Kolk pa ?e ma DPF? Oziroma kaj je druga? pri jermenu al je z DPF al brez :ne vem:
napenjalc je isto - ampak ne verjamem v zgornjo cifro ravno, ker samo napenjalec MIKRO jermena z jermenom je skoraj 300e, kje je ?e glavni jermen, ?ponar zanj, olje......
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
pa ?e to - snema tudi serviserje - njihov uvoz v delavnico, izvoz, na parkiri??u, vidijo se radarske kontrole, semaforji itd - cela zmaga, kvaliteta je res dobra.
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Jures, ne bi se strinjal s teboj, ta majstr je imel ?e od nekdaj OGROMNO dela (poznam ga cca. 3 leta), tako da ni fora samo v mazdah, pa? pa se ga je enostavno (upravi?eno) prijelo dobro ime in folk ko ima enkrat njega za serviserja, dejansko nima razloga za menjavo!
Vem...predvsem renoje...
P.S., to je bil sarkazem, zdej in prej
Tudi sam se zanimam za predelavo na plin.Vsi so svetovali, da ?e ne potrebuje? je lahko ?kodljivo mazanja.Ne vem zakaj, ampak verjetno ?e vedo zakaj.Nekateri novej?i modeli npr.?koda ima hlajenje ventilov z bencinom in tam ni mogo?a predelava samo na plin, ampak se vedno me?a.Pa pustimo ?kodo.
Sam imam drugo vpra?anje.Zanimam se za CNG-zemeljski plin in ne LPG-autoplin.
Je ve? prednosti.Edina ovira je tankanje(in malo ve?ja cena vgradnje zaradi ve?jega tlaka rezervoarja).Edina ?rpalka v Sloveniji je v Ljubljani.
Na internetu sem na?el zadevo za doma?e polnenje.Izdelujejo v Italiji.
Ne znam Italjansko in popolnoma nikjer ne pridem do cene.Tudi v Nem?iji prodajajo, vendar je cena zopet na voljo samo za firme.Mi lahko kdo kaj pomaga z informacijami....
V zda je cena nekje 4500-5000 USD.
Na?el sem tudi na kitajskem, a je cena z prevozom in carino zelo zasoljena, pa ?e navsezadnje je kitajska roba.Pa ?e v EU ne bodo spustili zaradi homologacij itd...
Zemelski plin je ?e najbolj?a varijanta, ?e bi imel lastno polnilno postajo.Najcenej?i prevoz in odvisen od gospodinjske cene plina.
Erdgas imajo po celi avstriji - je cenej?i a ti iz prve roke povem da avto NE GRE NIKAMOR! to je zgolj za mestne avte in ekologijo...
Pa sam sem imel izku?njo, da sem hotel v italiji dati plin, a so slovenski zlatarji vele za??iteni - ne more? homologirati zadeve brez lokalnega poro?ila o vgradnji, izjave o tesnenju...itd...
Jaz bom vzel to cenej?o, ker imam namen jo dati nekje v sredino nad glavo, da snema tudi moj kokpit - hitrost, ?migovce....GPSa ne rabim, navigacija bele?i vse poti in hitrosti (igo Primo dodatna funkcija )
ne vem meni ne moti, karkoli je na firmo gre vedno na kartico
ne da te ne moti - po zakonu ne sme iti ni? kar je ve? kot 50? na privat kartico, ra?un pa na podjetje - dav?ni prekr?ek....oz vr?ejo ven iz stro?kov. Tudi ra?unovodski servisi to ven me?ejo ker so oni v prekr?ku ?e ti to delajo
Vem, da je idiotski... in upam, da ga kmalu ukinejo... in da tisti, ki ga je predlagal odleti s stolcka ... Sem ravno pred nekaj dnevi gledal en prispevek, kjer so primerjali to situacijo drugod po Evropi... in imamo najnizjo omejitev glede tega... Ponekod spolh ni omejitve (Avstrija, Nemcija,...)... najnizja drugje pa se mi zdi, da je bila okoli 1.000? ...
Sedaj je omiljen - tako da ?e si v tujini velja zakon dr?ave, ?e pa pla?uje? iz SLO v tujino pa na?
Primer: s svojo kartico na privat ime lahko pla?am hotel v Franciji na licu mesta, ne smem pa iz Slovenije preko neta pla?ati karte na Air France....ta mora biti od podjetja
Tako da sedaj hodim naokolil oboro?en s plastiko....
V bistvu se borimo sami s seboj z nekimi pravili, pri S.P. je pa to ?e duplo butasto....
Jaz sem jo hotel kupit 27. decembra... pa mi je niso hoteli nikjer prodati... ker so ravno tisti dan uvedli tisti novi zakon, da ce zelis imeti racun na podjetje (da mi v sluzbi povrnejo strosek), je omejitev za placilo 50?... kar je vec pa samo s poslovno kartico ali preko racuna... In ker sem potem cakal, da mi v firmi povedo, na kaksen nacin jo lahko kupim, sem jo sele potem po novem letu
Ta zakon je idiotski....si delam sedaj kartice...na pa so banke spet malo pridobile
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5656344&show=1
?e en ajvar
Povezava za deljenje
Deli na druge strani