Skoči na vsebino
Nakup Mazde6 CD129 TE (5 vrat)
Napisano

Olje si meril, ko je avto ohlajen stal na mestu ali po kaki vo?nji? Sicer mi je pa logi?no, da ne nalijejo na polno, ker ga je potem itak treba menjat. Oziroma, naj bi se ga. Nultega servisa, kolikor mi je znano ni, ker motor pred vgradnjo stestirajo in kar nekaj ?asa laufa. Pri tem "prvem" delovanju pa se seveda nabirajo tudi razni opilki in ostru?ki v motorju, zato se ga navadno menja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

Za po snegu ga Sava seka. Vem, da tudi ko avtoceste niso plu?ili, se s temi gumami ni bilo ?esa bat. Oni s 4x4 pogonom so drveli po prehitevalnem pasu pa jaz vmes. Edino enkrat mi je malo zadek pobegnil (in to v blagem ovinku v Dramljah), ampak sem ga takoj uspel poravnat brez nekega opletanja.

Po de?ju pa zelo nesigurne. Moje so sicer bile ?e 3 sezone gor, ampak vozil sem kot po jajcih. Verjetno poznate ono cesto od Letu?a proti Malim Braslov?am; v enem blagem ovinku mi je zadek pobegnil pa sem vozil 60 (namesto 90). Sicer sem se spet ujel, ampak ob?utek je pa bil, kot da se vozim po plasti?nih kolesih akumulatorskih avtomobil?kov za otroke... :unsure:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Definitivno navor ima vpliv na porabo, ampak v prvih dveh je zmeraj visoka tudi v tistem "idealnem" obmo?ju. Zdaj, ?e je ve?ja ali manj?a od tiste v tretji prestavi in mimo "idealnega" obmo?ja, je odvisno od naklona hriba in hitrosti. La?je se primerja porabo od 3. prestave naprej, ker so dalj?e.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Lahko probam, ampak samo s 4. pomoje ne bo ?lo, ker je precej ovinkasta cesta in kar nekaj pretikanja. Lahko pa probam s 3-tjo. Pomoje bo ~ isto.

To bo spet odvisno od avtomobila ... :ne vem:

Sej bo isti avto, samo B test. Ne zanima ga, koliko bo on imel porabe, ampak kak?na je razlika :pepsi:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Samo ne v katerikoli prestavi... sicer pa to velja, ja. V prvi ti bo curljalo med 15 in 30 litrov gotovo pa realno vsi vemo, da v hrib nikoli ne porabi? toliko. ?e sebe gledam; na Roglo se peljem med 60 in 80 v hrib. Poraba je med 8 in 12 litri med tretjo in ?etrto. Spet, koliko verjame? BC-ju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

Ampak kake cene so si na novo omislili vulkanizerji .... menjava, ventil?ki in centriranje za 18 colske (letne za letne) so mi ra?unali 72? - dodatno je k ceni pripomoglo dejstvo, da imam na ventil?kih senzorje pritiska, kar naj bi podra?ilo menjav :ne vem:

U madona, to je pa res konkretna cena. Sicer ne vem ali razni ventil?ki ipd. podra?ijo zadeve, ampak za menjavo iz alu na jeklenke (oziroma obratno) in centriranje nikoli nisem dal preko 20? za vse ?tiri.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

avtogume.com je kul..edini minus je, da te opalijo pri montazi

tko da najboljs je, ce kupis tam pa montiras recimo za LJ: BTC tam se mal naprej kjer je kia pa toyota/lexus...se da brez racuna pa take

se ena pocen varianta je pri ruskem carju

Vedno montiram pri kolegu, ki ima ceno monta?e 5? na komad. Problem je samo, da je v Ra?ah in je verjetno marsikomu iz poti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

Lahko dam tudi na forum, ampak vem, da na nekaterih je izrecno prepovedano lepljenje strani s prodajo, ker bi lahko to pomenilo tudi neke vrste ogla?evanje, ?e me razume?. Lahko pa dam, pa da vidimo, kaj bo (ker navodil nisem ?el prebirat):

www.avtogume.com

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

ne to pa ni res....govorim o pospe?kih ne top speedih. ?e se vozim po omejitvi na ac mi ?re 6,1-6,3 150 in ve? nad 7

A nisi govoril o potovalni hitrosti? :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

Hm, po tvojem zgornjem linku sode? in ?e sem prav razumel ?lanek, sta Dunlop in Michelin bila precej pred ostalimi, kar se vzdr?ljivosti ti?e :unsure: Je pa res, da moja nem??ina ni najbolj?a...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

Jst se nagibam k GY UG 8, sploh za 59? po komadu v dimenziji 195-65-15. Ni ?ist moja dimenzija ampak ko jebe, bol? k 6 let stare S3 :P

Mi vr?e? link, ker tako poceni jih ?e jaz nisem na?el :rispekt:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.