Leasing? Ne vem. Zdi se mi, da tisti, ki jemljejo na leasing, avto zjebejo do konca, potem jim ga pa hi?a vzame zaradi neodpla?evanja obrokov. Seveda ne govorim, da je to pravilo, pa? pa samo moje mnenje.
Tukaj se pa mo?no moti?. Leasing je samo na?in financiranja, ki je celo koristen za podjetja, sam se tega poslu?ujem ?e 6 let. ?e ve? italijanski leasingi so v ve?ini alles inclusive, kar pomeni da je v?tet tudi servis, in je celo najbolj?a garancija da je bil servisiran.
Glede zjebanja avta pa je to zgolj lastnikovo dejanje, ne glede na to kako je kupil avto.
Moja prej?nja 6ka z italijanskega leasinga je imela 170.000km - garantirano zvo?ena in spucan DPF in vse ra?une s servisa do 140.000
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Marketing jebat ga....sej to je tako kot prevrtet ?tevce na starih avtih, kupiti poceni in zapakirati v lep nov paket z vi?jo ceno (oziroma imensko kvaliteto)
A ni zanimivo, da Italijani, ki imajo na stotine pristanov, na tiso?e rafinerij itd itd, prodajajo zgolj bencin brez kakih oktanskih orgazmi?nih imen...pa ?e se ne motim sploh nimajo 100ke.....
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ker je to kot si rekel zelo zelo nov motor, nimamo izku?enj z njim ?e na ?alost, lahko pa mirno re?emo, da je njegov predhodnik (2.2 dizel) ?e velik napredek od starega 2.0.
V tehnologiji, kvaliteti, porabi itd itd, to sem tudi sam izkusil, kot 2 razli?na svetova
Kaj bo pa novi SKYACTIVE (osnova motorja ne odstopa druga?e veliko, ?e se ne motim gre le za tehnologijo z izredno nizkim kompresijskim razmerjem) bomo pa ?e videli.
Evo danes ?el malo na ogled, da sploh v ?ivo vidim kako ta avto izgleda in ali mi je notranjost sploh v?e?. Primerjal sem ?e z mondeotom in moram re?t da mazda popolnoma zmaga (mondeo ni slab samo mi deluje tako za 50+ let stare direktorje ).
Ta je kao vzeta zaradi lizinga. Prednji diski so kar dodobra znucani ter zadnji odbija? je druga?ne bele barve od osatle karoserije. Mi je blo ?udno in sem preveril ?e ostalo plastiko (sprednji odbija?) pa lepo pa?e k barvi pleha, tale zadnji pa kar bol na kremno belo potegne. Prodajalec me je seznanil da "nekaramboliran" pomeni: "podvozje ni bilo po?kodovano". Da pa brez te?av VIN ?tevilko in se gre preverit.
Uve?eno iz italije. Zadaj v prtla?njiku kar nekaj polomljene plastike. Glavno kar me je zmotila je pa cca. 3cm vode v zadnji desni lu?i ter ?e nabrane alge Zdaj ta avto naj bi bil ?e prodan (pla?ana ARA) toda kupec naj bi nekaj mutil. Mene je tista lu? preve? zmotila in me je odvrnila o nakupu.
Ni? ?e bo treba spremljat in ?e bo sre?a se mogo?e kmalu tudi zame najde mazda
To je ?al mazdin standard.
Sigurno pa je italijanka z italijanskega lizinga, pa to ni ni? narobe, sem jo imel, za dizla je va?no - da je bil vo?en in da je narejen veliki servis 120.000 (bolj je to va?no kot pa da je nekdo zarolal iz 130.000 na 90.000km)
pa ta druga Executive brez BOSE?????? ?e se ne motim bi moral biti, sam tele italijanske oznake so druga?ne kot na?e + se ne vidi ali ima sploh gretje zicov?
EDIT - nima gretja.....tole ni neka top oprema
Enako velja za prvo - Labi bi bolj vedel ampak GT ma po moje gretje zicov - 2 gumba pod gumbi klime + xenon.... :ne vem:
Po drugi strani pa je to Slovenija......?e pozna? li?arkja, kot ga jaz in vsak ima svojega, ?e ra?un da ve?ji za 300?.............
majo trditev, "izberi varno vo?njo in pla?aj manj", se pravi ?e se ti zdi da si varen voznik lahko v tem primeru pla?a? manj pri kasku. Glede prispevka se mi pa zdi, da ?e drug naredi ?kodo itak njegova zavarovalnica krije - a ni tko?
Bo treba mal prebrat pogoje, sprintani so ?e
za kako sekundarno mx5 ki je ob?asno na cesti odli?na izbira s kasko
Mene bi edino na grawe pribli?no toliko kasko pri?el, pri obveznem in ao plus in zeleno karto sem pa ceneje pri?el ?ez pri agentu....nekako se mi zdi da je bolj fora v cenej?e kasku. :ne vem:
?e pri?teje? lastno udele?bo k ponujenemu znesku pride? na vsakodnevne cene, torej mislim da to gre tako. Ampak to pomeni da vsako stvar pla?a? poleg, ?e nima? ni? aleluja, ?e pa ima? 2x 3x na leto pa lahko celo zelo prepla?a?
ampak v?e? mi je ideja - ni pa zame ker parkplac izkori??am pa sem toliko na cesti
jap to je to
Soudele?ba je znesek, ki ga morate sami prispevati ob izpla?ilu ?kode. Znesek soudele?be je razviden
na va?i polici. ?e uveljavljate ?kodo, boste morali pla?ati soudele?bo zavarovalnici ali serviserju, ki bo
popravljal va? avto. Mi vam bomo sporo?ili, komu morate pla?ati soudele?bo.
Soudele?ba se upo?teva v fiksnem znesku ob vseh ?kodah iz kritja WIZ Kasko.
Soudele?ba je znesek, ki ga morate sami prispevati ob izpla?ilu ?kode. Vi?ino soudele?be izberete med tremi mo?nimi zneski (300 ?, 600 ?, 900 ?). ?e boste uveljavljali ?kodo, boste morali pla?ati soudele?bo zavarovalnici ali serviserju, ki bo popravljal va? avto. Seveda pa vi?ja soudele?ba pomeni ni?jo premijo.
?e prav razumem - vedno pla?a? svojo udele?bo, tudi ?e parkplac, steklo itd uveljavlja?. Torej prevzema? del rizika nase.
ni slaba ideja
Jaz sem danes ?el tankat po prvem izpraznjenem rezervoarju, odkar sem si nabavil Mazdo, in sem si na roke izra?unal porabo 5,88l/100km, ra?unalnik pa mi je kazal 5,8. Vo?nja pa je bila dnevna po avtocesti Kranj-Ljubljana, ter mestna po Ljubljani (Trnovo-Center-WTC) in malo po Kranju, seveda po omejitvah, tankal pa na Agipu. Tako z avtom kot s porabo pa ve? kot zadovoljen .
cd 129 je fenomenalna ma?inca. a ma? limuzino? Ta o?itno ?e pol litr?ka manj kot moj karavan. Moj zadnji 5,9L
Tomozuki... ?udno da ti sedaj ve? pije (ok.. tudi sam sem zagnal paniko, ko je avto prvih 50km pil 9l )... sedaj po ca. mesecu dni je poraba manj?a za 0,3l! Sicer ta mesec ni bilo nobene relacije, pa sem vseeno po BC-ju na 6,7l Pa vsekakor sedaj ve?krat pohodim plin do konca, ker je filing dost bolj?i
govori? o motornem dodatku ?
Glede Qmax - sem povpra?al koleg, ki 'kelnari' na Petrolu Medvode kaj je s pet novega, in je rekel samo - glej, table smo morali postaviti 15.5, zadnja cisterna je pripeljala zalogo 22.3, naslednja pa pride okoli 15.6..............
Da smo si na jasnem, moja zahteva po izbrisu nima veze s klubom, foruma?i - enostavno se ne veidim ve? tukaj, ker vsebina ni ve? forumska, ampak je ratal to en socialni chat tool.
Odgovarjam le ?e tistim reve?om, ki v tehni?nih te?avah i??ejo re?itve za svoje mazde - to je do nedavnega bila kvaliteta foruma...od 2012 naprej pa............+ osebna odlo?itev da se malo podatkov zbri?e.
Se pa strinjam, da odkar je klub so se stvari zmedle, ljudje se morajo odlo?iti ali tukaj nastopajo kot foruma?i ali kluba?i - navsezadnje je to Mazda FORUM.
jaz ne vem ve? kaj je kaj...vse je zme?ano, med drugim sem opazil, da je symon odgovoril da je piknik klubski, medtem, ko so fantje s kluba rekli da je to forumski
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Italija....
http://www.autoscout24.eu/Details.aspx?id=210853219
http://www.autoscout24.eu/Details.aspx?id=214369591
http://www.autoscout24.eu/Details.aspx?id=214286104
http://www.autoscout24.eu/Details.aspx?id=214741378
To se potem pri nas prodaja po 11-13.000.................
jaz bom zaprosil za ita dr?avljanstvo.....pa sem se mu odrekel....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani