Skoči na vsebino
Poraba!
Napisano

Zadnji tank dizel?ka sem vozil kar dovje :hudicek:, pospe?ki, prehitevanja, parkrakrat skoraj na rde?e polje, ampak ne ve? kot 130km/h na ac in cestah (upam, da ne bo kakega pozdrava iz :policaj:). Glavnem z 420 nm navora in 129kW sem kar u?ival :punk: .

Izra?unana poraba: 7,47l/100km.

:prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

P.S. - sej ve?, zmaji ?ivijo v votlinah, tako da sem malo v zaostanku s stoletji in razvojem. :jezicek:

Pred ve? kot 100 leti so se ljudje bali ?zmeden? it v votline in jame, ker so mislili, da tam ?ivijo zmaji in podobni stvori...

Ma kakor zgleda ?e vedno so tam :blink:

Ampak obstajajo tudi ljudje :ninja: , ki se upajo it v votline in tam opazijo te zmaje ter vidijo, da to sploh niso taki baubavi.

Se hecam :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano

Danes med cakanjem na servis sem imel na izbiro nove 3,5,6 pa sem se odlocil za CX5, ga se nisem vozil, 3ka pa zaenkrat se ni v mojem potrebnem segmentu.

Lajkam

Pozicija, zoom zoom vodljivost ( ampak glej opombo)

Cd150 motor auuuu vlece

Prostor zadaj

Opomba: na ovinkih Zagorje - Trbovlje se je avto guncal kot da sem v colnu, gume so bile vse na 2.0....sem dvignil vse na 2.6 in nazajgrede je bilo kot da so naredili tunel....

Gume so Yokohama in brez obrabe pri 20.000 :jezicek:

Pljuvam

Ni vec indikatorja temp vode samo blue lucka - fuj

Pri 70 ze zelo velik hrup v kabini - wtf? A so to gume ali ze slabsa izolacija

Keyless nima vec gumbov na vratih, in je treba iskat kljuc za odklep / zaklep - adijo ves smisel (mogoce stvar opreme?), Do sedaj je vse bilo keyless, kljuc samo v zepu. Ce hocem ta feature ga hocem tudi v celoti

Slab pregled nazaj

Res je osvetlitev armature ni vec nastavljiva, podnevi ne vidis nic.....(v trojkj novi je to se huje ker.se ti tisti novi display zadimi in si na soncu vegeta)

Me veseli, da si vsaj nekaj lajkov :prstgor:

Ja, te gume so kar glasne in verjetno je tudi izolacija slab?a. V primerjavi z mojo prej?njo Astro je velika razlika in nisem moral verjeti, da je pri mazdi tako slabo.

Drugo pa je vse odvisno od opreme. Moja ima vse te gumb?ke in za ?telat display ter cool kamero za rikverc.

Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano

mogo?e vam je ?e znan naslednji vpoklic zaradi napake na 1 senzorju pritiska izpu?nih plinov in sem spadajo naslednja vozila

CX-5 (KE), 2,2l Dizel | JMZKE*9**00109955?142099 | 26.01.2012?16.10.2012 |

CX-5 (KE), 2,2l Dizel | JMZKE*9**00142060?208549 | 16.10.2012?11.03.2013 |

Hm, zanimivo :blink:

Po ?tevilkah je tudi moja vmes...

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje plati??
Napisano

Naro?eno.

Pa ?e eno vpra?anje. ?e bi hotel zamenjati plati??a na drugo znamko (ne od Mazde), a bom imel probleme z javljanjem problema z tlakom? Ker ne bo ve? senzorjev.

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Sicer sem iskal bolj?e prizore, a sem imel precej te?av z vremenom. In tako, ko je sijalo sonce, smo delali, ?e preden smo kon?ali delati, je pa ?e za?el de?. No, nekaj je vseeno ratalo. Zdaj bi pa rad mnenje, s katero sliko naj kandidiram za koledar za september:

Hm, mogo?e 1. Tukaj je ?e nekaj akcije zraven :punk:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2013/2014
Napisano

Pri gumax.si so mi poslali tale email, ce bo kdo nucal (ponavadi ravno v tem casu imajo oni kar dobre cene)

Spo?tovani kupec!

Najprej se vam zahvaljujemo za dosedanje nakupe pnevmatik v na?i spletni prodajalni www.gumax.si. Veseli nas, da ste med mno?ico ponudnikov izbrali prav nas. Da boste z nami zadovoljni ?e naprej, smo v mesecu septembru in za?etku oktobra samo za vas pripravili ?e eno posebno akcijo.

Akcija lojalnost ? september/oktober 2013

V kolikor se boste za nakup zimskih pnevmatik odlo?ili do 13.10.2013, lahko v spletni prodajalni www.gumax.si izbirate med slede?imi ugodnostmi:

- 4 EUR popusta na vsak kos kupljene pnevmatike oz. 16? dodatnega popusta za nakup kompleta 4ih pnevmatik;

ali

- brezpla?na monta?a in centriranje v na?i vulkanizerski delavnici v PE Gumax Slovenska Bistrica.

Prvih 200 kupcev bo prejelo tudi prakti?no darilo - majico Dunlop ali Pirelli.

Splo?ni pogoji akcije:

- - Akcija velja za naro?ila in monta?e od 23.09.2013 do vklju?no 13. 10. 2013;

- - Dostava naro?enega blaga je brezpla?na;

- - Akcija velja do razprodaje zalog;

V akciji sodelujete tako, da ob nakupu preko spleta vpi?ete kodo za popust, ki se glasi: zvestobajelepa .

Zanimivo!

Kar sem googlav je tukaj trenutno najbolj ugodno :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2013/2014
Napisano

odlo?am pa se med:

- Bridgestone Blizzak LM-80

- Dunlop Winter Sport 4D

- Continental Cross Contact Winter

Tudi jaz se odlo?am med prvimi dvema. I??em pa 225/65/17,102H.

Fanj bi bilo, da bi se en guma-takoj-direkt-.... na?el in za mazda?e ponudil enih-10% ?konta :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2013/2014
Napisano

?io!

Zima se hitro pribli?uje zato ?e razmi?ljam, kak?ne zimske gume bi bile primere za moj 4x4. Rad bi dobre "sigurne" za po snegu, cenovno pa do 200?/kom.

Kaj priporo?ate? Vozniki cx-7 kak?ne ste imeli name??ene?

Hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Nekaj takega si ?elim, saj zdaj spet odpiram haubo in gledam olje vsak mesec - prvi? po letu 1993, ko sem imel rusko lado.

Tokrat gledam, da ga ni preve? :D

Eno :dudek: vpra?anje.

Zakaj olje takrat narase?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

boh ne dej... da ti bo filter zabasalo, pol pa sploh ne bo? ve? rabu regeneracije, ker bo motor zadu?ilo :P

Aja, nisem vedu :huh:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Potem si jo tudi nazaj imel (350km)

Verjetno je res bla, ma jo nisem opazil. Kaj se da spogramirat to regeneracijo na bolj redko (da se pri?iga na ve? km)?

Alpa da bi se pri?gala max. na en tank?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Edino cudno se mi zdi da imas v obe smeri enako. Pot dol (res da split) me je nazadnje prisla skoraj pol L manj kot nazaj

Sej za dol mi je bc kazal 5.9 in potem se mi je spro?ila regeneracija ( deset minut na trenutno porabo ve? kot 10l/100km), pa ?e malo do Splita, Trogirja, slapov Krke in ko sem v ?ibeniku tankal je bilo 6.3.

No, sej niti ni tako slabo.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Pri?el iz ?ibenika.

AC 120km/h v obe smeri in moj 4x4 je spil 6.3L/100km po BC-ju in izra?unu.

V ?ibeniku sem resetiral BC in nazaj proti domu ravno taka poraba.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pa je kr??ena
Napisano

za tole sem se sekiral pol ure na cesti v ?olo so dvignili kanale brez opozoril.....potem 2 meseca pozabil v ponedeljek pa se gre cel odbija? rihtat, ker ?e bi pa vsako posebej bi bil odbija? verjetno vsaj 4x letno farban :blink:

Se pa avto vzdr?uje - tu se strinjamo ampak tisti, ki so v mestu, stalno na cesti itd, lahko avtu z mese?nem barvanjem naredijo ve? ?kode kot koristi. Tudi neti ?ravfi in podobni zati?i se pri popravilih hitro lomijo ?e posebej pozimi.

Ja, teli "veliki" policaji brez ozna?b znajo bit res zajebani.

Bil pri cenilcu, povedal mi je, da naj grem k li?arju in ?e ne bo ?lo, da naj pridem nazaj napisat zapisnik....

Pa sem ?el li?arsko delavnico, kjer je takoj spoliral (slabih 10 min) in zdaj ni niti videti :prstgor: . Potem sva ?la na testno vo?njo in spila :mi pijemoo: dve pivi in to je to.

lp,

amper

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pa je kr??ena
Napisano

sam res :prstgor:

Imate prav :prstgor: .

Sem klical mojega agenta, pa pravi, da naj se pripeljem na okrog. Ne izgubim prav ni?.

Ce mislis, da se praske kopicijo samo v Sloveniji se motis :) ... Malo poglej recimo v Italiji... je ogromno avtomobilov pobuskanih... :D Prav tako ce gres proti severu ... se bolj pa proti jugu ... :cheers:

Ha ha, Italjani v TS-ju so pa pravi ma?ki parkiranja. To ne more? verjeti ?zmeden? .

Bo?no parkiranje: prostora v velikosti za cliota in pripelje se en volvo. Z nosom prvega porine naprej, potem pa ?e z ritjo zadnjega nazaj in volvo je v boxu.

Rezultat: vsi tri je poto?eni :( Tako je...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pa je kr??ena
Napisano

2000 ?mirgl pa potem polirna vata pa spolira? ;) simple pa je avto spet lep... prakticiral na celi havbi...

druga?e pa de?ki... kupi? polirko za 50? pa? reskira?... Kupi? sonax polirno kremo tut nekje 10?...

Potem pa nana?a? na POLIRKO ne na lak in polira? lepo po?asi in ne na istem mestu predolgo, z roko posku?a? toploto laka ki ne sme biti od poliranja ve? kot mla?en... na pregibih in robovih se ne zadr?uje ker imajo manj laka in barve in lahko skos za?gemo... in nikoli res NIKOLI delat na suho... polirka more bit fajn mokra... sej vete kok pravjo ?e porivat se ne da na suho ;):harhar:

U, hvala za nasvete :D

Zdaj moram ?e fanj prespat in potem pa grem v akcijo.

Lahko no?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.