Skoči na vsebino
Gume
Napisano

meni je dosti "brezvezna" ocena, ocena na ledu (wtf, kje pri nas pa to je, itak ti nobena guma ne prime na ledu) in poraba goriva (wtf....na to pa res ne gledam, ker mi je vsseno)....ko sem bil pol leta na Finskem, kjer cest ne plužijo kot pri nas, imajo vsi gume z bodicami in tam se sploh nihče ne obremenjuje ali so dobre v plundri, snegu, mokrem :), imajo svoj nokian z bodicami in vse BP :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 sedan
Napisano
pred 25 minutami je Alex napisal:

No no tako hudo pa zopet ni. 

Na moji stari 6- ki, ki ima tudi dvomasni vztrajnik, je pri prevoženih 245 Kkm na avtu še vedno original sklopka  in tudi vse ostalo. in vse deluje še vedno b. p. 😊

Tvoja "stara"6tka je verjetno še klasični dizelaš, brez dpf in ostalih eko bedarij....s temi km je verjetno ravno dobro utečen stroj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 sedan
Napisano
pred 10 minutami je Alex napisal:

Najbrž tak občutek na menjalniku, ker gre pri 165 vse skupaj bolj počasi, pa imaš več časa, da ročico prav "vtakneš" v brzino. 😉

Tako ja...jaz osebno imam izkusnjo med dizel 2.2.cdti 140km in sedaj bencinar 2.0. 160km in ce to primerjam in sem veliko vozil po primorki, Vrhniški klanec je to kot dan in noč, ampak to nima smisla debatirati, saj vsi vemo kaj in kako....z obema se pripeljes na vrh brez problema, je pa res da z bencinarjem ne morem konkurirati raznim  bmw in audi egotom😀😉🤭in se pač lepo umirjeno peljes po desnem pasu....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 sedan
Napisano
pred 24 minutami je Janez007 napisal:

Včeraj smo se štirje odrasli prav lepo peljali z M6 G165 2 x 30 km, večinoma po avtocesti. Vključevanje na avtocesto se pri nas nekoliko vzpenja (Motel Grosuplje proti Ljubljani), in tam se občuti velik primanjkljaj navora teh navadnih Mazda bencinarjev, medtem ko so prejšnji dizli pospeševali z lahkoto, kot bi šlo navzdol namesto navzgor (M6 CD175, Accord 2.2 140 KM), tudi bencinska Carisma 1.8 GDI je vlekla zelo dobro.

no tam je kar lep klanček :), verjetno nisi vztrajal s 3.prestavo do vsaj 6.5k rpm :), preden si šaltal v 4., potem bi bilo vzpenjanje tudi relativno hitro, seveda pa ni primerjave z dizlom, kjer si se lahko verjetno vključil s 4.brzino brez težave :).....pač ti atmosferci z okoli 160km, moraš veliko šaltati in jih gnati nad 5k rpm, če se ti seveda da oz. enkrat se potem sprijazniš s tem in postaneš bolj umirjen voznik, ker se ti (vsaj meni osebno) ne da vedno goniti in voziti z obrati nad 5k rpm......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 sedan
Napisano
pred 7 urami je Freak napisal:

Meni je tudi limuzina bolj všeč kot HB.

Kar se motorja tiče, imam 6ko 2.0 s 147KM, pa sem tudi umirjen voznik in mi čisto zadošča. Pa verjamem, da je ta novejši motor najbrž boljši od mojega. Pojdi na testno, pa se boš najboljš prepričal, če je to - to. Sem  imel pa prej isto civica, samo da je bil VTI s 160KM 😎 

haha, tole v bold je bila pa raketa, in old school :), z maso okrog 1 tone.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Podobno zgodbo sem imel sam z ženinim P207,ki je bil kupljen nov iz salona v Peugot prodajalni, letnik 2008, potem je bila tista nora zima žled leta 2014, in avto se je začel dejansko "lupiti", že izven garancije, prerjavenje 10.let pa pomeni, da imaš luknjo čez pleh, torej no go...

Kar sem sam urejal pri ličarju, je rekel verjetno napaka v tovarni pri barvanju in da bom v roku leta/dva moral barvati cel avto! če zelim to urediti, kar bi me takat stalo cca.1.5k eur  avto je bil pa mogoce vreden 3.5k....nisem nič delal in avto se je lusčil naprej....smo ga prodali čez 3.leta ličarju, ki ga je saniral, avto ni imel 90k km....vse bp, barva pa adijo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 urami je Scr3am napisal:

Nvem men so to bolane cifre. Rajs imam nov avto in nimam "garancije", kot pa da imam take zneske. Seveda je tudi vprasanje, kako je s tem ko enkrat uveljavljas garancijo. Takrat je 1001 izgovor. Tudi ti bini k prineses svoje olje na servis bo to prva stvar k ti jo bojo naprej vrgli, če bo slučajno kaj narobe z motorjem in bos uveljavljal garancijo. Jest grem na uradni servis samo se po hladilno tekocino, saj jo tezko dobis drugje (FL 22). No ravno danes sem se v lj ustavil po 2l hladilne :)

Točno tako, vem da nekateri servisi že pišejo na DN, račune, da je imela stranka svoje olje...in ko boš v takem primeru prišel kako garancijo uveljavljat, ti bodo lepo nasuli X razlogov zakaj ne....zaradi 5eur razlike na liter🤔😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 26 minutami je scania napisal:

Meni se zdi dosti. Odkrito povedano, menjave olja v avtomatskem menjalniku jim jaz nebi zaupal, saj nimajo po servisnih intervalih predvidene menjave tako da tudi nekega pretiranega usposabljanja ni. Menjavo olja v avtomatskem menjalniku (ce si nebi vedel sam naredit) bi prepustil Pogacniku iz Lesc. Cena se mi pa zdi brutalna, material za vse to kar si nastel pride enih 300€ cez palec pa rečmo 400€ z velikim pretiravanjem to pomeni 320€ delo za realne 3ure dela. Bolano

Se strinjam...jaz sem na zadnje malk manj plačal, pa sem menjal še komplet prva dva diska/plošcice (ate), tako da tale cena je za opisano res "na hard"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

V 32-tih letih lastništva vozil (večino skrbim za 2 avta), sem bil na pooblaščenih rednih servisih vsega skupaj mislim da 5x. 2x na Hondinem in 3x na Mazdinem. Poleg tega še približno enkrat toliko na izrednih (vpoklici, garancijska popravila). Razlog: vedno sem kupoval rabljena vozila izven garancije in nikoli nisem imel razen menjave filtrov in olja zahtevnejših popravil. Do izpred treh let nazaj, ko sem preklopil na Mazde, sem imel letne stroške rednih servisov in popravil za 2 avtomobila cca 200€ (cca. 100€ po avtomobilu). 😀 Za prvi Hondin redni servis leta 2009 sem samo za olje Castrol 0W30 plačal 168€, skupaj pa 350€. 🙃

Glede na to, da se pri Mazdah rado kaj pokvari že v okviru garancije, se servisiranje na pooblaščenem po mojem izplača, da ni morebitnih kasnejših komplikacij pri uveljavljanju garancije, čeprav mora garancija veljati ne glede na to, ali si servisiral na uradnem servisu ali ne. Moraš pa seveda imeti dokaz o servisu - ustrezen račun. Težava je, ker so pooblaščeni servisi užaljeni, če prideš k njim le v primeru zahtevnejših težav, ne pa na redne servise. Užaljeni so tudi, če kakšen servis narediš na drugem pooblaščenem servisu. S temi navidezno velikimi popusti si zato pridobivajo naklonjenost. Vendar ne pri vseh. Prejšnjega lastnika ene mojih Mazd so na Interclassu vedno na polno ocurili. Pa je pri njih v enem letu kupil kar 2 novi Mazdi in jih pri njih servisiral.

Pri Pelkotu je junija 2021 prišel redni servis za 2.2 CD 120€ (olje, filter olja, kabinski filter). Olje in filter je zamenjal pomočnik. Nato je sam Simon kakšnih 10 minut prižganega testiral na računalniku. Po pregledu in testni vožnji je dejal, da je avto dober, brez napak, da pa se pri dizlih začnejo pojavljati večji stroški okoli 200.000 km. Ravno po tem servisu se je interval regeneracije skoraj prepolovil. ?zmeden? Zakaj? Nikoli rešena uganka. Pelko je dejal, da bo naslednjič sčistil EGR in kolektor ter zamenjal podložke (200€). Na pooblaščenem servisu sem dobil namig, da gre za injektorje. Ampak dokazano ni bilo, ker bi jih bilo potrebno odviti in stestirati na posebni mašini na Hrvaškem - samo delo 400€.

https://www.zps.si/nasveti-in-zakonodaja-topmenu-235/garancija/10013-servisiranje-vozila-in-veljavnost-garancije-11-12-2019

👍

Veliko se pri uradnih servisih vidi, če ti pustijo biti zraven, ko delajo...v Kranju/Ljubljani te izkušnje nimam, tako da me tam ne vidijo....če imaš popoldanca ki ti uredi zadeve kot se zagre, seveda pooblaščenec nima nobene dodane vrednosti, razen višjega računa....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

To delate na novih oz na. koliko rabljenih? Cena pa? Trajanje zaščite?

Kot je napisal @scania, task tja vozi ze zadnjih 5.let Hyndaia, cena okrog 100eur,ker je redna stranka, mislim da vozi na dve leti, tako da ni kaj veliko za delati, on se bolje počuti🤭🤗🤔, jaz tega se v življenju nisem delal in mi se noben avto ni prerjavel🤭🤗🤔???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 6 urami je Bini napisal:

Če koga morda vleče,da bi imel v lasti malo drugačen in poceni avto je tule priložnost.

Tašča se bo poslovila od Suzuki Maruti 800 starega ko svet ,toda vozen in do jutri še registriran.

Cena je po dogovoru,ostale informacije pa samo za resne na z.forumu.....😊

Ps; čez vikend gre v prodajo na AvtoNet.....

IMG_20211126_143232~2.jpg

IMG_20211126_143258~2.jpg

IMG_20211126_143218~2.jpg

IMG_20211126_143246~2.jpg

IMG_20211126_143341~2.jpg

IMG_20211126_143351~2.jpg

To moraš kupcu še doplačati da odpelje to...🤭😉😁, če bi bila vsaj fiat panda 4x4 bi rekel, da kupiš za kako visokogorsko kmetijo in se tam voziš neregistriran, sicer pa tole ni več za na cesto...kako to naredi tehničnega?🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

Objavljene so prve slike dokončne oblike. Evo, pa jo imamo tudi novo cx 60.za evropski in ostale trge. :wacko:Proti tej je v bistvu  cx 50 prava lepotica. 

Screenshot_20211117-172843__01.thumb.jpg.5357f3fa3ba68877efcc734d28896174.jpg

🤔🤭👎, se strinjam...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

V resnici me manjša moč moti veliko manj, kot so me motile morebitne težave z dizel motorji. Če rabim moč na avtocesti, ga ruknem v četrto in gre čisto spodobno. :) 

Občutek, da mi ni treba skrbeti za dpf filter, nakopičene saje v raznih kanalih, EGR ventil, turbino, injektorje, dvomasni vztrajnik, neštete senzorje, ketnico oljne črpalke, zamašeno sito zaradi obrabe odmične gredi, itd, na izogibanje kratkih voženj, na hud mraz, ko zmrzne nafta ali voda v filtru goriva, itd, je super. Poleg tega je še poraba nizka in cena bencina nižja od cene dizla. :ouje:

👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Pravi dolgčas pri M6 G165, tako pri pospeških, ki so slabi, kot tudi nobenih skrbi okrog motorja. Nič se ne dogaja. 😁

Ja, M6 je ob M3 celo edina izbira- zaradi prostora.👍

Alex, a trojko si že vozil, imel?

To si vedel ali bi moral vedeti še preden si cd175 zamenjal za b165.....to je kot dan in noč😀😉😄👍...zdaj da to pojasnjuješ je brez veze, to vsi vemo....žal, če pri bencinarju nimaš turbaka, je vse bolj žalost...vsedi se v eno 3valjno turbo gajbico z 1000ccm in 100km, pa boš še bolj razočaran nad g165😉😀🤭

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 11 urami je Bini napisal:

Bolj po naklučju, če bi kupoval novo, bi izbral grafitno črno, tako kot Bini. Ampak res. :)

@Janez007 ,če te lahko malo popravim je moja barva mchine grey 👍

Ta barva ki jo ima @Binije za CX30 res najboljša/najlepša👍, ker lepo pokrije "grdo" plasitiko nad koloteki, ki jo je za moje pojme preveč, kot da bi bila CX30 nek super terenc ala M.Pajero ali N.Terrano :)....zadnjič sem videl CX30 rdečo in ta črna plastika res ven seka :), ni lepo, za moje pojme....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 31 minutami je Bini napisal:

Evo,napočil je dan "D", menjave gum ......😊

Menjal sem cel komplet 18 colskih letnih za zimske .:prstgor:

Stehtal sem komplete in ugotovil,da so zimske težje 24kg vs  22kg letne. Verjetno je razlika,ker so zimske XL in z zaščitnim robom.🤔

Izmeril sem tudi obseg obeh pri enaki uradni dimenziji 215/55/18 in ugotovil,da imajo 

zimske Kleber obseg 223 cm,letne Bridgestin pa 219cm.....:nevem:

Vesel sem,da so se tudi senzorski ventilčki lepo povezal z avtom 😊

Sedaj pa samo še na sneg počakam ,da vidim kaj sem kupil.......:danzoman:

IMG_20211110_154943~2.jpg

IMG_20211016_094818.jpg

👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
pred 11 urami je TiEn napisal:

Meni se ni nič poznalo od kamenčkov, mi ni blo v vseh letih ko sem imel gor popravljat nič.

Verjetno to drži do naslednje menjave gum, ker da bi pa menjaval gume in se ne bi poznalo oz.šla "barva" ob robovih dol pa dvomim....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.