... al pa od teh 5 ?tirje vpla?ujejo loto ti budala pa ?aka?, da bo? lahko tankal, kar naj bi bil namen petrola oz bencinske ?rpalke.
Loto je ?e OK... bolj problem je, ko nekdo prinese ?op poloznic :ne vem: ... in to na kak?ni majhni ?rpalki, kot je recimo v Medvodah nasproti tavelike... kjer je notri prostora toliko, da ko sta dva je ?e dren ... in seveda samo ena blagajna ...
To v Avstriji, kar si na?tel, je po mojem priporo?ena cena.Bil sem ta teden tam in zelo varira,kakor tudi v Italiji.
Ni kot pri nas, ko se dogovarjajo glede cen.
Na tisti strani naj bi bile aktualne cene... Ima pa vsaka crpalka svojo ceno... In vcasih se je spreminjala celo veckrat dnevno... Sedaj mislim, da imajo zakonsko doloceno, da lahko samo enkrat na dan spremenijo cene..
Sovrazim oglase, kjer pise "poklicite za ceno" in "na e-maile ne odgovarjam".... Takega namrec preskocim... In na avto.net opazam, da vecina na maile ne odgovarja... Obcasno pogledam za kaksnim maxi skuterjem....in vcasih vprasam kaj preko maila.... Pa sem dosedaj dobil samo od dveh odgovor ...
Kaj pa pomeni "tavelik servis na 120.000 km"? Jaz jih imam trenutno 105.000 in 120.000 bo verjetno prav kmalu ...
Veliki servis je recimo pri dizelski Mazdi 6 na vsakih 120.000 km ... oz. vsakih 6 let, ce delas manj kot 20.000 km letno (priporoceno je delati servise na vsakih 20.000 km ali vsakih 12 mesecev - kar prej pride) ...
Na forumu bi rad preiskal vse v zvezi s CX-7, vendar, ko dam v iskalno polje CX-7, mi ni? ne najde, verjetno ga vezaj zmoti?
A obstaja kak trik, ki bi mi pomagal najti ?elene info?
LP!
Pri kratkih kljucnih besedah je vedno problem pri iskalnikih... Jaz si ponavadi pomagam z Google-om in poleg vpisem, naj isce samo po doticni strani... V google-ovo iskalno polje vpisi cx-7 site:mazda-si.net
Cool,se prav se da se nizje,predvidevam da je nisi lih sparal :-) . Sicer pa ne vem kje so dobil tisto oblubljeno tovarnisko porabo okol 5l, al se clo manj..
Vozil sem tako, kot bi vozil svojega... Nisem clovek, ki bi nekaj, kar dobim na test, "teral" ... Pri svoji sestici mi po racunalniku kaze porabo okoli 7,5 l/100 km ... Tako, da sem bil takrat s porabo CX-5 zelo zadovoljen... ce sevea racunalnik vsaj priblizno podobno kaze kot pri moji sestici ...
Ko sem avto dobil, sem resetiral stevce... In po treh oz. stirih dneh (od petka do ponedeljka) je bila povprecna poraba po racunalniku 6,8l/100km ... Naredil pa sem nekje okoli 400 - 500 km ...
?e ma? zavarovano pel na carglass pa mir, ?e ne ima? v novomatu poceni kopije, pa ne se bat kopije, mazdine ?ipe so mehke ko hudi?...na Mazdi 5 sem jo 3x menjal....!!!! vsak kamen?ek jo pokne, enako v Xedoski, pol pa sem ?el v novoamt po kr neki za 70? (ni bla kasko seveda) in ?e danes dr?i
P.S. Kdo pa garantira da original mazda servis daje mazdino ?ipo
Mazdin logo je na originalnem steklu... Sem pri Xedoski menjal ... Pa so dali na Gami originalno...
menjajo ko si mesec, dva, tri ?ez garancijo... po kakem letu te ne povohajo ve?... taka je moja izku?nja pri volvu (pa se je dobro vedelo, da je crknjeni del bil serijska napaka)
Meni so menjali komplet centralno zaklepanje (racunalnik v armaturi in oba daljinca) letos spomladi... Torej skoraj eno leto po preteku garancije...
Noja... 60-70% pa je manj, ?e ne gre? na poobla??eni. Recimo Avto Pelko. Razen, ?e bo? podalj?eval garancijo do 150 kkm.
AMZS, zavarovalnica, to so alternative.
Tudi Pelko ne dela zastonj... in take razlike v ceni ni... Sploh ce bi rad imel z avtom vse poslihtano za kasnejso prodajo (vpisi v DSK)... Sem zadnjic Pelkota vprasal in on nikakor ne more narediti vpisa v DSK. Pri garanciji sicer pravi, da se vedno velja... pogoj je, da so uporabljeni originalni Mazdini rezervni deli in predpisane tekocine ... Pred kratkim je imel eno podobno Mazdo moji, kjer je naredil veliki servis na 120.000 km... in je rekel, da je bilo nekaj manj kot 700? ... Na pooblascenem servisu pa je koliko? Jaz sem nazadnje dal pri prejsnji sestici tudi nekaj takega. So se pa menda servisi podrazili... oz. je pri novejsih letnikih visji strosek (drazje olje zaradi DPF,...) ...
Taksno je moje mnenje... Saj to je bil cilj te teme, da se pridobi razlicna mnenja ali? ...
Noja... 60-70% vec prav gotovo ni na pooblascenem servisu... Edino ce kaksen servisni interval izpustis ...
Pri nepooblascenih servisih je problem, ker ne morejo vpisovati v DSK (digitalna servisna knnizica)... Potem je recimo se ena zadeva... MES (Mazdina mobilna pomoc)...
Taksno je moje mnenje glede tega... In zaenkrat se vedno vozim svojo Mazdo na pooblasceni servis...
?e je iz avto grosuplje je kr verjetno uvo?en ja Pa kilometre pa ostalo bi dal na tester, preden ga kupi?
Uvozena je skoraj gotovo... saj pri nas niso imele takih imen paketov opreme (Luxury, ...)
Glede kilometrov pa je res malo sumljivo... sicer ne recem, da ni mozno... Sam vidim pri svoji, s katero zadnje case nimam vec toliko vozenj, kot pred leti... pa sem do sedaj naklepal 97.000 km... v stirih letih (2008) ...
Hofer dela tudi v Medvodah stanico, grust stoji. Madona smo eni redkih ki imamo na 500m 4 semaforje in 4 pumpe! In to za cca 1000 folka
Res je...
Noja... zaenkrat so samo tri pumpe... in vse tri Petrolove ... in do prihoda Hoferja v Medvode so tudi vse stacune bile samo Mercatorjeve ... Od teh stirih semaforjev pa sta samo dva stalna... Pri Hoferju se prizge samo, ce kdo gre iz Hoferja proti LJ, tisti naprej pri "mehki curi" pa je samo za pesce in se priziga na gumb ...
Sicer pa je recimo v Kranju na Primskovem podobno... na radalji 500 metrov je ene pet semaforjev pa 4 crpalke (v neposredni blizini pa bo vsak cas se Hoferjeva ) ... S to razliko, da niso vse Petrolove... ena OMVjeva vmes "kazi"
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Loto je ?e OK... bolj problem je, ko nekdo prinese ?op poloznic :ne vem: ... in to na kak?ni majhni ?rpalki, kot je recimo v Medvodah nasproti tavelike... kjer je notri prostora toliko, da ko sta dva je ?e dren ... in seveda samo ena blagajna ...
lp
Thomas
mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Povezava za deljenje
Deli na druge strani