Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano

Bolj zanimivo je kolk je razlike v ITA na AC v primerjavi recimo na neki lokalni pumpi. Ker ?e pravi?, da na lokalnih tanka? cenej kot v Slo to pomeni, da se lahko od pumpe do pumpe razlikuje tudi 30 centov ali 18? na tank :zvizga:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ja samo pozablja?, da samo dva najve?ja trgovca Petrol in OMV obvladujeta 87% trga. To je skoraj monopol in v kolikor sta samo dva se tudi z lahkoto dogovarjata o vi?ini cen. V vseh ostalih dr?avah je ponudnikov vsaj deset ali ve? in do kartelnih dogovarjanj skoraj ne more priti.

Moja napoved:

Cene v bli?ini meje bodo imeli relativno nizke, bolj, ko bo? ?el v notranjost vi?ja bo - najvi?ja v Lj in bli?nji okolici. ?e bi se jim ?lo za konkuren?no ponudbo bi ?e danes imeli ni?je cene od maksimalno predpisane tako pa imajo najvi?jo mo?no, kar daje samo podlago, da po deregulaciji bo veselo za njih in precej ?alostno za nas potro?nike.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

U?ivajmo ?e do oktobra, ko bodo deregulirali cene - Petrol ?e pripravlja aplikacijo Petrol GO (v stilu Pokemon GO), kjer bomo na telefonu lovili najcenej?o pumpo. Vsak dan bo ena pumpa dobila oznako "rare" ali po doma?e "navali narode" z najcenej?im gorivom.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Od tega "nadstre?ka" se je vse sipalo dol. In ko sem vklopil ventilator, je vse pihnilo v kabino. In sedaj je BTjka polna ?ganja. Bo treba sesalc razkurit...

?e je polna ?ganja samo sosede pokli?, ti jo bodo z veseljem pomagali spraznit. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse nove Mazde - minusi
Napisano

ne itak da ne. pa? veliko kdaj ti ksn kolega ali pa neve??i "mimoido?i" pripomni, da ima? izpu?no cev okvarjeno ker je tko glasno :) potem se pa ta isti usede v Fiata,  pa ne more brisalcev vklopit :) :)

Ti pa njemu nazaj: "ah ne, to je normalno pri ?portnih avtomobilih, ti k ma? navadnega te funkcije pa? nima?" ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse nove Mazde - minusi
Napisano

Skyactiv motorji imajo glasen motor tistih 10-15 sekund. To je pa? tako in ni z avtom ni? narobe niti ni ni? pokvarjeno. Mislim pa da tistih 10+ sekund ne more vplivati na splo?no zadovoljstvo in da bi celo menjali avto.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse nove Mazde - minusi
Napisano

Sylver je ?e tako jezen na ta avto, da ga smatra ?e kot ?ivo bitje (kar na muhe v delovanju bi lahko ?e celo res bil) s telepatskimi sposobnostmi branja misli in ?elja. :jezicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

No, vsaj za dva meseca so odmaknili kaos, ki pa nas bo ?akal jeseni

http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/cene-95-oktanskega-bencina-in-dizla-se-naprej-regulirane.html

Trgovci komaj ?akajo, da kartelno dvignejo cene pol se bo pa za?el lov na pumpe, kjer bodo imeli gorivo ceneje. Adijo tankanja na AC in ?al se bom odpovedal tudi kak?nega sendvi?a na poti saj je bil pri roki ipd, ker v kolikor bo razlika prevelika bom raje sendvi? kupil v trgovini ali pa sploh ne.

Petrol ?e nekaj ?asa ne objavlja splo?nega cenika ampak mora? na njihovi strani poiskat pumpo in s klikom nanjo preverit, kak?na je cena... za bruhat res. Pizda Mercator ima enake cene v vseh svojih ?tacunah, zdaj bomo pa ?as izgubljali in iskali cenej?e gorivo po netu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj pomeni ta prometni znak
Napisano

Da ne bo kdo pozabil... danes se menjajo znaki za hitro cesto in cesto rezervirano za motorna vozila. Da se ne bom ponavljal preberite par postov vi?e kaj to pomeni.

Znake na Lj severni obvoznici (tam, kjer ne potekajo dela) so ?e zamenjali in so ustrezni (bela AC na modri podlagi) tako, da velja omejitev hitrosti 110km/h.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 (rabljene)
Napisano

Med 2.0 in 2.2 ni ve?jih razlik pri vzdr?ljivosti. ?e pa ?e je to razlika v tem, ker 2.0  je starej?i motor in v povpre?ju je temu prevo?eno ve? kmkot v avtih z 2.2 ma?ino. ?e gleda? oba z isto prevo?enimi pa ni nekih razlik... ok en ima jemen, ki se menja na 120kkm, drug pa verigo, ki se zaradi napak v materjalu tudi menja nekje na take km. Tako, da je spet vse skup isti ?morn.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Kupujem nov avto in ena od opcij je tudi nova mazda 3. Avto mora biti diesel (40 000 km letno). Zasledil sem, da so v preteklih generacijah diesel mazde imele tezave z DPF filtri trdih delcev, elek. kabli do senzorjev pred in za DPF filtrom, podlozkami injektorjev, EGR ventili, slabo kvaliteto pleha (letniki 2006 - 2013). Sprasujem lastnike novih mazd ali se zgoraj omenjene napake se vedno pojavljajo pri novih mazdah s skyactiv-d diesel motorji? Zaenkrat sem zasledil samo elek. te?ave s MZD Connect sistemom in HUD zaslonom.

Najve? te?av je imela I. generacija DPF filtra v petkah in ?estkah z motorjem 2.0 CD. Te?ave so odpravili softwaresko (prekinjene regeneracije se niso nadaljevale dokler ni bil motor ogret na delovno temperaturo). Na?eloma te?av z DPF ne bi smel imeti glede na napisano, da ima? 40kkm letne kilometra?e.

Senzorji pri DPF-ju niso problem, zna  biti bolj te?ava kaka lambda sonda ampak prd 150kkm-200kkm se tudi to ne bi smelo zgoditi. Te?ava s podlo?kami so bile samo v prvi generaciji pred faceliftom (2001-2005). Ravno tako je bilo tudi v tem obdobju najve? te?av z rjo (obrobe kolotekov in vrat).

Pri zadnji tretji generaciji pa ve?ina uporabnikov ?e ni prilezla do 100kkm ali bistveno ?ez tako, da je te?ko re?i kaj se bo dogajalo na dalj?i rok.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pa ?e ena stvar je... ?e otrok pri teh letih (ko ?e ima razvito prostorsko orientacijsko zaznavo) gleda nazaj bodo slabosti in bruhci kozlev?arji na dnevnem redu. Meni osebno ni nikoli slabo ampak se spomnim pred mnogo leti,ko sem se ?e redno vozil z mestnim avtobusom in je imel nekatere sede?e obrnjene nazaj mi je sedenje tam povzro?alo kr precej?nje probleme in slabost, dokler nisem pogruntal, da moram sedet na sede?u, ki je obrnjen naprej, ?e ni druge pa raje stati.

Druga?e pa dragi moji, ?e zakonodajalee predvideva tako name??anje, boste pa kupovali premijum znamke (audi 8, mercedes S,bmw 7) v L izvedbi pa bo, a ne? :hudicek:  Jebe? Golfe in Megane pa tla?enje otrok na zadnji zic, sploh, ?e so odrasli na prvih zicih malo ve?jih dimenzij. Se boste pa ja malo tla?ili, ker eno je teorija (ki jo izvaja zakonodajalec) drugo pa praksa, ki jo bosta izvajala star? in otrok.

Sicer pa kdor ne verjame kako je to "udobno" naj sam sebe spravi v ta "porodni" polo?aj s skr?enimi nogami, pa da vidimo kolk zdr?i. Po eni uri mislim, da bo vsakemu dopizdilo, sploh pa otroku. Ja do vrtca bo ?e ?lo, na kaj dalj?ega pa je za pozabit.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

No pa ?e en doma?i Bimmer zmeden?ek, da ne bo ob?utka kot, da sam tujce vidim, da ga seklajo. ?voh start, pol kot pol? ?ez kri?i??e nato bi levo pa spet ne bi, pa gas da ga je skoraj izstrelilo

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Slu?ajno je BMW in slu?ajno je Fric, ki ga je bila cela cesta, ?ez rde?o preko prehoda za pe?ce (?e dobro, da so bili pe?ci prepo?asni), bremzanje pred zeleno, da ne ve? a bo naenkrat zavil vate al kaj se bo zgodilo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Mislis ta stacionarni radar na desni pri pocivaliscu? Kako pa ves, da je nastavljen na 60 km/h? Ponavadi so ti radarji v skatlah nastavljeni na normalno omejitev in ne na zmanjsano zaradi gradbisca. Na gradbiscih ponavadi postavijo tistega malega, ki je s ketno privezan za ograjo, da ga kdo ne odpelje :) ... 

hja, kako si lahko tako siguren? Jaz nisem. Omejitev je bila sredi ni?esar takoj za njo pa radar. Naklju?je? Mo?no, zgleda pa stra?no bebasto in nevarno, ker tvega? nalet od zadaj. Smo spustili  na pribli?no 90km/h ampak to je ?e zmeri 30 km/h ?ez.

Sicer pa kot zanimivost - v Makedoniji in ?rni Gori dajo na gradbi??e omejitev 20km/h pa ne glede kje je (tudi na AC) tako se zavarujejo pred od?kodninskimi to?bami saj nih?e ampak res nih?e ne pelje 20km/h, ker to si ?e v teku hitrej?i. Se pravi vsi kr?ijo zavestno in v?asih imam tudi pri nas ob?utek, da so nesmiselno nizke omejitve namenjen to?no temu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Ja pa pa? vozi? po omejitvi? Jaz nevem v ?em tako komplicirate. A je res vredno za teh nekaj sekund trobit, se ?opirit in bentit ?ez vse kar leze in gre?

In prej?nji posnetek sem komentiral glede omejitve 80km/h ?ez viadukt proti severni obvoznici. Kako lahko nekoga obto?uje? (v tem primeru policiste) da kr?ijo, ?e pa sam tudi kr?i?  in sicer omejitev? Torej jaz ukradem 10? in bemtim nad tistim, ki je ukradel 20?... Oba kr?iva, pika. Zadeve se za?nejo spreminjati na bolje pri vsakem posamezniku.

A ti mene mal trola? al res ne razume?? Policija je represivni organ namenjen, da se vzpostavlja red. In tako kot pravi Jest, policaj bi moral biti zgled drugim in prikazovat obna?anje v prometu kot bi bilo najbolj potrebno. Ne more potem nek policijski ?ef po medijih razlagat, da je problem vo?nja po levi strani a njegovi podrejeni to celo po?nejo v slu?benih vozilih.

Pa ?e nisi dobro prebral - govorimo samo o vo?nji po levi v nasprotju s predpisi, za hitrost nisem nikogar okrcal, ker hitrost v tem primeru ni bila problem. Je pa tako, da v kolikor nekdo kr?i predpise in s temi kr?itvami ovira ali bohnedej ogro?a druge udele?ence je nesprejemljivo.

?e si pa od Lojza prjatu pa mi tudi lahko o?ita?, da nisem uporabljal brisalce (kaplje de?ja na vetrobranu bi mi lahko ?isto zameglile pogled), tudi volan nisem dr?al deset do dveh ampak je bilo verjetno bolj tam nekje dvajset do ?tirih in veljavnost pene za popravilo po?enih pnevmatik mi je potekla nekje pred dvema letoma pa ena ?arnica za na tablco mi tudi ?e vedno manjka v rezervnem kompletu o manjkajo?em pokrov?ku na stre?nih sankah pa sploh ne bom govoril.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.