Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano

@Alex: ma? pribli?no cifro koliko te je pri?u prevoz dol in gor? :)

Smo ?li z eazy jet iz Venezie, cena za 4 povratna do Bari je 260?.Si v 50 min. dol. Nato ?e rent-a car, fiat 500x,dizel,70?/dan.full kasko.

?e bi ?el z avtom bi vozil 12-13 ur in porabil - dizel+avtoceste+hrana in pija?a vmes pribl. enako. ?e gre? dol in se vmes ustavlja? in kaj pogleda? je ok.,druga?e se absolutno ne izpla?a. Je pa 1250 km iz Kopra do skrajnega juga, kjer smp bili mi.Se pa definotivno spla?a it. Pre?udovite pe??ene kilometrske pla?e, prijazni ljudje, dokaj poceni hrana.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Ju?na Italija je svoj svet :) tam mora? pri?akovati da imajo vsi pole position, ce se ze res ustavijo pri rdeci :)Kje pa ste bli? Polignano?

Pesculose... ?isto na dnu pete, (caraibi d'Italia). Res je, to nima veze z ostalo italijo, tam niti eden ne vozi po predpisih. O?i vedno na vse strani. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Na jugu Italije sem imel dve ?udoviti prigodi v prometu.

Prvi?, prehitevam en po?asen avto in ko se ho?em vrniti nazaj, sli?im en motor, ki pi?i za menoj. Gledam v vzvratna ogledala a ga ni nikjer. Zadnji moment sem ga opazil, ko je ta mona prehitel avto za mano po desni strani po bankini in nato mene tudi po desni a po voznem pasu. In to se je dogajalo pri zelooo veliki hitrosti. Zadnji moment sem trznil nazaj na prehitevalni.

Druga dogodiv??ina.Dam levi ?migavec,da zavijem na levo iz glavne ceste na stransko proti apartmaju. Za mano se zaustavijo trije avti. ?e za?nem zavijati levo, ko en pacient prehiti vse te avte za mano, ki stojijo in z ful brzino mimo mene. Dobro, da sem ga videl in takoj obrnil nazaj desno.Kaki idioti se najdejo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Boss, imam pravi avto zate. Na dopustu sem imel fiat 500x, nek kao mini suv, 1,3 Mjet, 95 konjev.5 brzin. Pa take avte bi morali prepovedati z zakonom. Ej, pa to ne gre nikamor. Ampak res nikamor. V malo ve?je klance mora? ?altat v 3. brzino, ko vozi? 130/uro misli?, da bo? poletel. Poraba? Za tak majhen avtek z tako ?voh dizelskim motorjem 5,9/100.Kar pa je najbolj zanimivo je to, da kljub visokemu sedenju kot na klopci in kao anatomskim sede?em sem bil ?e po 150 kilometrih uko?en, da sem rabil obvezno en sprehod vmes. Polom od avta. Boss, ima? kar prav, tej suvi so za penzioniste. Ta, ki sem ga imel pa ?e posebej.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Glede dopla?ila za barvo je tako, da niso vse barve enako drage oz. nekatere so dra?je. Recimo za ?rno pobarvane mora bit karoserija ravna in pripravljena v nulo, kajti ?rna barva ne prenese napak prinpripravi.Nadalje recimo soul red je sestavljena iz dveh slojev razli?nih barv itd.

Ta priprava vozil je pa ?isti nateg in navadno kasiranje. Avto malo operejo zunaj, nama?ejo plastiko, posesajo noter, vr?ejo zadaj prvo pomo?, ki stane 7?,komplet ?arnic(za stoenko),ki stane 12? in za to zara?unajo 150-200?.Itak,ker kupec komaj ?aka nov avto in z veseljem pla?a to samo da odpelje avto domov ?im prej.?e bi vsi mi delali specifikacije ra?unov kot oni, bi bili vsi bogi, kako drago bi bili vsi izdelki in storitve.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

?eprav recimo velja tudi obratno: najslab?i motor v renault espace 4 je bil 3.0d, ki je bil Isuzujev derivat. Glede 1.5 in 1.6 dizlov in novih 1,33 renojevih bencinarjev v MB zaenkrat ?e ni? slabega. Da MB prodajalec mo?no odsvetuje nakup, so po mojem spet neke bu?ke.

Ampak ja, mercedes naj bo hud, drag in mo?an, s tem se strinjam.

Niso bu?ke. Pa? prodajalec pravih mercedesov gleda realno in ve, koliko je kaj problemov z enimi in drugimi.Pa ne more? primerjati mercedesa in renoja.

?e bi ga jaz kupoval bi moral imeti noter motor, katerega ?e drago pla?a? in ne, da dobim noter nek motor. In to ?e renojevega....za ceno mercedesovega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To z nalepkami avto hi? je ?ista manipulacija. Zakaj pri vragu bi moral delati zastonj reklamo za dolo?enega prodajalca? Jaz vedno odstranim vse take nalepke ali zamenjam okvir (prebarvam) tablic.Mi je lep?i tak navaden ?rn kpt pa z napisi. No, na tej novi imam gor nalepko od na?ega

mazda foruma. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ampak je vseeno Mercedes! Za tiste ki mislijo da je nekaj ve?. Tudi BMW naj bi vgrajeval ene citroenove motorje v eno serijo, tako da je vse skupaj en velik biznis in profit.

Saj je veliko takih kombinacij, kjer prepla?a? slab?e motorje v teh renomiranih znamkah.Saj tudi saab recimo je vgrajeval jtd dizle, (fiat, lancia, alfa).

In so imeli lastniki saab-ov tudi enake probleme kot tej motorji.Sodelavec je dvakrat moral zamenjati turbino na svojemsaab-u.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tej, kao mercedesi z renojevimi motorji niso niti M od mercedesa.

So samo renoji preoble?eni v obleko mercedesa. Moj kolega dela v prodajalni in ta ?uda se sploh ne prodajajo od tu tudi tej popusti. On hkrati mo?no odsvetuje nakup.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

besede dizel in lep zvok, nikakor ne grejo skupaj

Sej tudi tejle benzinarji skyactiv niso bogve kaj, kar se ti?e zvoka. Najprej so tihi, potem pa malo manj tihi. In to je to.Za dober benzinar zvok je treba pogledati od 6 cilindrov pa navzgor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Najslab?a varianta je imet denar na banki. Ne dobi? ni? obresti in vsak, ki ima pet pinut ?ada, se ti vsede na to in izpade, kot da si stra?en bogata?.Pa ?e tvoj denar drugim posojajo z veliko ve?jimi obrestmi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A ne bi raje na?teli avte, ki niso suv oz. ne bodo v kratkem to postali. In bo spisek zelooo kratek. Bogi vi, ki kupujete nov avto, pa vam mazda ni v?e?. Ne bi bil rad na va?em mestu. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Kokr sm ga utisku(in ne ?param) tam okol 6.5l, imel 10konjev majn k mazda(165) a ob?utek kot, da jih ma 50ve? :D

Preve?... tudi, ko vozim mojo staro z 136 konji?i imam ob?utek, da bolj leti. Pa se vsedem v ta novo in na isti relaciji v kratkem ?asu dose?em ve?jo hitrost. To so tej stari dizli, ki se do 1800 obratov ne premaknejo, nato ti skoraj zlomi hrbet, ko prime turbina. Raje imam na?in vo?nje z novo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

O?itno gre tako naprej. Moj sodelavec je kupil kio na kredit pred dvema letoma pa ?e gleda za novo drugo leto. En kredit odpla?a? pa gre? v drugega in tako naprej.Mislim,da takole deluje sistem pri nas. Aja, tej modeli, ki vzamejo vsake tri leta nov kredit tudi avte menjavajo tako pogosto. Mi ostali, ki nimamo kredita pa pilimo avte po 10+let.:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Prve generacije boxer dizlov so bile ?al res porazne. 

?e bi ljudje kupovali zgolj racionalno bi Dacia teh avtov prodala toliko, da bi Romuni se valjali v denarju.

... ?e bi pa z glavo in o?mi bi pa lahko zaprli barako.To je tako kot tista, da tudi grda baba si najde lepega mo?a.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

To mam ?e dolgo, najprej na prvi ?estici, pol na drugi, in zdej na tretji :) Pove?e? tam na konektor na skupni vod in to je to. Potem uporabi? potenciometer za nastavitev jakosti. 

Danes zve?er bo avto s5 ?vical, bo treba prikolico vle?t na morje, pa da vidimo v kombinaciji s PB :)

Pa ne ?kodi motorju?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Ljudje Bo?ji, pamet v glavo!

Jaz sem naredil 260.000, ve?inoma po hribih, precej teh kilometrov s po?itni?ko prikolico na kljuki (1400 kg te?e), pa ?e nisem menjal niti lamele, kaj ?ele vztrajnika...

Ali ima avto kak?nih 400.000 km ali pa si obupen voznik?

Avto ima to?no toliko kilometrov, kot je na ?tevcu. In na 6-kah,kot je meni znano gre okoli 200000 sklopka v maloro.

Pa? tako je.Za samo imam skoraj 40 let vo?nje in ne, nisem slab voznik... vsaj jaz tako pravim. Redno dajem ?migavce, ne izsiljujem, se ne kregam z drugimi vozniki(razen kadar si zaslu?ijo) in redko grem preko 180/uro.To je to. Uredan voznik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.