Evo jaz sem pa zamenjal baterijo v ključu. Javlja kar nekaj časa že in sem rekel da bom potestiral koliko časa drži. No včeraj mi je pa zjutraj med vožnjo začela piskat da key not found. Je zmrzu ključ od mraza zgleda, ker ga odlagam v sredinsko konzolo, avto imam pa zunaj.
Sem imel sedaj Varte, zdaj sem pa vzel Duracella, ker sem kupil duo pack in so imele novejši datum proizvodnje (08/2023).
1. stvar ki sem jo opazil je da dela izjemno hitro, tudi star mazda ui po posodobitvi dela malenkost hitreje. Sicer tega nikjer nisem zasledil med besedili za posodobitvami in nisem ziher, a je placebo efekt, ampak isto mnenje ima tudi @Janez007
2. stvar ki mi je zakon so pa google maps, užgeš in ti sprot priporoči drugo pot, če je gužva. Imaš tudi aplikacije za konferenčne klice ala teams in webex, včasih imam kak sestanek iz auta in sem bil na bluetooth, direktno iz aplikacije sedaj še nisem probal... tudi izbiraš lahko apple maps ali google maps in ti potem se on zapomne kaj ti bo dal na "domač" zaslon kot primarno navigacijo
3. stvar ki mi je minus je predvajanje sporočila, prej sem dobil SMS in ga je mazda izpisala na zaslon in razložila v polomljeni angleščini - sedaj mi iphone ne pusti sporočila vidt, ampak ti ga prebere samo siri, kar je seveda za slovenska besedila totalno neuporabno...nevem pa kako je na androidih
Uglaunem hvala @vzupan3 ki je takrat reskiral in probal ta kitajski modul, mislim da ti je pol foruma lahko hvaležnega
Zunaj že izgleda, sam ko pa notri vidim tisti grd enkran na sredini me pa vse mine. Nikakor ne razumem zakaj teh velikih ekranov ne implementirajo lepo všečno v armaturko. Verjatno je lažje pripeti kot obdelati al kaj.
225/45/18 so vedno na 2.8, medtem k so 215/55/17 na 2.5. Nimam nikoli pobranih robov ali neenakomerne obrabe. Tekom leta vsake toliko preverim tlak to je pa to. Letno naredim 25k km.
2.8?
Če jaz napumpam na 2.8 bom pol podvozja pustil do LJ, ostala polovica bo pa nazaj grede razpadla.
Kaj ni pomembno - a da se pelješ skozi naselje 55 al pa 75 tud ni pomembno - v obeh primerih si čez omejitev. Dej lepo te prosim no, seklaš ga in da se vrnem nazaj na gume. A jih polniš s plinom, da ohranjaš enak tlak tudi ko so segrete? A si poskusil testirat pred vožnjo hladne in po vožnji tople. To so vedno razlike, kot so razlike med samimi tipi gum. Je pa bolj nevarno imet gume 0,2 al pa 0,3 pod minimumom kot pa 0,2 al ap 0,3 nad to zapisano mejo.
In ne Bini ne boš nič kaj drugače obrabil gume oziroma bi rekel, da so prej pravilno obrabljene kot ne, če daš par desetink bara zraven. Da o legi na cesti pa raje sploh ne bi komentiral. Lahko pa preveriva spomladi na mojih letnih kako je z obrabo, ker jih imam napolnjene 2,7 spredaj in 2,5 zadaj
pred 3 urami je Janez007 napisal:
Joj gospod to pa čisto narobe polnite, razen če imate spredaj 3 potnice na sovoznikovem sedežu
Zdaj mi naj nekdo pove, še posebej @Bini, koliko naj napumpam gume, ker proizvajalec navaja 2 tabeli, za manj obremenjen avto in za bolj obremenjen avto. Pri nas se obremenitev spreminja, torej naj vsak dan (za vsako vožnjo) po potrebi prilagajam tlak v gumah? 😃
Sam sem tokrat napumpal po tabeli "največ 3 potniki" +0,15 bara spredaj, + 0,25 bara pa zadaj ... večinoma se pelje z avtom 1 oseba, kdaj, vendar redko, pa tudi 5.
Saj to glih cudno. Zato sem napisal ce je kaksna kataloska ker potem je to klasicna svecka ilkar7l11 ngk. Samo zgleda je razlika da neda popolne iskre ampak samo malo manjsi tok in manjsa iskra posledica pa 'pacanje' iskre. V glavnem te cene so nateg stoletja.
Jao te pooblaščenci special svečke noroo
AMPAK kaj pa X186 motor?? Ali sta oba ista oznaka 179km?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Aja ne...opozarjat me je začel kakšne 14 dni nazaj
Nazadnje sem jo menjal 8 november 2022, včeraj je pa 28 november 2023
Tako da 1 leto
Povezava za deljenje
Deli na druge strani