Skoči na vsebino
pred 13 urami je Nejc1986 napisal:

A to pomeni da bo naslednjih 10objav v stilu kako je avto za balkanski trg slabše kakovosti?:)

Lahko tudi. Mogoče je pa Renault Slovenija zastopnik za jug in je pač tako označeno. Saj za mazdo vemo da Avstrijci, Nemci, Belgijci in še marsi kdo po moje v Eu prevzame nov avto ki je dodatno zaščiten in izoliran ker so se pač tak zastopniki tistih trgov dogovorili zakaj je pa tako pa tak al tak vemo. V Sloveniji pa pac ne, si narediš sam če ti paše. Tu pri renaultu je verjeto samo označba za uvoznika, saj mislim da rebault nima na balkanu svojih zastopnikov za hrvasko, bosno, srbijo... ampak Slovenija verjetno pokriva jug, tako ima tudi toyota.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 1 uro je robertk6 napisal:

Katera firma če ni skrivnost......lahko ti jaz prilepim slike kako so meni menjali zadnjo na Mazda 5 pri Novomat v MB. Vse ti pove to da so na koncu po vseh reklamacijah morali barvat cela zadnja vrata.🥴

Ufff novomat imamo s službe slabe izkušnje, zato sem dal na carglas in upal da bo bolje ampak....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Par dni nazaj so mi menjali šipo (na firmi ki se ukvarja samo s tem) ker je počla ob bližjem srečanju s kamenčkom na avtocesti. Vse lepo in prav do prvega čiščenja z vitreksom, namreč spredaj ne šprica zadaj šprica, ugotovim da so pozabili priklopit in je lepo špricalo v blatnik, superrrr. To še ni vse ne ne, cev so pritrili v plastični nosilec na gumenem delu a zraven imas ojacan del sive barve za pritrditev, tako da ja zriba cev. In tudi to še ni vse, probam odpret brisalce negre ker so jih pre nizko montirali in mors zvit voznikov brisalec da lahko odpres. Vglavnem salabajzerstvi vsepovsod, kaj si naredis sam je najbolj sigurno. Če ste 20% tehnicnega tipa si naredite sami pa če boš delal pol dneva nema veze naredil si si 100% bolje. Bolje da sploh negrem dalje raziskovat.

20220212_080401.jpg

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 9 urami je sportman333 napisal:

Za tak denar bi jaz gledal kako toyoto auris (kolega je imel sicer dizla, brez težav 320k km...ampak tisto je preverjen avto), mislim da so čisto ok tudi benz mašine....a ni @scania omenjal prodajo tega modela, preveri če ima še na voljo....

Žal je avto šel po dveh dneh na avtonetu, drugače pa ja, avto je bil top. Kupec se zdaj poklice in se zahvaljuje da je res odlicen ne more verjet kako je ocuvan. Ob pravem vzdrzevanju so res trpežni ti Aurisi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 sedan
Napisano

Naša službena mazda 6 dizel prve generacije je imela prvi dvomasni vztrajnik pri 360000km, pol je šla s firme in nwm kaj se je dogajalo z njo. Vozil jo pa je kdo je imel čas, vglavnem ni bilo težav z dvomasnim. Včasih opažam da bolj paziš na avto slabše je, eni nič ne pazijo pa samo gasa in izživljanje pa zadeve grejo :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Iz strojnistva imam izkusnje z ohisji vodne crpalke. Serija A je sla v prvovgradnjo, B original nadomestni del, C oem nadomestni del torej del enakovreden nadonestnemu vendar vrez logota znamke, D je bil del namenjen firmi ki je prodajala pod svojo blagovno znamko nadomestni del v našem primeru graf. Med deli je bila pa razlika v odstopkih in tolerancah vse je bilo v meji vendar najmanjši odstopek je bil prvovgradnja ostalo pa se je razvrstilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pravkar je FuManchu napisal:

Zakaj se pa pri nas mekdo ne spomni kaj takega? Verjamem, da bi stvar laufala super in še kupci mazd bi bili bolj zadovoljni z avti.

Stvar bi definitivno laufala, zakaj mazda slovenije to ne spodbuja pa nwm. Npr pri toyoti so nama povedali da ko bo prisla jo bodo spodaj dodatno zascitili, tudi tastu so chr. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Glede izolacije in dodatne zaščite v avstriji. Ko pride nov avto v salon naredijo dodatno zaščito in izolacijo na servisu oziroma ga z avtovleko odpeljejo do partnerske delavnice ki to izvaja, šele potem gre avto k kupcu, to se dela na vseh novih. Info s prve roke mazda Robinson avstrija. Tudi možakar na krownu je povedal da dobi veliko novih mazd ki jih pripeljejo na avtovleki in šele po zaščiti je predana kupcu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kolega mi je posredoval fotografije njegove m6 g194 2018 letnik. Ima tezave z odstopanjem laka rdece barve in rjo na podvozju. Servis noce popravljat pod garancijo, avto ima 70000km. Verjetno bo porihtal lak na svoje stroske in prodal. Podvozje se mi zdi nekaj srednjega glede rje, vendar menim da bi z krownom resil, vecina je površinska rja.

received_1361791850921884.jpeg

received_593444998394981.jpeg

received_965655731042493.jpeg

received_351706576315741.jpeg

received_3125824174303871.jpeg

received_314207467353276.jpeg

received_288602283238228.jpeg

received_921725345169115.jpeg

received_1576160306071824.jpeg

received_284292627069198.jpeg

received_337776041261654.jpeg

received_417755480092954.jpeg

received_477963017074674.jpeg

received_686904295660781.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 urami je mazdaman napisal:

Me res zanima koliko bi Selmar zaračunal za to storitev

Sent from my iPhone using Tapatalk

Branko in Emanuel sta že pri Šerbineku bila če se prav spomnim, pa so pametovati da je z premacyjem vse v redu je bila pumpa zjebana.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Emanuel je prisel malo pred stecajem. 

pred 5 urami je Scr3am napisal:

Nvem men so to bolane cifre. Rajs imam nov avto in nimam "garancije", kot pa da imam take zneske. Seveda je tudi vprasanje, kako je s tem ko enkrat uveljavljas garancijo. Takrat je 1001 izgovor. Tudi ti bini k prineses svoje olje na servis bo to prva stvar k ti jo bojo naprej vrgli, če bo slučajno kaj narobe z motorjem in bos uveljavljal garancijo. Jest grem na uradni servis samo se po hladilno tekocino, saj jo tezko dobis drugje (FL 22). No ravno danes sem se v lj ustavil po 2l hladilne :)

Glede garancije, mene so z diski farbali da se ni za menjavo dokler nisem vez na mazdi slovenije uporabil in so oni njim pojasnili da naj menjajo pol sem pa tretjic tak svoje pripeljal. Za volan so se butla delali ko sem omenil, pri Selmarju pa sploh nisem rabil omenit volana so sami rekli da se bo menjal pod garancijo. Je bil kdo pri mazda Kolmanic v ms? Baje so primerljivi s Celjem glede odnosa in cen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 17 minutami je Janez007 napisal:
amzs_servis_nasvet.jpg
WWW.AMZS.SI

Servisiranje vozil v garancijskem roku pri nepooblaščenih serviserjih

To je teorija v praksi pa je malo drugace. Smo kamione servisirali v neuradnem servisu z vsemi dokazili glede kvalitete olja in filtrov, pa je bil problem uveljavljanja garancije, ces ce so bili oni dobri do sedaj pa naj se zdaj resijo garancijo (kar je nemogoce) no resili smo tako da smo zagrozili da je bil to zaden nakup 20kamionov pa so rade volje resili. Pri osebnih avtih jih pa nimas kaj stiskat. Saj so v Sloveniji pooblasceni servisi ki so korektni, takih ki pa ljudi napiz..... pa se je treba izognit, pa bodo ze pogruntali s casom ampak velikokrat je potem ze prepozno. Jaooo kje so casi ko je imel Šerbinek mazdo v mb vse si resil brez problemov pa kolektiv svetovn. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Pa se odnos v Mariboru tak da ti mine. Saj mehaniki so super, sprejem je pa katastrofa. Zato pa vedno več mazdašev svoje avte vozi na drugo stran Slovenije če je treba. Žalostno in potem se sprašujejo zakaj po koncu garancije servisiramo drugje, ja za tak denar sigurno nebom vec na uradnem servisu jeb.. garancijo ki jo s servisi preplacas petkrat. Meni ima toyotq vsec preden kupis avto imas na njihovi strani cenik vseh servisov ki bodo delani do 10let in točno ves in nobeden ni niti priblizno blizu 500€ kaj sele 700€ pa se pravtako menjuje olje v menjalniku in dvojna hladilna tekocina ena za motor druga za hibrid pa se test hibridnega sistema. Bolano s strano servisa, čudno da mazada nic ne naredi ko je pa vedno vec pritozb cez mb, njih samo dobri mehaniki resujejo, ki pa jih necenijo. Tam pa prosjacijo s tisto anketo da se naj oceno z 9 ali 10 manj ni vredu,bi mogli prvo osnove porihtat pa kaksno solanje za stik s strankami nardit.

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Meni se zdi dosti. Odkrito povedano, menjave olja v avtomatskem menjalniku jim jaz nebi zaupal, saj nimajo po servisnih intervalih predvidene menjave tako da tudi nekega pretiranega usposabljanja ni. Menjavo olja v avtomatskem menjalniku (ce si nebi vedel sam naredit) bi prepustil Pogacniku iz Lesc. Cena se mi pa zdi brutalna, material za vse to kar si nastel pride enih 300€ cez palec pa rečmo 400€ z velikim pretiravanjem to pomeni 320€ delo za realne 3ure dela. Bolano

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.