@DavidMazda, situacija v kateri si se znasel je vsekakor neprijetna, vendar poskusi zadevo resiti brez vpletanja negativnih custev kot so jeza, obsojanje, mascevanje... sicer je tezko vendar je to prava pot in prisel bos do cilja.
Me je minilo vse, ko sem pogruntal, da bi moral poleg platišč nabavit še 4 senzorje za kontrolo pritiska ... vse skupaj je pa že preveč € ... tako so sedaj na original alu pozimi zimske Yokohame, poleti pa še original letne, premontaža in centriranje pa 2x na leto po 30€ in to je to.
Tko jaz naredim, sploh pa bi težko gledal petardo brez 19" pozimi
Tako je, prvo pridobi VIN in preveri na mazdi. Prav tako imas spletno stran na kateri avtomatsko dobis nekaj podatkov. Drugace pa tako kot vedno svetujem nakup M6 bencinarja 2.5l.
Glede na to kako kvalitetne, lepe in glede na konkurenco cenovno primerno uvrscene so mazde mi je cudno da nimajo vecjega trznega deleza, ceprav mi ustreza da jih ni prevec, tko da vsaj mal izstopas.
Kot je @DavidMazda zgoraj napisal, sem tudi sam januarja imel enaka zapažanja.
namreč, glede menjalnika sem se takoj prepirčal v odzivnost ročnega in sedaj po mesecu dni odkar imam novo Mazdo 3, lahko le potrdim da sem se tudi sam pravilno odločil.
Ročni Mazdin menjalnik je po mnogih mnenjih strokovnjakov in poznavalcev po svetu eden boljših.
Da ne bo pomote, nisem eden tistih ni nebi maral AT, prav nasprotno, da je bila testna Mazda 3 z AT bolj prepricljiva, bi ga sedaj imel.
Imam bolj relacije, tako da bom v morebitni koloni ali gneči tudi sam vzel v zakup nekaj več telovadbe pri cijazenju 😜
Imam tudi to srečo, da imam v 3-ki nov pojačan X186 motor (nove oznake e Skyactiv X, 186Km), z bogato opremo in tudi po novem s stresnim oknom.
Zaenkrat se mi motor šele "uvaja" in odpira, tako da je že na prevoženih 2000km dobesedno prava žival z ročnim menjalnikom.
Srečno David z novim CX-30, sem tudi sam izbiral med 3 ali CX-30. 👍🏻🍀
Lp vsem
No to pa tud mene zanima, ko sem vozil testno x180 je bila lena in me ni prepricala. Upam da pridem na izziv pa bo nekdo tqm s tem motorjem da vidimo razliko.
No fajn da si ugotovil kaj ti pase. Mene pri mojem AT moti edino to da v obicajnem nacinu vcasih pozabi prestaviti nizje ce pohodis gas, kar je lahko tudi nevarno ce se spravis prehitevati.
Dolgoročno bomo še pogrešali naše dizel motorje, ko bo šla cena elektrike v nebo. Po moje ne bo sama elektrika v avtih ampak razni hibridi bodočnost. Vsaj sam bi prej zaupal kombinaciji in bi bil bolj miren, ko bi šel na pot. In bi recimo vozil po avtocesti na klasična goriva po mestu (za v službo recimo) pa na elektriko.
Tako je, stavim na priključni hibrid.
Osebno bi potreboval vozilo s katerim naredim do 150km na elektriko, kar bi več kot zadostovalo moji klasični dnevni vožnji v službo in manjše aktivnosti po mestu, za vse ostalo (izleti, morje...) pa mi je čisto vseeno koliko bencina pokurim, saj ne grem vsak dan na daljšo vožnjo. Predvidevam, da večino lastnikov naredi največ km zaradi vožnje v službo in temu primerno bi mogli prilagoditi pogone, ne pa da posiljujejo ta električna vozila potem pa rabiš tri postanke da prideš cilja, pa treseš se kje boš našel električno pumpo.
Pregledal sem teme zvočnikov, vendar nisem našel rešitve. Imam M6, l 2017.
Problem je, da mi pri povečani glasnosti radia in malo močnejših basih začnejo vibrirati vrata oz. pomoje je kriva krmilna enota na kateri so gumbi za stekla in ogledala, ki vibrira. To enoto sem vzel ven in extra obložil s peno, kar je nekoliko pomaglo, vendar ne popolno, zato sumim da se trese še nekaj poleg te enote, saj ko fizično pritisnem z roko na del vrat, kjer je utor za zapiranje oz. vleko vrat vibriranje preneha. Torej vibriranje preneha, ko so neki notranji deli vrat dovolj trdno fiksirani med seboj. Enak vibracijski zvok se pojavlja tudi na sovoznikovih vratih, vendar ga niti ne slišim ker je oddaljen, razen če me pijanega vozi žena.
Zadeva me moti bolj kot pleša na glavi tko, da če ima kdo kakšen nasvet kje je trik naj ga prosim izusti in mi odpre oči, da spregledam tako kot takrat ko zagledam lepe joške.
Bom vsekakor spremljal in se mogoče udeleživa. Tud mene zanima, a so kake šanse za met pod 9l/100, sploh ob najinem načinu vožnje, k oba rada kdaj prtisneva.
Po drugi strani pa tako kot pravi Spekter v zadnjem stavku, da se avto včasih prav splaši v situacijah, da nekdo zavija s ceste levo in desno ti se mu pa približuješ
Ja to je pa se bolj motece, prvic mi je pobremzal na fertik, sama sreca da ni bilo nobenega zadaj, sedaj sem bolj previden, sam se zmeri te hitro preseneti, izklopit pa nocem ker je zadeva kar se tice varnosti dobra.
Men se dogaja isto kot je napisal @Deeyan, kar me zelo moti, saj mores pri voznji s tempomatom neprestano paziti na taksne situacije in voziti cimbolj ob robu vozisca da ne zazna tovornjaka. Da ne govorim o bremzanju ko se nekdo vkljuci pred teboj na prehitevalni pas... Imam nastimano zaznavo na najkrajso razdaljo pa se to ni dovolj ker zazna obcutno prehitro za moj okus. Vglavnem ce ni avtocesta prazna je to precej motece
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
@DavidMazda, situacija v kateri si se znasel je vsekakor neprijetna, vendar poskusi zadevo resiti brez vpletanja negativnih custev kot so jeza, obsojanje, mascevanje... sicer je tezko vendar je to prava pot in prisel bos do cilja.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani