesek nazaj ali pa celo ve?, kot ko sem jo kupil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Jaz pa, ?e je le mo?no, kupim nov avto. Potem je pa vsaj 10 let (oziroma kak?nih 280.000 km) mir. Nato po?asi za?nem spet razmi?ljati o novem. Popolnoma novem. Menim, da je stro?ek enak, kot ?e bi kupoval rabljene in toliko ve? podpiral raznorazne mehanike. Seveda pa se strinjam s tistimi, ki novega ne bi nikoli kupili in prisegajo na rabljene. Tako vsaj imam zagotovilo, da bom rabljen avto lahko prodal...

Ampak ne nam. :) Mi kupujemo leto ali dve star (nov) avto z ?im manj kilometri, po mo?nosti ?e v garanciji.Ne kupujemo starodobnikov Tvoji po moje potujejo kam na jug. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Corolla je kar OK, edina toyota da nekako izgleda. Novi RAV4 spet ne ve ali ?eli biti lexus, malo tiguan, malo morda tucson, kvadratasti izrezi koles pa itak zmagajo... :vskalo:

ysej na corollo sem mislil, ko sem pisal o toyoti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Le tako naprej, sam z veseljem kupujem malo vo?ene 2-4 leta stare avte za 50 do 60 % cene novega. Nekateri 5k EUR ali ve? pridelajo izgube pri novem avtu, nekateri pa gremo raje 3x letno na dopust za ta denar. Vsakemu svoje...

Popolnoma se strinjam in tudi sam tako delam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Se strinjam. Zanimivo, da je tudi toyota za?ela z zanimivim oblikovanjem in v?e?nimi avti.

Vsekakor gredo v pravo smer. Ostali japonci, razen mazde pa delajo vse bolj ki?aste oblike, prav za azijski trg. Vsekakor na evropskem trgu to ne zapali.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

No, meni tudi suvi na?eloma niso v?e?, ?eprav mazdini so mi ; sploh prej?nja cx5ka in tale cx30, ki mi je na slikah izgledala ubogo, v ?ivo mi pa je Super.

Mogo?e bi mi tudi s pobarvanimi obrobami v ?ivo bila vsec.

Skratka; kakor mi je 5vratna trojka dizaster, mi je cx30ka ?edalje bolj v?e?.

Res je, v ?ivo je neprimerno lep?a. Kot da ni fotogeni?na?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ne res ni realen prikaz......v resnici je gr?e

Meni druga?e razni suvi ala kia in podobni povpre?no sivi avti niso niti od dale? v?e?. No, Mazda je s tem modelom res izdelala zopet lep avto, najvarnej?i avto na svetu in obenem verjetno trenutno najlep?i in najskladnej?i suv.

Seveda to ni avto za modele, ki so radi v senci in so bili v razredu vedno nekje v ozadju in nevidni. To je avto za tiste, ki si tak avto zaslu?ijo.Nekateri ga bodo obo?evali, drugi, ki vozijo druge znamke ga bodo sovra?ili. To je ?e zaznati... :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Sem ga videl v soboto prvi? v ?ivo. Seveda v moji najlep?i barvi. In ?e bi bil ?e brez te ?rne plastike okoli, cel rde?, bi bil celo lep.Skoraj bi ga lahko, ?e ne bi bilo 6 ke seveda, imel.S tem kupom ?rne plastike okoli avta je pa grozna.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti rabljeno Mazdo 6 karavan do 22k??
Napisano

Jaz imam tudi zimske feltne 8"in gume 225.Pa ?e ET imam 40 tako, da izgleda vse skupaj bistveno lep?e, ker je guma pomaknjena bolj proti ven in ne izgleda tako sme?no, kot na originalnih. Pa tudi guma lep?e sede v feltno in izgleda vse skupaj ?ir?e. Pustimo to, da so gume 17".Vse ostalo je bolj?e. Razmi?ljam, da bi te original 19"prodal in kupil ?ir?e z manj?im ET.

DIY izolacija je itak najbolj?a.

Res je. Sicer pa se mora v avto nekaj sli?ati od zunaj, da ne zaspi? in da ve?, da se vozi? z pravim avtom ne pa elektri?nim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Kaj pa vem. Mislim, da smo le preve? zbir?ni, zraven pa ?e mazohisti - nismo sre?ni, ?e nismo nesre?ni.

?e bi ljudje na veliko kupovali tole, bi tudi druge znamke obrnile trend. Ker pa smo sploh Slovenci taki, da ho?emo imeti multimedijski zabavi??ni center na kolesih, pa vsaj dvopodro?no klimo, pa masa?ne sede?e, pa ne vem kaj ?e kot da vsak dan prebijemo v avtu po 8 ur...

Sploh ne izgleda slabo... marsikateri kao trendovski suv se lahko skrije z obliko. Bravo lada.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A COSMOS podjetje
Napisano

Pol pa pejdi kupit nov avto, ?e si upa?. To je bolj?e kot adrenalinski park. Kupovanje ravljenega avta je proti temu navadna otro?ka igra. Pa kjub temu, da mora? nakazati denar prodajalcu v tujino, ?eprav ga ne pozna? in v bistvu niti prav ne ve?, ?e v resnici obstaja.

Res, Boss, ko ga dobi? se mora? zapeljati do vsakega foruma?a posebej. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti rabljeno Mazdo 6 karavan do 22k??
Napisano

2019 ?e nisem vozil, po testih pa vsi pravijo, da je precej manj hrupa tako da ne vem. Pri tem FL o katerem govorimo, so kot sem bral naredili bolj?o protihrupno izolacijo v vi?ini u?es. Za koloteke ne vem, ker nisem vozil tisto pred FL.

Kak?na je pa primerjava z novo trojko, kjer pa sploh pravijo da je ti?ina v kabini?

Jaz sem vozil obe in je trojka neprimerno ti?ja.Je res tiha vo?nja tudi pri avtocestnih hitrostih in lahko poslu?a? radio res na majhni glasnosti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.