Mah ko si sam je treba ?parat za polog za stanovanje (ne vem kaj mi prej ni pri?lo to na pamet)....mal sem se ?e s tem avtom nategnu, ?eprav vsaj kredo imam dokaj nizko, pa vmes se ?e s tisto dve leti staro 1.6 trojko dobro ?ez pri?el ko sem jo pa? prodal zaradi tele ki je bila pol ceneje kot nova. Pa ni bilo 100% financiranje seveda. Sem sam, ampak tudi vse sam pla?ujem, hrana mene pride cca. 200-250eur na mesec, sem samo 1 mesec ra?unal in me je skoraj kap...ampak sem si zbral tak na?in life-a in mi ni ?al.
O tem govorim, v dolo?enem obdobju ?ivljenja se naćin prioritet povsem pome?a...
Sicer pa - kako ka?e z bogata?injo?
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
?e lahko dodam - dokler sis am je moćno to ?parat, ?e pa ima? v glavi ?e na?rte kje stanovat, dru?ina hrana...no way.
Mi damo samo za hrano 300? na mesec 4 ?lanska dru?ina, pol pa ?e bajta s stro?ki, vrtci, ?ole.....jaz kar na?param gre v bajto in po?itnice - pav?al, pa smo vsi sre?ni tud ?e kolo vozmo, a brez avta ne gre, mam pa? sre?o da ga slu?beno rabim/krijem
Zadnji? sem pa zra?unal, da bi na?a z dilpomo zaposlena v JU bila na bolj?em ?e bi bila doma. ?e je doma ne rabimo stro?kov drugega avta, kot je benz, avto, zavarovanje, gume...itd, vrtca.....vse to pride ve? na mesec kot njena mizerna pla?a.
le leta ji ne bi tekla....
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Jaz sem 91 kupil nov avto. Po 4 letih je bil vreden ve? kot pol manj. Od takrat naprej kupim avto le rabljen. Po Alex-ovem vzoru na?tudiram ?im manj okvar za ?im dalj- torej benz. Zaenkrat best buy je bil volvo. Vztrajal je 12 let s prvo sklopko, brz kakega ve?jea stro?ka. Mazda ne bo tako poceni , Upam pa da bo slu?ila vsaj ?e 5 let dokler se ne kon?a kreda za bajto.
Potem bom razmi?ljal o rabljenem z lep?o letnico.
Jures kako gre tale lizing za vrednost tvojega avta npr 6k evrov oz ne vem koliko je bil vreden(?e ni poslovna skrivnost)?
pri novemu ali rabljenemu gre na ceno, ki jo zdila? kot ?e bi kupoval po redni poti, to je osnova za lizing (no pozabil sem ?e vsaj 10% pologa) ampak se potem vrednost za toliko zmanj?a
Ampak kot sem ?e omenil, ko prodaja? avto je odkupna vrednost lizinga toliko manj?a od prodajne, da si pokrije? ta polog plus ?e nekaj malega po vsaj dveh letih...
Meni se zdi bolje kot kupovati na ful, zato pa tud pogosteje menjam, ker ne izgubljam z menjavo (ko najdem dobro opcijo za prodat)
tudi slu?ajno ne morem podati mnenja, ker je avto zgolj nujno zlo - pri meni prirejeno potrebam dru?ine in slu?be in kupujem glede na trenutno potrebo preko lizingov na s.p. torej nikoli ne dam iz roke vrednost vozila, prej uporabnino, ne glede na letnik, vrednost....
primer: za mazdo 2005 CD 143 dam 1500? letno...
za novega swifta letno 2.000?
Khm, tle moram dati prav Labiju....dizle sem kupoval izklju?no TDI, bencinarje mazda....trenutna 6ka je izjema, ker od rabljenih ni bilo kaj dosti izbire.
OK zdaj je tema, sveti zelo lepo, sem vezal na original potenciometer osvetlitve da ?telam skupaj z ostalo osvetlitvijo avta, samo sedaj nimam primernega fotki?a
Zato se hodi na sre?anja
Mazda 6 CD130SportCombi TE plus 2011 (brez dodatne opreme) cena: 22.700?
VW Passat Variant 2.0 TDI Comfortline 2011 (z nekaj nekaj malega dodatne opreme). Cena: 25.700? Cena ?e sama dosti pove. Passat bi moral biti bolj?i za vsaj 3.000? Ali je res?
?ivjo!
Zanima me samo od kot tebi podatki da pride MAZDA 6 CD130 TE plus samo 22.700 ?. Ker ko sem jaz kupoval avto sem se zanimal tudi za ta vato.In to je bilo aprila letos. In cena tega avta je bila nekaj ve? ko 26 000 ?, brez kake dodatne opreme, pri ?ERBINEKU. Mogo?e bi mi ga spusto za kak?nega jur?ka ve? pa ziher ne.
Prav zato me zanima od kot ti take cene?????????????
Upam da nisi pisal za kak?ne testne.
Labi jo je dobil za 21900 se mi zdi, a se kaj pogaja??
Kot si rekel veliko se govori, nih?e pa ne preveri.
1. objekt mora ?e obstajati s svojo dav?no ?tevilko (le zakaj)
2.
142. ?len
(namenitev dela dohodnine za donacije)
(1) Rezident lahko zahteva, da se do 0,5% dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se v?tevajo v letno dav?no osnovo, nameni za financiranje splo?no-koristnih namenov in za financiranje politi?nih strank in reprezentativnih sindikatov.
(2) Za splo?no-koristne namene po tem ?lenu se ?tejejo humanitarni nameni (vklju?no z varstvom ?lovekovih pravic), nameni varstva pred naravnimi in drugimi nesre?ami, invalidski, dobrodelni, ekolo?ki, kulturni, ?portni, religiozni in drugi nameni, ki se opravljajo v okviru dejavnosti rezidentov Slovenije, ki so po posebnih predpisih ustanovljeni za opravljanje navedenih dejavnosti kot nepridobitnih dejavnosti, in katerim je s posebnim zakonom ali na podlagi posebnega zakona, zaradi opravljanja te dejavnosti priznan poseben status ali dolo?eno, da je njihova dejavnost v javnem interesu ali da je dobrodelna. Za rezidente iz prej?njega stavka se ne ?tejejo rezidenti pravne osebe, ki so jih ustanovile ali katerih ?lani so pravne osebe javnega prava.
(3) Vlada dolo?i podrobnej?i na?in izvajanja prvega odstavka tega ?lena in objavlja seznam upravi?encev do donacij po tem ?lenu.
Pa ja nisi mislil, da sedaj lahko kar talamo denar sem ter tja?
JureS, kak?no si mel ti oceno iz matematke v ?oli? (mogo?e bi lahko kadar ima? preve? cajta, malo potreniral), ker nikakor ne razumem od kje ti izra?un da bi dobili zgolj 10? po osebi (domnevam da je bila mi?ljena povpre?na vrednost). Nimam nekih bajnih prihodkov, pa vseeno moj izra?un pove, da je 0,5% zneska vpla?ane dohodnine - BISTVENO vi?ji. Za znesek 10? bi pa rabili biti krepko izpod minimalca, kar pa resni?no upam, da tak?nih je bolj malo (ali ni?) na forumu!
Ne ?teka? - ti gleda? iz drugega konca kot jaz.....ti nekaj 'podari?' a podarjeni ima s tem stro?ke, davke....
V teh dneh se precej govori o 0,5% vpla?ane dohodnine, katero lahko "po Pre?ernu" uporabite oz. podarite. Lahko bi se npr. ustanovilo MAZDA KLUB SLOVENIJA, pa ?e nas recimo 20 komadov donira teh 0,5% bi se iz tega lahko tiskale razne nalepke, morda maj?ke in kapice, kak?en piknik, itd.
Skratka, ?enkanmu konju se ne gleda v zobe.
Kdor ne ve, o ?em ?elim za?eti diskusijo, pa je tule na kratko obrazlo?eno;
Ne vem zakaj je tolk te?ko vgradit eno ledico (al pa da znak DPF) gori zeleno, ko se izvaja regeneracija - vsak tehni?ni neved bi vedel, da takrat pa? ni dobro uga?at avta
Vedno imam na trenutno porabo, samo je pa res, da je ve?ino ?asa samo AC. Tam pa itak fura? vsaj 2-2.5 krpm. Tako verjetno niti ne morem opaziti regeneracije.
tudi takrat je vsaj 20L poraba
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sicer pa - kako ka?e z bogata?injo?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani