Skoči na vsebino
Poraba!
Napisano

Ej...lepa poraba za Mazdo ....

Alex..si bil na koncertu..?

Zoom zoom lp

Ja... pa ?e malo po Dunaju. Novoletno vzdu?je in to. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

V?eraj sem se vrnil z Dunaja.Povpre?na poraba 5,8.Res,da je precej ceste 110 a je tudi precej avtoceste.V avtu ?tirje odrasli in poln prtlja?nik kufrov.Res lepa poraba in to z vo?njo, ki ni bila benzinarska z oviranjem prometa po avtocestah in klancih. :)

Sem pa do?ivel na poti domov prvo sne?enje letos in sem ugotovil, da so zimske gume, ki jih uporabljam trenutno, odli?ne. Sicer je bilo snega le za vzorec a sem vseeno lahko vozil po avtocesti normalno z mo?kimi hitrostmi.:)

Pohvalno Mazda in gume!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A COSMOS podjetje
Napisano

Dokler ji ne pokazes slike svoje nove mazdi in rece, da bi bila mogoce v beli barvi lepsa :P

Ne, v resnici je bila tako navdu?ena nad to rde?o barvo, v bistvu sta bila oba s tastom, da sta kupila takoj za nami novega clia- v rde?i metalni barvi.:) Sicer ta njihova rde?a ni niti blizu mazdini a vseeno.Moram priznati, da tudi clio lepo izgleda v rde?i barvi.

hehe, nizka.... :bravo:

Niti ne... v nobenem primeru in nikoli se ni vtikala v na?e odlo?itve. To je res za pohvalit. Pa tudi ?e bi se, bi rekel, ja v redu in na koncu naredil itak po svoje, kot naredim vse.Mnenja ostalih poslu?am, a ve?ino stvari naredim tako, kot sem si zamislil. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Neko? pred mnogimi leti sem avto zapeljal v ro?no avtopralnico in imel prilo?nost videt, kako profesionalci tej zadevi stre?ejo. Uglavnem avta se ni niti dotaknil z gobo - samo spral, na?rical z detergentom in ponovno spral in avto je bil opran. Takrat sem se odlo?il da tak?no sranje od kemije lak mojega avta ne vidi ve? ker vpra?anje koliko tak?nih pranj bi prenesel.

Pod ro?no pranje jaz upo?tevam le pravo ro?no pranje.

In sicer gre postopek tako, da avto najprej dobro splahne? z vodo pod pritiskom (najbolje z kakim kerherjem ali podobnim strojem na pritisk). Seveda nastavi? tak pritisk, da ti ne olupi dol barve. :).

S tem odstrani? z barve ve?ino trdih delcev in umazanije, ki bi jih pozneje z gobo lahko vlekel po barvi.S tem bi nastali hologrami kot nastanejo na avtomatski avtopralnici.

Nato cel avto od vrha proti tlem

po?kropi? z ro?no tla?ilko, v kateri je me?anica ?ampona za avto in vode.To peno pusti? delovati par min.,da "zgrize" ?e ostalo ne?isto?o, ki je eventualno ostala na avtu. Med tem ?asom pripravi? v posebnem vedru, ki ima na dnu mre?ico dvignjeno od tal ?ampon. Ta mre?ica slu?i temu, da ko gobo ali rokavico o?me? v tem vedru, eventuelne ne?isto?e padejo na dno in jih ne more? ve? nanesti z gobo na avto.

Nato peno, ki si jonpustil na avtu spere? zopet z pritiskom.

Nato opere? normalno avto z gobo (najprej ?ipe, nato od strehe navzdol) cel avto. Na koncu opere? feltne z gumami vred.

Po pranju je dobro barvo za??ititi z kakim voskom ali pisebnim nano nanosom. To zelo dobro ??iti barvo pred zunanjimi vplivi in umazanijo.Recimo znano je, da pti?ji iztrebki zelo hitro na?nejo lak, zato jih je treba takoj, ko to vidimo odstraniti. Lahko vzamemo samo malo vode in to takoj speremo, tudi ?e ne operemo takoj celega avta.Jaz sem se tako na moji mazdi mk1 "zafrknil" in nisem takoj spral iztrebka galeba.

Tej so ?ele "kisli".Na tistem delu nisem mogel barve ve? niti s poliranjem obnoviti, tako globoko se je takoj v?rlo.

Ne re?em, da morate tako prati avte vsi, a jaz tako prekticiram. To tehniko sem videl pri kolegu, ki ima profi avtopralnico in res ro?no opere avte brez kenije... no, brez kemije ne gre, ker je ?e avto?ampon - kemija. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A COSMOS podjetje
Napisano

No, ?e se dru?i? s ta??o pol ure dam ?e vedno prednost kot 8 ur v slu?bi. ?e pa je ve?.... pa hmmm... v slu?bi sploh ni tako slabo.

Jaz pa moram res pohvalit mojo ta??o in z lahkoto bi se pogovarjal z njo.Pa? imam sre?o. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Skyactiv G - bencin
Napisano

Dobra reklama za bencinarje,glede porabe. Druga?e pa glede col 16-18 nima veze s porabo,poraba je lahko razli?na samo zaradi ?irine pnevmatike-gume zaradi ve?jega trenja in tekalne povr?ine. Obseg 16" in 18" je isti!

Po?akajte, da Boss malo ulaufa svojega dizla... pa boste videli, kaj je "the poraba".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti rabljeno Mazdo 6 karavan do 22k??
Napisano

Lepo ali ne, je funkcionalno in poceni

Avto sem kupil 16. novembra, zimskih gum nisem dobil zraven, potreboval sem nekaj na hitro - ponudila se mi je odli?na prilo?nost in sem jo vzel (plati??e novo 50?, guma nova 60?).

Lani spomladi sem rekel da kupim 16" lita plati??a sam pole sem pozabil.

Te 3 mesece bom ?e zdr?al evo.

Mazdo sem kupil ker mi je res lep avto in vem da ji malo delam krivico :(

Seveda je lep...barva in to. :)

Se mi samo zdi ali si iz gori?kega konca?

Druga?e pa bo? ?e potrpel teh par mesecev z njimi. Pa ?e udobno se bo? vozil, ker 19" so druga pesem, kar se ti?e udobja. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz sem na za?etku mislil kupit ?e ene 19"za zimske(itak je ?irina gume enaka kot na 17")a jih prav zaradi slab?e ceste nisem. No, tudi zaradi zelo dra?jih gum ne. :)

Sicer pa, tudi moje 17"ne izgledajo tako ?voh na avtu, da bi bilo zelo mote?e.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja odvisn zej za kaj se ti gre. ?e se bo? furu po rovntih pa rabi? perfekten oprijem na snegu, pol ti priporo?am ?im o?je, torej 16.

?e ma? pa ve?ino po asfaltu in bo? rabu predvsem za mokro nezasne?eno vozi??e, potem pa 17 :P

?e ti je pa vseen za performance, te pa tk treba dat 19 gor ne :P

Res je, kar si napisal. A koliko dni na leto je zadnje zime res sneg na cesti? Ve?inoma je cesta mokra ali pa je plundra. Jaz bi vseeno ?el na 17".Tudi ta dimenzija lepo "po?ira" luknje in neravnine. Tudi za sneg so uporabne, ?e ima? seveda kvalitetne zimske gume in ne kake kitajske. Cenovno so pa res 16" nekaj cenej?e.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mo, sedaj je kar je...zadeva je AWD, mi bo pa? tiste 2 meseca kar koristilo, ker prihajam iz bolj zasne?enih koncev ;)

Ko smo pa ravno pri gumah, v navodilih (ja, kdo bi si mislil ;), pi?e, da je lahko zimska pnevmatika na ?estici (l. 2016), tudi 215/65 R16. Sicer nisem zasledil podatka o offsetu (ET), mogo?e ?e ima kdo to v homologaciji napisano...jaz namre? avto ?e ?akam, in da se prej pripravim.

Hvala in lp 

Luka

Ne vem, moja je FL konec 2016 pa nima v homologaciji vpisanih 16".Samo 19" in 17".Mogo?e pa je bila 16" do FL?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Ja glej, z ne?im se je treba hvalit, in kar bren?a?i zmorejo je pa? od 0 do 100 ... ;) Sicer sam parkrat, pol majo pa prazno baterijo xD

To bo podobno kot z elektri?nim orodjem; ko ga rabi? nujno, je baterija prazna. Na za?etku ?e pridno polni? aku. pozneje pa vse bolj redko.Tako bo s temi bren?a?i.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Ja ?e ho?e? zle kej spektakularnega okol oblike pol si more? tole rezervirat: https://insideevs.com/news/383691/tesla-pickup-truck-cybertruck-world-debut/

Tole je pa vrhunec futuristi?nega dizajna :P

Take oblike avto bi imel edino za koko?i imet noter, da bi pla?il plenilce z njim... Bi lisice, ko bi ga vidle prinesle ?e lanske koko?i nazaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.