Malo poglej po netu, sigurno je nekje, ker sem jaz bral nek dokaj strokovni ?lanek o tem! Povzetek je tak, da so motorji-dizli zelo ?isti zato rabijo DPF filter, da jih zadr?i. Zgorevanje v filtru je zato da se sistem ne zabije. Ko odstrani? filter pa uidejo mikro delci v okolje in to je jeba po doma?e.
Razen karoserije oz. laka ki se olu??i ?e samo ko z gara?e zapelje?.
Sploh me ?udi ker sem vsega skupej nardil manj od 200 km po avtocesti v 2 letih...
Snega skorej nimamo in ceste se redko posipajo.
In rokonaslon mi gre na k.... ker se je pena stisnila in ?utim luknjo ko naslonim roko.
Druga?e pa drugi servis, cca 180 eur z DDV, brez olja seveda. Plus ra?unajo neki ekolo?ke takse ?e prnesem svoje olje. Z oljem pa so cene nekje okoli 270 eur.
Poslano z mojega MI 9 z uporabo Tapatalk
Hvala za Info, mene ?e to ne moti ker imam komaj 8k. Barva je pri meni bp. Naslon je pa preve? nazaj in bi mel roko na roleti ?e bi ga uporabljal! Uporabljam ga samo pri delu z gumbi ob ro?ici. Pri novi M3 2019 je super naslon in slu?i namenu. Lp
Olje je pravo za bencinca,za dizla pa je tisto z oznako DPF poleg 5-30w. Na sliki je ?e stara embala?a,nona izgleda kot pri mazdamanu samo da je napis 5-30w in zelena etiketa.
Katere letne gume priporo?ate v dimenziji 225/45/18?
Nekako kolebam med Sava UHP2 (cca 78?/kom) in Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 ali 5? (cca 115?/kom). Je GY res toliko bolj?a kot je dra?ja (oznake na gumi imata sicer enaki ?e se ne motim C/A/68dB)? Na leto delam cca 20-25k km, 80% je AC.
p.s.: nove letne gume sem sicer planiral kupit v za?etku naslednje sezone... vendar sedaj mi je ena za?ela pu??ati (tlak pade v 1 tednu iz 2.5bar na cca 1.5bar). Kdo ve koliko okvirno stane popravilo (sklepam manj?e) po?kodbe? Oz z drugimi besedami: ali peljem to k vulkanizerju popravit in naslednje leto kupim nove kot sem mislil, ali je bolje da ?e kar sedaj nabavim nove in je (imam 2 kompleta plati?? tako da premonta?a ne igra vloge, bolj gre zaradi starosti)?
Hvala.
Za oboje ima? dobro ceno,jaz bi vzel savo ker ji ni? ne manjka in se dobro vozi. Kje si gledal nabavo?
Lep pozdrav! Sem po dolgem ?asu nazaj in seveda z vpra?anji!
Torej...gledam/kupujem Mazdo 3, obvezno bencinarco (o tem ni debate)...rabljeno (ne vidim za novo, ?eprav mam gu?t in ?e lep?a je, ampak, pufat se no?em), recimo to (link):
Nu nujno... usnje je obcutljivo in nekdo ima lahko tak svic, da bolj nacenja usnje ... Ce je pa se navajen, da ves cas roka pociva na prestavni rocici, je lahko obraba se toliko bolj opazna...
Tudi lahko,ampak jaz delam z avti 400k pa ni niti blizu tak?en,edino ?e je usnje zani?. Naj dobavitelja zamenjajo! Lp
Tudi meni pije nekje do 6.5 me?ano (18 colske,zimske 16 vsaj 0,3 do 0,5 manj) pa ga ravno ne ?param, ga pa tudi skos ne ti?im ...v glavnem sem med hitrimi...enako po AC nekje 135 tempomat, veliko se pa peljem nekje 145-150...poraba cca. 6.8 do Lj naprimer...super zadovoljen
To je ?isto realno kot si napisal,6.porabe je bila na dolge relacije,ker sem delal po 100 in ve? kilometrov skupaj. Druga?e pa mo pije nekje 6,5,?ez 7 ?e nikoli nisem pri?el,ampak ve?ina 6,5.imam pa komaj7500kil.ker se bolj malo vozim s tem avtom. Lp
Po moje vsaka pije isto samo od na?ina vo?nje in pogojev je odvisno koliko komu pije. V vsakem primeru je to malo za tak avto. Lp
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Malo poglej po netu, sigurno je nekje, ker sem jaz bral nek dokaj strokovni ?lanek o tem! Povzetek je tak, da so motorji-dizli zelo ?isti zato rabijo DPF filter, da jih zadr?i. Zgorevanje v filtru je zato da se sistem ne zabije. Ko odstrani? filter pa uidejo mikro delci v okolje in to je jeba po doma?e.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani