32, 33.5, 36.5, če vzameš lizing pri njih, sicer še +2k eur🤔😉
pred 55 minutami je scania napisal:
Super, lepo da so porihtali tako kot mora bit. Glede porabe super, po moje še bolj pride do izraza v mestu. Na avtocesti gre kaj samo na elektriko?
Mislim da ne, v režimu sport kot sem jaz vozil (imas eko, normal, sport oz.lahko individual) in na način kot sem zagotovo ne😉, zagotovo pa pri nizkih hitrostih, opazil sem da tja do 60kmh ob normalnih hitrostih brez naglega pospeševanja....za ac pa nisem imel dovolj časa vse "testirati"
Hondin sistem zaporednega hybridnega siatema se mi ne dopade preveč, toyota ima kombiniran sistem in je res dovršen. Drugače pa se mi zdi civic predrag ha ta razred. Poročaj kako je bilo 🙂
Danes sem prevozil cca.50km z novim Civicom, in motor ter eCVT menjalnik (brezstopenjski) ter voznost/hrup na AC in avto se pelje izjemno, pri 130kmh se motorja sploh ne sliši, po AC sem vozil večinoma 150-160kmh in tudi pri teh hitrostih je vožnja uglajena, tiha.....odlično so naredili kot kaže za eCVT menjalnik, razmerja in tudi za moje pojme izolacijo kabine, ker je avto res tih (pri nižjih hitrosti, je to itak samo še bolj izrazito), tako da s tega vidika zelo OK, tudi pospeševanje od 130 do 180 je brez težav in tudi pri 180kmh je avto izjemno tih....glasen je motor res samo če kick-downaš, da šalta eno prestavo nazaj, ampak je to nekako logično oz. če hitro spelješ z mesta in loviš 0-100...povprečno porabo za teh 50km sem imel jaz 7.0, pri čemer sem vozil tako kot v normalnih/vsakdanjih razmerah ne :), avto je imel pa overall 5.7, ko sem ga prevzel, tako da verjamem, da če bi vozil tako kot ponavadi bi imel verjetno okrog 6.0, je pa tako kot si napisal, (oz. kot ugotavljamo že tudi v drugih temah), avti niso več poceni, no saj tudi včasih niso bili, so pa zdaj dragi , zelo dragi
pri tako starem avtu, to itak ne vpliva na ceno, kdor mu bo pametoval, da je bil karamboliran, mu ga pač ne bo prodal, in po drugi strani vedno lahko reče, da je pač odbijač popravljal zaradi parkinga, itd...in je pač drugega odtenka, tako da za moje pojme ni to nek big deal.....vedno so pa vsi kupci ki kupujejo 10+let stare avte najbolj pametni, sploh ker želijo takega kot da bi ga iz salona vzeli :), razni šveroti pa še z merilci laka, itd....in ti potem zbijajo ceno za 50€ 🤣
Hrv s katerim sem bil na testu ima zaporedni sistem. Mogoce ima crv drugace speljano, zato sem šel na testno ker me je zanimalo kako se obnese, za mesto je top, za avtocesto pa katastrofa.
Ja točno tako, to so sedaj pri civicu spremenili in je OK tudi na AC.....za HRV je pa kot si napisal.....lokalne ceste do 90km/h ok, ostalo pa žalost....🤔
Elektromotor poganja kolesa, motor pa služi kot generator, motor ni v direktnem kontaktu s kolesi. Na avtocesti bo motor laufal pod zelo veliki obrati saj bo generiral elektriko za elektromotor ki poganja kolesa. Edina dobra tega sistema je da imas ob volanu ročke s katerimi lahko kontroliraš mislim da 4 stopnje regenerativnega zaviranja, bremze skoraj ne rabiš (samo za čisto zaustavitev). Toyotin sistem pa ima preko planetnega gonila možnost da lahko na kolesa prenaša moč samo motor ali samo elektromotor ali pa oba hkrati.
Sem jo že in če primerjam s cx5, je cx5 vsaj zame boljša, boljši občutki med vožnjo. Fantazijska kombinacija bi bila cx5 s toyotino hybridno tehnologijo ta 2,0 M20 motor s skupno 197KM.
a ni corola cros v rangu CX-30 in ne CX5 ? kako deluje ta njihov 2.0 motor in njihov CVT?
Konkretno vprašanje za lastnike X186 - pa prosim za realne odgovore, ne da zopet zaidemo v nebulone tematike :). Kolega je dobil spodnjo informacijo, je to res, ali drži, oz. ali morate lastniki z X186 motorji res menjati svečke vsak drug servisni interval in ta servis potem stanje 400€+.....
Pa ne se razburjati, samo sprašujem :)....ne vem pa kdaj je to spraševal, letos ali pred leti, ko so X motorji prišli ven in še mogoče ni bilo jasno kako se bodo obnesli.....
Kar se tiče motorja pri Mazdi X186 ( pri vseh modelih ki imajo pred konjskimi močmi X spredaj), mi je prodajalec pri SELMARJU motor odsvetoval, ker je baje tako navit, da je potrebno vsak drugi servis menjati svečke in stane servis preko 400eur ( baje so neke posebne svečke). Priporočil je motor s 150KM, ker nima težav s svečkami in redni servis pride 180-200eur. Kaj verjeti in kaj ne?
Sej verjetno sem to kdaj nevede že naredil, ampak tokrat sem pa prav zavestno to počenjal, ker nekako Jest ni verjel, da se to da brez, da si ovira na cesti. Hitrost pa na obe strani nekje med 130km/h in raznorazna pospeševanja do 150km/h, da ja ne bi motil kamperje na prehitevalnem. Edino po vrhniškem klancu me je mal firbec matral kolk se da pa se lepo pospeši v 6. do 170km/h. Več ni šlo zaradi prometa in prej omenjenih kemperjev, ki se ne dajo četudi so navzgor kar trije pasovi.
Aja pa če koga zanima... tankal polno na Tržaški pri Grudi v Lj, resetiral povprečno porabo in zgolj z vožnjo po AC po dobrih 200 prevoženih km je BC na koncu kazal 5.4l/100km. Škoda, da ni podatka o povprečni hitrosti, ki bi bila sigurno preko 100km/h.
Tega se z navadnim bencinarjem (brez turbo)ne da narediti!👍
Žalostno kaj dela hybridizacija in eko usmerjenost EU z vidika cene, civic gen10, ki je pred 4-5leti prišel z zelo dobrim 1.5t 180km motorjem je bil 23k eur....sedaj v novi gen11 prihaja 2.0 ehev in cena kar naenkrat +10k eur....bojda bo vstopni model 33.8k eur🤔😔....s tega vidika je pa Mazda ena redkih (če ne edina JAP znamka), ki še ponuja vse motorje...kar je zelo pozitivno👍in se še niso uklonili vsem novodobnim nebulozam....
Dolil tekočino za vetrobransko steklo, namazal tečaje vrat, namazal tesnilne gume okoli vrat, odišavil notranjost. Pral in sesal nisem, ker je nedelja in nočem motiti sosedov, tako kot (brezobzirno) oni mene. 😉
Od kar pomnim in malo gledam te teste se ne spomnim, da bi ne bi bila vedno prva conti....ma to že zadnih 10.let.....tako da je bolj kot ne vsako leto isto🤔 (verjetno največ financirajo te in podobne akcije/teste ter udeležencem dajo največ ugodnosti😉)
@Jest; torej je to priključni hibrid in ne klasični bencin-hybrid, se ga mora / da polniti tudi na el.priključku? (sem mislil za je t.i standarni phev benz-hybrid)?
Težko je ostati hladen ob CX-60, saj je Mazda spet prav posrečeno nadgradila svoj oblikovni jezik...
Res so se potrudili pri Mazdi in po temle članku je res prava makina in vredna teh 50k€ a kaj ko je za nas navadne smrtnike bolj kot ne nedosegljiva..... 🥴😉👍
to moraš biti malo bolj specifičen...ne vseh japonskih dizlov metati v isti koš :), ker z enimi imam jaz zelo dobre izkušnje brez kakršnih koli težav do 250k celo 320k km....tako da....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
32, 33.5, 36.5, če vzameš lizing pri njih, sicer še +2k eur🤔😉
Mislim da ne, v režimu sport kot sem jaz vozil (imas eko, normal, sport oz.lahko individual) in na način kot sem zagotovo ne😉, zagotovo pa pri nizkih hitrostih, opazil sem da tja do 60kmh ob normalnih hitrostih brez naglega pospeševanja....za ac pa nisem imel dovolj časa vse "testirati"
Povezava za deljenje
Deli na druge strani