Skoči na vsebino
Gume
Napisano

Vsakdo ve zase, kaj bo montiral gor na avto. Zato pa se prodajajo tudi razne ?unga lunga gume, da lahko tudi tisti, ki nima za ene ornk gume vozi kolikor toliko avto okoli.

Zmagovalna kombinacija pa je ?unga lunga zimske gume celo leto. Kaj pomaga nam ostalim, ?e pravo?asno zabremza?, ?e te lahko kdo od zadaj nabije z 30/uro,ko ti ?e stoji?. Potem pa razni "strokovnjaki" pi?ejo o prevelikih hitrostih, neupo?tevanje varnostne razdalje in podobne umotvore. Tak?ni bi morali imeti varnostno razdaljo 250m.

Slabe gume-to je to!... in nikakr?no pametovanje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Tudi meni ni jasno, zakaj se ravno pri gumah var?uje.Vidi? bmw-je in podobno gor pa xy gume.A to pomeni, da mora? bit frajer tudi ?e nima? za burek ali ti je vseeno za tvojo varnost.Ko je govora o starih gumah sem ?e videl, kako so parkirali v jarku ali ograji.

Pa so imele gume ?e ful profila a trde kot ?ve?ilni prilepljen pod mizo.Sej z normalnimi kilometri na leto jih itak spili? pravo?asno in jih mora? zamenjati. No, nekateri si pa privo??ijo luksus in kupijo stare ?e rabljene. Tej so ?ele pravi pacienti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Skyactiv G - bencin
Napisano

Po 17.000km prevo?enih je poraba 5.4 l /100km. Vsak dan AC. Vo?nja 110-120km/h, pnevmatike GY UG9 (16''), motor 2.0 120. Izjemno zadovoljen z avtom.

AC-110?A tako hitro vozi? zaradi manj?e porabe? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Alex, a ti to resno? Pa ne more? mo? motorja primerjat s fer?terkerijo, k nima ni? skupnega. Ljudje ti posku?ajo razlo?it, da je 122KM motor samo softwersko zadu?en 165KM in tukaj ne gre za klasi?ni turbo tuning ampak zgolj za odstranitev SW blokade. In ja motor je po tem bistveno bolj pro?en in posko?en.

... kot pije manj avto z magnetki. :)Saj sem vozil benzinarja in sem videl, koliko je bil "posko?en".Ko sem zapeljal potem gelipterja z mojo staro 6 ko je mislil, da imam ?ipano, ko ga je prilepilo na sede?. To je posko?en avto. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

V Avstraliji jim tudi o?itno bolj kot ne dol visi za ekologijo, oz. zagotovo niso taki ekoteroristi, kot v Evropi. 114 kW namre? sploh ni mild hibrid, torej so enostavno star motor porabili za nov avto.

Glede ?ipanja: dr?i, motor se v bistvu samo odpre na toliko, kot sicer iz tovarne zmore, preden ga s SW zamorijo. Ne gre za prirastek 5 konjev, kot je to pri "obi?ajnih" NA bencincih. Tako kot tudi ni? ne pridobi?, ?e da? ?ipat tovarni?ko povsem odprto skyactiv G165 verzijo. Za 5 konjev se zadeva zagotovo ne izpla?a, vsaj dokler ne menja? ?e nekaj komponent, kar pa je finan?no mucho ???.

Alex: 30 konjev dokazanega prirastka verjetno ni placebo efekt, ?e je zadeva ?rno na belem. :)

Meni sami konji ne povedo ni?. Edino ob?utek je pravi in tam verjetno povpre?ni voznik ne bo opazil ni?.To je podobno kot pri zvo?nikih in watih. Sami wati meni ne pomenijo ni?, va?en je izkoristek (decibeli). Tukaj pri avtih pa navor. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

?e tole: v Avstraliji ima osnovni 2.0 114 kW, torej 155 PS, verjetno odgovarja evropski verziji 165 PS, ki je bila do zdaj na voljo v mo?nej?i razli?ici trojke oz. se povsem odprt motor dobi tudi v 6 in CX-5. Zakaj te verzije ni v Evropi? Avto kar kli?e k mo?nej?emu motorju, chip tunerji pa se ?e veselijo, enako kot pri zdaj?nji razli?ici. :)

Samo to ?ipanje teh benzinarjev je bolj bla?ev ?egen ali po doma?e placebo efekt.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Haha, pri ceni tega kvazi premium goriva bi moral imeti 10% ni?jo porabo, da se splojh spla?a. Realnost je pa taka, da ni nobenega prihranka pri porabi in pomeni samo dodaten udarec za ?ep - pri 60litrih je reci in pi?i 9 EUR. To je pa pa?tet za cel teden.

Jebe? pa?tete iz hoferja... je pa kul ob?utek, ko pride? na blagajno in pla?a? to goeivo... si kar nekako pomemben.Druga?e pa sem tankal to gorivo zato,ker je v dolomitih pono?i - 30.:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Eno zanimivo stvar sem v?eraj ugotovil ko sem se vozil z Garminovo navigcijo,da mi hitrost po avt.?tevcu isto ka?e kot Garmin! Ponavadi vsi ?tevci la?ejo od 3-5 km. Lp

Jaz sem jeseni tudi testiral in mi je z 19" kazalo tudi do kilometra enako na ?tevcu. Pohvalno za Mazdo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Moj pa ?e bolj nakrgan kot juresov, tudi truga, po avtocesti ne manj kot 130 poraba

5,9.Ta dizel ima res rad avtoceste. Aja, tankal sem specialno maxxx omv nafto.

Sem mislil, da bo - 30.:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Francoz prijetno presenetil. Polna obremenjenost, zimske gune, truga, s kontra vetrom (bura jo? pu?e), preko Reke po magistrali do Zadra 5,9L naprej do Makarske po AC kon?na 6,2L

... ja, hitrost pa 100 na uro. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Meni se je pri ogledu nove trojke utrnila misel ?e nebi bilo bolj smiselno kupit MX5. Po dru?inski uporabnosti bi bila tam tam.

Sej po eni strani ima? prav.Dan danes delajo avte, da so v?e?ni o?em. Enako je z suvi. Nimajo veze z pravimi suvi, so le oble?eni ve?inoma majhni in slabi avtki. Prav tako je z dvignjenimi in z plasti?nimi blatniki ozalj?animi karavani.

Tej pa niti lepi niso niti uporabni za tisto, za kar mislijo, da so.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Ha ha ha - to je 12L nafte, da prisparas 0,5 na 100. Sva?ta res.

To je bolj, da ti ??istiinjektorje. Osledica je zato manj?a poraba. A ni lepo, da ti pije manj?... cena ni va?na, va?en je filing, ko koga vozi? in stalno gleda na ra?unalnik in se ?udi porabi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Zgleda kot da ne. Takole mi je pri?lo na misel ve? teorij. Ena je tista o razli?nih kvalitetah za razli?na tr?i??a. druga je da je glih moja serija bila slaba - bila je ?isto prva serija karavanskih ?estic v Slo. Teorija o tem, da na primorskem pozimi manj posipajo ceste zagotovo dr?i, ne pojasni pa dejstva da se pri meni bilo potrebno zato, da je barva ratala ?mirgel v samo 14 dneh, medtem ko tebi v mnogih letih ni. O?itno sem imel jaz "sre?o".

No, kon?no se strinjava. Avti za razli?na tr?i??a SO razli?ni in ja, nisi imel pa? sre?e z avtom.

Da ne bo pomote, tudi kolega, ki ima prvo serijo M6 in jo je kupil novo, je v precej klavrnem stanju... ker jo po mojem ni opral v ?ivljenju oz. v celi dobi avtomobila. Zadnji?, ko sem "razvajal" mojo ta novo 6-ko,je pri?el mimo in za foro sem mu malo spoliral havbo. ?ele takrat je ugotovil, da je njegova v bistvu sive barve in ne temno siva kot moja.

Njegova je ?e face lift a izgleda kot o?ka moji, ki vsa sije in je mladostna.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Mrau?k m?k, pa izgleda, kot da se vozi? stalno po makadamu in resno rabi? kar konkretne zavese.Spet smo tam... moja nima niti pikice od kamnov za kolesi.

Ali sva imela midva isti avto? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Ej za ta aditiv reklamo sem tudi jaz videl plakat na mizi v KP ime+830 al neki tazga je oznaka. Lahko pogledam jutri ko peljem avto na vpoklic.

Jaz danes nisem imel ?asa. Dej vpra?aj, ?emu slu?i ta ?auba oz. koktail in kam se to vlije in zakaj je dobra?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Harakiri, harakuri dol ali gor, ima Mazda to res super re?eno. ?e si zadaj povle?e? kljukico in ?e ima? ravno dno, kjer komot dva odrasla spita.Druge znamke imajo neko bledo kopijo tega. Baje da se v ve?ini znank ta sistem ornk kvari.

Meni je sicer vseeno... samo takrat, ko so malo bolj govorili okoli tega Karakuri sistema, je bilo tako razlozeno :) ... In v zadnjem casu tega itak ne oglasujejo vec prav posebej ... in lahko da imajo tudi drugi sedaj tako narejeno ... 

In po pravici povedano me boli "K", kako se cemu rece... vem pa kaj imam od opreme v avtu ... 

In za tvojo cehinjo sem skoraj preprican da lahko tudi dokupis zavesice... mogoce ne originalne od Skode... skoraj gotovo pa kitajci kaj nudijo :) ... ce je le kaj povprasevanja po tem ...

Samo res, sem na njihovem forumu opazil, da imajo o zavesicah takih in druga?nih tri ?etrtine foruma pokritega.So doktorirali iz tega. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Evo tu so dokazi, da se nave?em na temo pti?ji iztrebki. Tale "mojstrica" od moje sosede tudi vsako prestopno leto opere avto z enim vr?em vode. In, da ima ?e ve?jo nesre?o vsak dan pre?di na njenem avtu velik galeb. In rezultat tega je tole.:)

post-399-0-90118900-1550757612_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano (urejeno)

Kako da nimajo? Kaj se razume pod karakuri sistem? A ni to, da pritisne? na gumb in se zlo?ijo v lepo ravno povr?ino za razliko od drugih znamk, ki jim to nikakor ne uspeva in nastane ?kalin(ali stopnica).

In ne, se ne trudi, ker je ?e vedno nad povpre?jem vsaj kar se ti?e oblike. Druge znamke izdelujejo itak ?e samo "suve', ki ne sme? z njimi niti na travo, ker ostane? glih tam.

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ponavljam, z nobenim avtom do sedaj nisem imel problema z rjo, ?e z yugotom ne. In ?e vedno imam teotijo-?e ima? ti avto rad bo imel tudi on tebe..

Spet si bom sposodil kitarsko sceno. Nekdo da na kitaro nove strune. Po dveh tednih so ruzne.

Meni zdr?ijo tudi par mesecev in jih menjam, ker izgubijo zvok.

Zakaj je tako? Ker jih vedno po igranju obri?em z navadno suho krpo. In je podobna zgodba kot pri avtu-slani pot, kisla ko?a in grejo. In potem se prito?ujejo prodajalcem kaj so jim prodali. Isto je z avtom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ampak zanimivo, pri enih znamkah ima? tudi jebiveter lastnike, pa se jim ne lu??i in ne rjavi avto po 5ih, 10ih letih. Pri Mazdi mora? pa vzdr?evati lak in prati skoraj po vsaki vo?nji po soli itd, da ne zarusta.

Vse znamke gnijejo prej ali slej.

Na nekaterih je vidna rja na drugih je pa skrita in je avto nevaren, ker nima ve? trdnosti.

Glih v?eraj sem gledal oddajo prva pomo? za klasi?ne avte in so imeli v obdelavi mazdo rx 7 staro ?ez dvajset let. In so ugotovil, da je to prvi avto v oddaji, ki nima skoraj ni? rje.

Ponavadi imajo take avte tam, ki sodijo samo ?e na odpad.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.