V zadnjem AvtoBildu so predstavili Passata 1.9 TDI*** (letnik 2002), ki ima prevo?enih 1.300.000km. Se pravi okoli 100 jurjev na leto vsako leto. ?e od?tejemo sobote in nedelje je to 400km na dan. Ufff da ti rit odpade.
***Ajvar sicer pravi, da je to la? saj se dizli nepopravljivo pokvarijo nekje med 200-300kkm.
Da se jaz dodam svoje, danes bil v Cosmosu, bil tam 10 min, postopal okoli avta, pet zaposlenih osebkov se je sprehajalo naokoli, nikogar, da bi me sploh vprasal kaj zelim. Morda se moram naslednjic pripeljat s sedmico in v obleki. Hvala za tak prodajni servis.
Ampak res kako smo si ljudje razli?ni (da ne bo narobe razumljeno, s tem seveda ni ni? narobe).
Meni je pa ravno to najbolj v?e?, da si stvar (velja za vse ne samo za avte) najprej sam ogledam, ne pa da me takoj napade prodajalec v stilu "a lahko kako pomagam". To se mi zdi preve? vsiljivo in ko dejansko rabim njegovo pomo? se obrnem k njemu in jaz za?nem z vpra?anjem, ?e mi lahko pomaga.
Ta bolj pronicljivi prodajalci pa celo sami vidijo, kdaj si ?eli kupec stvar najprej sam pogledat in kdaj rabi pomo? pri nakupu ter takrat stopijo zraven.
Po druginstrani pa sva sla jaz exeo tdi 143 in bossova cd140 v monzo vozila en za drugim identicno po omejitvah ac. Oba kot pribito 5,2L
Temu bi se lahko dalo primerjavo ker je bila res identicna voznja.
No boss je bil v zavetrju, ha ha ha ha
Hehe, samo, da bi se zavetrje dejansko poznalo bi se ti moral skoraj zalimati na zadnji odbija? tko kot na dirkah WTCC ali pa na NASCAR.
?eprav sem pa zadnje ?ase videl take vlakce tujih turistov, ki se vozijo nad 100km/h med avti pa manj kot dva metra placa. A misli?, da ?parajo al se grejo poraba test?
Ne vem s kak?nim pristopom pridete v salone, ampak jaz sem bil v vseh zelo lepo postre?en, ko sem kupoval M3... povsod so mi ponudil kavico, pa debata in seveda na koncu pogajanje.... in tudi v vseh so mi ponudil testno vo?njo. Za kon?ni nakup sem se pa odlo?il pri interclassu, ker je bil prodajalec res na mestu.... tudi v ?akanju na avto me je prodajalec redno obve??al, tako da sem bil na teko?em in ?e danes se sem pa tja oglasim tam na kaki kavici in mal debate s prodajalecem o novostih in prihjajo?ih Mazdinih vozil...
Hvala, ker si tole napisal... sem ?e skoraj dobil ob?utek, da sem edini priviligranec ali pa da imam zme?njavo v glavi, ker sem ob?util druga?ne izku?nje kot ostali. :ne vem:
Sicer res da za neprijaznost oz. nezainteresiranost ni opravicila... ampak vseeno... postavi se v kozo prodajalca... Vsakodnevno mu verjetno "utrujajo" ljudje in ker je "nacionalni sport" v Sloveniji kupovanje popustov, je ponavadi prvo vprasanje, koliko je zadnja cena oz. koliko se da dobiti popusta ... in kaj se vse dobim zraven ob nakupu ...
Se sicer strinjam ampak na kupovanje popustov so ljudi navadili prav taisti prodajalci (ne osebno amapak na nivoju avtohi?) in zdaj pa? ?anjejo sadove te nepremi?ljenosti. Namesto, da bi bile cene ?e na za?etku realno zastavljene jih postavijo visoko ravno zato, da se gre potem na barantanje. Tudi kot kupec izpadem neumno, ?e se ne bi potrudil oklestiti previsoko nastavljeno ceno.
Druga?e je pa verjetno ve?ji problem, kot barantanje za popuste, cel kup ljudi, ki se pridejo v salone naslajat nad novimi avtomobili, se pretvarjat, da so kupci in verjetno zraven ?e mal pametovat. Pa? eni imajo bistveno preve? ?asa in zaradi takih potem trpijo tudi resni kupci - sicer to ni opravi?ljivo samo vsak zakaj ima svoj zato.
Za zadnji odstavek ?e razlaga - bilo je neko? pred cca 20 leti, ko me je kolega zvabil v salon od Alfa Romeo gledat takrat ?isto novo Alfo 156. Seveda ni imel namena ni? kupit ampak se samo naslajat. In pol v tisti zavistni maniri je za?el po doma?e drkat oz. trolat prodajalca in primerjat Alfo z BMW trojko, pa zakaj nima tega pa onega, pa kvaliteta gor in dol pa rjavenje (kot da se to ve pri novem avtu). Men je bilo dejansko full nerodno in sem se kar malo odmaknil stran. Za vi?ek na koncu najde slabo oziroma delno nepobarvano prednjo prevleko odbija?e, ki se je videla le v primeru, ko je bila havba odprta (skratka brezpredmetno) in za?ne spra?evat, zakaj tu ni pobarvano in ali pri Alfi tolk ?parajo, da je te?ko ?e tistih par kvadratnih decimetrov pre?trihat. Men je blo takrat polna kapa in sem ga sam odvlekel iz salona, ker prodajalec je ?e zavijal z o?mi.
A ve?, da jaz sem se pa ravno ?udil kako se ve?ina, ?e ne celo vsi umikajo na levo kot se ?ika. Le kak?en tujec ne ve, ?e sploh lahko po levi in potem, ko pogrunta ga jezno pritisne... Samo ?akam, da bo koga oskubil po ogledalih.
Ne se sekirat, v praksi (sem dnevno vsaj 2x na tem odseku) je natan?no tako kot pravi? in dejansko ni kolon razen ob ?picah na dovozih, ko so bile tudi takrat, ko je bila obvoznica normalno prevozna,
Labi pa? samo mene drka in vedno i??e dlako v jajcu. Ni va?no, ?e nekdo uleti nekje iz delovi??a, kjer sploh ni predviden dostop na cesto, niti ni va?no, da potem ne potegne ampak se skoraj ustavi, niti ni va?no, da zasede ?e pol metra sosednjega pasu. Va?no je samo to, da nisem predvidel, da lahko padalci padajo od vsepovsod na cesto in da ?e skoz nisem vozil po levem o?jem pasu. In mogo?e tudi ni va?no, da pa le nisem bil sam na obvoznici in da kljub vsemu veljajo pravila kot na vseh cestah izven naselja in da se umika? na levi pas le takrat, ko s tem nikogar ne ovira? in lahko to varno naredi?.
Kakorkoli ?e, jaz sem kupoval v Gami, pa na A-Cosmosu, pa na Interclassu, pa na Kia-ji na Lesko?koviin v Hyundaiu na Brn?i?evi in vedno je bilo vse prva liga. Pa tudi v ostalih salonih, kjer sem bil so bili vedno korektni in brez pripomb. Ne vem, mogo?e imam sre?o ali pa imam karizma level 10
Ampak vidva to tako razlagata, kot da avto kupujeta vsaj enkrat na mesec. Meni je na koncu va?en izplen, pri tem se pa ne poni?am, pa ego tud ni prizadet in ko na koncu potegnem ?rto sem zadovoljen. In to je bistvo - in sam pa? grem s tako taktiko, da stopim v salon z namenom da bom tam tudi kupil. Ko izbere? tak odnos gre kot po maslu.
Pa ne razmi?ljat, da sem vaju kakorkoli napadel, ampak samo delim izku?nje in pri treh svojih novih avtih in dveh novih za fotra sem vedno pri?el kot zmagovalec. ?e me vpra?ate kak?en je bil odnos prodajalcev niti ne vem ve?, vem samo to da sem dosegel realno zastavljen cilj.
Verjamem, da je tudi nakup novega avta svojevrstno do?ivetje ampak, da bi me prodajalec odvrnil od nakupa ?eljenega avta, bi pa pri sebi ob?util tudi svojevrstno poni?anje, da sem se spustil na tak nivo. Konec koncev ne kupujem prodajalca ampak avto. Vem, da je veliko denarja, ki ga ?lovek odkarta ampak ga ne odkarta za sprejem, rde?o preprogo, paparace in pla?ane ploska?e ampak izklju?no za avto. In gre se samo za avto, vse ostalo je obrobna epizoda in takrat sam vidim samo avto, ostalo mi pa kratko malo dol visi.
?e pa si malce zvit in prika?e? resni interes se bodo vrteli tudi prodajalci. ?e pa pride? na plano takoj s tem, kolk dajo popusta in ?e ga ne bodo dali dovolj, da gre? pa takoj drugam, je pa to prirojena ?love?ka lastnost, da tak nastop odbije. Jebat ga za kontro pa? fa?e? hladen odnos prodajalca, kar marsikoga preseneti saj pri?akuje, da v kolikor zagrozijo, da bo ?el prodajalec na kolena in malodane poljubil ?evlje.
Mal se je treba iti psihologije in taktike pa se zavrtijo okol tebe tudi, ?e si v pono?enih kratkih hla?ah in razvle?eni majici (tako sem kupoval Clarusa). Dva, tri prava vpra?anja, pa je prodajalec takoj spremenil odnos in razkazal od A do ?. In na koncu ko se dela? da si prijel, je v bistvu na trnku prodajalec - takrat pa malo potarna?, da je avto skoraj tvoj sam, da si mal prekratek z denarjem. Pa ne zdaj na neke bajne popuste cilat - da pa se zni?at ceno pa ?e kake zimske gume in feltne lahko nabaranta?, pa kake parkirne senzorje pa si skozi.
porabo se da z lepo vo?njo dr?ati pod 6 litrov brez problema, tudi kon?no hitrost dose?e do Celja, ampak ....
Ja ?e vozi? ve? ali manj s konstantno hitrostjo na relaciji. ?e pa bo ve? pospe?evanj oziroma povpre?ni vozni pogoji pa zelo zelo dvomim, da gre? lahko pod 6 litrov. Na Spritmonitorju je recimo povpre?je 7,4l/100km
Sam teli res rjavijo... druga? je pa tole nepremi?nina 18s do 100km/h, ne glede na to, da je dizel pa zaradi manjka turbine bo te?ko tole maso premikat s porabo manj?o od sedmih litrov.
Ne resno, kaj si s tem mislil? Pri ?estki so brisalci tako ali tako pod rob havbe skrijejo in jih ni videt izza volana. Ne vem kam bi se ?e morali skriti
Men je pa pri vsem tem avtomatskem spustu najbolj uporabna funkcija, da z daljincem odpre? in zapre? stekla. V tejle vro?ini je to zakon in ena najbolj uporabnih funkcij, da se ne vseda? v razbeljen avto.
haha, 2.100? za 17 let starega mini fiata... folku se pa res fuzla. Realno je tole ob najbolj?em dnevu, poravnanostjo planetov in idealni numerolo?ki varjanti, vredno tretjino nastavljene cene.
O pizda... a tolk je razlike? Nori?nica, o?itno je konc lagodja pri tankanju in bomo spet kot blesavi iskali ugodno pumpo - se pa bojim, da pri nas ne bo razlika samo med AC in lokalnimi ampak, da bo razlika glede na to kolk blizu meje si.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
To je verjetno namenjeno dvigu tovora na vi?ji nivo, da ne rabi? ?e vili?arja.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani