Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Evo jaz sem pa zamenjal baterijo v ključu. Javlja kar nekaj časa že in sem rekel da bom potestiral koliko časa drži. No včeraj mi je pa zjutraj med vožnjo začela piskat da key not found. Je zmrzu ključ od mraza zgleda, ker ga odlagam v sredinsko konzolo, avto imam pa zunaj. :lol:

Sem imel sedaj Varte, zdaj sem pa vzel Duracella, ker sem kupil duo pack in so imele novejši datum proizvodnje (08/2023).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 16 urami je Hixxy napisal:

kako vam je po upgradu?

Se je splačalo?

Ja, normalno!

1. stvar ki sem jo opazil je da dela izjemno hitro, tudi star mazda ui po posodobitvi dela malenkost hitreje. Sicer tega nikjer nisem zasledil med besedili za posodobitvami in nisem ziher, a je placebo efekt, ampak isto mnenje ima tudi @Janez007

2. stvar ki mi je zakon so pa google maps, užgeš in ti sprot priporoči drugo pot, če je gužva. Imaš tudi aplikacije za konferenčne klice ala teams in webex, včasih imam kak sestanek iz auta in sem bil na bluetooth, direktno iz aplikacije sedaj še nisem probal... tudi izbiraš lahko apple maps ali google maps in ti potem se on zapomne kaj ti bo dal na "domač" zaslon kot primarno navigacijo

3. stvar ki mi je minus je predvajanje sporočila, prej sem dobil SMS in ga je mazda izpisala na zaslon in razložila v polomljeni angleščini - sedaj mi iphone ne pusti sporočila vidt, ampak ti ga prebere samo siri, kar je seveda za slovenska besedila totalno neuporabno...nevem pa kako je na androidih

Uglaunem hvala @vzupan3 ki je takrat reskiral in probal ta kitajski modul, mislim da ti je pol foruma lahko hvaležnega :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 11 minutami je ignacij napisal:

Zunaj že izgleda, sam ko pa notri vidim tisti grd enkran na sredini me pa vse mine. Nikakor ne razumem zakaj teh velikih ekranov ne implementirajo lepo všečno v armaturko. Verjatno je lažje pripeti kot obdelati al kaj.

Ceneje je kot fizični knofi :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 2 urama je mazdaman napisal:

Bil Septembra v Italiji in sem začel dobivato pozdrave. Kar preko gmaila pošiljajo kazni.

prekoračitev za 2,2 km/h in kazen 66€

Septembra? So si pa vzeli čas :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Hixxy napisal:

Mene pa zanima kdo bi mi bil pripravljen pobarvati čeljusti. Res so grdo zarjavele, sam pa nimam ne znanja ne orodja da bi sam to naredil.

Hvala ze vnaprej.

Jaz bi ti svetoval da jih kar odmontiraš, pa se jih speska, potem pa tista broza barva kot jo ima @scania pa gasa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 16 minutami je Gregster napisal:

Ko sem menjal je nisem dal. Pozabil. Zadnič pa pogledam, če kaj pušča. Pa nič. Ampak bom vseeno dal😁

Obvezno podložko gor, obvezno staro če nimaš nove. Ko zategneš po pameti, ker se potem itak še samo od sebe zapeče.

Sem imel primere, ko sem moral po pajser, da sem odvijal vijake od karterja. Eni pritegnejo ko pri norcih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 urami je godlike napisal:

Potem pa pelji k drugemu vulkanizerju.

Moj pogleda večini na to na tablico, kolko naj pumpa. Mene pa vpraša, ker me že topko pozna.

Servis na Mazdi preveri tako pritisk, kot profil.

Najboljše je, ko ti guma do naslednjega leta dobi globji profil. Vauuu, sam od sebe raste 😆

Ja pri meni tudi :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 14 minutami je Scr3am napisal:

225/45/18 so vedno na 2.8, medtem k so 215/55/17 na 2.5. Nimam nikoli pobranih robov ali neenakomerne obrabe. Tekom leta vsake toliko preverim tlak to je pa to. Letno naredim 25k km.

2.8? :blink:

Če jaz napumpam na 2.8 bom pol podvozja pustil do LJ, ostala polovica bo pa nazaj grede razpadla.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 7 minutami je Tilen5 napisal:

slika.png

večina jih bo navila cene - popust, pa boš nakonc v večini primeru plačal več kot pred blackfriday,.. jst u lajfu nims nič kupu na bf

Ma zdj majo dejansko to pravilo za najnižjo ceno zadnjih 30 dni tko da bo težje to pofejkat :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

Kaj ni pomembno - a da se pelješ skozi naselje 55 al pa 75 tud ni pomembno - v obeh primerih si čez omejitev. Dej lepo te prosim no, seklaš ga in da se vrnem nazaj na gume. A jih polniš s plinom, da ohranjaš enak tlak tudi ko so segrete? A si poskusil testirat pred vožnjo hladne in po vožnji tople. To so vedno razlike, kot so razlike med samimi tipi gum. Je pa bolj nevarno imet gume 0,2 al pa 0,3 pod minimumom kot pa 0,2 al ap 0,3 nad to zapisano mejo.

In ne Bini ne boš nič kaj drugače obrabil gume oziroma bi rekel, da so prej pravilno obrabljene kot ne, če daš par desetink bara zraven. Da o legi na cesti pa raje sploh ne bi komentiral. Lahko pa preveriva spomladi na mojih letnih kako je z obrabo, ker jih imam napolnjene 2,7 spredaj in 2,5 zadaj

pred 3 urami je Janez007 napisal:

image.png

Joj gospod to pa čisto narobe polnite, razen če imate spredaj 3 potnice na sovoznikovem sedežu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Zdaj mi naj nekdo pove, še posebej @Bini, koliko naj napumpam gume, ker proizvajalec navaja 2 tabeli, za manj obremenjen avto in za bolj obremenjen avto. Pri nas se obremenitev spreminja, torej naj vsak dan (za vsako vožnjo) po potrebi prilagajam tlak v gumah? 😃

Sam sem tokrat napumpal po tabeli "največ 3 potniki" +0,15 bara spredaj, + 0,25 bara pa zadaj ... večinoma se pelje z avtom 1 oseba, kdaj, vendar redko, pa tudi 5. 

image.png

Napumpaj vse 4 na 2.5 ali 2.6

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 57 minutami je scania napisal:

Saj to glih cudno. Zato sem napisal ce je kaksna kataloska ker potem je to klasicna svecka ilkar7l11 ngk. Samo zgleda je razlika da neda popolne iskre ampak samo malo manjsi tok in manjsa iskra posledica pa 'pacanje' iskre. V glavnem te cene so nateg stoletja.

Jao te pooblaščenci :lol: special svečke noroo :punk::zoom-zoom:

AMPAK kaj pa X186 motor?? Ali sta oba ista oznaka 179km?

https://www.autodoc.si/ngk/7615881?search=NGK+Vzigalna+svecka+(94124)

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 51 minutami je Bossek napisal:

Na racunu pise:

Koda: HF0118110

Opis: Svečka vžigalna

image.png

Dans še nisem pil, ampak po tej kodi meni vrže ven NGK 94124, ki je ista svečka kot za moj dinozaverski G192 :lol: @scania

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 18 minutami je SpEkTr napisal:

Res so drage ... so pa dvoje , odvisno ali ima motor aktivacijo cilindrov ali ne. Zgornje so za primer, ko motor to funkcijo ima.

A si ziher, da so dvoje? Ker potem moraš pri 120kkm menjat oboje? :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 7 urami je TBA napisal:

Hahah po dveh sezonah so pr men gume že za v smeti. 

🤬 uvinki

A se ti že al kdo vozi v AT? Kje se voziš

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.