Skoči na vsebino
NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Danes sem vozil novo kio od sodelavca,1.4 turbo. Moram priznati, ?eprav nerad, da ta motor je pa res dober, zvok tudi.

Ima mislim da okoli 280nm navora.To je benzinar, kakr?nega bi morala narediti tudi mazda in bi se druga?e pogovarjali o benzinarjih.?e bo... ko bo...novi x motor vsaj pribli?no tako dober, bo v redu. Aja, pa poraba kie ppo mestu okroglo 8,6l/100 po ra?unalniku.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Zanimivo je, da so Skyactive-X modeli trojke izginili iz cenikov. Zakaj?

Baje, da klenkanja ?e niso odpravili. Izgleda, da so preve? pompozno napovedovali revolucijo in sedaj ni vse tako, kot mora biti.Jaz teh prvih motorjev zagotovo ne bi hotel imeti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

80% v uporabi

Sorry, ?e vedno rad upravljam z avtom jaz in ne on z mano, ko je to le mogo?e.Edino,?e so avtoceste prazne in dolgo?asne vklopim tempomat. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano

No, jaz pa moram res ppohvaliti avto plus v Kp. Tako, kot so se oni popravili je res neverjetno.

Naro?ijo te ob uri, ko pride? ti ponudijo kavico, so vsi prijazni in hitro in kvalitetno naredijo, kar obljubijo.V?asih so bili pa kot ostali-slabi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Lublan?anom bi morali oprostiti obveznost uporabe zimskih gum. Ve?inoma jih tako ali tako ne znajo uporabljat.

Jaz pravim, da jih edino primorci prav obvladamo. Folk mi re?e:mah, jaz bom sedaj spomladi kupil nove zimske gume, jih dam gor in imam potem tri leta mir...?? halo, kaj ne bi bilo bolje kupiti letnih, ker itak na obali ni nikoli snega, ve?ina pa, ko je vi?je od ?rnega kala sneg ne zapustijo tega "varnega" obmo?ja. Tako, da v bistvu nimajo nikoli res pravih gum na avtu... :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ali pa bodo benzinarji, 0,6 litra prostornine, 3 cilindri, en cilinder se bo deaktiviral po klancu navzdol, drugi po klancu navzgor, ?e bo klanec prevelik, pa ?e tretji in bo tako onemogo?eno pretirano vlivanje benzina v ta stroj. Hitrost bo pa elektronsko omejena na 117 km/uro, (samo na ravnini), pri klancih navzdol pa "spu??ena" na 119,43 km/uro.Bili bodo euro 12,poraba deklarirana 7dcl/100.

Max.dovoljeno ?t. oseb v avtu za "normalno"dru?ino-1 odrasla oseba (do 79 kg, takrat ne bodo ve? dovoljeni hamburgerji in ma??obe ter sladkor) in en otrok do te?e 45 kg.Za " ve?je" dru?ine bodo na voljo suvi iz ?rne abs plastike, dovoljene te?e do 670 kg skupaj z veliko dru?ino;dvema lo?enema star?ema, ki ?e vedno ?ivita v skupnem gospodinjstvu in dvema skurjenima" frocoma od ra?unalni?kih igric.Na voljo pa bodo tudi plasti?ni elektri?ni modeli z realnim dosegom 195 km,tako,da bodo primerni tudi za dalj?a potovanja, npr. od Kopra do Ljublane pa ?e celo po mestu bo mo? nekaj ?asa voziti.Nato bo sledilo 3 urno ?akanje na el. polnilnici, da pride? na vrsto, vmes bo dru?ina lahko sko?ila na ogled ?ivalskega vrta in nato urno domov...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Pri nas imamo M3 120 in CX-5 165, oboje 2WD MT, in ni nobenih problemov glede mo?i motorja. Pa? mora? znat voziti (predividevati) pri optimalnih obratih. Poraba ostaja nizka. Edino kjer ga zmanjka je na AC - se zna peljati normalno, divjat/skakat pa ne more?.

ps Zanimiv 2019 M3 AWD review:

Saj 165 konji?ev izgleda res veliko. A pri 2000 obratih jih ima? samo 50 na razpolago in 175 nm navora.Tej konji so malo zavajajo?i, saj jih max. ?t. le redko dose?emo. In takrat je poraba... :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Mazda res brca v temo s tako svoh motorjem v trojki

Ma, v bistvu bi lahko bilo tako, samo bi morali dat tudi noter eno turbinco, pa tam ene 200 konni?ev za bolj ?portne tipe. Pa bi imeli ?parov?ka za nedeljske panoramske oglede in ?portno zver za "prave" mo?ke(take, ki imajo ?e vedno pora??ene prsi in noge) :)

Tudi v 6-ki bi lahko ta mo?nega optemili z turbino in bi imeli tudi tam zverino z blizu 300 konji?i. Dodali bi kak difuzor?ek in spojler?ek in to je to.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

js sm namest unih razponkanih dal gor nove sava :D katere bom dal zadaj, spredaj bojo pa dve rabljeni da bom meu filing ce drzijo .. tko da ne bom glih vedu kok drzijo oz se nucajo savske... pa drugo leto

drgac pa glih dons k sm jih mislu zamenjat... preberem da bo u tork spet sneg do 600... jebemuu

Sem napisal nekje, da prihaja ?e zadnji sneg in da gor pri vas ?e malo po?akajte z letnimi gumami.

No, mogo?e pa ne bo ni?...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozdravljen

hvala za ponudbo ogledal, vendar sem prisel do zakljucka tudi po mnenju nekaterih "strokovnjakov" da bom najprej zamenjal avto za kaj mocnejsega oz za avto kateri ima vec navora, saj ne se z dvemi majhnimi otroki ne mislim zajebavat se z avtom ce se mi bo po moznosti pregreval tko da bom se malo pocakal s prikolico....imam pa v planu kupiti novo oz staro do 5 let.

Alora mora? kupit dizla, najbolje 175 konjskega in bo? imel mir glede prikolice.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Se strinjam... ?e jih menjuje? pa? da? zadnje naprej in obratno.Ponavadi so itak sprednje malo bolj obrabljene.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ampak res, jaz bi dal zadaj bolj?e gume,ker ?e ti zadek zbe?i, se ne re?i? kar tako.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano

Nejc,?e bi mene avto tako zafrkaval, da bi bil ve? pri mehanikih kot na cesti, bi bil ?e zdavnaj kup o?gane plo?evine na kaki njivi. Jaz sem imel podobno sranje z p ugijem 306.

Mi je kar ugasnil in ga za vraga nisem mogel v?gati. Pa je pri?la avto vleka in glej ga zlomka-v?ge?Pa so menjali na servisu glavni ra?unalnik, pa to pa ono, za silo so ga zakrpali in je ?el na brzino od hi?e.In sem si obljubil, da nikoli ve? francoza k hi?i. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Sej, ?e sem ?isto iskren,gre Kia v pravo smer z oblikovanjem svojih modelov, ki so res v?e?ni. Za razliko od skoraj vseh premium znamk, ki so skoraj vsi kr neki, ?e ?e ne neuspeli oziroma dolgo?asni. Mislim, da bo v prihodnosti kia imela najlep?e avte poleg mazde, ?e ne bodo krancljali vseh modelov z plastiko in se upali biti ?e bolj druga?ni in od?tekani.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak navor...kako blendanje tovornjakov...ne spravjajte ?loveka v strah, no...

Zakaj 145 konji?ev ni dovolj za vleko prikolice? Zakaj je samo dizel za vleko prikolice? Kako so avti 30 let nazaj vlekli prikolice na morje, ko ?e ni dizlov blo? Zdaj bo pa samo na dizla dovoljeno priklop za prikolico montirat al kaj?

Po predpisih se bo ?ist komot peljat s tem avtom in prikolico, pa sklopka ne bo ni? trpela...

Pred leti so pa? benzinarji delali kolone proti Kozini, ko so sopihali in kuhali...in kamioni so jih prehitevali.

Sej pravim, da bo ?lo za silo, a dizelska m6 bi mu samo pomahala v slovo in ?e je ne bi bilo ve? na spregled. In ja, dana?nji tovornjaki z 560 konji in ve? gredo enako hitro po ravnem in v klanec... in ja, taki blendajo benzinarjem, ki sopihajo v klance. Razen, ?e ni to kak benzinar tipa porsche cayenne, ki ima tudi navora za izvoz... to je to. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto ima zelo dolgo prera?unane prestave in malo navora. Za vleko po?itni?ke prikolice bi bil bistveno primernej?i dizel, a bo ?lo tudi s tem. Seveda pa bo sklopka bolj trpela ob speljevanju na strmih klancih oz. prelazih.

Za vleko je pomemben navor, ko ga pa ta benzinarka nima v izobilju. Verjetno za silo bo ?lo a najbr? v kak ve?ji klanec ti bodo kamionarji blendali, da se jim odmakne?. Pa sklopka ne bo najbolj vesela... :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Kar se ti?e bencina in dizla smo kar vredu,za plin pa ne vem. Lp

To?no tako. Veliko italijanov tanka dizel pri nas in na njihovem mazda forumu izredno hvalijo na? omv dizel.Pa ne zaradi ni?je cene. Nekateri pravijo, da je celo bolj?i od njihovega agipa.Tako, da mislim, da ni ?tos v slabem gorivu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Bo kr dr?alo. Pri nas na ?ihtu imamo 2 plinska generatorja, ki jih servidirajo Avstrijci in pravijo, da imamo zelo slabo kvaliteto plina, kot ostala juga.

Tudi, ko pridejo avstrijsci kaj servisirati, montirati k nam se vedno nekaj prepucavajo in va?ijo, na koncu pa naredijo slab?e kot na?i in morajo re?evati reklamacije na delo +material. Drugi?, ko pridejo, pridejo z uhi dol in potiho.

Tako, da njihovo mnenje ni glih nekaj merodajno. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.