Ne recem da so slabo narejene plastike, ampak ne bi tezil vsakemu ki ima 2min casa da me poslusa.
Bi me sigurno zmotilo prvic k bi opazu, ne bi se pa prevec sekirov, in bi verjetno kr hitr pozabu. Avto je vseen zato da se vozim z njim, ne da ga gledam na parkplacu.
Za tale volan pa povsod berem da se hitr oguli, ampak pri meni je pa po 130kkm se kt nov.
O ja. Živčni zlom, ko je na Alfi ob luknah amaturka škrtnila. Tudi v ovinkih so se odlomljeni kosi vozli.
To smo amaturko ven vlačli, da smo jih polovili. No to je bil en izmed razlogov tudi da je šla. Seveda s problematično enoto na odmični in povečanjem števila v družini.
3.) Ne vem, če je glih pretiravanje, ker jaz osebno, ko mi pade domet pod 200km pozimi pa pod 300km zavijem na pumpo, da imam vedno dovolj goriva in da to opravim bolj mimogrede kot pa v stilu "zdaj pa moram tankat" Ja nelagoden je občutek, da si z EV-jem, kot da si z ICE ves čas skoraj ali na rezervi. Sploh, ko nekaj ne gre tako kot si si zamislil.
Ujeeej. Ti bi z mojo raketo tankal po 7 litrov 😆
Na lučki tankam in prevozim ca. 400km z enim tankom.
Koliko minut (bo)ste pa danes stali na bencinski črpalki, ker se jutri bencin podraži? Sem se ob 12:30 peljal mimo dveh, je bilo že vse zabasano ... kaj šele bo. Domači Smart pol leta shaja s temi sekundami za vtikanje in odklapljanje ročke ... 😃 Pa je igračka od EVja, z eno najmanjših baterij na trgu ...
Saj štrom gre tudi počasi proti temu.
Da bo cena nihala na urni bazi. Se bojo EV-ji počasi polnili kot novoletne lučke na timer.
Če ti zafrkavaš na takem nivoju, pač vrnem.
Jaz moje avte priklopim na ročko 1-2x na mesec. Za max. 3 minute.
Naj vam postrežem z analogijo, ki jo boste znali razumeti - koliko od vas pogosto ostane s praznim telefonom? No, približno tako je z EV. Tako, kot "samodejno" in brez razmišljanja date napolnit telefon, ko vidite za vas manj zadovoljivo cifro, tako boste polnili tudi električni avto. Za ene bo to vsak dan, za druge tri dni, za tretje enkrat tedensko ... Pa še postopek je skorajda docela enak - vtakneš (sicer nekoliko debelejši) kabel in voila, elektrončki šibajo. Iztakneš kabel, pelješ.
Groza. Nekje med 3-4 leta je baterija fuč. Najhuje je, ko kaže 15% ga obremeniš in pade na 2% pol pa crkne počasi.
Avtu ne izginja čudežno tank po 5-ih letih.
Imam vklopljeno negovanje baterije. 1x na mesec delam 100% za umerjanje. Tudi če vem, da ga bom res rabil dlje časa, ga butnem na 100%. Cel kup dodatnega razmišljanja.
Sem mnenja, da so EV vseeno dosti boljši kot telefoni, če so tako slabi sem v zmoti in me kr zmrazi.
pred 1 minuto je Jest napisal:
Ko je ze omenjena Tesla... Ravno ta vodi pri tem, da za to skrb poskrbi racunalnik in ti napise, kdaj in kam moras iti, da se bos lahko se naprej peljal ... Res pa je, da to deluje vec ali manj le v "razvitem svetu" ... torej bolj kot gres na jug, slabse je... ni pa nemogoce ... Pri navadnem avtu pa sicer pove, cez koliko km priblizno bo rezervoar prazen, nic pa ne pove, kam moras it napolnit in priblizno koliko casa bos moral polnit, da bos dosegel clij ...
Moj mi napiše, da je na lučki in če želim navigacijo usmerit na najbližjo pumpo. 😎
Zadnjič mi je bivši sodelavec razložil svoje doźivetje Tesle X. Vglavnem za rabljeno je vzel kredit in odkartal 40k. Računica je bila, da zastonj polni na bližnji brezplačni polnilnici in se kredit prakticno sam odplača.
No zalomila pa se je uporabniška izkušnja, pravi, da je v 3 tednih shujšal za 3 kg🤣. Na hitro mi je razložil glavne probleme:
- nikoli ne veš ali po parkirišče od polnilnice prazno, kljub temu, da to aplikacija sporoča, saj nekateri ta e-mesta pač uporabijo za klasično parkiranje. Se pripelješ tja s prazno baterijo pol pa švicaš kje boš našel drugo in upaš da se zgodba ne ponovi
- ko je bil primoran polniti na avtocestnem bencinskem servisu je čakal 45min in takrat moraš pač iti na kavo. Pravi, da je bilo že samo polnjenje dražje kot gorivo.
- znašel se je v 2 urnem zastoju in se je počutil, kot da je na infuziji ko je gledal kazalnik napolnjenosti baterije
- ker se ni glih najbolj pozanimal je bil razocaran nad dosegom, okoli 250-300km januarja
- kvaliteta izdelave katastrofa za 100k vredno vozilo. V notranjosti slabi materiali, vrata se niso lepo zaprla, zelo glasno v kabini.
No po 3 tednih je imel srečo, da se je našel nekdo in kupil vozilo, on pa je nabavil BMW X5, dizla, in pravi da nikoli več EV.
Kolega je imel id3, stal je več kot Focus moj in je bil totalna šalupa v notranjosti. Minil ekosklad, menjal za novo Teslo 3 (2023). Ta celo izgleda nekak v notranjosti. Tako da obstajajo tudi zadovoljni lastniki.
Poznam avstrijca s Teslo S, kar koli se dela je drago. Ni to čudežno crknil cel motor z menjalnikom in kardanom ter direciali. To je pač blatnik, odbijač.....
Ne glede na kaj, to ni za mene, ko tankam more dišat po bencinu in ne pajtlat ali pa smrdet po delovnih strojih 😎
Saj gotovo bodo to uredili, samo mož je ta čas pešec...
Glej kolega je kupil rabljenega BMw-ja. 2.5 leti.
Doplačal jamstvo. Slovenski avto.
3 mesce za tem zružil diferencial.
Jamstvo ga ni želelo kriti.
Bmw ima samo 2 leti garancije. Pa se je bockat začel. Sem ga ustavil in mu pomagal spisat dopise.
Avto se je popravil. Zdaj ne vem kdo je plačal prodajalec vozila ali jamstvo. V glavnem še prodajalčev zaposleni mu je čestital, da je hitro in dobro izpeljal.
Lovil sem vse zakonske roke in njih upozarjal na vse kar so zamudili. Do tržne nisva rabila potencirat, ker so moji dopisi jih kot izgleda pošteno v stres spravili.
In evo, tudi tu so dnevi tekli, kot pri tvojem nemškem.
Za mene je definicija petrol heada, nekdo ki uživa v vožnji in za kupuje močnejše avte in seveda takšne, kjer je lega na prvem mestu. Vozniško usmerjene, bi bila mogoče lepa sopomenka.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Vsa dodatna oprema je homologirana. 🤣
Vrstico višje pa piše decat, to glih ne gre homologirat. Ko bi vsaj sportcat bil.
Zanimiva raketa samo tolko kolko je delana, pitaj boga kak je to vzdržljivo glede na starost.
https://avtolog.si/search/XMCXNZ37A9F000833/
Popravljeno od godlikePovezava za deljenje
Deli na druge strani