Zanimivo, sem montiral spet zimske gume 17",ker so napovedali mraz... In kaj sem ugotovil? Da pije sedaj mazda ene 4 dcl manj z istim re?imom vo?nje.?irina enaka, te?a guma+feltna tudi.Pa pravijo, da zimske ve? "pijejo".
Sorry, ampak edino zadnji del je lep. Od strani je grd, spredaj pa tudi ni bog ve kaj.Mazda bo morala kaj spremenit v dizajnu, ker jih konkurenca ?e po?teno diha za ovratnik. ?e posebej kia je ful napredovala v dizajnu.
Nobeden ne prepoveduje kupovati bolj ?voh ma?in, jaz sem modroval, da bi mazda morala imet tudi eno tako bolj navito zver, da bi si jo pa? kupili tisti, ki jih to veseli. In se szrinjam, da je to mekaterim hobi in u?itek.Podobno meni pravijo, zakaj ima? fer?terker za tri jurje, ?e lahko igra? tudi na unega za petsto?Pa? mi je to v veselje...
Noja... tudi nova trojka z G122 motorjem se mi ni zdela ?penzionerska? ... Pred mnogimi leti, si bil ?jackL ce si imel avto z 80 ali vec konjicki ... to je bil ze skoraj sportni avto... Razni Fickoti, Jugoti in Katrce so imele precej svohnejsi motor, pa smo se ravno tako vozili
Res je... sem imel stoenko z motorjem in menjalnikom od regate 90 konji?ev. V ra?un moramo vzeti, da je bila oskubljena vsega odve?nega in ni tehtala niti 900 kg. To je isto, kotbbi vozil danes avto z 180 konji.Ja, imel sem tudi bmw 2002 z 120 konji, a se mi zdi, da je bolj letel, kot tej mlin?ki danes.Mogo?e me je zavedel zvok dvojnih cevi auspuha... ne vem.
Kaj pa vem... ocitno smo si ljudje razlicni... Jaz nisem kupoval sportnega avtomobila... za vsakdanjo uporabo pa sem izredno zadovoljen s tem, kar imam... Ko rabim moc, pohodim gas in avto se premakne dovolj agilno... brez da bi gume trgale asfalt ... S porabo pa sem tudi zadovoljen...
Tvoj je dobro hranjen z konji. Govorim o tistih z nekaj osli?i ?ez sto konji?ev.Tisto je bolj prevoz brez nekega stresa, tak?no umirjeno...za penzioniste.
Mo?no da je moja testna delala po enem cilindru, ker je bila zadeva res podobna kosilnici.
To izklapljanje je kr neki. Naredi ma?ino z 180 konji, brez pizdarij in gasa, da to kam potegne. Ne pa, da ?e tisto malo konjenico - podhranjeno, ki je v benzinarjih, po etapah izklopijo.In ostane res ena kosilnica tipo dirke F1.
Sodobnemu cloveku manjka obcutek za odgovornost, malo skromnosti in precej zdrave kmecke pameti pomesane z zmernostjo...
Saj ce starsu manjka vsega tega in se mu, ko dobi kazen za parkiranje, najprej mota po glavi, kako se bo izognil placilu le-te, potem ni cudno kako je mladina taka...
Mladina je taka, kot smo jo vzgojili in od sodobnega sistema smo pobrali en kup pozitivnih in tudi negativnih stvari.
Dana?nja mladina je, kot jim jaz rad re?em, napol invalidi. Pride nodel od 20 let na razgovor za slu?bo-v spremstvu mame. Tip?ek ?di na telefonu, a "odvetnica" mama se pogaja za pla?o in bonite ter urnik. Ne more? verjet, ampak tole je ?ista resnica.In na koncu dvogovora se pob zdolgo?aseno dvigne, ?e?, kaj me motite pri mojem v?e?kanju in brez, da bi nas pogledal odcaplja ven skozi vrata.Kje oz. kdaj bo ta pacient dobil slu?bo in ?e sploh kdaj?
Najbolje da prepovemo vse in obglavljamo vsakega ki se ne drzi pravil
Tako drasti?no ne, bi pa moralo patruljirati veliko ve? policistov po cestah, tudi v civilnih avtih in bolj drasti?no kaznovati prekr?karje. Recimo, telefonira? med vo?njo, to bo 800 evr?kov, nisi dal ?migavca-200, so te dobili pijanega za volanom, 2000, odvzem vozni?kega za najmanj 3 leta in 8 mesecev zapora. ?e ponovi? vajo, drugi? 5000,pet let brez izpita in 15 mesecev zapora. Mogo?e bi bilo malo ve? reda na cestah.
Jebemu, v?eraj videl ?rnega Arteona na cesti v vo?nji - si nikoli nisem mislil, da bom VW-je gledal ampak tale je pa res razred zase. Ko jebe Audije, BMW-je, ?e pa VW zgleda bolje. :lol:
Pa kaj je s tabo?... da te niso vesoljci zamenjali? Wtf?
Tale ?rna zverina slikana v Porto Cervo bi kar bila ,ampak cena je ulala....zraven pa ?e tole.... Lp
Boss, kaj pa pravis na tole mesanico mestnega avtomobilcka in wannabe suv-a ter zanimive cene?
Fordu se je res zmesalo kot kaze...
Pa ne samo fordu, skoraj vse firme preobla?ijo te mal?ke v plenicah v neke dvignjene, s plastiko obdane zmazke. E, pa iz inata ne bom nikoli kupil teh ?udes.
Kar se pa ti?e kie, te ceed karavan, ki ima kao zadek kot porsche, sem jih zadnje dni v tujini videl ogromno in v ?ivo ni tako lepa, kot na slikah. Izgleda nekako majhna in nizka.
Tudi na komunali ga imajo. Pa v?asih, ko ga parkirajo pred njihovim vhodom, ga ho?e kdo po neste?i spre?ati v pre?i za staro ?elezo. Baje, da so ?e dvakrat v zadnjem momentu stisnili stop v sili.
?e pa dejansko ni ni? pametnega, ki bi vsaj za silo zgledalo in bilo uporabno - ?ele zdaj ugotavljam, da je to ?ista katastrofa.
Mazda 6 bi bila ?e najbli?je ampak, kaj k se model poslavlja in kupit nekaj, ki je nekako oblikovno tu ?e 7 let a isto?asno ti ga prodajajo po ceni, ki je vi?ja kot pred 7 leti.... kupi? pa ima? naslednje leto ?e prej?nji model za 35-40kEUR je pa? res prehuda.
Mazda 3 - sem ?e tolk napisal, kaj vse me moti, da raje ne bom ve?-
Peugeot 508 - sem ga videl v ?ivo in zgleda bistveno slab?e kot na slikah ali videu. Notranjost je pa kot bi imel nekdo preve? domi?ljije ampak ?al napa?ne.
Arteon - od zunaj nimam kaj re?t, peta dvi?na vrata so zakon. Je pa pa? VW in od znotraj preve? plasti?en.
Sveta nem?ka trojica - preve? denarja za to, da me bodo drugi preklinjali.
Honda - pa kje najemajo oblikovalce? To je vse overkill in ?e mogo?e danes ?e nekako zgleda, bo ?ez 4-5 let tako zastarelo in sme?no.
Toyota - izbira je dobra, sploh Camry zgleda ampak je ?el klasi?na limuzina z butastim prtlja?nikom. Corolla pa bi mogo?e bila ampak oblikovanje mi ni glih.
Hyundai - spet mam te?ave uz oblikovanjem, I40 je kr mal sme?en in ima brado. i30 bi bil aktualen fastback samo je vseeno zadaj malo nenavaden.
Opel - Insignia sicer niti ni tako napa?na ampak je Opel
Renault - Talisman - limo je super ampak prtlja?nik je v kurcu, karavan je pa katastrofalno oblikovan zadaj.
Kia - optima je draga, ker je hybrid, pa ?e vpra?anje ?e se jo da dobit, Stinger so mokre sanje. Proceed pa je na?eloma to?no to kar rabim in je trenutno "top of the list"
Ok. Se ve?inoma strinjam s tvojim razmi?ljanjem in je od na?tetih kia res ?e najbolj?i izbor. Pa? se bo? moral sprijazniti, da si eden izmed mnogih, ki vozijo novo "ljudsko vozilo". ?e te to ne moti, potem cool. Sej v bistvu res nima? kaj kupit v tem rangu...Za moje pojme je postalo vse too much drago.
?eprav je VW in ?e drag povrhu je tudi eden izmed tihih kandidatov na moji listi. Peta fastback vrata v limo looku pa? so zame oreng magnet.
In ?e del videa, kjer je to?no tako razmi?ljanje kakr?no imam sam in sem ?e ene parkrat napisal kaj si mislim o SUV-ih in zakaj jih ne bi niti v sanjah kupil.
O, f**k, kam gre ta svet. Boss gleda za ljudskimi vozili.
Pa tako jih nisi maral.Zare?enega kruha se najve? poje... mogo?e pa bo celo suv za penzi?e v igri?
hmmm, vo?en kot tretji avto v familiji pa so naklepali 200kkm. Jaz sem se ogromno vozil s svojim ?e nekaj let nazaj pa sem uspel v tem ?asu spravit skupaj 270kkm pa je to moj edini avto.
Druga?e pa, pejt ga peljat in bo? ugotovil a je to to. Te pa ?e vnaprej opozarjam, da teh 147KM zelo dobro skriva
... res je. V?asih se mora? ustavit in odpreti havbo, da pogleda?, a ni kak zbe?al ven. Ker to ni nek ?portni motor ampak le motor, ki te bo nekako preva?al od to?ke a do to?ke b.
Pa prikolice ne more? vle?i, ?e jo slu?ajno ima?. Prehitevanja v kakem dolgem klancu so bolj za tiste z dobrimi ?ivci, ker ti bodo blendali kamioni zadaj, ?e vas bo kaj ve? v avtu. Druga?e pa v redu avto.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jap, sej pravim.Vse je subjektivno. Res je grda od strani.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani