Avto ima 210000 in ne trese, samo prime ?isto na dnu, v?asih zobniki grdo zaren?ijo, ker ne more? menjati. Druga?e pa niti ne trese niti ne spodrsava. Aja, pa pedal je trd kot od dedka...palica.
Kupil olje mobil 1 in naredil servis na sivki(stara 6-ka). Cena?... sitnica. Izgleda pa, da hodi sklopka h koncu in jo bo potrebno po?asi zamenjati. Cena...obilna.
Boss, tvoj nakup novega avta me spominja na nekoga, ki gre kupit nove fine ?evlje. Rad bi pravo italijansko usnje, ro?no narejene, svetlo rjave z temnej?o konico, spodaj tudi usnje + guma. Budget 200?.Pa hodi po trgovinah z ?evlji."Ne,gospod,te?ko boste dobili letos tak model. Letos so v modi plavi, bolj visoki, da lahko hodite tudi po lu?ah.Pa va?im letom so bolj primerni". Ni?, gre v drugo trgovino. "Ja, nekaj podobnega imamo. Koliko imate pa ?tevilko noge?... nekam velika se mi zdi?" 46."Ah,ni? ne bo. Tako velike ?tevilke ni sploh v sloveniji".Ok,gre v drugo trgovino."Kako, pravo usnje ste rekli?, tega pa pri nas ni" . V tretji trgovini:" Imamo nekaj podobnega a samo v ?rni barvi brez gume na podplatu". Ja ni?, ostane mu samo ?e deichmann in ciciban...
A si prebral, da nad 160 ?vi?gajo. Se pravi, to ni bila tipi?na penzionisti?na vo?nja, kot jo ima tri?etrt voznikov, ki gledajo na vsak deci. Tukaj je varianta-pi?i in se ?udi porabi.
... pa gr?i, pa ve? pijejo, pa ve? ?rne plastike je gor. Ponavadi imajo kako nemogo?o mero felten in koles, se pravi, da je drag ?pas. Kot pravi Boss, 98% teh suvov nikoli ne zavije na makadam, velika ve?ina teh suvov tudi ni namenjena makadamu.
?e pomislim, je Alfa lep avto, ?portnik.Boss, poglej ?e v njihov salon... mogo?e bo? pa presene?en.Kaj pa kak Volvo? Novi modeli so ?e kar oblikovno uspeli. Ne vem pa, kak?ne motorje imajo.
Meni je pri turbodizlu oz. Pri vseh turbo motorjih v?e? navor, se pravi tista pro?nost da avto potegne ko da? gas in da ga ni treba o?emat v rde?e polje da se kam premakne.
Zame nabolj optimalna izbira bi bila kak 2.5 turbo bencinar.
Vsak pa ima svoje, kar mu je v?e?.
Enako. Sicer pa tej novi skyactiv dizli imajo dve turbini in ni nobenega ?usa ampak lepo od 1000 obratov do 4000 vle?e kot konj. Tej motorji z turbo luknjami so biv?i motorji.
Jap, res je. Jaz kot glasbenik sem cel ?as trpel, ker ni mogel prijeti niti enega tona. Ostali so ga "vlekli" ven a brezuspe?no.
?al samo poceni razprodaja svoje ime. ?e dobro, da so bili predskupina Skid Row in so vsaj oni od?pricali svoje v nulo.Jaz sem Bon Jovija sicer gledal ?e trikrat in hvala bogu, da je bilo prvi? v za?etku devetdesetih, ko je bil v Avstriji skupaj z Van Halen. To pa je bil gospod koncert.
Alex pa ni samo Mazda na svetu.....daj sprejmi ?e kaj druga ?.zakaj pa Mazda ni za penzioniste???
Sej sprejmem...?e je avto lep in ?porten.Samo,kaj ko je zelo majhna izbira takih...drugo je vse za penzioniste, ki so, dokazano, trenutno kupci v najve?jem ?tevilu. Od tu tudi toliko suvov in kvazi suvov.
Kako obo?ujem avstrijske policaje. Smo bili ta vikend na Bon Joviju v Celovcu. In so zaprli vse ceste v krogu kaka dva kilometra okoli stadiona. Razen za lokalce. In so se na?li na?i pacienti in ?e nekaj vzhodnjakov in par italijanov, ki so mrtvo hladno ?li mimo zapor po plo?nikih...in pri?li to?no v roke policistov. Seveda so vse postavili v vrsto in lepo enega za drugim oglobili ter poslali nazaj.To je bila predstava za vse v bli?njih kafi?ih, ki so kar ploskali. Tak?ne policaje bi rabili pri nas, da naredijo malo reda z temi napihnjenimi frajerji na cestah.
Kar v redu poraba za benzinarja. Po moje so ga vozili normalno, 130 po avtocesti(in ne 120,kot vidim nekatere mazde po avtocestah, ki delajo zastoje). Vozili so pa? dinami?no kot mi na testu novo 3 in smo imeli povpre?je 7,5 litra. Ta motor je pa dosti mo?nej?i in seveda, da popije kak deci manj. Zanima me, ali gre vsaj pribli?no normalno v kak dalj?i hrib.
V?eraj bil v Salonu KIA na Leskov?kovi in se sprehajam med razstavljenimi modeli pa vse sami SUV-i in nikjer Proceeda.
Vpra?am prodajalce a ga imajo kje pa mi povejo, da so vse razprodali saj do ?li za med in ?akajo na naslednjo po?iljko.
Pa jaz tisto pogledam izpod ?ela in samo re?em "aha".
Pa mi modela za?neta v stilu:" ja kaj pa ?e bi razmislil o Sportagu al pa Sorentotu"
Jaz pa njima nazaj: "glejta ne rabim SUV-a, ne boli me hrbet, ne kolena, ne kolki... vje?bam"
No pol je bil pa sam ?e smeh, jaz sem pa rahlo razo?aran zapustil salon... sej niso resni, SUV-ov imajo toliko na zalogi, da jih ne morejo prodat, tisto kar gre pa v promet pa naro?ajo v lekarni?kih dozah. Kdo bi razumel te zastopnike. V ponedeljek grem zato zanala?? k Volkswagnu, da vidim, ?e so tam tud tolk zahojeni.
?e ne bo niti tam ni? pojdi v salon dacie.Tam bodo ziher imeli kaj na zalogi.
Normalna pri Mazdi si hotu re?t Ja, jaz bom na servisu probal kaj uredit. Glede na to, da je na eni strani samo, se mora o?itno dat zrihtat tako, da tresenja ni Po dopustu bo akcija
Ah, to so malenkosti.Koliko krat pa gleda? to ?ipco na avtocesti?Ko prehiteva? za del?ek sekunde in to je to. Va?no je, da ne odpade.
Imamo avtomobile in imamo SUV-e. Men so ?al vsi SUV-i ?uda?ki, kot bi vozil kombi - ?e je pa ?e bel za povrh pol pa sploh.
Tale je pa sploh ?uden - nekako v ?rni ali zelo temni barvi je ?e recimo ocena tri, v rde?i ali pa svetlej?ih barvah pa ve? kot dvojko ?al ne zaslu?i, Mazda gor ali pa dol.
Men Mazdo pri a-cosmsu tudi operejo in posesajo. Na?eloma pa to delajo samo v okviru rednega servisa.
Sem gledal zadnji? eno zanimivo oddajo na NG o devetdesetih. In tam so omenili, da je takrat nastalo izredno pove?anje prodaje (v usa) suvov. In kaj naj bi bil vzrok. Prekomerna te?a ameri?anov, ki se niso ve? mogli skobacat v karavane in normalne avte...in potem se je ta trend preselil v Evropo. Sano pri nas je bolj v stilu, me boli hrbet, mam probleme z koleni, imam vneto prostato, rad sedim na visokem, da ljudje kupujejo te napol kon?ane izdelke z obilico reciklirane plastike. Pa za noben suv ne more? re?t, da je lep. So samo suvi in grdi suvi.
SLO cene bojda to?no + 2.500 EUR napram mazdi 3. Lahko kdo to z gotovostjo potrdi?
Meni je sicer huda, sploh v razredu, kjer so tekmeci Opel Mokka, Captur, T-Rock in podobne grdobe. Druga?e pa ni? novega kar se dizajna ti?e, samo v pravi barvi mora biti. Soul red se je meni ?e malo izpela oz. mi deluje po?en??eno, na slika siva izgleda bolje, oz. polymetal gray ali pa celo ?rna, ker razbije prevelik kontrast med (pre)velikimi ?rnimi obrobami.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Samo resno, Boss. Kaj pa kak ford focus karavan. Je kar lu?tkan avtek.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani