Skoči na vsebino
DPF filter
Napisano

navor ima, samo lu?ki ?e vedno gorita :blush: hehe, vidim da se bolj dajete benzin- diesel kot pa da mi na kaj svetujete. Od kolega sem si sposodil obd; najbolje da prilepim kar sliko..

Med drugim opa?am kraj?e intervale med regeneracijami..

v bistvu je v tej debati tudi ?e odgovor...:) zgleda da ti res lambda serje (hvala bogu in ne dpf)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Men dela bp sam lajtnge sem zategnu. :harhar:

mislu sem njegove ojre :)

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Ni navora ??? <_<

?e ?teje? evre?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Kaj pa ?e hi?ni ljubljen?e ni kristjan? Kaj pa ?e je Musliman ali pa Budist oziroma bohnedej Atesist :blink::hudicek:

ruska ma?ka, afganistanski hrt.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

zamenjajte temo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

pozdravljeni,

nekaj ?asa sem imel mir, zdaj pa spet. Med vo?njo so se mi pri?gale; utipajo?a DPF lu?ka, lu?ka motorja ter lu?ka proti zdrsavanju koles, ki stalno gorita. Kaj je lahko vzrok? Je mogo?e da je olje preseglo dolo?en nivo?

?e DPF utripa pomeni servisni interval, ni nujno DPF - ko gori je jeba - tu ima? navodila kako resetirat. Jaz sem zlahka.

ostali 2 sta pa ponavadi povezane z odklopom akomulatorja in senzorji v volanu.

V?gi avto 2 x volan do konca levo in desno na mestu in ugasni avto

zopet pri?gi in spelji...

(si kaj odklapljal aku? Avto normalno v?ge?)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Evo nov 'cenik'

95-oktanski bencin 1,528?

100-oktanski MPS bencin 1,544?

Dizel 1,358?

Kurilno 1,04?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

v?eraj na zaklju?ku poraba izziva tankal/resetiral danes Rovinj in nazaj in ka?e 5,6L :notworth: po 500km. O?itno je 3000km tista meja ko re?e? da se je motor ulavfal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

tale skor 100% ni 1.8, je letnik max 93 po armaturi, pa pomoje je bla zbita, ker je strihana, uglavnm nek ultra super sportski voz, k je dejansko sam se za v kose.

mogo?e se pa motim

lp

Jero

saj pravim ?e zgoraj da je druga ma?ina.....tale se je prodajala za dele ?e....o?itno je sestavu :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

katero olje
Napisano

Zdravo! Sem novi lastnik mazde6 letnik 2007 2.0 cd 105(143)

Na vas se obra?am z vpra?anjem katero olje predlagate za ma?ino(bli?a se redni servis), ker kot sem seznanjen naj ne bi bilo vsako olje optimalno za ma?ino z DPF filtrom!

Torej zanimajo me znamke olj ki jih uporabljate in priporo?ate!

Za pomo? in odgovore se vam zahvaljujem

MOTUL C1 5W30

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Lep cajt je zdele ni bilo, sem kar pogosto spremljal Miate in pa Wanklce! Mo?no pa da se je pred ?asom prodajala, ampak cene je ugodna, tle ni kej! :punk:

Takrat se je prodajala in ?e se ne motim je v?asih bila 1.6......(zato tudi cena verjetno taka)

?tajerska

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5856949&show=1

Evo raje dam 1500ve? za tole 1.8

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5524343&show=1

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tole izpade ?e kar malo sme?no/pateti?no:

Sicer pa fajn ker je 1,8, notranjost je pa rde?a kot kak kurbnhaus. :ne vem:

vse je predelal ogabno, pa o?itno nekaj z muziko me?etaril - prazen zvo?nik??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? pri nakupu mazde 6
Napisano

Zanima me ?e kak?na je razlika pri porabi goriva med mazdo 6 88 kw bencin in 103 ali 95 kw diezel??

?e je poraba bencinarja vi?ja za 2l/100 km, me pride cca 450Eur/l etno dra?ja glede na moje prevo?ene kilometre (15.000 eur letno). Prosim ?e za va?a mnenja oziroma razliko dejanske porabe diezel- bencin??

Prav tako me zanima kak?na je razlika v ceni osnovnega servisa?

ha ha 15.000? letno :D

pojdi na poraba.com, tam vse vidi?, servis pa predvidevam ne bo? delal na original servisu.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? pri nakupu mazde 6
Napisano

Moje mnenje....88kw bencin je 100% pre?voh, ?e trojka je tako tako, sicer ima nekaj manj konjev, potem raje 95kw dizel da si v ni?jem razred. 103kw mislim da ima Boss? Al sm kiksnu... :blush:

Moja prej?nja 105kw - sedanja 95kw - razlika 100? (ne glede na letnik, ker sevead v SLO lepo jemljemo kasko na cenik avta, ne glede na letnik :angry2: ), tako da za nov avto pla?am manj zavarovanja kot prej za 2006 letnik....narobe svet <_<

Jah pre?voh odvisno za koga - ?e se pelje? v slu?bo in nazaj je ?ez glavo ok, ?e pa vle?e? familjo na morje pol mogo?e res, ampak ?e je to enkrat na let ok....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? pri nakupu mazde 6
Napisano

Naj ?e pripomnim, da imam dnevno do slu?be cca. 10 km, ali je to racionalno za dizl motor? se motor dovolje segreje? Zanima me ?e kak?ne je letna razlika- cenovno pri samem servisu med dizlom in bencinarjem, registracija in vzdr?evanje?

hja zate bi bil bolj bencinar, res da ima dizel webasto - namre? 2009 ima dpf in to bi bil tvoj problem, ?e nima? vsak teden ali vsaj vsak 2. teden relacije. DPF se mora pucati druga?e je lahko pi***

Pri dizlu spet odvisno kako je vzdr?eval prej?nji lastnik, druga?e ima? tukaj vsaj 5 strani napisanega kaj je lahko na dizlu narobe in koliko stane.... :blush: podlo?ke, injektorji, vztrajnik, sklopka, imv ventil...bla bla

dizel na?eloma dela ?e ga vozi? samo 10km na dan 2 x ....hmmmmm

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

saj je podobno, samo sharan ima druga?ne obrate kot mazda. samo omenil sem prej. druga? pa valda mena? ?e se motor matra, kr poraba takrrt sko?i ful. s 6 vozt 60 gre sam po klancu navzdol pa ?e tkrt ti kur kr ma? fuul pod obrati. 5 je vredu, 4 pa ko je v breg ali po ravnem ko pospe?uje?.... aja vse to kar sem pisal spet leti na sharana, za mazdo je vrjetn druga?e.

ja jaz sem zabluzil med posti :)

Moja na primer tudi 5 ne v ravnini, kar lepo 4 pri 50kmh in 1200 rpm - navsezadnje ima 1,5 tone madona, vle?e pa od 1300 naprej.

sicer sam sem zagovornik dinami?ne vo?nje za manj?o porabo in ne 'mu?enju motorja s prehitrim ?altanjem navzgor' in s tako vo?njo (odlo?no pospe?evanje do potovalne hitrosti) mi ?re 6,2-6,3

?e dodatek - ta tank testiram s starim boxom (predvsem zato, ?e dela na tem motorju, ker je kowkele rekel da je na CD163 cukal) in dela b.p. prirastek mo?i je odli?en - poraba enaka. Bo ?el pa ven... :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

ne ne saj niso prenizki obrati, motor se ni? ne matra, ampak more bit pa po ravnem (takrt mi v 6 ka?e 3-4 porabo, ?e pa je v 5prestavi je pa 5-6l) sem ?e na?tudiral da je prav. Edin ?e je klanec pa ruknem v 5 ker druga?e pa za?ne pit ve? kot v 5.

?lovek ne vem ker vla?ilec ti ima?, jaz sem sedajle na ravnini probal pri 50km/h

6. prestava 900rpm trenutna 6,4 - ne mi re?ti da se ne matra, mazda pod 1100 je mrtva tovarni?ko

4. prestava v kateri vozim takrat 1200 rpm trenutna 2,3L...

kot verjetno ve? se mazdino delovno polje za?ne pri 1300rpm cerka. Ni? ?udnega da dosega? veliko porabo. ?e je dizel ?e ne pomeni da mora? takoj ?altat.

Mojo ne ?param pa ?re 6,2-6,4 res da nov motor, a stara CD143 je ?rla 6.5 - 7 povpre?no kjerkoli

?ele pol sem ugotovil, da sem mislil Alexov post

Danes sem bil malo v Lj.In se vozil po mestu.Lepo po?asi v 5 brzini 50/uro.Ujel sem zeleni val in vse je ?lo gladko.

Zakaj to pi?em in kak?ne veze to ima?Ker je to bila to mestna vo?nja in mi je sedaj jasno, kako za vraga vam lahko pije 5-6 litrov po mestu.Seveda se tako s tako vo?njo da.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

A v Kopru ste?Ni glih neko posre?eno vreme danes tukaj. Nisem ?e bil, ne. :P

do 15h je blo vro?e in sonce

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

ja to da nabasan avto ful ve? kur, sm jes tut ?e ovrgu. Ampak u?ash mogo? to ne gre pripisat sami kila?i kokr pa na?inu vo?nje, saj zase govorim. ker kadar sem sam v avtu rad malo poteram pa to, kadar je pa nabasan pa ?e cela dru?ina, pa furam bl umirjeno, potnikom prijazno. No ?e statistika ?e vas zanima zadni? mi je uspelo od Bleda do Portoro?a s VW Sharanom 1.9dizl nabasan do vrha(dobesedno) pa 5 ljudi 6.2poraba. Nazaj (vsi veste da je malo bolj u breg) pa lepo 7.2 poraba. Vozil sem ves ?as 120-130 po avtocesti. Enkrat sem pa ?el s praznim avtom isto relacijo, enak na?in vo?nje (no mogo?e malo ve? prehitevanja ker je avto potegnil ker ni bilo krame) pa je bila poraba 6.0 in nazaj 6.8.

?e tako mimogrede, najni?je mi je uspelo spravit 5.0 ko sem kruzal po avstrijskih dolinah lepo 90km/h v 6prestavi. a je kdo mogo?e spravil ?e ni?je po ravnini?

?e bi dal v ?etrto bi jo po moje mel, ni vse v nizkih obratih ?e se motor matra.

A to je zdaj trend - mi pa v Kopru cel dan :D (al si ?el volt :harhar: )

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.