Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 urama je godlike napisal:

On se vedno zagreje...

...

...

...

...

ko ga potiska.

Lahko se je vam iz bedaka norca delat! Čakajte, čakajte, lopata je v avtu. Samo, da vas srečam, pa bomo videli, komu bo vroče...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Bi kar morala biti prostornina motorja.  

Motor od 100kW, velik pa kot v električnem viličarju 20kW. Potem se pa pregreva in gori...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 10 urami je NevLado napisal:

Evo, včeraj sem menjal olje v AT. Glede na to, da mi je pri 90kkm na šibki še izgledalo ok, sem počakal da sem prevozil 120kkm, sedaj sem pa rekel je zadnji čas.

V levem novem olju se lepo vidi moder sijaj, ki ga na desni ni več. Resnično lahko podvomite v izjavo Mazde, da je to olje doživljensko do 300kkm. :lol:

Tudi pri ročnem jaz menjam olje v menjalniku in diferencialih na vsakih 120.000.

In potem dobiš vozila, kot je npr.: Ford Fusion 1,4, ki sploh nima vijaka za izpust olja, ker so ta olja doživljenjska. No, glede na življenjsko dobo Forda - ja, lahko, da so. Mazda pa lahko zdrži precej več kot olje v menjalniku...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 13 urami je Z M A J napisal:

Če koga zanima temnosiva 6-ka karavan 2.0d, 105kw, 2007, brez rje, redno in preventivno servisirana pri dr. Pelku, 1. lastnik, bo v nekaj dneh naprodaj. Cca 1000€. 

Mazdin dvolitrski turbo dizel s 105 kW.

Preden se bo lotil delati kakršen koli oglas, naj me kontaktira!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Veš, @Boss, ni vedno vse odvisno od voznika. Včasih je kak avto enostavno narejen, da pobere pnevmatike. Tudi pri formuli...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Plastika na Mazdi CX 30
Napisano

Mislim, kakšne težave...

In potem meni v Jamralniku napišejo, da naj ne jamram toliko in da če tako sovražim svoj avto, da bo Bog poskrbel, da se ne bom vozil. Mogoče pa res preveč jamram. Plastike pri meni niso čisto nič potegnjene - torej sem lahko lepo tiho...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Glede Priusa ravno ne vem, ampak če je kaj "v žlahti" s Toyoto Proace Verso ali pa s Toyoto Proace City Verso je bolje, da kupiš Opela... Ali pa Citroëna. Ali pa Peugeota. Saj je vseeno, itak jih vse delajo v Angliji...

Mislim, tudi Toyotina pregovorna zanesljivost ni več to, kar je nekoč bila.

Da ne začnem o Hiluxih. Še na prospektu je rejnat. Ko ga odpelješ iz salona, pa rja kar od njega pada...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 16 urami je Janez007 napisal:

Tisti ki nekaj tako sovraži kot Slivka Forda, je do stvari nespoštljiv, ga obrekuje, ... ali si res zasluži njegovo zvestobo? Če obstaja Bog , ki naj bi vse to videl in je vsemogočen, kaj bi on naredil? Mogoče pa že ukrepa ... bom še začel zares verjeti v Boga. 🙂

Jaz FucksWagna ne sovražim kar od nekdaj in kar za brez veze. In do FucksWagna prej nisem bil nespoštljiv.

So pa moja čustva do FucksWagna posledica FucksWagnovih dosežkov. Od 10.8.2023 do 31.12.2023 je bil 33 dni na servisu. In ob dejstvu, da je nekaj povsem normalnega, da porabi en liter olja na šest tisoč kilometrov. In ... ... ... ... Kakorkoli, če bi bil tale naš FucksWagen zvest in zanesljiv, bi jaz gotovo imel drugačna čustva do njega. In jaz že verjamem v Boga - ker edino On me lahko reši in edino On lahko naredi, da s FucksWagnom pridem, kamor se namenim - brez avtovleke in brez nadomestnih vozil...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Sm kmet an s hribu doma, pa se na te zadeve ne zastopm lih tanartabl. Kej lohko kdo razloži taku, po kmečko?

Berem tale članek in mi ni jasno, o čem se pravzaprav gre? Če jaz to prav razumem, to pomeni, da električni avto sredi mesta priklopiš na polnilnico in čakaš, da se bo napolnil. V določenem trenutku pa se v omrežju pojavi primanjkljaj elektrike in iz tvoje baterije poberejo elektriko, da oskrbijo omrežje. Ti pa čakaš in čakaš, kdaj bo polna, da se odpelješ naprej. Saj, če prav razumem, ti tisto elektriko plačajo, ne da ne, samo dometa vozila pa vseeno nimaš. Sem jaz to prav razumel? 

Zdaj še enkrat berem, kar sem napisal. Ne, to gotovo ni tako. Ker električna vozila že tako niso pretirano priljubljena, v takem primeru bodo pa še manj. Res ne razumem, o čem se gre v tem članku. A lahko kdo razloži bolj poljudno in ne tako strokovno, da kmetje s hribov ne razumemo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Tam, kjer sem kupil FucksWagna, imajo tudi Ford Mustang Mach E. 

Parkiranega nekje zadaj, ker jih je sram, da morajo to ponujat ljudem. Mustang je Mustang v celoti, z zvokom in sliko. In zvok mora biti vsaj iz V4 motorja, še raje iz 4,8 litrskega V6... Električni mustang je nekaj podobnega kot bi naredil Mazdo MX5 na nafto. Saj bi šlo, samo to ni to...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Use je to fajn pa krasn, sam men tuki neki ni čist jasn...

Testna proga je bila dolga 620 km. Tempomat je nastavil na 180 km/h. Potoval je pa 920. Nekaj ne štima... Razen, če je trikrat stal na počivališču in čakal, da drugi napolni tistega električarja... Ampak tak test samo dokazuje, kako slabi so električarji. Kljub temu, da ga je čakal, je bil na koncu 50 minut hitrejši...

Pa ni mi jasno, kako je lahko nastavil ceno elektrike. Ceno elektrike nastavi ponudnik, ti jo pa plačaš. Ne moreš ti kot kupec določati ceno elektrike... Ali pa jo lahko? Ni mi jasno?

In razlika 50 minut se človeku zdi zanemarljiva. Pa ta človek ni normalen... Ali pa nikoli ni v avtu vozil majhnih otrok. Drugače bi vedel, da je 50 minut ogromna razlika... S tem, da, kot sem že omenil, mislim, da so izpustili čas polnjenja baterije... Ker drugače so vozili blazno počasi. Mislim, jaz z BTjko in počitniško prikolico sem 100 km krajšo razdaljo (okolica Nove Gorice - Podersdorf am See - 540 km) prevozil v sedmih urah skupaj s postankoma - pa še ta dva postanka sta bila zaradi otrok. Ker Mazda zmore tako razdaljo (kljub vleki kamp prikolice) brez da bi vmes moral dotočit gorivo, meni pa tudi ni problem vozit 540 km brez postanka. 

Tko da, use je to fajn pa krasn, ampak men tuki mrski ni jasn. Mogoče, k sm kmet an s hribu doma...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
dne 18. 12. 2023 ob 14:12 je Boss napisal:

Tale Golob pa res ni normalen, a zdaj nam bo pa vsakih 14 dni pocenil bencin? Ma kaj se gre... kolesa ven pa gremo skupaj s traktoristi in ruparjevci se okol parlamenta vozit - banda nezaslišana.

dne 18. 12. 2023 ob 19:18 je Shrek napisal:

Ostal sem brez goriva... 

Ne morem tankat...je prepoceni....😋

Vsaj malo so se stvari popravile, zdaj se lahko vsaj malo pomirita... Saj ni trajalo predolgo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.