Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 4 urami je Boss napisal:

Na, ko zeleni udarijo je za varnost itak vseeno

No, upam, da se pametnii ljudje ne bodo držali teh neumnih predpisov. Jaz zamenjam gume, ko imajo še 4 mm profila. Takrat je meja, ko so gume še nekaj vredne. Na suhi cesti. To najbolje vidiš, ko je voda na cestišču. Kdor se hoče igrati naj se. Zame to ne velja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 minuto je Bini napisal:

Se vidi kako dinamičen voznik si, da tolk zdržijo... 🫣Pri tebi bi še Nxenke zdržale 50kkm....😁😉

Drugače so pa Bridgestonke kar trde gume..... 👍😉

Samo res. Imajo skoraj več profila kot nove. 😄😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Michelin Pilot Sport 3, 18 ", DOT 3917, po 6,5 letu uporabe na Mazdi 3 (od junija 2018) in cca z njimi prevoženih 70.000 km, velika večina po avtocesti.

image.png

Niti ne izgledajo tako slabo, kot bi lahko. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)
pred 15 minutami je Boss napisal:

... pa Rupar. Sami možganski trusti. Aja pa Logi po naredu red, ker zdaj je tudi on svoboden al se pa vsaj dela da je. Super bo, zlati časi nas čakajo... se že veselim.💖

Samo, da ne bo zopet kak "nov" obraz od malih stricov iz ozadja. Izgleda, da, so se holoba naveličali pa se ga hočejo znebiti. Pa bo prišel "novi" obraz levičarjev. In bo obljubljal nemogoče. In potem se bo posral.In ljudje bodo zopet pizdili, pa jamrali, pa popularnost mu bo padla na 10%....In na naslednjih  rednih (ali izrednih) volitvah  zopet- ponovi vajo. 

Slovenija pa samo tone in tone vse globlje. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 4 minutami je Agerg napisal:

Ja, samo ali pri nas vidiš kakšen urejen najemniški trg? Mogoče malo v Ljubljani, drugje je pa vse bolj slabo. Spet posledica, da je vse lastniško...

No, saj o tem govorimo. Pri nas se zadnjih trideset let ni skoraj nič gradilo. 

In, ker je premalo stanovanj na trgu (veliko je praznih) so cene najemnine oderuške. Saj je vprašanje, kaj bo, ko bo davek na nepremičnine. Kam bo šel pobrani denar glede na to, kako vodstvo imamo in kako delko z našim denarjem. In kako vsak dan lažejo... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)
pred 33 minutami je Agerg napisal:

Mogoče še dodam in poudarim - v primeru, ko imaš lastniško nepremičnino, kar večina mladih in tudi malo manj mladih nima. Tu se začnemo pa potem pogovarjati o vedno večjih ekonomskih razlikah med ljudmi. Enkrat sem poslušal intervju z Avstrijko, ki živi na Dunaju in je sama rekla, da ima lepo urejeno življenje, ampak se zaveda da zato, ker je bil stanovanjski problem rešen preko imetja in lastništva v družini. Drugače bi bila zgodba živeti tam čisto drugačna in veliko veliko bolj zakomplicirana. Pa to na Dunaju, ki je tudi eno boljših mest za življenje.

P.S. Naš standard pa tudi bazira skoraj samo na tem, da ima večina ljudi rešen stanovanjski problem preko družine. Če gledamo gospodarstvo je vse bolj na trhlih temeljih - nikakršnega ustvarjanja dodane vrednosti z lastnimi produkti, itd.

Na Dunaju imajo sicer zelo dober sistem glede stanovanj. Poberejo davek na nepremičnine (tega pri nas še ni, upam, da ga bodo kmalu uvedli) in s tem denarjem vsako leto naredijo par tisoč novih stanovanj za mlade. Pa še najemnine so poceni, ker je veliko konkurence. Sem veliko hodil po svetu in v večini držav jim ni mar, da imajo vsi svoje hiše ali stanovanja. To je bolj naša balkanska folklora. Važno je, da imam svojo hišo, pa četudi zanjo delam celo življenje in si ne morem privoščiti nič drugega. Da bodo ja sosedje čim bolj nevoščljivi.

Ko bo pa potrebno obnoviti streho ali fasado bo pa v veliko primerih jok in stok. Pač v Sloveniji ima folk prevelike avtomobile in  prevelike hiše za svoje dohodke. Recimo letos sem bil na Danskem, kjer je delež lastnikov stanovanj sorazmerno majhen. Vprašal sem mlade, zakaj je tako in ali si zaskrbljeni kaj glede bivanja. Odgovorili so, da ni rečeno, da bodo celo življenje živeli v istem mestu (ali državi) in da bodo pač plačevali najemnino. Stanovanj je v glavnem mestu Danske še viška pa tudi za najemnine dobijo mladi del  plačila sofinanciran od  države. Tako, da jim ta strošek ne prestavlja nekega problema. Recimo mi smo tam stanovali v 90 m/2 velikem stanovanju. 

Za najem tako velikega stanovanja bi mlada družina plačala le 450€. Kar je za njihove plače drobiž. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 5 urami je Shrek napisal:

Golob je kriv 😋

Če bi imeli oni holoba, bi ga s svojo vročekrvnostjo lastnoročno odnesli iz parlamenta na cesto. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 2 urama je ignacij napisal:

20241029_174628.jpgEvo v živo poročam iz Andaluzije. Prevozil sem 1300km v 1 tednu in na celi poti srečal samo 1 x Ev Teslo in se to samo v mestu v Sevilji. Elektricnih polnilnic je tudi zelo malo. Prav tako sem opazil da španci niso čist notr padli v SUV manijo in je škatel bistevno manj kot pri nas.

Vglavnem očitno so španci ocenili da EV ni za njih.

Ali pa nimajo dovolj visokega standarda, da bi bilo več električarjev. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

serviserji-šalabajzerji
Napisano
pred 4 urami je Agerg napisal:

Ja, vse sorte se danes zaposluje po firmah, ker ni ljudi, kadra. Te napake bi bilo dobro reklamirati in dati pritožbo, ker drugače tudi do vodstva ne pride feedback, da nekdo res slabo opravlja svoje delo in ga je dobro odrezati. Sem mnenja, da je to neka dolžnost stranke ker s tem skrbi za nivo storitve v prihodnosti. Vem pa da v praksi večinoma ni tako...

Tako je odletela zaposlena na sprejemu za Mazde na Avto plus. Bilo je kar nekaj pritožb strank (med drugimi tudi moja) in sledila je zamenjava. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

serviserji-šalabajzerji
Napisano
pred 13 minutami je vzupan3 napisal:

Ko ti na servisu zategnejo nosilce injektorjev "do konca" in ti posledično počijo. En nosilec je po ceniku 120 eur. Brez komentarja (no, razen tega, da je uradni Mazda servis).

IMG_20241005_082730.jpg

Kot smo že velikokrat ugotovili, so uradni servisi večinoma šalabajzerji. 

Ko mine garancija se jih je potrebno izogibati kot hudič križa. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

nekaterih ki jih tukaj oglašujete ni niti na seznamu :), kaj naj to pomeni? (da jih raje niti ne probajo, da so tako dobre da testov ne potrebujejo ali nekaj tretjega, heh)

"Forumske" gume? 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 3 urami je etcho napisal:

Dizel je za traktorje.

Kolega, ki prodaja BMW-je pravi, da je velika večina prodanih avtov in suv-ov še vedno dizelskih. In pa razno razne kombinacije hibridov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 urami je etcho napisal:

Ravno danes sem gledal (bolj iz firbca), katere letne dat gor, ko bo čas za menjavo tovarniških. In te (PremiumContact 7) zgledajo obetavne. Bridgestonke po suhem ajde ajde, po mokrem v ovinku malenkost hitreje voziš in si že na limitu zdrs/ne zdrs - spredaj. Ampak, jih bo treba ponucat prej.

Zimske Hankook i-cept evo3 pa čakajo na zimo, da jih preizkusim.

V bistvu mi je zanimivo, ker te Bridgestonke, ko se ogrejejo, po suhem držijo kot prilimane. Ko pa je samo mako vlažna cesta , pa se ne upaš več vozit z njimi. 

Pa da ne bo kdo mislil, da se to dogaja zaradi prehitre vožnje. V krožiščih je dovolj 30/uro,da ti sprednji del že nosi ven. Res, tako slabih gum na mokri cesti nisem še imel nikoli. Navajen sem  GY, F1 assimetric, ki dobesedno enako držijo po suhem in po mokrem. In venomer je to odlično. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je skritikrt napisal:

Tudi sam najprej pogledam teste...a kot nekaj absolutno objektivnega jih ne vzamem...sem se tudi že "opekel" z P6 Cinturato...

So mi mnenja v bistvu bolj važna...na koncu pa itak neko svojo izbiro usekam.

Za teste pa...da vidim,kaj se ponuja,kaj obstaja,k kaj je bilo par let nazaj z ADACom ...vse plačano,sam da se folk nategne...

Tako da teste le infirmativno.

Tukaj se pa absolutno strinjam....saj za neko umirjeno vožnjo ni razlike...sam ko gre "na oštro" npr. po serpentinah čez zaporedne ovinke...na slabi cesti itd...je razlika.

To so te gume in mnenja drugih uporabnikov, ker so nekateri toliko pametni, da ne zaupajo forunašem, ki imajo izpit za, avto že 43 let in so zamenjali nešteto znamk in modelov gum na svojih avtih. 

https://www.tyrereviews.com/Tyre/Bridgestone/Turanza-T005.htm

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

Tp je tko redko, da si prav zapomnim take dogodke. Zanč je šel en z Zoe celo več kot 140km/h. Sem si moral kr očke pomencat a prav vidim.

Res je. Tega sem si zapomnil po   "junaški", hitri vožnji. Tudi v klancih je bil presneto hiter. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 45 minutami je Bini napisal:

Bejžte od Nexenk, jim zunanje robe pobira.... :nevem: Za pametno ceno mogoče še dobite Dunlop in Kleber pa kake Falken, ostale premijke pa imajo ceno 50€+

Tudi te naše prvovgradne Bridgestonke na cx30 so en polom od gum. Po dveh letih in prevoženih 35000 km so fuč. 

Sploh si ne upam več vozit v dežju, ker spredaj ne drži nič in nos beži takoj ven. Spomladi gredo gor nove Conti 7.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 12 minutami je Boss napisal:

Mislim, da še ne... pač s 100km/h na AC ne moreš glih bit pobalin. :nevem:

Imaš pa modele z Teslami, ki recimo peljejo iz Kopra do Ljubljane in nekateri jih kar poženejo, ker ne rabijo šparat. Ena raka črna je bila včeraj  celo med najhitrejšimi na avtocesti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 8 urami je Tilen5 napisal:

2.5 imel bi tudi jaz, sam ne v tej gajbici s tako konjenico

Saj ga imaš lahko. Samo kako staro šestko z dinozavrom moraš najti in seveda  sponzorja za benzin. 😉

pred 8 urami je Bini napisal:

Bo pa zato "večen" in bo zagotovo zgodovinski primerek čez sto let, če ga rja nebo prej pojedla.... :nevem:

Saj je zgodovinski primerek že sedaj. 🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 17 minutami je Matick napisal:

v Makedoniji ze reklamirajo ta "novo" masino s 140km

V kakem smislu? Da ima dinozaver 2.5 motor "celih" 140 konjičev? 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.