Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je jacques33 napisal:

Kar se tiče servisa, sam živim 500 m stran od Močnika,  pa Močnik moje Mazde še ni servisiral. Po mojih izkušnjah je Žibert profesor za Močnika. 

Kaj  več pa lahko na štiri oči rečeva,  zdaj ko so koronske omejitve odpravljene.

👍, si mi vse povedal :), to je dodana informacija....hvala. Ja se morava uskladiti in zmeniti za kavo v živo :), da kako rečeva.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je mito3000 napisal:

Dvojno dno v smislu kot si ga je zamislila Mazda z zlaganjem posamezne tretjine mi je neuporabno. V prtljaznik vedno namestim gumijast tepih in potem ta funkcija odpade saj zlaganje posameznih segmentov potem ni mozno. Ko bi vsaj bilo to pametno dno gumirano, da se enostavno cisti potem bi bila to druga pesem. Saj to je pri vseh avtih problem ker uporabljajo ta zoprn material v katerega se nabira polno svinjarije

ja dvojno dno je za moje pojme dosti neuporabno, vidim že pri svojem Accordu, spodaj imam prvo pomoč, nekaj opreme, ki jo nikoli ne rabim in varnostni vijak za feltne.....da bi kdaj namensko to uporablja pa ne....edina dodana vrednost tega se mi zdi, da imaš tam spodaj "popravljeno" kramo ki jo recimo samo s sabo voziš, v osnovi pa nikoli ne rabiš in imaš potem glavni prostor "prost"....

A Gorenjcev tukaj na forumu ni :) ali nihče na Gorenjskem ne vozi mazd :) ali jih vsi drugam vozite :) tole me še mogoče malo bolj zanima -> Močnik, je to za kaj serviser/prodajalec ali je to klasika Gorenjske podobna zgodba kot Žibert za Honde :), ker sta tudi iz istega kraja....torej da je bolje iti kam drugam, na Štajersko....  

3.) preden se bom lotil iskanja, me zanima tudi h kateremu trgovcu se priporoča iti, ker jih je za Mazdo kar veliko in cele SLO nima smisla obiskovati. Ali ima kdo konkretne izkušnje z AvtoHišo Močnik (Kranj), ker mi je ta najbližji....sicer kot sem prebiral in tudi po prebrskanem na netu ima Selmar CE največjo izbiro.

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je dvorjan napisal:

Tudi moj nasvet: če daš enkrat toliko denarja za avto, naj bo avtomatik.

Sam ne želim AT, iščem namenoma ročni menjalnik....zato tudi odpade veliko hybrid "jajc", ki imajo že vsi po vrsti samo se avt.menjalnike...

pred 44 minutami je mito3000 napisal:

. Res bi vsaj jaz za ta denar potem kupil kak drug avto.

Za denar do cca.29k kaj prav hude izbire po pravici ni, razen če imaš v naboru res vse opcije (meni razne skode, seati, vw, itd...niso v izboru in gledam za JAP znamkami, tam pa ni ravno veliko izbora)....vseč mi je volvo xc40, ampak je konkretno drazji od mazde....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Ker tematika že obstaja, odpiram nekaj vprašanj, ker se bom v bližnji prihodnosti (ne sicer tako zelo hitro, da bi že hodil gledati avte), delam pa nekako seznam in ga ožim/krčim, da potem ko se bom tega resno lotil, ne bom imel težav z previlikim naborom :). Bolj kot ne bo v ožjem naboru zagotovo Mazda CX-30 pa me vnaprej malo zanima predvsem sledeče (če bi danes kupoval bi gledal ta model X186 2WD GT Plus opcija SO (sound) oz. šel probati/gledati tega -> 

WWW.AVTO.NET

Mazda CX-30 X186 GT Plus SOUND, letnik:2022,29560 EUR :: www.Avto.net ::

1.) ali SA (safety) dodatek je možen samo skupaj v paketu LU (luxury)

Ali kdo ima ta safety paket dodatno in ali je smotrno doplačevati 2.400€ ker je LU paket 1.900 in safety 900, glede na to da ima že vse glavne varnostne pripomočke vključene v osnovni opremi?

2.) Vem, da je treba iti avto probat, ampak me zanima prostornost tega avta za 3.člansko familijo s tem da sva z ženo med nižjimi 170cm, otrok bo pa lahko sedel še nekaj časa zadaj (trenutno star 10.let) kasneje pa spredaj, če naju bo prerasel in bo žena zadaj :) (oz. takrat se verjetno z nama ne bo več vozil :)) in ali lahko kateri od lastnikov dejansko izmeri velikost prtljažnika (v smislu kvadra, ne z merami od roba do roba, ki je zaobljen in porabi veliko prostora, ampak v smilu kakšen kvader bi v teoriji spravil v prtljažnik (torej širina x višina x globina)

3.) preden se bom lotil iskanja, me zanima tudi h kateremu trgovcu se priporoča iti, ker jih je za Mazdo kar veliko in cele SLO nima smisla obiskovati. Ali ima kdo konkretne izkušnje z AvtoHišo Močnik (Kranj), ker mi je ta najbližji....sicer kot sem prebiral in tudi po prebrskanem na netu ima Selmar CE največjo izbiro.

Hvala za odgovore/pojasnila.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 16 urami je befit napisal:

če bi dal VIN v ameriške strani, kjer se beleži zgodovina, sem prepričan, da je velika šansa, da je bil sesut ali celo totalka, to je skoraj edini način da se je nekomu splačal uvoz, to velja tudi za vse ostale ameriške avte, ki v Evropi niso bili nikoli uradno naprodaj, zakaj bi nekega navadnega civica vlekel v evropo, zato da bi edini imel samo en par vrat?

stroškov s prevozi, homologacijami, carina, davek je toliko, da ni vredno, razen če ga dobiš za drobiž

vprašanje, če je to uradno street legal oz. dejansko registrirana s tehničnim v SLO (lahko da jo je uvozil, in je ni sedaj mogel čez tehničnega spraviti....)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 17 minutami je robz napisal:

Ce priznam, sem zadnja leta delal cca 5k km na leto, tako da je ze 6ka bencinar najbrz prevec za moje potrebe:) 3ka je najbrz bolj primerna... Trenutno se najbolj nagibam na na bencinarje do max 1.8. Zaenkrat so favoriti 6ka, 3ka in Focus. Vedno bolj pa se nagibam k ceni 5k in ne 10k. Razen, ce bi dobil res dober dil, ki bi zaobjel vse kar potrebujem.

se ti za tak denar sploh splača menjati obstoječi avto oz. zakaj bi ga menjal, če ti dela in nimaš težav z njim?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

glede na starinski tip prevlek ga ima starejši gospod, ker za tako grde prevleke moraš biti še iz starih časov :), daš dol in imaš super avto

p.s. da ne bo razburjanja, kupuje se 10.let star avto, ni nov in težko dobiš v enem paketu vse bonbončke, ki bi si jih želel....za to je na voljo samo nov iz salona, kjer prideš in si "naklikaš" vse mogoče dodatke :), ki pa seveda stanejo....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Honda H-RV 2022
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je SpEkTr napisal:

Crv je ok, Hrv pa ne. Sam crv tudi nima neke pametne motorizacije sploh za kako vleko prikolice..

se strinjam, še najboljši približek je bil stari dobri 2.2. dtec z 150km, sedaj je pa vse skupaj eno eko-hybrid (zelo drago) sranje :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 4 minutami je NevLado napisal:

1.6 so neuničljivi ampak zna pit do 8 litrov.

če smo realni oz. pošteni, mislim da je to za te motorje povsem normalna poraba, saj gre za 10.let staro tehnologijo in kaj veliko manj ni za pričakovati :), razen če se voziš res res po polžje :), če dodaš v izbor še kriterij porabe, potem je pa res težko najti primeren avto :), oz.si moraš postaviti prioritete, kaj ti je bolj / manj pomembno....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 4 minutami je robz napisal:

Auris 16 ali 1.33? Zakaj? Sicer mi je oblika bolj za babice ampak vseeno vprasam:)

WWW.AVTO.NET

Toyota Auris 1.6 Dual VVT-i Luna, letnik:2011,5990 EUR :: www.Avto.net ::

jaz bi gledal te 1.6 ki ima vsaj 132km, sicer ne pričakuj "rakete", ampak je to res hvaležna mašina, oblika je pač kičasta, ampak je pa to za moje pojme eden od avtov, s katerim za tako starost verjetno lahko pričakuješ najmanj težav/potencialnih problemov.....razen če imaš nesrečo in padeš v tistih 10% :)....(kolega je imel sicer dizla, in ga res ni šparal, vzdrževal res samo pod nujo, kupil ga je z 160k km, v 4 letih je naredil še 160k km, in potem ga je prodal z 320k km....zgonjenega, ampak avto mu je delal BP tista 4.leta ko ga je imel....)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

moj vidik: iskanje/kupovanje avta za 10k € zna biti res "težavno", ker za ta denar novega ne dobiš :), če želiš spodobnega novega moraš odkartati vsaj 15k€, torej je to že za 50% več kot imaš budget, če pa iščeč rabljenega so pa za tak denar avti že zagotovo v letih 8+let, in četudi delaš normalne (ali malo kilometrov) je to že zagotovo okrog 150k km, kjer potem naletiš na vsa vprašanja, ki so bila že našteta (kateri lastnik, vzdrževanje, itd...). V prvi fazi (vsaj jaz) definiran znamke, ki so mi všeč, tako hitro izločiš večino in imaš potem "ožji krog".....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 5 minutami je FuManchu napisal:

Kakorkoli... Imel sem enega vw in starši so jih imeli nekaj. Najmanj problematičen je bil golf 3 in 4. Ostalo žal polizdelki.

Mi smo z njimi zaključili:jupiii:

Legendarna je serija 1 in 2, sploh traktor dizel 1.6 in 75km....zadnja serija z 5.prestavo, 25-30.let nazaj je bil celo stroj za tiste čase....to je bila bulletproof mašina😉😄, potem sem se poslovil od vw👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 7 urami je Bini napisal:

Soseda kupila  Xceed- a in pravi da je bomba za 26k€ s 160 konji 😳🙈

IMG_20220212_143733~3.jpg

To je ze turbo 1.5. motor👍...saj ne moreš reči, da je slaba, ni pa KIA več poceni, je kolega gledal tudi ko je kupoval nov avto....so cene kar konkretne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 37 minutami je Alex napisal:

Bojim se, da niti "ta poceni" variante z navadnimi benzinskimi in dizelskim motorji, kot so ga imele do sedaj, ne bo več za masovno prodajo. 

Najbrž bo postala mazda s temi novimi modeli  bolj eksotična znamka (zaradi cen). 😬

ja se strinjam, več je zapisano v reviji, če jo kdo ima na voljo dobiti oz. ima web dostop....-> 

WWW.AVTO-FOKUS.SI

Nova mazda CX-60 bo imela dve različici, s petimi ali sedmimi sedeži. V japonsko hišo prinaša zasnovo vzdolžno postavljenega motorja. Obudila bo spomine na šestvaljni bencinski motor, tokrat bo 3,3-litrski.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

Zadnjič bral v avto reviji (avto fokus,mislim da), da cx60 in cx80 prvič pri mazdi v najvišjem rangu prideta s ceno čez 80k eur👍😉, najmočnejša naj bi bil 3.3 turbo v6 mašina...in da tako dragega/premium izdelka še niso imeli, tako da to ni/ne bo ravno produkt za masovno prodajo v SLO😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je robz napisal:

Moti me edino to, da ne dobim nic vec kot pri prejsnji 18 let stari Mazdi oz se manj: ni senzorjev, ni tempomata, samo 4 vrata... CE oprema je res svoh:) kako pa je s servisiranjem LPG vozil, kaj in na koliko casa se servisira?

Predelanim avtom na plin bi se jaz na dolgo in široko ognil :), če ti ni oblika "odvratna" :) 😀 ->

WWW.AVTO.NET

Honda Civic 1.4 Sport, letnik:2010,6800 EUR :: www.Avto.net ::

nimaš s takim avtom kaj veliko zgrešiti...(1.lastnik, malo km).je pa res da je 1.4 bolj mlinček, civic-a bi jaz gledal tistega 1.8. 140 km.....drugače pa mazda 3 ali pa kot rečeno toyota auris (bencinarke imajo mislim da tudi 1.6 130km)....

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=16967513&display=Toyota Auris
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=16888661&display=Toyota Auris

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

Za tak denar bi jaz gledal kako toyoto auris (kolega je imel sicer dizla, brez težav 320k km...ampak tisto je preverjen avto), mislim da so čisto ok tudi benz mašine....a ni @scania omenjal prodajo tega modela, preveri če ima še na voljo....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.