Skoči na vsebino
NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Hmh, meni ta za??ita od 2krone ne deluje ni? kaj posebnega.

Bolj?a mi je za??ita na bazi bitumna (bodeschutz) tako za??ito uporabljajo proizvajalci avtov ?e tovatni?ko vendar ne vsepovsod po podvozju.

Pa vrtanje v prage in nevem kam ?e je tudi bedarija, ?e so tiste luknje slabo nazaj zaprte in za??itene naredi? ve? ?kode...

Vsakemu pa svoje.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

To ne verjamem da bi Mazda naredla softwarski breakin period.

Ferrari in AMG ki sta malo bolj navita motor in nimata sofwarskega break ina, ima pa predpisano da ga ute?e? prvih 1000km, AMG pa 1500km.

Res pa je da po 10.000km lahko ima motor malo ve? konjev kot pri 1000km, ker se kovinski deli vle?ejo in nimajo ve? tolik?nega trenja.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gumijasti tepihi
Napisano

Namesto visokih petk obuj teniske in se ne bo poznalo na tepihih, hehehe.

Pri meni se pozna na sovoznikovi strani k ?ena s petkami sedi, na moji strani pa je ko nov, mam pa od Withcara tepihe.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MX-30
Napisano

Em, ja, vem, sm kmet an s hribu dama, pa se ne zastopm prou preu? u tole tehniko. A sem jaz prav razumel, da bodo za podalj?evalnik dosega uporabili Wanklov motor? Ki ima, ?e se ne motim, precej slab izkoristek goriva, torej je precej neekolo?ki?

Ja wankla bodo dali za podalj?evalnik dosega, verjetno zaradi majhnih mer in majhne te?e wankla. Je pa res da je wankel po?eruh kar pa spet ni ugodno.

Nvm kak razmi?ljajo Mazdini in?enirji.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MX-30
Napisano

Baje se tudi Mazda pripravlja na elektriko, ?eprav malce pozno. Mogo?e so preve? ra?unal na SkyactiveX in zdaj videli da to ni glih revolucija.

Zaenkrat imajo prototip elektro CX30 z 105 kilovati in 265 njutonmetri navora, baterija pa z 35,5kwh.

Ve? na spodnji povezavi

Https://siol.net/avtomoto/novice/trmasta-mazda-na-cesto-vendarle-tudi-elektricni-avto-507360

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jst sem letos spomladi nabavil Savo UHP2 v dimenziji 225/45/18 in do sedaj nimam pripomb, presenetila me je v mokrem kjer res dobro dr?i tudi ob malo bolj ?portno odpeljanih ovinkih.

Edina pripomba za bolj ?portno vo?njo v suhem je mal mehek ob?utek, verjetno zaradi mehkih bo?nic, oprijem pa je odli?en.

Za ta denar je vredu guma, ne bo? ni? zgre?il.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ja samo tole ni cx-30 ampak cx-3.

Upss, nisem opazil sem mislil da je cx30. Hmh no ?e na cx3 me motijo obrobe, cx30 pa zdaj gledam na slikah ima ?e ve?je te obrobe, bljak

post-5522-0-72701900-1567277534_thumb.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Glih gledam v ?ivo tole novo Mazdico, pa res ?koda za te prevelike plasti?ne obrobe.

Drga?e mi je po izgledu zelo lep avto, samo stemi obrobami pa je mal ?udn, zgleda kot da ima premala kolesa, verjetno v ?rni ali pa temno sivi barvi pride lep?e.

post-5522-0-10186300-1567256928_thumb.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Saj tudi v mojem avtu otroci jejo, ampak se malo pazi, da ?e ?e kaj pade po sede?ih da se takoj po?isti (za take stvari so usnneni sede?i fajn), ne pa da ma? 3leta star pomfri in razlito kolo v avtu.

Ampak ljudje smo si razli?ni, jst sem od majhnega navajen da pazim na stvari, ker mi pa? star?i niso bili bogata?i da bi mi lahko vsak teden kupili nove igra?e....

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 MPS
Napisano

Glede vargalanta imam jst izku?nje na M3 sem enkrat dal obnovit kon?nik na spodnji roki in je dr?alo 2leti, naslednji? pa sem menjal kr celo roko ker me je pri?la cenej in je komplet nova roka s kon?nikom in seleni, ta dr?i zdaj ?e ve? kot 3leta.

Glede Curkotove M6 pa se tudi jst ?udim kaj za vraga so delali s tem avtom da je v takem stanju.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 MPS
Napisano

Mislim da ima uporabnik Yavarje ima M6 MPS in ti bo verjetno lahko najvec lovedal o tem avtu.

Kolikor jst vem so problemi pri tem avtu rja, glede motorja pa injektorji, veriga, rad popapa olje, pa ?e se ?ipa in goni, pol serijske ojnice ne zdr?ijo dolgo. Vsaj kolikor sem se zanimal za M3 MPS ki ima enak motor.

?e dobi? ljubiteljsko vzdr?evano MPSko je kul, drga? bi pa 2krat premislil ?e bi res ?el v nakup.

?e gleda? je star ?porten avto, ki se ga goni, zato ?e ni ustrezno vzr?evan je lahko zelo drago. Ljubiteljsko vzdr?evani avti pa imajo tudi ljubiteljsko ceno plus uvoz,...

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - priro?nik v sloven??ini
Napisano

Pozdravljeni 

Ali bi se dalo dobiti ta navodila za Mazdo 6 letnik 2007 na email,ali kakorkoli druga?e

LP Slavc

Hej, pokli?i na Jung doo,je odpad in se ukvarjajo z rabljenimi avtodeli, sem zadnji? bil tam in sem videl da je v eni 1.gen M6 bila knjiga vr?ena na armaturki

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Evo diagnoza, sobe majo odstopanje zaradi tega se pogosto izvaja regeneracija. Obstaja tudi sum da naj bi bil dpf zabasan ali pa stopljen.. Tako da najboljse je da dpf gre vn. In odlocitev je padla da dpf gre vn. Bomo potem vidl kako se bo avto obnasal. Sporocim drug teden ko dobim avto

Tudi ?e da? dpf ven in ti ?obe ??ijejo je velika mo?nost za resne okvare, npr ti stopi bate, ?e je Ecu mal butast in ne gre za dost hitro v limpmode.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Meni je pri turbodizlu oz. Pri vseh turbo motorjih v?e? navor, se pravi tista pro?nost da avto potegne ko da? gas in da ga ni treba o?emat v rde?e polje da se kam premakne.

Zame nabolj optimalna izbira bi bila kak 2.5 turbo bencinar.

Vsak pa ima svoje, kar mu je v?e?.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Neko? so nas ?e farbali, ko je pri?el skyactiv-G, da je ubijalec dizlov in da bo imel tako porabo kot dizel in se zato ne bo ve? spla?alo kupovati navornikov.

OK, ko se je ta la? spregledala so pri?li s SKyactiv-X, ki pa naj bi res bil prava stvar in resni?ni dizelkiller. Zaenkrat ni? ne ka?e, da bo res tako.

Ampak, ?e pustimo postrani porabo, mene zanima nekaj drugega in to ni pospe?ek od 0-100kmh ampak a zna ta motor tako mo?no potegniti, da prehiti? po?asne?a, brez da bi imel na koncu polhne hla?e. Trenutna 6-ka to zna brez te?av pa ?eprav je na papirju pospe?ek precej skromen in v razredu nad 10 sekund. Ampak v zadnjem ?asu ?e nisem vozil bencinarja, ki bi pri 120-140KM znal to. A bo 180+ konjav v Skyactiv-X pa le dovolj?? Hmmm, bomo videli, ?e ne bo pa? treba po turbaka.

Mislim da te bo skyx razo?aral, za podobno pro?nost kot jo ima dizel je potrebno turbo bencinca in to ne onega 1.0turbo ampak normalne prostornine.

Atmosferski bencinci so glede pro?nosti ?alost

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.