Ta posnetek z zelo verodostojnega kanala pokaže dušo EV marketinga in vsega okoli njih...samo laži in zavajanja...kot pri "čarovniku", ko ti kaže eno roko,da ti pritegne pozornost,med tem pa te z drugo."nategne"...oz. "metlo v ritko".
Tole bi bistveno lažje izračunal, če bi uporabljal maso in pospeške. Na hitro, kombinacija CT(300kg)+911(1500kg)+prikolica (200kg) je na grobo vsaj 3x bolj masivna kot sam 911. Tako, da rabiš zelo na prbližno 3x večjo moč za isti pospešek.
Cyberbeast - najmočnejši model ma tri motorje in 850KM, Porsche pa 385KM. Torej bi jih rabil na uč vsaj 1100KM za izenačit. Pa da rečemo zaradi bolj enakomernega navora, AWD, ni prestav... bi rekel, da bi jih moral imet vsaj nekje 100KM več kot jih ima.
Skoraj tri leta nazaj smo takole testirali regionalko in majhen kos AC pa je kljub regeneracijam DPF-jov bilo pri dizlih okoli 5 litrov. S premišljeno vožnjo brez prelazov bi se dalo še za liter dol.
Pa dejte ga srat no. Če do sedaj tega na svojih cx30 ni nihče opazil to pomeni, da problema ni.
Mislm, če ga jaz nisem zarad sank na strehi pa se res vidijo iz aviona oziroma celo iz satelita, pol je tole res malenkost. Ampak vseeno dopuščam, da se mogoče pri njemu pač nakako bolj vidi ali pa da je celo res dobil slabe ulitke.
Preveč se je pisalo premium gor pa premium dol in potem človeku popusti previdnost pri nakupu. Boljš je da se napiše kakšen feler več kot premalo in potem greš, preveriš ali je res tako hudo in kako moteče je še predno daš denar.
Je pa tako, da idealnega avta pač ni več in vedno se bo našlo nekaj kar nekomu ni povšeči oziroma je teh kompromisov, ki jih morajo kupci sprejemat čedalje več. Potem se pa fabrke praskajo po glavi zakaj prodaja stagnira - hmmm, po moje zato ker so kupci v Evropi rasisti in nočejo kupovat Japonskih avtov. 🤡
Pa to ni mišljena samo kvaliteta, bolj je pomembno ali imaš sploh še proste roke kaj "smeš" kupiti. Če povzamem Đurota in reklamo o KIA bi oblast najraje rekla: Če bi nas vprašali bi vsi vozili električen bel SUV.
Verjetno zato ker mu je všeč in je 99% zadovoljen. Ta 1% ga pa pač moti - mene osebno recimo me kaj takega ne bi, ampak ljudje smo različni in nekoga moti nekaj kar drugega sploh ne in seveda obratno.
Smo pa forum in zakaj se ne bi pogovarjali tudi o teh stvareh
Je možno, samo nikakor pri kombinirani vožnji. Relacijska vožnja po regionalkah pa še to, če ni velik hribovske vožnje. Recimo stara cesta od MB do LJ bi bila idealna.
Sicer mi tale debela plastika sploh ne sede, ampak vseeno, če je gor naj vsaj izgleda profesionalno narejeno ne pa da se opazijo nepravilnosti. Zdaj a se to dogaja samo pri določenih serijah ali bohnedaj pri vseh, je verjetno tole stvar za reklamacijo. Je namreč čisto možno, da imajo več dobaviteljev te plastike pa kakšen ne dosega standardov pol pa samo upajo pri Mazdi, da se kupec ne pritoži, če pa se pa menjajo.
Tko, da dam roko v ogenj, da je možno pri @Alex vse OK in pri kakšnem drugem tudi. Pri @DragoK pa pač ni. Sej hudo sicer ni, ampak če kupiš nov avto pa pač ni prijetno, da te takoj stvari zmotijo.
Glede ostalega pa takole. Tudi mene na 6-ki karavan silno motijo strešne sani, ampak ker so narejene tako kot morajo biti drugih pripomb nanje nimam. Bi jih dal pa prec stran, če bi se dala dobit alternativa, da bi zgledalo lepo oziroma originalno. Takoj bi letele po hitrem postopku dol. Hočem povedat to, da pač avto kupiš dizajnersko takega kot je... zato pa obstajajo aftermarket tuning in styling zadeve.
jaz bi rekel da ne bom naredil 35kkm z njimi, so že na pol obrabe
Resno? A voziš velik ovinkov pa bolj na grobo? Men Goodyear, ki so bile vedno znane kot gume, ki se hitro obrabijo zdržijo 70kkm pa še imajo vsaj mm lufta, do minimalnih 1,6mm, ko jih navadno menjam.
Trenutno imam original Bridgeston Turanza gor pa cca 40kkm prevoženih in so na 5,5mm profila tako, da bodo še vsaj toliko naredile.
Minilo bo še kar veliko let, preden bodo na cestah električna vozila izpodrinila vozila z motorji z notranjim zgorevanjem.
Haha, najbolj mi je všeč tale s tovornjaki na elektriko. Za ekvivalent trenutnim bi morale baterije tehtat okoli 8-10 ton. Se pravi cca 7kg/1kWh, rabiš jih pa vsaj 1200kWh v kamionu, da narediš 6-8 urni šiht z enim polnjenjem. Pol pa za 12 ur na ultrahitro polnilnico, ki ti opili 35 centov na kW ali 420€ na polnjenje.
S pomočjo fiksne se najlažje najde kje za vraga je ostal mobilnik.
Hint: enak efekt naredi drug mobilec, tako da se fiksne res lahko odpoveš.
Mam zjeban fiksni telefonski aparat in še vedno aktiven priključek, ki je del paketa interneta in TV pa se mi zdi brezveze kupit drug aparat, ker dejansko razen bebastih anketarjev tega priključka nihče ne uporablja več.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz mam že vse kupljene. To je res dobr, da lahko sam datum začetka veljavnosti izbereš.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani