Pridi do mene na obalo. Jaz imam njihovo kartico pa ti jo posodim. Vinjeto že imam. 😊
Jaz sem jo kupil na AMZS. Če si njihov član, dobiš vrnjenih 6€ dobroimetja na njihovo kartico, ki jih lahko koristiš ob naslednji priložnosti. Zraven tega pa dobiš še bon za brezplačno vožnjo s gokardom na Vranskem. Meni je kul. Samo ta vožnja z gokardom trenutno ni uresničljiva.
Nimam AMZS kartice, kazen za iti v drugo regijo je pa tudi višja od cene kapucina lahko pa po epidemiji
Jasno, zaradi tega pa ga imajo v GRS, pri jamarjih in varnostnih službah ; na Brniku je od G4S čisto obtolčena in uničena ampak še vedno kroži po letališču in okolici.
Pa še nekaj župnikov jo ima tako kot Nivo in to ne brez vzroka 😉
Se spomnim ko si enkrat omenjal to in sem ti tudi povedal glede okolice Pri meni je enako, samo jaz grem to z pravim terencem kot si lahko razbral
Jp,izlet na zavizan in okoliške hribe je eden lepših dni ,ki jih pomnim. Cel dan preganjanja po visoki nadmorski višini s pogledom na otoke...
On topic: si videl kakšne avte imajo tam gorski čuvaji (Al kako se jim reče?)? Električni outlander...
Mislim da za makadame,ki vodijo do takih koč je dovolj nekaj z 4x4, ozkimi gumami s profilom, kratkimi previsi in visoko oddaljenostjo od tal... Za navzdol po snegu ali ledu pa verige. Vsaj v 98% je tako.
Ja, meni to samo mestna šminka saj nima ne prave opreme niti ni za zahtevno uporabo.
Za-ta denar raje kupim novega Jimny-ja in ga lepo opremim še z ostalimi offroad dodatki.
Sem gledal tudi Dacia Duster in me je razočarala saj pri nas ni na voljo z avtomatskim menjalnikom.
Je pa zanimiv test kjer lepo pokazal vožnjo na Zavižan ter povedal da to ni pravi terenec z reduktor in zaporami, ampak polterenec s katerim lahko skočiš na vikend ter potuješ brez težav po avtocestah
Ja, duster je suv,kjer je manj šminke kot pri ostalih in ti ga je zato malo manj škoda
Zavizan.... 😍😍 Sory,ko se omeni hribe, jaz odplavam malo stran in podozivljam kolesarske izlete tja gor. So se že navadili verjetno na forumu tega. 😂
Se strinjam in kot sem že rekel, pa se opračujem če se ponavljam : pač samostojna znamka, nekoč športni oddelek, danes pa samo imidž brez terenskih sposobnosti.
Za omenjeno ceno raje kupim pravega terenca ali pa katero od legend.
Kaj pa pristaši novodobnikov pravite na Ford Eco Sport ?
Eco Sport; se mu vidi da je narejen za manj razvite (zahtevne?) trge... Meni je mimo... Če se rabi pravega terenca in si neobčutljiv na hi-tech stvari (ki jih Eco Sport jima) je bolje pogledati k dacii ali suzukiju,kdor pa želi tipičnega novodobnega suv-a , bo pa več dobil pri VAGu, Renaultu, Nissanu, Mitsubishiju, mazdi.... Ali pa v istem salonu pri modelu Puma.
Jaz avtobild itak berem samo kot neko zabavno čtivo; namesto rumenega tiska. Da bi si nabiral informacije, ki bi bile odločilne pri nakupu.... Ni šans.
Saj pri nas ni več resne avto revije. Avto fokus je še najbližje temu.
Se pa spomnim leta,leta nazaj je bil avtomagazin dober in pa "avto" , ki ga je vodil urednik Martin Češenj (ki je tja prišel iz avtomagazina).
Pa če si iz Želimelj ali Vrha nad Želimljami potem moraš obvezno imeti 4x4, sploh pozimi.
Ni čudno da ima Tomaž Domicelj legendarni Volvo V70 AWD.
Jp ali pa iz Golega pod Kureščkom... Ali pa kraj Sarsko, eden lepših klancev 😂ne,ne... Dajmo nehati... Če začnemo o klancih ,jaz ne znam nehati.... Pol pa so ankete:)
Poznam primer ko ga je moral kmet z Lado Nivo in vitlom vleči ven na manjšem 8% spustu v kotlini med Škofljico in Grosupljim. Vprašaj se kako je lahko tisti ki vozi tak šolski kombi(!) neodgovoren?
Brez zamere, če imaš kaj v glavi in imaš dobro opremljenega ter vitel lahko z njim prideš kamorokoli...
To si mislil VW Transporter T5 4 motion, kajne?
Tako je;t5ka. Kje pa je bilo to? Poznam tiste konce zelo,zelo dobro Reber pri kamnolomu? Malo sem firbcen,veliko kolesarim tam in se mi ob omembi klancev zasvetiko oči 😂
Ja, poleg omenjenih terenskih pripomočkov šteje tudi talent!
Če je led so pogosto potrebne tudi verige in to kljub 4x4 pogonu, najbolje na kosih z več pogona, jaz jih dam občasno tudi na vse 4 če sem v takem problemu kot ga opisujete.
Drugače pa zanimiv video posnetek.
Mazda je odlična za dinamično vožnjo, medtem ko pri Audiju in ostali nemških sveti trojici šteje samo prestiž in bahanje.
Mi imamo tudi pri transporterjih 4motion verige notri.... Na zaledenelem spustu , kjer je na 1strani prepad, ti 4x4 ne pomaga kaj dosti.
Do sedaj sem prišel povsod brez verig. Le dobre zimske gume. Kot sem omenil, sem lani ril sneg čez passo Pordoi 2239 m (Nejc ga pozna).Dejansko se pelješ skozi smučišče.Niti v enem trenutku ni bilo kritično, da bi se ustavil.Tudi sam spust do Alba di Canazei je bil divji. 🤗 Moram pa zelo pohvaliti naš Mazdin G vectoring, ki mi je bil v veliko pomoč predvsem v ovinkih.
@roctech pozdravljen, jaz bi se lotil tako, da bi glede tvojih vprašanj (motor, menjalnik) vprašal 1 ali 2 serviserja Mazd, po telefonu ali še bolje bi se oglasil pri njih. V tem polarnem vremenu pa bi še bolj razmišljal o trdi strehi, da je avto uporaben celo leto. 😉
NC je obstajala tudi s premično trdo streho (varianta 206cc) ali pa seveda platno+hardtop za pozimi.
Svetujem tudi obisk strani od slovenskega društva ljubiteljev roadsterjev (slo roadster).
Pa greš tudi kaj izven asfalta oziroma urbanega okolja?
Na tak način je znanec nekaj mesec odlašal z ogledi in na koncu sva našla Pathfinderja v odličnem stanju in za ugodno ceno.
Vmes mi je pa rekel : končno imam nekaj s čimer lahko pridem do vikenda in skočim v hribe ter si ne rabim več toliko sposojati in fehtariti za kombi ko moram prepeljati kakšno večjo stvar ali več stvari naenkrat. Adijo Fiat Stilo Multiwagon, dober dan Nissan Pathfinder.
Moje mnenje glede 4x4: kolikor poznam voznike,ki jih imajo, so to ljudje ,ki ali kupijo 4x4ker jim je avto všeč ali pa ker pozimi hodijo na smučanja in se radi malo bolj suvereno peljejo po snegu .. podobno velja za ljudi, ki živijo na višji nadmorski višini. Torej; vožnja po snegu... Tu so vsi ok, ob predpostavki, da imajo vsaj solidne zimske gume ter da niso ravno 19col valarji.
Za resne terenske podvige se pa krog favoritov konkretno zmanjša, ampak nekako imam občutek,da se avtor vprašanja ne bo ravno šel nekih Off road podvigov.
Se pa je potrebno zavedati,da 4x4 ne pomaga pri zaviranju (da ne bo korajza prevelika)in jaz osebno bi tudi v 4x4imel verige.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Nimam AMZS kartice, kazen za iti v drugo regijo je pa tudi višja od cene kapucina lahko pa po epidemiji
Povezava za deljenje
Deli na druge strani