Skoči na vsebino
NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Precej zihr, izpuh je sicer bil pri prej?nji 3 sebring, ?e se ne motim. Ne vem kako je pri novi, nisem pa se ulegel pod tuj avto. :) Morda ne onlone kak?na informacija ve?.

Pa to imajo vse 3-ke tako ali specialne? Bomo jutri z gelipterjem pogledala, ?e jo dobimo na probo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Umazani benzinarji,pravijo v Bruslju, kaj ?mo.?e navadni motorji z 100 konji so za njih predivji glede izpustov.Kmalu bodo prepovedali ?e vrtne kosilnice na benzinski pogon.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konec Mazde6?
Napisano

Pa saj ?koda bo ?e vedno delala karavane.

Govora je o najlep?em karavanu in ne karavanu z najve?jim zadkom ozirom prtlja?nikom in fake izpu?nimi cevmi. :)

Dnevne LED so pri novejsih avtomobilih dodatno in nimajo veze z leco...

attachicon.gif93000307-2A7E-4C02-AF38-9410EE9DEDC2.jpeg

Kako to, da ste v temi o zatonu mazde 6 navalili na led lu?i?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konec Mazde6?
Napisano

Zna bit, da se res to zgodi. Itak na ful pomembnih trgih ?e sedaj ni karavana(rusija, usa).

Po moje bo po?asi m6 karavan zgodovina...in s tem bodo tudi nekateri njihovi kupci zgodovina.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Skyactiv G - bencin
Napisano

Jao, kok se eni obremenjujejo s porabo, ponavadi to tisti ki letno delajo zelo malo kilometrov.

BTW: Meni je zadnji? dizel pil 8L/100km na 62km Tripu (je pa bila potovalna hitrost 203kmh gps-po ?tevcu 215) :ph34r:

To mi delaj... samo v?asih ni dobro za denarnico. Pa ne zaradi goriva. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne Alex, zaradi zatikajo?ega se mazdinega menjalnika sta ravno menjala iz 2. v 3. Poizkusi to pri 120 km/h dizlom. :)

Ne verjamem, ker ?e bi ravno takrat menjala, bi se z lahkoto odpeljala mimo... a se nista, sta lepo lagano jadrala po avtocesti.:)...in en u? vedno na podatku o trenutni porabi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Danes sem na avtocesti sre?al ena dva modela, eden z m3 in drugi z cx3, ki sta"drsala" 120/uro mogo?e ?e manj. Ta dva sta verjetno spadala v rubriko-imam benzinarja, ki pije 5 l /100km.:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

A Vrhnike - Ljubljana 9km zastoja pa nisi opazil? Novo delovisce....

Sej sem ?el ven na Vrhniki. In tam stal kot mona eno uro. Vse je stalo na avtocesti kot na stari cesti. Sej o tem pravim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Fak, danes sem bil v ?alcu. To je bila ena najdalj?ih (najve? je trajala) vo?enj na tak?ni razdalji. Najprej 10 km kolona proti Ljubljani nato za nazaj od ?alca do Vranskega zopet 10 km. Katastrofa. Namesto, da bi to re?evali pozimi (itak ni bilo nobene zime letos) se tega lotijo sedaj, ko so za?ele po?itnice v Avstriji in Nem?iji.

Kolone so dobesedno stale, ?e si zavil na stranske ceste si se zagozdil ?e tam in si zopet stal. Nikjer nobenega policaja, ?ele, ko je pri?lo skoraj do kolapsa, so od nekod pridirjali na motorjih. Slovenija, sorry, to je bila katastrofalno organitirano popravilo cest. Pojdite se u?iti v Italijo, kako se popravlja (dela) avtocesto.Nikjer in nikoli ?e nisem stal na avtocesti zaradi tega. Tudi, ?e je bilo speljano vse skupaj po obvoznicah, so na vsakem kri?i??u stali karabinieri in uspe?no urejali zadevo. Kot drugo, tako nediscipliniranih in nekulturnih voznikov nisem ?e dolgo videl kot danes-pravi texas. Od obra?anja na avtocesti, do obra?anja na regionalkah povsod, na nepreglednih ovinkih, na otro?kih igri??ih med igrali in podobnih umotvorih.Na avtocesti, kjer se je dalo voziti normalno ga skoraj ni voznika, ki ne bi vozil 140/uro razen tistih, ki jim avto toliko ne gre. Ugotovil sem, da so postali Italijani na njihovi avtocesti vzorni vozniki proti na?im. Veliko raj?e in lep?e je voziti pri njih kot pri nas... pri nas je to en velik stres...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mislim, da je stvar enostavna.Imel sem za pobarvati sprednji odbija? na stari 6-ki.

Peljal sem jo k priznanemu pitorju.Vpra?al me je:"Kdo je pla?nik, ti ali zavarovalnica"?Vpra?al sem ga, v ?em je razlika."?e pla?a? ti bo cena nekje 200?-250 vse skupaj". "Ne pla?am jaz"...Ra?un je pri?el 780?,(bale tipo-odbija? dol, kitanje, ?pric kit... bla, bla, bla...barvanje,poliranje... skupaj=780?. Sitnica...

Ve? da.?e bi bil jaz cenilec bi bile cene krepko ni?je, verjemite. Pa cena njihove neverjetne roke?

Zlatarska.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tisti, ki obvladajo, pa? obvladajo. Meni so tudi barvali cel desni bok na perla beli, pa se ne vidi nobene razlike. Samo stro?ek materiala (barva za tri plasti + lak) 900 EUR, tako pi?e na ra?unu. Skoraj ne verjamem, a ?e pla?a zavarovalnica, je itak vseeno.

Perla barva od sikkens stane liter 70?,pa dejmo re? lak 2k je liter 50 ?pa trdilec in razre?ilo vse skupaj je recimo 150?."Drugo je nabijanje cene za zavarovalnice. In ne rabi? litra barve za cel bok. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Po?tarja sem doma brez gat dobo :blink:

Hec, hec. Na slu?benem parkplacu nisem videl betonskega stebra ob desnih vratih. Sem prehitro zavil in evo ga. Sedaj je ?e porihtana. Nova vrata, menjan prag, lakirana cela stran (ne vidi? razlike).

Klepar je super porihtal.

Je zadel to red soul barvo v nulo? Vsaka ?ast, ker sem ?e videl par prebarvanih mazd s to barvo in je bila razlika med original in pobarvanim delom. Ponavadi je povlekla barva proti oran?ni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Verjamem, ravno ?asovna komopnenta mi nekako ne gre v ena?bo. Sploh ker kolikor se poznam, avta ne bom imel dlje kot leto ali dve.

Plastidipal pa ne bi, ker bojda zna uni?it "krom".

V tem primeru bi bilo najbolje, da bi to re?il z grafitno barvo nalepk. Ko si premisli?, proda? avto, enostavno pobere? nalepke dol in je zopet krom. Ker kupci ho?ejo ponavadi original stanje avtov, ko kupujejo. Drugo je, ?e ima? avto 10 ali ve? let kot jaz in se lahko malo igra? po njemu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Npr: https://forum.mazda6club.com/exterior-modifications/439466-vinyl-chrome-delete-all-around.html

Tu je sicer ?rno in na temnem avtu, verjetno bi tudi na belem izpadlo ok.

Pazi, ko bo? barval, da naredi? dobro podlago, ker druga?e se ti bo lu??ilo pozneje. Pa kar nekaj dela bo z razstavljanjem prednje maske in obrob okoli ?ip. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Meni osebno na temnejsem vozilu lepo izpade krom na svetlejsem (belem) vozilu pa crna :). Glede na to, da imas bel avto bo crna oz. grafitna barva cist fajn izpadla ;)

Enako. Na belem avtu je lepo, da je vse ?rno. Tudi na rde?em pride v redu, ?eprav je tudi krom lepo videti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano

Ja res jee...sem bil tudi jaz v gu?vi...bova drugi?..zdaj bo dan odprtih Mazda servis Avto plus.18 da 20.4.2019..laho gremo jaz bi ?el v petek imajo nov salon in delavnico za Mazdo..lp

Ja... pa pokli?eva ?e ostale in gremo spotoma na pija?o. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano

Moram pohvalit na? Mazda servis Avto plus koper ...prijazno osebje. G.Damjan in ?rt ki mi je dal nadomestni Avto novo mazdo 6.benz.prava limuzina..menjali so na mazdi cx5 prve zavorne plo??ice ..orig.zdaj je ok..cena tudi..oprvljeno delo kvalitetno.lp

Sva se vidla danes v sla??i?arni. ?koda, da nisem imel ve? ?asa, bi ?la skupaj izprobat benzinarko...pa ?e pol torte bi lahko sproti zmazala. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

Sicer je tole nastalo ?e pred ve? kot ?tirinajstimi dnevi. Sem najprej dvomil, ?e po?itni?ka prikolica sploh pa?e na delovni stroj. No, kramponar jo je lepo odvlekel na Sorico in potem tudi nazaj. In ugotavljam, da mu po?itek sploh ni ni? ?kodil...

Tole, ko tako vle?e? prikolici sploh ne izgleda slabo... anzi, to je pravi stroj za vleko po?itni?kih prikolic. Tukaj ni blendanja kamionov zadaj na klancih. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Mislim da teh te?av,?e so res ne bojo kar tako odpravili ,se ?e predolgo vle?ejo! Mislim da so ?e nekateri poskusili to kar dela Mazda z X motorjem pa jim ni ?lo oziroma prezapleteno in predrago za serijsko proizvodnjo. Upam da bo kaj iz tega. Glede Kie pa, res dobro gre,samo dizajn in ceno malo zni?ajo pa bo mogo?e moj naslednji avto po kakih petih letih!? Lahko ?e kdo ali vsi napi?ete maksimalne prevo?ene kilometre z 2.0 bencinskim motorjem(kdo jih ima najve?)da vidimo? Lp

Dizajn kie je ?e kar, notranjost pa mi ni v?e?.Bi ga imel? ne, jih ima preve? tak avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.