To kar je aless napisal vse drzi samo kaj k folk kupi avto in se pelje, ter ga na vsake 20k km pelje na servis, kjer mu zamenjajo olje in vse filtre in pici dalje. Roko na srce je tudi malo mehanikov k jim bo znana ta tezava in bojo preventivno spucali se sito. Zto pa so pizdarije. Kar se pa tice DPFja se bom pa raje zadrzal komentarja :D. To je ocitno loterija pri mazdi in so obvezne dolge relacije, da ne bodo problemi. Ja, vem da imajo tudi druge znamke probleme z DPFjem.
Js pa sem zopet pral aka luščil dol iz pleha komarje, mušice, muhe in še vrjetno kakšne druge letalce. Se pozna, da je manj prometa na AC tist en avto k se pele vse pobaše
Jutri bo pa lepa rdečo rumena, k bo prekrita z cvetnim prahom
Potem si dobil nova tesnila in pa vijake ? V nasprotnem primeru jih imam pomoje se jaz doma . Drgac pa da te malo potolazim, redko kdo zamenja se tesnila in pa vijake. In nazalost je potem po hitrem postopku situacija spet ista. Naceloma tesnila samo pregledajo in vijake spucajo in nazaj iste namestijo. Sedaj, ce vijaki niso v slabem stanju to nekak ni panika, ampak glede na to, da folk vijakov redno ne puca in maze je malo vrjetno, da bojo v dobrem stanju enkrat, ko zacne celjust stekat :). Jest vsakic, ko menjam gume zimske-letne podrem se zavore in lepo spucam ter namazem. Ravno zaradi tega sranja s stekanjem celindra.
Sicer malo mimo ampak jest, vedno sam zamenjam gume in jih vulkanizer nacentrira samo takrat, ko, kupim nove gume. Letne gume zamenjam na cca. 4-5 let, zimske imam pa se dlje, vendar jih potem ze zaradi starosti raje zamenjam. Trenutno imam gor zimske gume continental DOT konec 2012 in grejo sedaj v smeti zaradi starosti in ne zaradi profila. Voznja z njimi je popolnoma normalna. Kar hocem povedati je to da mi nikoli ni nic treslo pa so gor original feltne stare vec kot 10 let. Vem da me boste sedaj vsi lincali, kako nevarno zivljenje zivim in oh in sploh, ampak nikdar in nikoli mi ni nic treslo zaradi gum, feltn ali zaradi zavor. Na prvi generaciji je bila ista zadeva. Se pa strinjam, da zna biti to kar "annoying"
Sprednja spodnja roka je original 500e, aftermarket pa dobis za 160?/kos. Mene tudi zanima kako bo to na dolgi rok. Sem se pred leti tudi sam zanimal za vargalant in sem se potem na podlagi negativnih komentarjev premislil. So mi pa takrat se za belo mazdo nevem koliko stvari nasteli, da jih rabim zamenjati/obnoviti. Nakoncu sem samo 15? placal za pregled in nisem nic obnavljal. Pri pelkotu sem zamenjal samo tisto roko na kateri sem imel luft z aftermarket in se danes vse normalmo spila brez lufta. Oni so mi pa nasteli pol podvozja...
Mal je cudno da si moral doliti olje glede na to da delas servis na 15k km. Moja je 08 letnik pa ima 220k km pa je olje na max, pri 15k km. Na servisni interval (20k km) ga sploh nic ne dolivam ker je 2mm pod max oznako. Starejsi letniki so pa znali kar popiti. Tudi 1l na 5k km. Samo tam je bil problem v batnih obrockih
Ahh to pa vsaj po sliki sodec res ni tako gnilo, da bi rabil cel prag zamenjati. Jest sem imel bistveno huje pa se mazda k 10x bolj gnije pa je od tega ze 4 leta pa je se vse BP. Daj enemu da ti zrihta pa je. Bo pa sigurno okoli 300e.
Ce mislis sanirati to stori cimprej preden bo se vec rje in posledicno se vec dela. Najceneje je da ti zbrusi in morebitne luknjice zapolni z voskom in potem pobarva. Cene imas pa razlicne in zna biti velika razlika med eno in drugo ceno. Jest sm recimo dal pri prvi generaciji 130e pa mi je obadva praga zrihtal. Sem imel pa ze tako luknjo, da se je notri nabirala voda in si dobesedno slisal kako se voda pretaka po pragu. Sicer dvomim, da ti bo za tak denar zrihtal, ampak obvezno pridobi par ponudb
Edit: sem nasel staro temo. Na 4 str. imas pa kako je zrihtal.
Jest sem imel prejsno serijo UHP in so bile, kot radirka. V sezoni in pol sem jih zradiral, da so bile samo se za v smeti. Nevem pa kako je z UHP2. Ce ti izgled ni pomemben potem kupi 16ke in visino cca. 50 pa bos imel bolj udobno in cenejso voznjo. V ovinek pa vrjetno nebos vozil 100km/h da bi opazil to razliko. Seveda jest tega nikoli nebi naredil, ker je na 18kah avto stokrat lepsi pa se malo bolj se drzi ceste . A feltne imas pa 16ke in 18ke? 18ke so od GTA?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Meni je tudi arteon zelo lep.
Popravljeno od Scr3amPovezava za deljenje
Deli na druge strani