Ma to kupis en MP3-avtoradio za 30 -50kSIT (preferiram Pioneer, tak da pase k osvetlitvi) pa ce ne znas sam zmontirat, peljes avtoelektricarju cca 10kSIT.
1. Yugo 55 Koral l.88 (1 leto) - avto mi je delal brez problemov, naredu 25kKm... ni blo nic sraufanja...ne mores verjet ***
2. Fiat 126 BIS l.90 (1 leto) - z vodnim hlajenjem in prtljaznikom zadaj-opa. Ja takih pa ni blo velik. Parkrat me je na cesti pustila . *
3.Yugo 45 AX l.88 (2 leti) - mal smo sraufal pa je slo. **
4. R Clio 1.2 l.90 (1 leto) - kar fino se je pelu. ***
5. Ford Orion 1.3 l.88 (1 leto) - grda gajba, kr neki *
6.Mazda 323F bg l.90 (2 leti) - to je avto z du?o. Z njo se lahko pogovarjam, tok sem se navezu. Naredil 40kKm brez ene same okvare!!! Moja je in nubenmu jo ne dam!!!!. Pol ko se ji bo iztekel zivljenski vek, gre pa v garazo na dolgoletno restavriranje. Bom vnuke ob nedeljah z njo okol vozu. ******
Aje kdo vedu, da sta Felix Wankel in Daimler-Benz dolgo casa sodelovala pri razvoju rotacijskih motorjev. Eden od plodov razvoja je bil zelo zanesljivi MB C111. Le-ta je tudi leta 1978 postavil svetovni hitrostni rekord 403 km/h ! Moc 400 HP, pospesek 0 to 100 pod 4.8 sek. Good a?
Leta 1972 so v klasicni MB 350 SL vstavili 4-rotacijski motor v veselje prof.dr.Felix Wankel-a, ceprav le-ta nikoli ni imel vozniskega dovoljenja! Pospesek 0-100 je bil 6.9 sek., kar je bil odlicen dosezek za tedanje tezke MB limuzine.
Zivel Felix Wankel
P.S. Wankel-ove motorje so imeli tudi Citroen, GM Corvette, Suzuki, Vaz-Lada,...
Kot je SIMONS lepo razlozil se nakup dizla najverjetneje ne splaca, razen ce delas vsaj 25.000 km letno, pa se to rabis priblizno 5 let da prides na nulo. Sele po petih zacne dizel ''varcevati''. Drug razlog proti dizlu je tudi drazje vzdrzevanje. Ko ti po parih letih ko ni vec garancije crkne turbina ali kaj drugega (dizel je precej bolj kompleksen motor z veliko elektronike, ki se rada kvari!!!), bo? z enim samim servisom vrnila nazaj vse prisparano plus se vec...
Drugace pa so novi dizli zelo primerni za udobno voznjo in umirjene (beri tudi zenske) voznike, ker imajo odlicen navor... tako kot bi vozil polavtomatik (ni veliko prestavljanja)... ce si financno dobro podkovan...
Skratka, ce niso trgovski potnik se dizel NE splaca.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ma to kupis en MP3-avtoradio za 30 -50kSIT (preferiram Pioneer, tak da pase k osvetlitvi) pa ce ne znas sam zmontirat, peljes avtoelektricarju cca 10kSIT.
Sex, V6 and Rock 'N' Roll
Povezava za deljenje
Deli na druge strani