Skoči na vsebino
CX-7 bencin-LPG
Napisano

Imam CX-7 2,3-191kW. Letnik 2008, 50000 prevo?enih km. Poraba bencina se giblje okoli 12,5 l/100 km pri umirjeni vo?nji brez pretiravanja v visoke obrate. Nameravam spomladi vgraditi sistem na LPG. Po pozvedovanju pri PRINS-u in SIGAS-u sem obstal pri dilemi koga izbrati. Pri poobla??enemu srviserju za PRINS sistem sem izvedel, da DISI (direkten vbrizg) motor, ki ga ima MAZDA CX-7 zahteva ob plinu ?e 10 % bencina za hlajenje ventilov. Ne potrebuje pa dodatnega mazanja ventilov. Cena pri Prinsu je 2350 ?, dela trajajo 2-3dni. ?akalna doba je okoli 10 dni. Pri SGAS-u pri katerem je vgradil sistem za LPG v M6, 1,8 bencin moj sin, mimogrede je zelo zadovoljen po enem tednu uporabe in 500 prevo?enih km v CX-7 vgrajujejo sistem TARTARINI za 1650 ? v 2-3 dneh dela. TARTARINI je cenej?i za okoli 40 %. Poraja se vpra?anje, ali je razlika v ceni zaradi kvalitete ali cene dela.]?elim izvedeti mnenja tistih imetnikov enakega avtomobila, ki imajo ?e izku?nje z vgrajenim sistemom LPG te ali one vrste.

Najlep?a hvala za pomo?.

LP

Tupamaros

moje si dobil na ZS - vse o ?emer spra?uje?

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 bencin-LPG
Napisano

Ali je poslanstvo tega bedaka zj***** ta forum ali ne? Kje so admini???????

aaam ce mislis na K.....samo ignore.....

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 bencin-LPG
Napisano

Imam CX-7 2,3-191kW. vgradnja, sistem,izku?nje,napake

imel in se vozi z novim lastnikom. sistem Tartarini Od sigasa. ve bp, le tank predviden za ta avto je porazno majhen - 52l....oz. 40l uporabnih....jaz sem dal 58l in dvignil dno, se vedno malo malo.....flasa?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Karambolirana Mazda 6
Napisano

Hmmm, ajvar je MPSko zalizal z BMW X5 precej mo?neje in zelo dobro skozi pri?el skozi.

Jaz tele slike poka?em An?etu in ti sporo?im - seveda ?e kdo prej pride ne me ?akat, me pa zanima iz kje si - ?e bi blo treba pogledat + na ZS okvirno ceno a ne :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Cao

Evo avto na avto.netu ===> http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5675018&show=1

V karamboliranem stanju!! Brez slik se zaenkrat

LP

?aki, ?aki - odbija?, blatnik in roka??? Pa to sploh ni toliko, da bi sedaj kar adijo avto....

A je celo lu? cela?

Daj kako sliko, pa okvirno ceno, ker mogo?e ?e mene zanima....(ne zame, ampak z An?etom v paci bi pa moj svak lahko bil za)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Brutalna motorna mo?, nisem si mislu da delajo take vesoljske Civic-e z motorjem 83KM (matr fotrov Getz ima iz 1.4 motorja 97KM, pa je identi?ni letnik kot tale Honda)! :whatever:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5645197&show=1

Na? mali swift jih ma 93... :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

na temu ja.

Ampak na P806, Fiat Ulysis, C8 je pa povsod Hdi ma?ina, le da Fiat gor da FIAT logo in pripis JTD, gre pa za Hdi ma?ino (kolega dela na FIAT servisu....) vse dobijo od PSA sestavljeno, le zna?ke dajo gor

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Mnjah sta glasna :) Recmo da gre v plinski tank nekih 10l manj kot v bencinski. Pri moji vo?nji nebi velik pr?paru ane? :) Celih 100km kasnej bi ?u na tank ?telo pa pustu od oka 2x ve? dnarja.

Pa? nardim mal ve? k par kilometrov na dan.

Boss je zagrizen navornik, jaz pa navornik z biv?im sta?om plina?a :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

niti ne... dejansko stanje razen, ?e ma? kestl kot ga ma Jo?a.

govori? o tankanju ne o ?epu - ja v CX7 sem dal ve?ji tank od predpisanega (zato ma Boj? dvignjen podenj v avtu :P ) pa sem komi 400km naredu - to me je motilo ja.

Bi pa spet imel bencinarja - resno razmi?ljam v naprej, samo niso francozi ?e za to + vsaj 80L kesel!!!!! pa ?e ga dam na trugo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Nekam dostikrat tole tankate :ne vem:

jaz sem 2gi? ta teden dizla....

no in spet jamram, spet petrol, ker OMV ni bil mogo? zaradi bikov na cesti - tokrat z aditivimo, ki ga prodajajo na petrolu, isto sranje in ?e ve? do LJ in nazaj ni dokon?al regeneracije :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ja taki ko ne poznajo druga... Fiati papajo pa kr nekje lepo 9-10L... Tudi novejsi...

Nas je Ford transit 2.2 130hp tdci... Jaz imam z njim pri dinamicni voznji, polnim keslom, nalozen za 14 dni, 120L vode pa 4 osebe porabo med 8-8.2L vozim pa se do 100-110kmh najvec ker ima nad kabino " bulo" oz spalnico... Ce ga pa zelo ahtam imam 7.6-7.8 porabo z enako tezo... Jadranska od Murterja do Krka v Punat je bla 8.1.. ;)

Kolega ma forda....katastrofa....ni poletja brez klica servisa v tujini, Fiat - JTD je neuni?ljiva ma?ina.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Predelava na LPG/Avtoplin Mazda 6 1.8 l2006
Napisano

Jah re?mo men zadnih 500km skorajda ni porabu bencina. Kazal?ek se je komaj zaznavno premaknil. Sicer imam plin premalo ?asa da bi lahko z zagotovostjo o cifrah govoru ampak...

Torej predno preklopi na plin v teh arkti?nih razmerah potrebuje nekih 2-4km odvisno a je mestna ali relacijska vo?nja, potem pa bencin uporablja izklju?no samo ?e za v?ig v kolikor se ne shladi preve? avto.

Predvidevam da ni porabil veliko goriva v tem ?asu, plina pa tudi ni porabil za 40l. Ja tud prej je bla poraba preko 8.5 v ve?ini primerov, razen ?e sem bil zlo ne?en z nogo na avtocesti :hudicek: Mestna vo?nja je ?la preko 9 hitro.

Realna ra?unica je nekje med 60-70% stro?kov vo?nje na bencin. V upo?tevanju tudi stro?kov plinskega sistema.

Pa? se najve? se pozna razlika v na?inu vo?nje. So ?e pri top gearu dokazali da prius porabi ve? kot BMW M3 :hudicek:. Ja mislit sej na plin bom mal bol pohodu se hitro pozna :hudicek:

Zmaga je ko gre? tankat pa nikol ne natanka? ?ez 50e !!!. Poln tank benza pa redbull je bil od oka 100e :harhar:

Aja ja na?eloma se lahko tudi dogovoriva pa pride? pogledat sistem v LJ.

Zgolj na ra?un mraza, ker se avto (uparjalnik) dalj segreva, potem je 100% plin na tvojem. Poleti bo? imel en tank od marca - novembra....

Ni pa neumno da enkrat na leto zgoni? samo na benz da malo sistem spuca? pa benz zamenja? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Avtodomarji prisegajo zgolj na FIAT....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

ce mas v leru in ugasnes avto bc ti sploh ne dela :)

(jaz sem tko prevozil cel vrhniski klanc ko mi je zmankal bencina, ni blo serva ampak sem pa prisel do prvega izhoda vrhnika, kjer je bla pumpa ene 200m od cestninske postaje)

Jep v leru so ?rtice....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

prisparal bi neverjetnih 1.5 eur, kar pa lahk povrnes da das v ler k bo kaksen klanc dol :)

On je gorenjska peezda no....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokamera (DashCam, BlackBox,...)
Napisano

Sem poslal vpra?al preko ebay pa mi je napisal naj mu po?lem mail.Verjetno misli prodat mimo ebay-a.Bomo vidli kak?na je cena.

?e pla?amo preko paypal-a smo verjetno za??iteni.?e zmeraj pa lahko re?emo,da ho?emo preko ebay.

Ta staro bi prodal za 100?,?e ne jo bom obdr?al.

ni panike izven ebaya dokler je paypal ker ebay vzame provizijo in se ne more prosto pogajati

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nemci ne bi bili nemci, ?e ne bi imeli vse dokumentirano

izberi svoj avto

http://web2.carparts-cat.com/default.aspx?...1001&12=140

in spodaj klikni na tuv

http://www.dvsegmbh.info/PDF/einbau/12012/...5-004-03-22.PDF

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mislim, da ima prav da zrihta? - 40? pa mir.

Ena varianta je zastopnik, ker ni samo TUV. Potreboval bo?:

- TUV

- izpis optike in poro?ilo o vgradnji - tu se je treba zmeniti z nekom, mu pla?a? optiko, pa da ti ?templja ?e tisto poro?ilo. To poro?ilo dobi? na tehni?nih

Eno leto nazaj sem jih menjal na MX5

veliko se najde preko googla - i??i eibacx XXX TUV PDF (xxx je model)

ali pa pokli?i http://www.amortizer.si/eibach-sportne-vzm...-in-amortizerji

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokamera (DashCam, BlackBox,...)
Napisano

jaz se moram ?e poigrati, pa bom posnel tudi no?nega. Sedaj sem samo montiral in odpeljal brez nastavitev, in na koncu SD kartico s sabo vzel.

Dost dobro se vidi - hud video, kar je za ceno/kvaliteto pri?akovati

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

Za plin ni? ne re?em, ker ga nimam... za diesel v slu?benega ne dajem nobenga aditiva pa gre presenetljivo dobro, ?eprav je TDI 2.0 (tist motor, k naj bi mel najve? te?av pri VAG-u).

V svojega pa vsak drugi al pa tretji tank ruknem 10ml (en zama?ek) tko, da ne vem :ne vem: Sicer je pa res, da sem enkrat (en tank) mel rahlo pocukavanje na Petrolu ampak sem ga me en tankl tud na OMV-ju in na Agipu. Edin pri MOL-u ni blo nikol ni? nepredvidenega. Zdej pa nej bo ?lovek pameten, ?e je lohka. :closedeyes:

moji TDIji tudi niso bili ob?utljivi....no sem vedel da ga tvoja pije na skrivaj :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

Predsodki... :ne vem:

Tankam ve?ino na Petrolu.. slu?beni avti pa skoz na Petrolu in nikoli nisem opazil, da bi bilo kaj narobe.

Boss pozablja? da dodaja? skoraj vsak tank siruiusa

jaz ko sem dal antigrippante od Spektra je predel ko puter na petrol, vedno ko pa je ?isit petrol cuka, na ?isti OMV ne....to ni predsodek...

P.S. Naj plina?i povedo koliko problemoj je s plinom petrola pozimi, zaradi njihove mrazu prilagojene me?anice :vskalo::vskalo::vskalo: , boj?, ajvar, jaz vsi smo imeli - imajo probleme

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

Ok, moji sedajle pozimi definitivno bolj pa?e OMV, zadnji 3je tanki brez pardona, novi Petrolov pa cukanje pri 1500....

o?itno ?obam ne pa?e - aditivi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.